خودکشی دو دانشجو و سكوت وزارت علوم

کد خبر: ۱۲۷۳۵
|
۰۳ تير ۱۳۸۷ - ۱۲:۴۲ 23 June 2008
|
33028 بازدید
دو ماه پس از خودکشی دانشجوی دکترای شیمی دو دانشجو در لاهیجان و زاهدان خودکشی کردند
به نوشته روزنامه سرمايه دو ماه پس از خودکشی دانشجوی دکترای شیمی دانشگاه شهید بهشتی و انتشار نیافتن گزارش دلایل آن، در دو روز گذشته خبر خودکشی دو دانشجوی دیگر نیز اعلام شد.

دو دانشجوی دانشگاه سیستان و بلوچستان و دانشگاه آزاد لاهیجان نیز طی روزهای گذشته اقدام به خودکشی کردند. دختر دانشجوی دانشگاه آزاد لاهیجان پس از مراجعه به اتاق حراست این دانشگاه در طبقه چهارم، پس از مدت کوتاهی خود را از پنجره به بیرون پرتاب می کند.

دانشجوی دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز با خوردن قرص دست به خودکشی می زند. طبق گزارش خبرنامه دانشگاه امیرکبیر، دختر دانشجوی دانشگاه لاهیجان پیش از این نیز چندبار به کمیته انضباطی دانشگاه احضار شده بود. هرچند از دلایل احضار یا مراجعه او به حراست دانشگاه خبر موثقی در دست نیست.

دانشجوی دکترای شیمی دانشگاه شهید بهشتی نیز 28 فروردین ماه پس از مشاجره با یکی از استادانش با خوردن قرص سیانور در دانشگاه به زندگی اش پایان داد.

اين روزنامه در ادامه مي نويسد،پیگیری های مکرر خبرنگار «سرمایه» درباره دلایل این خودکشی به آنجا رسید که مهندس فخار رئیس حراست دانشگاه بهشتی اعلام کرد که دلایل خودکشی را به حراست وزارت علوم ارسال کرده و اجازه انتشار عمومی آن را ندارد.

چند روز پس از حادثه خودکشی این دانشجو یک دانشجوی مرکز تربیت معلم همدان نیز در محوطه دانشگاه با سلاح گرم به زندگی خود خاتمه داد.

هرچند در این باره نیز مسوولان پاسخ روشنی ندادند اما همکلاسی های این دانشجو نگرانی از گزینش عقیدتی را از عوامل خودکشی او عنوان می کنند.

خودکشی های دانشجویان طی چندماه اخیر موجب نگرانی بسیاری از دانشجویان و استادان در دانشگاه های مختلف کشور شده است تا جایی که برخی از کارشناسان خودکشی را دومین علت اصلی مرگ در میان دانشجویان ایرانی عنوان کرده اند.

از مدت ها قبل در معاونت دانشجویی وزارت علوم «طرح جامع پیشگیری از خودکشی میان دانشجویان» اجرا می شد. مدیرکل امور دانشجویان حسن مسلمی نائینی هر بار در پیگیری این گزارش به خبرنگاران می گوید: «پس از کامل شدن طرح نتایج آن اعلام می شود.»

الهه حجازی روانشناس اجتماعی هم از چندی پیش نگرانی خود را نسبت به افزایش خودکشی در میان دانشجویان اعلام کرده بود: «این چنین اتفاقاتی برای بسیاری دیگر از دانشجویان هم می تواند رخ دهد چون شرایط برای دانشجویان به ویژه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بسیار دشوار شده است. آنها اصلاً امیدی به ادامه تحصیل و اشتغال ندارند.»

به گفته حجازی، دانشجویان با هزار امید و آرزو وارد دانشگاه می شوند. دانشجویانی که توان فکری بالایی دارند وقتی تحصیلات و تلاش هایشان به نتیجه نمی رسد ناامید و سرخورده می شوند.

او افزایش پذیرش دانشجویان و توجه به کمیت گرایی را نیز مشکل دیگری می داند که به چنین موضوعاتی دامن می زند: «کمیت گرایی بسیار خطرناک است این همه دانشجوی تحصیلات تکمیلی وارد دانشگاه می شوند اما کدام شان وارد بازار کار می شوند.

به جای افزایش تعداد دانشجویان در دانشگاه باید به فکر این همه توان و ظرفیت فکری بود که با بی تفاوتی و سرخوردگی نابود می شود.» به عقیده حجازی، خودکشی دلایل متفاوتی دارد و یک عامل نیست و باید از ابعاد مختلف دلایل خودکشی یک فرد را مورد بررسی قرار داد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
United States
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
من دانشجوی ترم 6 دانشگاه یزد هستم .وقتی تازه اومده بودم دانشگاه احساس خوبی داشتم فکر می کردم با دانشگاه اومدنم اینده ام تامینه.ولی الان از درس و دانشگاه خیلی خسته شدهام چون میدونم هیچ فایده ای نداره و بعدش هم باید بیکار باشم چون هیچ موقعیت شغلی فراهم نیست .بعضی وقتا میزنه به سرم که خودکشی کنم و برم یه جهنم دیگه شاید جهنم اون دنیا از این جهنم بهتر باشه .تو زندگی ام خیلی استرس دارم یک بار نشده كه از ته دل بخندم
.لطفا درد دل من رو ثبت کنید تا بدوونن دانشجو ها چی می کشن .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۶ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
چرا نمایندگان مجلس در قبال این وقایع و همچنین واقعه بسیار تلخ دانشگاه زنجان سکوت اختیار کرده اند و از وزیر علوم توضیح نمی خواهند؟
ناشناس
|
-
|
۱۶:۱۲ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
تو گزارش آمده بود که خودکشی دومین عامل مرگ دانشجویان است . اولیش چیه ؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۷ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
در تایید فرمایش دانشجوی محترم باید بگم که خیلی از دانشجوها وفارغ التحصیلها از جمله خودم این مشکل را دارند.اینها همه نشات گرفته از بی درایتی وتصمیمات احساسی است که گرفته شده ومیشود.ما نسل سوخته ایم.
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۶:۲۷ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
ضمن ابراز تاسف شديد به خاطر اين حوادث دلخراشي كه واقعا تك تك مسئولان بايد جوابگوي اينگونه حوادث و تبعات انها باشند.ضمن اينكه اگر مسئولان بخش هاي مختلف دانشگاهها حتي براي يك بار هم كه شده خود را و خواسته هاي خود را در سنين جواني و دانشجوئيشان به ياد آورند و به طور نسبتا كامل آنها را درك كنند خيلي از مشكلات حل خواهد شد.در پايان از اين دوست عزيز كه درد دل نموده اند خواهش ميكنم اين را بدانيد نه اين دانشگاه اخر دنياس و از جهنم بدتر هم جايي وجود نداره و اين كار شما راحت شدن نيس فرار كردنه از مشكلات و امتحانات روزگاره.از مشكل نبايد فرار كرد و بايد به طرف اون بتازيد(منم يه جوونم كه آرزوي دانشجو شدن به دلم مونده.....!!!!!بايد چه كنم؟)
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۰ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
با سلام و احترام
بنده دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس می باشم
شما را بخدا در این مسیر کاملا روشنگری کنید، واقعا چرا هر کس در این مملکت بیشتر می داند باید سختر زندگی کند؟ برچسب ها و اتهاماتی که به دانشجویان می زنند، دقیق در زمانی است که دانشجو بدنبال حق پایمال شده خود است، در دانشگاه تربیت مدرس نیز خودکشی صورت می گیرد، این دانشجویان امانت خانواده ها به این دانشگاههای خونخوار می باشند اما تعامل با آنها بسیار زننده و دور از اخلاقیات بشری است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۱ - ۱۳۸۷/۰۴/۰۳
فکر اینکه روزی این اتفاق برای فرزندم رخ دهد قلب خسته ام درد میگیرد. چرا به موضوعاتی از این دست توجه ویژه نداریم؟ این اتفاق در همسایگی همه ماست. تا کی خواب؟ تا کی بی توجهی؟ دانشجو قلب و روح ماست. خسته ام از این همه جفا به دانشجو که با هزار امید و آرزو به دانشگاه آمده و قرار است آینده ساز باشد. مشاورین کجایند؟ همه شما مسئولید!!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟