نحوه پرداخت حقوق کارگران در صورت تعطیلی کارگاه

در کارگاه‌هایی که بنا به شرایطی دچار وقفه فعالیت یا تعطیلی شوند امکان گرفتن بیمه بیکاری کارگر وجود دارد و کارفرما مکلف است حق و حقوق و مزایای کارگر را بپردازد.
کد خبر: ۱۲۷۸۶۰۳
|
۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۶ 18 December 2024
|
10977 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، گاها مواقعی پیش ‌می‌آید که به دلیل اوضاع و احوال اقتصادی و نوسانات بازار ادامه  فعالیت کارگاه های تولیدی امکان پذیر نبوده و کارگاه با تعطیلی و وقفه در فعالیت خود مواجه می شود. در این شرایط ادامه فعالیت برای کارگرانی که در آن کارگاه مشغول به کار هستند نیز مقدور نیست و تعطیلی آثار و پیامدهایی را برای آنها به بار می آورد.
 
با تعطیلی یک کارگاه تنها کارفرما نیست که متضرر ‌می‌شود، بلکه کارگری هم که نان آور خانواده است به نوعی دچار مشکل می شود و چه بسا معیشت او به خطر بیفتد، از این رو کارگری که با مشکلات ناشی از بیکاری دست و پنجه نرم می کند باید مورد حمایت قرار گیرد و لزوم حمایت از این افراد سبب شده است تا در قانون کار و قانون بیمه بیکاری حمایت هایی در خصوص این قبیل کارگران وضع شود که از جمله آنها می توان به بازگشت مجدد به کار پس از احیای کارگاه و پرداخت بیمه بیکاری به کارگران بیکار شده اشاره کرد.
 
البته تعطیلی کارگاه ممکن است به صورت قهری و خارج از اراده افراد به وجود آمده باشد یا اینکه خود کارفرما بنا به دلایل و ملاحظاتی نظیر بازسازی کارگاه اقدام به تعطیلی کارگاه کند.
 
در همین راستا در قانون کار در صورت تعطیلی کارگاه‌ها تدابیری به منظور حمایت از کارگران در نظر گرفته شده و در خصوص کارگاه‌هایی که به طور کامل و دائمی تعطیل نشده یا قرارداد کارگران آن به اتمام نرسیده، تعیین تکلیف شده است.
 
مطابق ماده ۱۵ قانون کار در مواردی که به واسطه قوه قهریه و یا بروز حوادث غیر قابل پیش بینی که وقوع آن از اراده طرفین خارج است، تمام یا قسمتی از کارگاه تعطیل شود و انجام تعهدات کارگر یا کارفرما به طور موقت غیر ممکن شود، قراردادهای کار با کارگران تمام یا آن قسمت از کارگاه که تعطیل می شود به حال تعلیق در می آید. تشخیص موارد فوق با وزارت کار است.
 
بنابر این بر اساس ماده ۱۵ قانون کار چنانچه کارفرمایی به دلیل تعمیرات کارگاه را تعطیل کند، این تعطیلی به نوعی تعلیق کارگران یا تعطیلی ناخواسته آنان محسوب می شود از این رو کارفرما مکلف است حق و حقوق کارگران را بپردازد، ولی چنانچه قرارداد کارگر به اتمام رسیده باشد، کارگر می تواند درخواست برقراری بیمه بیکاری بدهد.
 
در ماده ۳۰ قانون کار نیز حمایت از کارگران در چنین شرایطی دیده است به نحوی که چنانچه کارگاه بر اثر حوادث طبیعی نظیر سیل و زلزله یا حوادث غیر قابل پیش بینی مانند جنگ و نظایر آن تعطیل شود و کارگران آن بیکار شوند، پس از فعالیت مجدد کارگاه، کارفرما مکلف است کارگران بیکار شده را در همان واحد بازسازی شده و مشاغلی که در آن به وجود می آید به کار اصلی بگمارد.
 
دولت مکلف است با توجه به اصل ۲۹ قانون اساسی و با استفاده از درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم و نیز از طریق ایجاد صندوق بیمه بیکاری نسبت به تأمین معاش کارگران بیکار شده کارگاه‌ها اقدام و با توجه به بند ۲ اصل ۴۳ قانون اساسی امکانات لازم برای اشتغال مجددرا فراهم کند.
 
در صورتی که کارگر به دلیل تعطیلی کارگاه بیکار شد، امکان گرفتن بیمه بیکاری او وجود دارد و تمام حقوق و مزایای وی باید توسط کارفرما تسویه شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟