نبض زلزله‌ها در کشور تند شد / کرمان ۲۳ بار لرزید

استان رکورددار زمین لرزه در طی یک هفته

از تاریخ دهم تا شانزدهم آذر، شاهد رخداد ۱۶۲ زمین‌لرزه در کشور بودیم که طی این مدت، بیشترین تعداد مربوط به کرمان با ۲۳ زمین‌لرزه و خوزستان با ۲۲ زمین‌لرزه بوده است.
کد خبر: ۱۲۷۷۳۲۹
|
۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۷ 11 December 2024
|
22752 بازدید

بر اساس اطلاعات ثبت شده در مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران از زمین‌لرزه‌های رخ داده در سطح کشور، در بازه زمانی دهم تا شانزدهم آذر، ۱۶۲ زمین‌لرزه به وقوع پیوسته است.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایمنا، در این بازه زمانی، ۱۳۱ زمین‌لرزه با محدوده بزرگی کمتر از سه ریشتر، ۲۵ زمین‌لرزه با محدوده بزرگی بین سه تا چهار، چهار زمین‌لرزه با محدوده بزرگی چهار تا پنج ریشتر و دو زمین‌لرزه با محدوده بزرگی تا شش ریشتر رخ داده است.

در طول هفته مذکور و بر اساس تفکیک بزرگی زمین‌لرزه‌ها، منطقه مسجد سلیمان در استان خوزستان با رخداد هشت زمین‌لرزه، لرزه‌خیزترین منطقه کشور به‌شمار می‌رود.

در مدت زمان مذکور، ۱۰ زمین‌لرزه در اصفهان، دو زمین‌لرزه در ایلام، ۱۱ زمین‌لرزه در بوشهر، سه زمین‌لرزه در تهران، سه زمین‌لرزه در چهارمحال و بختیاری، ۱۵ زمین‌لرزه در خراسان رضوی، ۱۰ زمین‌لرزه در خراسان شمالی و ۹ زمین‌لرزه در خراسان جنوبی به وقوع پیوسته است.

بر اساس این گزارش، ۲۲ زمین‌لرزه در خوزستان، یک زمین‌لرزه در زنجان، ۱۴ زمین‌لرزه در سمنان، هفت زمین‌لرزه در فارس، ۲۳ زمین‌لرزه در کرمان، یک زمین‌لرزه در کرمانشاه، سه زمین‌لرزه در کهگیلویه و بویراحمد، سه زمین‌لرزه در گلستان، یک زمین‌لرزه در گیلان، یک زمین‌لرزه در لرستان، هفت زمین‌لرزه در مازندران، دو زمین‌لرزه در مرکزی، دو زمین‌لرزه در هرمزگان و پنج زمین‌لرزه در همدان و شش زمین‌لرزه در یزد طی مدت زمانی مذکور به ثبت رسیده است.

در این بازه زمانی تحت بررسی، در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان غربی، اردبیل، البرز، سیستان و بلوچستان، قم، قزوین و کردستان، هیچ زمین‌لرزه‌ای به ثبت نرسیده است.

از زمین‌لرزه‌های رخ‌داده طی بازه زمانی مذکور، بیشترین تعداد مربوط به کرمان با ۲۳ زمین‌لرزه و خوزستان با ۲۲ زمین‌لرزه بوده است.

زمین‌لرزه‌های شاخص هفته تحت بررسی در هفتکل و مسجد سلیمان استان خوزستان به بزرگی‌های ۵.۶، ۵.۲ و ۴.۸ ریشتر و استان بوشهر به بزرگی ۴.۶ ریشتر به ثبت رسیده است.

جزئیات زلزله‌های هفته گذشته به این شرح است:

شنبه ۱۰ آذر

بهاباد استان یزد با زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۳.۳ ریشتر در عمق هشت کیلومتری لرزید و کانون آن در ۴۱ کیلومتری بهاباد ،۶۳ کیلومتری ساغند و ۶۶ کیلومتری بافق به ثبت رسید.

شهمیرزاد استان سمنان زلزله‌ای به بزرگی ۳.۳ ریشتر در عمق هشت کیلومتری را تجربه کرد و کانون آن در ۲۲ کیلومتری شهمیرزاد و ۲۷ کیلومتری مهدی‌شهر استان سمنان و ۳۴ کیلومتری کیاسر استان مازندران گزارش شد.

زلزله ۳.۶ ریشتری در عمق شش کیلومتری از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه است.

در گراب استان لرستان زلزله ۲.۶ ریشتری، نایبند استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۵ ریشتری و دلوار استان بوشهر زلزله ۲.۵ ریشتری رخ داد.

زمان آباد استان سمنان زلزله‌ای به بزرگی ۳.۱ ریشتر را تجربه کرد و عمق آن در شش کیلومتری بوده و مرکز این رخداد لرزه‌ای در ۱۹ کیلومتری زمان آباد استان سمنان و ۵۸ کیلومتری روداب و ۶۷ کیلومتری داورزن استان خراسان رضوی گزارش شد.

در جایزان استان خوزستان زلزله‌ای به بزرگی ۳.۴ ریشتر در عمق ۱۲ کیلومتری به ثبت رسید و کانون این رخداد لرزه‌ای در ۱۴ کیلومتری جایزان و ۱۵ کیلومتری آغاجاری استان خوزستان و ۱۸ کیلومتری لیکک استان کهگیلویه و بویراحمد گزارش شد.

شهداد استان کرمان نیز با زلزله‌ای به بزرگی ۳.۶ ریشتر در عمق هفت کیلومتری لرزید و کانون آن در ۱۱ کیلومتری شهداد، ۲۸ کیلومتری سیرچ و ۲۹ کیلومتری اندوهجرد این استان گزارش شد.

یکشنبه ۱۱ آذر

آرادان استان سمنان زلزله‌ای به بزرگی ۳.۴ ریشتر در عمق هشت کیلومتری را تجربه کرد و کانون آن در ۱۸ کیلومتری آرادان و ۳۱ کیلومتری گرمسار استان سمنان و ۴۴ کیلومتری فیروزکوه استان تهران گزارش شد.

در حاجی آباد استان هرمزگان زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۳.۱ ریشتر در عمق ۹ کیلومتری رخ داد و مرکز این رخداد لرزه‌ای در ۳۲ کیلومتری حاجی آباد استان هرمزگان و ۳۷ کیلومتری درز و ۴۷ کیلومتری دوبرجی استان فارس بوده است.

در میمه استان ایلام زلزله ۲.۵ ریشتری، مورموری استان ایلام زلزله ۲.۶ ریشتری، شهداد استان کرمان زلزله ۲.۷ ریشتری، ارزوئیه استان کرمان زلزله ۲.۸ ریشتری، سنگان استان خراسان رضوی زلزله ۲.۵ ریشتری، رامسر استان مازندران زلزله ۲.۵ ریشتری و خشت استان فارس زلزله ۲.۸ ریشتری به ثبت رسید.

دوشنبه ۱۲ آذر

در عشق آباد استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۵ ریشتری و در دلوار استان بوشهر زلزله ۲.۹ ریشتری به ثبت رسید.

سه‌شنبه ۱۳ آذر

در زهان استان خراسان جنوبی زلزله‌ای به بزرگی ۳.۳ ریشتر در عمق ۱۳ کیلومتری به ثبت رسید و کانون این زمین‌لرزه در ۳۱ کیلومتری زهان، ۳۱ کیلومتری آرین شهر و ۳۷ کیلومتری قائن این استان گزارش شد.

در نجف شهر استان کرمان زلزله ۲.۷ ریشتری، یزدان‌شهر استان کرمان زلزله ۲.۶ ریشتری، آب‌بر استان زنجان زلزله ۲.۹ ریشتری و مود استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۶ ریشتری رخ داد.

کوهبنان استان کرمان با زلزله‌ای به بزرگی ۳.۱ ریشتر در عمق هفت لرزید و کانون این رخداد لرزه‌ای در سه کیلومتری کوهبنان، ۳۳ کیلومتری کیانشهر و ۵۳ کیلومتری راور این استان به ثبت رسید.

چهارشنبه ۱۴ آذر

در بالاده استان فارس زلزله ۲.۹ ریشتری، فراشبند استان فارس زلزله ۲.۹ ریشتری به ثبت رسید.

راور استان کرمان با زلزله‌ای به بزرگی ۳.۳ ریشتر در عمق هشت کیلومتری لرزید و کانون این رخداد لرزه‌ای در ۲۱ کیلومتری راور، ۴۹ کیلومتری کوهبنان و ۵۱ کیلومتری کیانشهر این استان بوده است.

شوقان استان خراسان شمالی زلزله‌ای به بزرگی ۳.۱ ریشتر در عمق هشت کیلومتری را تجربه کرد و کانون این رخداد لرزه‌ای در هشت کیلومتری شوقان، ۲۶ کیلومتری سنخواست و ۲۸ کیلومتری آشخانه این استان گزارش شد.

پنجشنبه ۱۵ آذر

در لافت استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگی ۳.۲ ریشتر در عمق ۱۲ کیلومتری رخ داد و کانون آن در ۱۷ کیلومتری لافت، ۲۶ کیلومتری سوزا و ۳۲ کیلومتری بندر خمیر این استان بوده است.

بلوک استان کرمان زمین‌لرزه‌ای به بزرگی سه ریشتر در عمق ۱۶ کیلومتری را تجربه کرد و مرکز این رخداد لرزه‌ای در ۱۸ کیلومتری بلوک، ۲۹ کیلومتری فاریاب و ۵۰ کیلومتری عنبرآباد این استان به ثبت رسید.

هفتگل استان خوزستان با زلزله‌ای به بزرگی ۵.۶ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون این رخداد لرزه‌ای در ۲۸ کیلومتری هفتگل، ۳۳ کیلومتری مسجد سلیمان و ۳۹ کیلومتری قلعه تل این استان بوده است.

مسجد سلیمان استان خوزستان نیز با زلزله‌ای به بزرگی ۴.۸ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۵ کیلومتری مسجد سلیمان، ۳۴ کیلومتری ایذه و ۴۰ کیلومتری هفتگل این استان بوده است.

زلزله ۳.۳ ریشتری در عمق ۹ کیلومتری، ۳.۲ در عمق ۸ کیلومتری، ۵.۲ در عمق ۹ کیلومتری از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه است.

قلعه تل استان خوزستان زلزله‌ای به بزرگی ۳.۳ ریشتر در عمق هشت کیلومتری را تجربه کرد و کانون این رخداد لرزه‌ای در ۲۸ کیلومتری قلعه تل، ۲۸ کیلومتری ایذه و ۳۰ کیلومتری هفتگل این استان گزارش شد.

در ایذه استان خوزستان بعد از زلزله‌هایی به بزرگی ۲.۹ و ۲.۸ ریشتر، زمین‌لرزه دیگری به بزرگی ۳.۱ ریشتر در عمق ۱۹ کیلومتری رخ داد و کانون این زلزله‌ها در ۳۰ کیلومتری ایذه، ۳۲ کیلومتری مسجد سلیمان و ۳۵ کیلومتری قلعه تل این استان بوده است.

زلزله‌های ۲.۵ و ۲.۶ ریشتری از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه است.

شنبه استان بوشهر با زلزله‌ای به بزرگی ۴.۶ ریشتر در عمق ۲۳ کیلومتری لرزید و مرکز این زلزله در ۱۱ کیلومتری شنبه، ۱۷ کیلومتری کاکی و ۳۷ کیلومتری خورموج این استان گزارش شد، زلزله ۴.۶ ریشتری در عمق ۱۸ کیلومتری، ۳.۷ ریشتری در عمق ۲۰ کیلومتری، چهار ریشتری در عمق ۲۰ کیلومتری، ۲.۸ و ۲.۶ ریشتری از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه است.

در کاکی استان بوشهر زلزله ۲.۶ ریشتری به ثبت رسید.

جمعه ۱۶ آذر

در خور استان اصفهان زلزله ۲.۵ ریشتری، پاریز استان کرمان زلزله ۲.۷ ریشتری، کمه استان اصفهان زلزله ۲.۶ ریشتری و دلوار استان بوشهر زلزله ۲.۶ ریشتری رخ داد.

در قائمیه استان فارس بعد از زلزله ۲.۶ ریشتری، زمین‌لرزه دیگری به بزرگی ۳.۲ ریشتر در عمق هفت کیلومتری رخ داد و کانون این رخداد لرزه‌ای در چهار کیلومتری قائمیه، ۹ کیلومتری نودان و ۲۷ کیلومتری کازرون این استان گزارش شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟