تا پایان دولت چهاردهم؛

واردات شکر، صفر می شود/ قطع برق، آسیبی به کشاورزی نزد

نخستین نشست خبری غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد و مباحث گوناگونی پیرامون کشاورزی کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
کد خبر: ۱۲۷۹۵۸۲
|
۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۳ 24 December 2024
|
5013 بازدید
|
۲
کاهش بودجه فرصتی برای حمایت از تولید داخلی/ محصولات کشاورزی ایران از سالم ترین محصولات است
 
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی، در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه، ضمن اشاره به برنامه ریزی برای پرداخت مطالبات کشاورزان و از سرگیری اعطای تسهیلات در حوزه مکانیزاسیون، گفت: قیمت‌گذاری و سیاست‌های حمایتی از تولید داخلی به‌طور جدی پیگیری شده است و در مدت کوتاهی نزدیک به ۲۰ قلم از محصولات اساسی کشاورزی مورد قیمت‌گذاری قرار گرفته‌اند. 
 
همچنین وزیر جهاد کشاورزی برای کاهش هزینه‌های ارزی و تقویت شفافیت در این حوزه گفت: اجرای برنامه‌های شفاف‌سازی بیشتر و حذف انحصار و فساد، از طریق سامانه‌های مربوط به واردات محصولات کشاورزی انجام خواهد شد.
 
وی اظهار داشت: در بودجه سال ۱۴۰۴ نسبت به سال ۱۴۰۳، کاهش حدود ۳ میلیون دلار برای بخش کشاورزی پیش بینی شده است که قطعا روی محصولات اساسی تاثیرگذار است، اما ما این را فرصتی برای حمایت از تولید داخلی می‌دانیم.
 
تکالیف برنامه هفتم توسعه برای وزارت جهاد کشاورزی
 
وزیر جهاد کشاورزی ضمن اشاره به لزوم اجرای دقیق برنامه‌های هفتم توسعه گفت: طبق این برنامه تا پایان افق زمانی آن، باید در تولید ۷ قلم به خودکفایی در سطح ۹۰ درصد برسیم و منابع لازم برای تحقق این برنامه‌ها تأمین و اجرایی می شوند.
 
 وی افزود: تمام توان خود را برای اجرای دقیق برنامه هفتم در حد منابع در دسترس بکار می‌بریم. البته با توجه به شرایط اقتصادی فعلی کشور ممکن است که برخی از برنامه‌های نیازمند به منابع مالی، در سال اول محقق نشوند، اما به صورت مصرانه، از طریق اولویت‌بندی و با استفاده از بهره‌وری و توان کشاورزی، به دنبال تعقیب اهداف برنامه هستیم و حتی شاید فراتر هم برویم. دولت بنا دارد تا در پایان دوره خود، واردات شکر را به صفر رسانده و کاهش واردات محصولات گرمسیری نظیر موز در چهار سال آینده نیز در دستور کار است.
 
از شناسه دارکردن محصولات و مزارع چه خبر؟
 
وزیر جهاد کشاورزی، ضمن لزروم همکاری بهره برداران در اجرای طرح شناسه دارکردن محصولات و مزارع گفت: در جهت مدیریت مصرف سموم، تا کنون ۳۰ نوع سم برای مصرف و قیمت گذاری مورد برنامه ریزی قرار گرفته‌اند.
 
وی افزود: بر خلاف برخی از تبلیغات، محصولات کشاورزی ایرانی نسبت به محصولات بسیاری دیگر از کشورها، سالم‌تر و جلوتر است، برای شاهد این گواه، مقدار سموم مصرفی و محصولات مشخص است و با یک محاسبه ریاضی می‌توان فهمید که محصولات کشاورزی ایران سالم‌تر هستند.
 
با تاثیر قطعی‌های مکرر برق بر تولید چه باید کنیم؟
 
نوری قزلجه، در مورد قطع برق و تاثیر آن بر تولید گفت: قطعا قطع برق برمیزان تولید تاثیر خواهد شد، اما نمی‌توان درصد دقیقی برای آن تعیین کرد.
 
وی ضمن اشاره به پذیرش وضعیت فعلی کشور در ناترازی‌های انرژی، بیان کرد: با وجود مشکلات انرژی در چند ماه گذشته، بخش کشاورزی به عنوان تامین‌کننده غذای کشور، موفق به حفظ یک ثبات نسبی در تأمین محصولات کشاورزی و مواد غذایی مردم شده‌ایم.  بخش کشاورزی نمی‌تواند تعطیل شود، زیرا بخش کشاورزی در امنیت غذایی کشور اهمیت بسیار بالایی دارد و کاهش انرژی در این بخش به هیچ عنوان قابل جبران نیست.
 
وی تصریح کرد: کاهش تولیدات کشاورزی ناشی از کمبود انرژی، در ماه بعد یا فصل بعد قابل جبران نیست و در لحظه باید انرژی در دسترس این بخش قرار گیرد تا تولید دچار اختلال نشود. به همین دلیل قطعی انرژی در بخش کشاورزی در آخرین اولویت قرار دارد.
 
گوشت با ارز ترجیحی یا توافقی؟
 
وزیر جهادکشاورزی درباره واردات گوشت قرمز، توضیح داد: به دلیل تنش‌های ارزی که سه سال قبل اتفاق افتاد، دامداری‌های کشور آسیب دیدند که به طور خاص دام سبک که تامین کننده اصلی گوشت قرمز مورد نیاز کشور بود، تحت تاثیر قرار گرفت. به همین دلیل واردات گوشت برای تنظیم بازار در دستور کار قرار گرفت. 
 
نوری قزلجه اظهارداشت: اکنون ۲۰ درصد از گوشت قرمز مورد نیاز سالانه کشور از طریق واردات تامین می‌شود که تنها ۷ درصد آن با ارز ترجیحی و ۱۳ درصد آن با ارز توافقی تامین شده است. 
 
وی افزود: طبق قانون، قیمت گذاری دستوری فقط برای اقلام مشمول یارانه که با ارز ترجیحی تهیه شده‌اند، امکان پذیر است، به هیمن دلیل با اختلاف نرخ در اقلام مختلف مانند گوشت مواجه هستیم.
 
این مقام مسئول، ضمن اشاره به زمان بر بودن فرآیند افزایش تولید گوشت قرمز، یادآور شد: این فرآیند حدود ۳ تا ۴ سال فرصت نیاز دارد تا به هدف گذاری خودکفایی در تولید گوشت قرمز برسیم .
 
وی، ضمن تاکید بر حمایت از تولید داخلی، ادامه داد: کاهش تخصیص ارز ترجیحی به واردات گوشت در راستای حمایت از تولید داخلی بوده و تلاش می‌شود تا واردات گوشت قرمز را با تامین داخلی آن، به صفر برسانیم.
 
برنامه الگوی کشت به کجا رسید؟
 
وزیر جهاد کشاورزی ضمن اشاره به سابقه طولانی الگوی کشت در کشاورزی سنتی ایران، گفت: در بحث الگوی کشت، کشت یک محصول بر اساس مزیت ها، محدودیت‌ها و شرایط هر منطقه انجام می‌شود، اما در سال‌های گذشته با محدودیت‌های جدید مواجه شده‌ایم که ما را به الگوی جدید کشت نیازمند کرده است که در دستور کار قرار دارد.
 
وی افزود: طبق قانون در الگوی کشت، ما فقط می‌توانیم توصیه کنیم و فقط از طریق نحوه تخصیص منابع و امکانات به مدیریت آن بپردازیم و این تنها بازوی قدرتی و کنترلی ماست.
 
با فاصله قیمت محصولات مزرعه با بازار چه کنیم؟
 
وزیر جهاد کشاورزی ضمن اشاره فاصله زیاد و قابل توجه قیمت محصولات از سر مزرعه تا سر سفره مردم، گفت: راهکار ما جهت برون رفت از این وضعیت آن است که با همکاری تشکل‌های مربوطه و تعاونی‌های روستایی، با کمک وزارت کشور و شهرداری‌ها، مکان‌هایی را در هر شهر پبش بینی و تدارک کنیم تا تولیدکنندگان بتوانند به صورت مستقیم و بدون واسطه محصولات خود را به مصرف کننده نهایی بفروشند.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
پس بعد از این، شرکت توسعه نیشکر از کجا شکر وارداتی با ارز دولتی بخره و با شکر تولیدی خودش قاطی کنه تا شکرش به کف حد استاندارد برسه و بتونه بفروشتش؟
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۲۲:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
حرف نزنید عمل کنید
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟