یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی دستور حکومت نظامی اضطراری را اعلام کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل تابناک، «یون سوک یول» رئیس جمهور کره جنوبی روز سهشنبه حکومت نظامی اضطراری را اعلام کرد و گفت که این اقدام برای محافظت از این کشور در برابر «نیروهای کمونیست» ضروری است.
طبق گزارش خبرگزاری کره جنوبی «یونهاپ» او در یک سخنرانی زنده تلویزیونی خطاب به ملت کشورش گفت: «برای محافظت از کره جنوبی لیبرال در برابر تهدیدهای نیروهای کمونیست کره شمالی و از بین بردن عناصر ضد دولتی، من حکومت نظامی اضطراری اعلام میکنم.»
وی این اقدام را برای دفاع از قانون اساسی کشورش حیاتی دانست.
این خبرگزاری همچنین گزارش کرد که رئیس جمهور کره جنوبی شبانه یک جلسه اضطراری برگزار کرد و پس از جلسه مذکور خبر داد به علت تلاشها برای انجام مراحل استیضاح علیه او، قدرت او محدود شده است.
اخیرا تنشها در شبه جزیره کره شدت گرفته است و کره شمالی و کره جنوبی مکررا یکدیگر را تهدید میکنند.
پس از اقدامات تنشآمیز سئول و تهدید پیونگیانگ توسط رئیس جمهور این کشور، کرهشمالی، همسایه جنوبی خود را بهعنوان «کشور متخاصم» معرفی کرد و گفت سئول دیگر شریک «اتحاد» به شمار نمیرود. بدین ترتیب، کرهشمالی به چندین دهه پیگیری این سیاست خاتمه داد و در این راستا به تنشآفرینیهای سئول در کنار متحدانش بهویژه ایالات متحده و ژاپن اشاره داشت.
این اقدام غافلگیرکننده به دورانی از رهبران اقتدارگرا بازمیگردد که این کشور از دهه 1980 شاهد آن نبوده است و بلافاصله توسط مخالفان و رهبر حزب محافظهکار یون محکوم شد.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی، پس از اعلام یون، ارتش کره جنوبی اعلام کرد که پارلمان و سایر گردهمایی های سیاسی که می تواند باعث "آشفتگی اجتماعی" شود، به حالت تعلیق در خواهند آمد.
یونهاپ گفت، ارتش همچنین گفت که پزشکان اعتصابی کشور باید ظرف 48 ساعت سر کار بازگردند. هزاران پزشک ماه هاست که به دلیل برنامه های دولت برای افزایش تعداد دانشجویان در دانشکده های پزشکی دست به اعتصاب زده اند. ارتش گفت هرکسی که این فرمان را نقض کند بدون حکم دستگیر می شود.
هنوز مشخص نیست که اعلامیه حکومت نظامی یون تا چه زمانی می تواند ادامه یابد. بر اساس قانون کره جنوبی، حکومت نظامی را می توان با اکثریت آرا در پارلمان، جایی که حزب مخالف دموکرات اکثریت را در اختیار دارد، لغو کرد.
یون از زمان روی کار آمدن در سال ۲۰۲۲ در تلاش برای پیشبرد برنامههای خود علیه پارلمان تحت کنترل مخالفان بوده است.
لازم به ذکر است گروه سیاسی اپوزیسیون دولت فعلی کره جنوبی به رهبری لی جائه میونگ، اکثریت کرسیهای مجلس را در اختیار دارد. طبق برخی گزارشات، مجلس قصد استیضاح رئیس جمهور را داشته که حکومت نظامی اعلام شده است.
بهگزارش منابع غربی در حال حاضر کره جنوبی در خاکش میزبان بیشاز ۲۸۰۰۰ نظامی آمریکایی است. یکی از مقامات وزارت دفاع ایالات متحده اعلام کرده وزارت دفاع به دقت درحال رصد شرایط کره جنوبی و در تعامل با دولت این کشور است.
در واقع اعلام وضعیت فوق العاده در کره جنوبی در پی تلاش حزب اپوزیسیون برای استیضاح رئیس جمهور نتیجه تشدید اختلاف و قطب بندی های سیاسی بعد از شکست رئیس جمهور یول در انتخابات پارلمانی است.
ورود نیروهای مسلح به پارلمان
اخبار و تصاویر منتشره از ورود نیروهای مسلح کره جنوبی به پارلمان این کشور، استقرار خودروهای زرهی در خیابانهای سئول و تعلیق فعالیت پارلمان حکایت دارد.
به دنبال صدور دستور «حکومت نظامی اضطراری» از سوی «یون سوک یول»، فرمانده حکومت نظامی کره جنوبی از تعلیق فعالیت پارلمان و احزاب سیاسی این کشور خبر داد.
رسانهها تصاویری از حضور پرتعداد پلیس در اطراف پارلمان کره جنوبی را نشان میدهند. تصاویری از ورود نیروهای مسلح کره جنوبی به پارلمان این کشور نیز مخابره شده است.
به گزارش بلومبرگ، ارتش کره جنوبی خودروهای زرهی را در خیابانهای سئول مستقر کرد.
این در حالی بود که وو وون شیک، رئیس پارلمان ملی، در بیانیه ای اضطراری که در کانال یوتیوب خود منتشر کرد، از همه قانونگذاران خواست فوراً در مجلس ملی تجمع کنند و از پرسنل نظامی و مجری قانون خواست تا "آرام بمانند و مواضع خود را حفظ کنند."
تصاویر تلویزیونی نشان میدهد که افسران پلیس ورودی مجلس ملی را مسدود کردهاند و سربازان کلاهخوددار در حال حمل تفنگ در مقابل ساختمان اصلی مجلس ملی برای محدود کردن ورود مردم هستند.
آسوشیتدپرس اعلام کرده حداقل سه هلیکوپتر که احتمالاً متعلق به ارتش بودند، در داخل محوطه مجمع فرود آمدند، در حالی که دو یا سه هلیکوپتر بالای محل دور زدند.
چو کوک، یکی از رهبران یک حزب کوچک اپوزیسیون، گفته است که قانونگذاران کافی برای رای دادن به اعلامیه حکومت نظامی حضور نداشتند، زیرا پلیس ورودی را مسدود کرده بود.
رهبر حزب محافظه کار قدرت مردم یون، هان دونگ هون، تصمیم برای اعمال حکومت نظامی را اشتباه خواند و قول داد با مردم آن را متوقف کند.
لی جائه میونگ، رهبر مخالفان، که در انتخابات ریاست جمهوری 2022 با اختلاف اندکی از یون شکست خورد، اعلامیه یون را «غیرقانونی» خواند.
یون - که میزان محبوبیت او در ماههای اخیر کاهش یافته است - از زمان روی کار آمدن در سال 2022 در تلاش برای پیشبرد دستور کار خود علیه پارلمان تحت کنترل مخالفان بوده است.
حزب یون بر سر لایحه بودجه سال آینده در بن بست با اپوزیسیون لیبرال گرفتار شده است. اپوزیسیون همچنین تلاش کرده است تا برای استیضاح سه دادستان ارشد، از جمله رئیس دفتر دادستانی ناحیه مرکزی سئول، طرح هایی را تصویب کند، چیزی که محافظه کاران آن را انتقامجویی علیه تحقیقات جنایی خود از لی، که به عنوان فرد مورد علاقه در نظر گرفته می شود، خوانده اند.
یون همچنین درخواستها برای تحقیقات مستقل در مورد رسواییهای مربوط به همسر و مقامات ارشد خود را رد کرده است و رقبای سیاسی خود را مورد سرزنشهای شدید قرار داده است.
اقدام یون اولین اعلام حکومت نظامی از زمان دموکراتیک شدن این کشور در سال 1987 است. آخرین حکومت نظامی قبلی در این کشور در اکتبر 1979 بود.
پارلمان کره جنوبی به لغو حکومت نظامی رای داد
رئیس پارلمان کره جنوبی گفت که مجلس به لغو حکومت نظامیِ اعلامیِ رئیس جمهور رای داده است.
پارلمان کره جنوبی با ۱۹۰ رأی موافق بدون هیچ رأی مخالفی به لغو دستور حکومت نظامی صادره از سوی رئیس جمهور «یون» رأی داد.
پارلمان کره جنوبی پس رأی گیری درباره لغو دستور رئیس جمهور این کشور، هم اکنون به سرعت استیضاح رئیس جمهور را شروع کرد.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ، ارتش کره جنوبی هم اکنون با پذیرش رای پارلمان، از خیابان ها و پارلمان عقب نشینی کرد.
این در حالی است که ارتش کرهجنوبی، فعالیت پارلمان و احزاب را در پی صدور حکم حکومت نظامی، ممنوع اعلام کرده است.
شورای امنیت ملی کاخ سفید تایید کرد که دولت بایدن با دولت کره جنوبی در تماس بوده و "وضعیت را از نزدیک زیر نظر دارد."
دکتر «رحمن قهرمانپور» کارشناس مسائل بین الملل معتقد است: رئیس جمهور کنونی کره جنوبی بر خلاف سلف خود، این از ابتدا موقعیت شکننده ای داشت. انتخابات ریاست جمهوری را با برتری بسیار کمی برد و در انتخابات پارلمانی هم بازنده شد. در سخنرانی سال نو در ۲۰۲۴ صراحتا از امکان ساخت سلاح هسته ای در صورت تشدید فعالیت های هسته ای کره شمالی سخن گفت.
وی افزود: حزب اپوزیسیون دموکرات این اظهارات را خلاف اصل اتحاد دوکره و تحریک کننده پیونگ یانگ می داند. نزدیکی بیش از حد یول به آمریکا و فاصله گرفتن از چین هم خوشایند اپوزیسیون نیست و آن را به ضرر امنیت کره جنوبی می داند. نزدیکی بیش از حد به ژاپن و مماشات در موضوع غرامت گرفتن از این کشور بخاطر بیگاری اجباری جنسی از زنان کره ای در جنگ جهانی دوم هم جزو موضوعات اختلافی دو حزب است. سرانجام انتصابات امنیتی یول و برکناری برخی وزرای محبوب با نارضایتی مردم مواجه شد و باعث شد او وحزبش را در انتخابات پارلمانی تنبیه کنند.