فرامرز مبارکی عصر چهارشنبه در شورای بهداشت شهرستان اظهار کرد: از هشت سال پیش استقرار پسه آئدس را پیش بینی کرده بودیم از این حیث تیمهای کاوشگر با ماموریت از دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر و چابهار منطقه را رصد میکردند.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، وی افزود: اولین بار آئدس در شهریور ۱۴۰۲ وارد منطقه چابهار شد و پس از آن مراجعه به مراکز درمانی از سوی افرادی که به خارج از کشور همچون امارات، پاکستان و افغانستان مسافرت کرده بودند، افزایش یافت.
مسئول واحد بیماریهای معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: پس از آن شاهد انتقال از وارده یا انتقال محلی در منطقه چابهار بودیم و بعد از آن موارد افزایش پیدا کرد؛ با کمکی که از طرف وزارت بهداشت و پدافند زیستی انجام شد توانستیم کیت های تشخیص سریع را در شهر چابهار دریافت کنیم.
وی بیان کرد: خوشبختانه توانستیم ۸۱ درصد موارد مبتلا به تب دنگی را در مراحل اولیه ابتلا یعنی در هفته نخست شناسایی کنیم و این خیلی مهم است چرا که وقتی در مراحل اولیه شناسایی شود مراقبتها افزایش مییابد و از وخامت وضعیت بیمار جلوگیری خواهد شد.
مبارکی با بیان اینکه از تعداد مبتلایان ۵۲ مورد در بیمارستان بستری شدند، گفت: خوشبختانه در این خصوص فوتی نداشتیم. شناسایی ۳۵ درصد از مبتلایان از بررسی اطرافیان آنها بوده و ما توانستیم این تشخیص را با کیت تشخیص سریع صورت دهیم.
وی ادامه داد: اگر بهسازی محیط را در شهر چابهار و دیگر نقاط جدی بگیریم و زیستگاهها از بین برود پشه آئدس مجالی برای رشد و تکثیر پیدا نمیکند و این وضعیت باعث میشود که ما مورد ابتلا و احیانا مرگ و میر ناشی از بیماری را نداشته باشیم.