به گزارش «تابناک» به نقل از اقتصاد نیوز؛ نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.
پنجم آذر 1354؛ کنفرانس بزرگ اقتصادی ایران و آمریکا در تهران تشکیل میشود
«جرالد پارسکی» معاون وزارت خزانهداری آمریکا در گفتوگو با نویسندگان روزنامه «اطلاعات» گفت: سال آینده با شرکت کارشناسان مالی و اقتصادی آمریکا کنفرانسی در تهران تشکیل خواهد شد و امکانات تبدیل تهران به یک بازار پولی بینالمللی در خاورمیانه مورد بررسی شرکتکنندگان ایرانی و آمریکایی این کنفرانس قرار خواهد گرفت.
پارسکی افزود: در ملاقاتهای خود در تهران درباره این کنفرانس گفتوگوهایی انجام داده است.
پنجم آذر 1364؛ شرکتهای ژاپنی خرید نفت از ایران را افزایش میدهند
صنایع وابسته به تجارت نفت در تهران گفتند که شرکتهای ژاپنی برای ماه دسامبر حجم بزرگی از نفت خام ایران را خریداری کردهاند.
روزنامه «اساهی شیمبون» اعلام کرد، مطابق این خبر خرید نفت کمپانیهای ژاپنی علیرغم حملات هوایی عراق علیه ترمینال نفتی خارک صورت می گیرد و احتمالا حجم آن در این ماه به 15 میلیون تن (با حدود 480 هزار بشکه در روز) خواهد رسید.
پنجم آذر 1374؛ ایران چند پروژه مهم اقتصادی در پاکستان اجرا می کند
مدیرعامل ایرانی کارخانجات نساجی ایران-پاکستان گفت: ارزش پروژههایی که بنیاد مستضعفان و جانبازان در پاکستان در دست اجرا دارد، حدود 70 میلیون دلار است.
به گفته محمود فخار مقدم این سرمایهگذاری در بخشهای خطوط انتقال گاز، توسعه پالایشگاه گاز منطقه سولی، توسعه جادههای ساحلی و بندر ماهیگیری در منطقه «گوادر» و احداث فرودگاه در شهرهای پاکستان است.
مقدم که در راس یک هیات ایرانی به پاکستان سفر کرده است، درباره راهاندازی مجدد کارخانههای نساجی ایران در پاکستان با مقامات این کشور مذاکراتی انجام داد.
این کارخانهها دو واحد بوده و در ایالت بلوچستان پاکستان واقع شده و به دلایل مختلف سالهاست که فعالیت آن متوقف شده است.
پنجم آذر 1384؛ دبیرکل جدید بورس خواستار رفع شبهات شرعی از بازار سرمایه شد
دبیرکلی سازمان بورس و اوراق بهادار کشور بر ضرورت رفع مشکلات و شبهات فقهی در قوانین بازار سرمایه تاکید کرد.
علی صالحآبادی در اولین نشست «اوراق عقد اختیار» در محل دانشگاه مفید قم افزود: متاسفانه برخی از ابزارهای مالی مورداستفاده در بازار سرمایه کشور در نزد علمای شیعه و سنی مورداختلاف و دچار شبهه است.
وی ادامه داد: علمای دینی باید با بیان نظرات علمی و دینی خود، به ارائه راهکارهای عملی برای رفع این مشکلات بپردازند.
وی مهمترین ابزار مورد اختلاف بازار سرمایه را «حق اختیار معامله» ذکر کرد و افزود: شفافسازی این موضوع موجب رشد و توسعه بازار سرمایه خواهد شد.
هواپیمای تشریفاتی ایران تحویل دولت شد
سرانجام هواپیمای تشریفاتی خریداریشده دولت پس از تلاش هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در احقاق حق قانونی جمهوری اسلامی ایران و محکومیت شرکت «سوژرما» مبنی بر تحویل هواپیما، دوم آذرماه در فرودگاه مهرآباد تهران به زمین نشست.
در پی شکایت ایران از عدم تحویل هواپیمایی ایرباس متعلق به ایران ازسوی شرکت سوژرمای فرانسه، سرانجام یک دادگاه فرانسوی شرکت مزبور را ملزم ساخت سریعا در تحویل هواپیمای ایرباس 321 اقدام نماید.
در همین راستا هیاتی ازسوی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در هفته گذشته به فرانسه عزیمت و پس از طی مراحل قانونی، هواپیمای مذکور تحویل و شامگاه دوم آذر به ایران به خاک میهن اسلامی وارد شد.
هزینه خرید این هواپیمای مدرن که دارای دو موتور قوی روی بالهای خود است، حدود 57 میلیون دلار بوده و هواپیمایی جمهوری اسلامی (هما) نیز حدود 2 تا 2.5 میلیون دلار برای تجهیز آن هزینه کرده که در مجموع کل هزینه خرید و تجهیز آن کمتر از 60 میلیون دلار است.
وام 700 میلیون دلاری بانک جهانی برای فاضلاب ایران
معاون وزیر نیرو در امور آب و فاضلاب گفت: نمایندگان آسیا و خاورمیانه بانک جهانی در اواسط آذرماه جاری با حضور در ایران اعطای وام تا سقف 700 میلیون دلار به طرحهای آب و فاضلاب شهری و روستایی را بررسی خواهند کرد.
عباس شفیعی افزود: نمایندگان آسیا و خاورمیانه بانک جهانی که با حضور خود در ایران به بررسی و عملکرد گذشته ایران در بخش آب و فاضلاب شهری و روستایی خواهند پرداخت، مذاکرات خود را در ارتباط با فاز دوم و سوم فاضلاب تهران و کرج و آب و فاضلاب روستاها ادامه خواهند داد.
وی اظهار کرد: توافقات اولیه برای دریافت وام تا 400 میلیون دلار برای بخش فاضلاب شهرها و 300 میلیون دلار برای پروژههای مختلف فاضلاب روستایی انجامشده اما هنوز توافق نهایی صورت نگرفته است.
پنجم آذر 1394؛ فیات به ایران میآید
شنیده ها حکایت از آن دارد که فولکس واگن به دلیل ضرر مالی که از سمت رسوایی اخیر متوجه این شرکت شده، فعلا برنامهای برای حضور در ایران ندارد.
ازسوی دیگر روز گذشته رئیس اتاق ایران و ایتالیا از ورود مقامات عالیرتبه ایتالیایی با جمعی از قطعهسازان و مدیران شرکت فیات دوشنبه آینده به ایران خبر داد.
ظاهرا مدیران فیات جلساتی با مسوولان شرکت ایران خودرو خواهند داشت. این در حالی است که 41 قطعهساز این شرکت نیز از واحدهای تولیدی قطعه و خودروسازی کشورمان بازدید خواهند کرد. در هر حال به نظر میرسد که با حذف احتمالی فولکس واگن، فیات شریک حتمی ایرانخودرو خواهد شد هرچند که برخی خبرها نیز حکایت از تولید خودروهای ارزانقیمت فیات در ایران دارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.