جزئیات نشست شورای امنیت درباره رخدادهای سوریه

شورای امنیت سازمان ملل به درخواست سوریه، برای بررسی تحرکات تروریست‌ها نشست ویژه‌ای برگزار کرد.
کد خبر: ۱۲۷۵۷۵۰
|
۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۱۰ 04 December 2024
|
918 بازدید

چهارشنبه هفته گذشته و ساعاتی پس از اعلام خبر آتش‌بس میان حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی، اخبار انجام شدن عملیات گسترده‌ای توسط گروه تروریستی «تحریر الشام» در شمال غرب سوریه و استان حلب منتشر شد.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، این گروهک تروریستی که پیش‌تر با نام جبهه النصره شناخته می‌شد در روزهای اخیر پیشروی زمینی به سمت مراکز استقرار ارتش سوریه در غرب حلب را آغاز کرد. علاوه بر «تحریر الشام» نام چندین گروهک تروریستی دیگر که هم‌پیمان با این تروریست‌ها بودند نیز در میان حمله‌کنندگان به حلب دیده می‌شود. علاوه بر این، برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که گروه موسوم به «ارتش ملی سوریه» متشکل از تروریست‌های سوری تحت حمایت ترکیه نیز در کنار گروه تحریر الشام در نبردها مشارکت دارند.

در پاسخ به این حملات، ارتش سوریه با پشتیبانی نیروی هوایی روسیه، حملات هوایی گسترده‌ای به مواضع تروریست‌ها انجام داده و بسیاری از استحکامات آنان را مورد هدف قرار داده است. برخی گزارش‌ها حاکی از این است ارتش سوریه در حال آماده‌سازی برای مقابله با پیشروی تروریست‌ها و دفاع از خطوط مقدم خود در حلب است. این نبردها به‌ویژه در حومه غربی حلب و مناطق استراتژیک نزدیک به مرزهای ترکیه شدت یافته و هنوز در جریان است.

از سوی دیگر، شورای امنیت سازمان ملل به درخواست سوریه، امروز نشست ویژه‌ای برای بررسی تحولات جاری در این کشور برگزار کرد.

«رابرت وود»، معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل که ریاست دوره‌ای شورای امنیت این سازمان را برعهده دارد، نشست ویژه شورای امنیت برای بررسی تحولات سوریه را آغاز کرد.

** روسیه: حمله هماهنگ شده تروریست‌های خارجی به سوریه برای غرب اهمیتی ندارد

«واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت گفت: «پیش از شروع نشست جاری، می‌خواهم توجه شما را به سیاست غیرقابل ریاست جمهوری آمریکا جلب کنم. هیچ کشور غربی، از جمله آمریکا، از برگزاری نشست جاری حمایت نکرده است.»

او افزود: «به‌نظر می‌رسد تحولات جاری در سوریه و حمله هماهنگ شده تروریست‌های خارجی به این کشور برای کشورهای غربی اهمیتی ندارد.»

نماینده روسیه تصریح کرد: «نشست جاری، یک نشست نمادین نیست. با این وجود، رئیس جمهور آمریکا بدون حمایت از برگزاری نشست جاری، در اقدامی وقیح و غیرقانونی که بدون هماهنگی با دیگر اعضای شورای امنیت صورت گرفته است، خواستار حضور نماینده کلاه سفیدان در نشست جاری شده است.»

نبنزیا افزود: «کلاه سفیدان، یکی از عوامل اصلی تهمت‌های شکل گرفته و بی‌اساس علیه دولت سوریه هستند، آن‌ها هیچ تخصصی برای اظهارنظر درباره مسائل درحال وقوع در حلب ندارند و در چنین شرایط حساسی، درحالی که شورای امنیت باید اتحاد خود دربرابر تروریسم را نشان دهد، آمریکا به‌دنبال سیاسی کردن بحث جاری و ایجاد تفرقه است.»

او تصریح کرد: «سیاست آمریکا، شایسته یک عضو دائمی شورای امنیت نیست.»

پدرسون: نیروهای سوریه خطوط دفاعی در حماه ایجاد کرده‌اند

«گیر پدرسون» فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه در نشست جاری گفت: «در هفته‌های اخیر، تغییرات گسترده‌ای در سوریه صورت گرفته است. ماهیت این تغییرات بسیار خطرناک است. تا این لحظه، مناطق بسیاری تحت کنترل بازیگران غیردولتی، از جمله تحریر الشام آمده است.»

او افزود: «این گروه‌ها کنترل مناطق محل زندگی ۷ میلیون شهروند سوری از جمله حلب، یکی از شهرهای کلیدی سوریه را در دست گرفته‌اند. در ۲۷‌ام نوامبر، گروه‌های مخالف (تروریست‌) با حملات پهپادی، زمینی و ترکیبی تقریبا همه مناطق حلب و ادلب را تصرف کردند.»

پدرسون تصریح کرد: «نیروهای سوریه خطوط دفاعی در حماه ایجاد کرده‌اند. اما بسیاری از گروه‌ها درحال پیشروی به سوی حماه هستند.حملات به مناطق غیرنظامی و تأسیسات غیرنظامی از جمله بیمارستان‌ها شدت گرفته است.»

او افزود: «در حملات تحریر الشام از پهپاد استفاده شده و شماری غیرنظامی کشته‌ شده‌اند.»

پدرسون تصریح کرد: «در هفته جاری حملات هوایی اسرائیل مناطقی در دمشق و خط مرزی سوریه و لبنان را هدف قرار داده است. دولت سوریه اعلام کرده که تروریست‌ها خطری جدی علیه تمامیت ارضی سوریه و امنیت منطقه هستند. ایران و روسیه از سوریه حمایت کرده‌اند. در ابتدا، مخالفین (تروریست‌ها) علت حملات خود را، دفاع از خود اعلام کردند، اما اکنون خواستار ادامه یافتن حملات تا زمان مذاکره با دولت سوریه شده‌اند.»

او افزود: «آمریکا که در سوریه نیرو دارد، اظهار داشته که در این تحولات نقشی نداره و خواستار تنش زدایی شده است.»

پدرسون همچنین گفت: «شرایط بسیار خطرناک است. اما باید بدانید که این تحولات، واکنش‌های مختلفی در بین شهروندان سوریه برانگیخته است و بسیاری خشمگین و در هراس هستند، برخی نیز امیدوار تغییر هستند.»

او تصریح کرد: «گزارش مختلفی از هراس شهروندان سوریه درباره تصرف شهرهای خود توسط گروه‌های مذکور منتشر شده است. همزمان تصاویری از آزادی بسیاری از زندانیان و البته به بند کشیده شدن اسرای جنگی توسط تحریر الشام منتشر شده است.»

پدرسون اظهار داشت: «برخی درحال بازگشت به سوریه هستند، از طرفی، بسیاری آواره شده‌اند. بسیاری نگران آینده نامشخص سوریه هستند. پیام اصلی من ساده است. ما به تنش زدایی نیاز داریم.»

او افزود: «از همه طرفین می‌خواهم تا از غیرنظامیان دفاع کنند و به زیرساخت‌های غیرنظامی صدمه‌ای وارد نشود. جنگ ۱۴ ساله در سوریه نشان داده که هیچ گروهی در سوریه نمی‌تواند از طریق اقدام نظامی به راه حل برسد.»

پدرسون اظهار داشت: «در پیام دوم خود می‌گویم که تنش زدایی باید از طریق راهکار سیاسی صورت بگیرد. مدیریت تنش کافی نیست، باید راهکار سیاسی مشخص وجود داشته باشد.»

او گفت: «از همه طرفین می‌خواهم تا همسو با قطعنامه ۲۲۵۴ از خونریزی جلوگیری کنند. در همین راستا با طرف سوری و بازیگران بین المللی در ارتباط بودم و به زودی برای دیدار با مقامات ارشد کشورهای منطقه به خاورمیانه سفر خواهم کرد.»

پدرسون در آخر تصریح کرد: «از همه طرفین می‌خواهم به دنبال حل بحران و درگیری کنونی باشند. هیچ راهکار نظامی برای حل این بحران وجود ندارد.»

روسیه: تحریر الشام توافق سال ۲۰۲۰ را نقض کرد

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل مجددا در جلسه شورای امنیت به سخنرانی پرداخت و گفت: «متأسفیم که فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه نتوانست آشکارا شرایط کنونی را محکوم و حملات تروریستی جاری علیه سوریه را به درستی تروریستی اعلام کند.»

او تصریح کرد: «در ۲۷ نوامبر، تحریر الشام توافق سال ۲۰۲۰ را نقض کرد و با حمله به شمال غربی سوریه، هزاران تروریست بخش هایی از غرب سوریه از جمله حلب را تصرف کرده‌اند. ما این حملات تروریستی را محکوم می‌کنیم.»

نماینده روسیه افزود: «همواره دربرابر همکاری تروریست‌های بین المللی واقع در نزدیکی حلب هشدار دادیم اما کشورهای غربی با تنفر خود از دولت سوریه، با همکاری به این تروریست‌ها ادامه دادند و با سواستفاده از تنش ها در لبنان، از این فرصت برای حمله به سوریه و خیانت به این کشور استفاده کردند.»

او تصریح کرد: «خاورمیانه که از هفتم اکتبر در شرایط بحرانی قرار دارد، اکنون با بحرانی در سوریه روبرو است. با شروع حملات تروریست ها، ارتش سوریه و نیروی هوایی روسیه با حملات دقیق، تروریست‌ها را هدف قرار داده‌اند. از زمان شروع این حملات بیش از ۴۰۰ تروریست به هلاکت رسیده و ۶۰۰ تروریست دیگر مصدوم شده اند.»

نبنزیا افزود: «صرف نظر از کمک خارجی به تروریست ها، دشمن شکست خواهد خورد. براساس گزارشات منتشر شده، آمریکا و متحدان آن درحال کمک به تروریست ها هستند. به نفع کشورهای غربی است تا نقش خود در تحولات سوریه را شفاف سازی کنند. اوکراین نیز درحال تسلیح تروریست ها است.»

او تصریح کرد: «همواره دربرابر تعلیم تروریست ها توسط اوکراین هشدار داده بودیم. همکاری بین تروریست ها و اوکراین از تنفر آن ها از سوریه و روسیه نشأت می گیرد. امروز گزارش های مختلفی منتشر شد که نشان می داد نیروهای تحریر الشام توسط نیروهای ویژه اوکراین تعلیم دیده اند.»

نبنزیا تصریح کرد: «تروریست ها به همکاری خود با اوکراین افتخار می کنند. کی‌یف تحت حمایت غرب، به فضایی برای حمایت از تروریست ها تبدیل شده که امنیت جهانی را تهدید می کند.»

او افزود: «تحولات اخیر در سوریه، خطرات ناشی از سیاست آمریکا و متحدان آن برای حضور غیرقانونی در سوریه تحت عنوان مبارزه با تروریسم را نشان می دهد. آمریکا با حضور غیرقانونی در سوریه، درحال نقض تمامیت ارضی این کشور است و آمریکا همچنان به دنبال اشغال سوریه برای استفاده از منابع نفتی این کشور است. واشنگتن از هر فرصتی برای ایجاد هرج و مرج در سوریه استفاده می کند.»

نبنزیا تصریح کرد: «آمریکا همزمان با حمایت از تروریست ها به دنبال سفیدشویی از جنایات تحریر الشام است. واشنگتن این گروه تروریستی را جنبشی معتدل و مخالف با سوریه اعلام کرده، اما تحریر الشام با اقدامات وحشیانه خود، اعتدال خود را به خوبی نشان داده است.»

او گفت: «آمریکا و کشورهای وابسته به آن باید صریحا از سوریه حمایت و حملات تروریست ها را محکوم کنند. استفاده از تروریست ها برای کسب اهداف ژئوپلیتیک به ضرر حامیان و عاملان آن تمام می شود.»

نبنزیا تصریح کرد: «ما به همکاری نزدیک خود با ایران، ترکیه و سوریه تحت فرمت آستانا ادامه داده ایم که نشان دهنده نگرانی مشترک ما درباره خطرات ناشی از تشدید تنش ها در سوریه است.»

او افزود: «ما خواستار بازگشت به توافق آتش‌بس ۲۰۲۰ هستیم. تنها راه دیپلماتیک برای پایان دادن به بحران سوریه، توقف حضور نیروهای خارجی در این کشور است.»

انگلیس: نگران تشدید اوضاع در سوریه هستیم

نماینده انگلیس در شورای امنیت تصریح کرد: «نشست امروز شورای امنیت نشان دهنده خطرناک باقی ماندن سوریه است. ما نگران تشدید اوضاع در این کشور هستیم.»

او بدون اشاره به توحش تروریست ها یا محکوم کردن این حملات مدعی شد: «ما نگران تشدید حملات سوریه و روسیه علیه غیرنظامیان هستیم.»

نماینده انگلیس مدعی شد: «تا زمان نابودی تسلیحات شیمیایی سوریه، این شورا باید روی تهدیدات جاری ناشی از سوریه متمرکز باقی بماند. ما از همه طرفین می خواهیم تا به قوانین بین المللی پایبند باشند. تشدید تنش به جابجایی اجباری بیشتر شهروندان سوریه و زجر بیشتر خواهد انجامید.»

او که به اقدامات تروریست ها اشاره ای نکرد، با یاد کردن از این تحولات به عنوان «تشدید تنش» گفت که شرایط انسانی در شمال غربی سوریه بحرانی باقی مانده است.

نماینده انگلیس مجددا بدون اشاره به حمایت آشکار غرب از تروریست ها مدعی شد: «توقف جنگ به معنای صلح نیست. فقط یک راهکار سیاسی به حل بحران سوریه خواهد انجامید. رژیم اسد با حمایت ایران و روسیه به شکل گرفتن تنش های کنونی دامن زده است. چشم انداز این درگیری مشخص نیست، اما جنگ 13 ساله اخیر نشان داده که هیچ یک از طرفین نمی تواند از طریق اقدام نظامی به راهکاری باثبات برسد.»

فرانسه: بحران انسانی در سوریه شدت گرفته است

نماینده فرانسه در نشست شورای امنیت تصریح کرد: «با نگرانی شدید از نزدیک تحولات جاری در سوریه را دنبال می‌کنیم. همه طرفین موظف هستند تا از قوانین بین المللی پیروی کنند. راهکار سیاسی، تنها راهکار ممکن برای پایان دادن به بحران سوریه است. هرگونه تشدید تنش به افزایش زجر و عذاب شهروندان سوریه خواهد انجامید.»

او در ادامه بدون اشاره به نقض پیمان آتش‌بس ۲۰۲۰ از سوی تروریست‌ها و در تلاشی برای مقصر جلوه دادن دولت سوریه مدعی شد: «در روزهای اخیر، دولت سوریه و متحدان آن به مناطق پرجمعیت در حلب و ادلب حمله هوایی کرده اند. از هیچ تلاشی برای جلوگیری از تلفات غیرنظامی نباید دریغ کرد.»

نماینده فرانسه افزود: «تشدید تنش ها به تعمیق بحران انسانی در سوریه دامن زده است.»

او همچنین بدون اشاره به کمک تسلیحاتی آمریکا به تروریست‌ها و حمایت غرب از تحریر الشام، مدعی شد: «تشدید درگیری ها نشان دهنده ضعف دولت سوریه است. مخالفت دمشق با هرگونه راهکار سیاسی به شرایط کنونی دامن زده است.»

نماینده فرانسه مدعی شد: «ما خواستار صلح در سوریه هستیم. باید قطعنامه ۲۲۵۴ اجرا شود. سوریه باید به تعهدات خود عمل کند. ما آماده هستیم تا در صورت مشاهده اقدامات موثر، تحریم ها علیه سوریه را برداریم.»

چین: تصرف کنسولگری ایران در حلب ناقض قوانین بین‌المللی است

نماینده دائم چین در سازمان ملل در نشست ویژه شورای امنیت پیرامون تحولات سوریه اظهار داشت: «پیش از هرچیزی می خواهم مخالفت چین با اقدام یک جانبه آمریکا به عنوان رئیس میان‌دوره‌ای شورای امنیت برای دعوت از نماینده کلاه سفیدان به نشست شورای امنیت را ابراز کنم. از حضور نمایندگان ایران، ترکیه و سوریه در این نشست استقبال می کنیم. حملات تروریست‌ها به ادلب، حلب و دیگر نقاط سوریه، شرایط آرام چندسال اخیر در این کشور را مختل کرده است.»

او افزود: «شرایط کنونی به تشدید بحران انسانی در سوریه دامن خواهد زد. تصرف کنسولگری ایران در حلب توسط شبه نظامیان تروریست، ناقض قوانین بین المللی است و چین این اقدام را محکوم می کند. تروریسم دشمن مشترک جهان است. جامعه جهانی باید در حل بحران سوریه و حمایت از این کشور برای مقابله با تهدیدهای ناشی از تروریست ها متحد باشد. چین از کشورهای جامعه جهانی می خواهد تا از ارسال سلاح به تروریست ها و تجهیز آن ها جلوگیری کند.»

نماینده چین تصریح کرد: «جامعه جهانی باید به حق حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه احترام بگذارد. کشورهای جامعه جهانی باید فورا تحریم های خود علیه سوریه را لغو کنند. چین مجددا از جامعه جهانی می خواهد تا از راهکار سیاسی تحت راهبری سوریه حمایت کند.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما رژیم اسراییل به توافقنامه آتش بس با لبنان پایبند می ماند؟