به گزارش تابناک از اراک؛ عبدالامیر ربیهاوی در همایش تخصصی بررسی راهکارهای توسعه صادرات به عراق با در نظر گرفتن پتانسیلهای استان مرکزی در محل سالن جلسات اتاق بازرگانی در اراک هدف از برگزاری این همایش را حمایت از بخش خصوصی، تولیدکنندگان و صادرکنندگان برای آشنایی با بازار عراق و بهرهمندی از ظرفیتها و امکانات ایجاد شده از سوی دولت در این حوزه دانست و گفت: حجم مراودات تجاری ایران با همسایگان در دفتر غرب آسیا بسیار گسترش داشته و یکی از این کشورها عراق است.
وی افزود: ۴۵ درصد از مجموع صادرات کشور به عراق انجام شده است که مجموع تجارت در دفتر غرب آسیا قابل توجه و قوی است و بیشترین حجم تجارت صادرات با عراق کالاهای با ارزش افزوده است.
مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه تنوع کالاهای صادراتی به عراق از ایران بسیار بالاست، گفت: ۳۵۰۰ قلم کالای صادراتی به عراق داریم که در نوع خود بینظیر است.
ربیهاوی ادامه داد: توسعه بحث صادرات و تعامل تجاری با عراق باید تقویت شود، در غیر این صورت، در سیر نزولی صادرات به این کشور قرار خواهیم گرفت.
وی به میزان صادرات استان مرکزی در بخش صادرات اشاره کرد و گفت: آمار صادرات استان مرکزی در ۸ ماهه نخست امسال از نظر ارزش دلاری معادل ۱۰۲۳ میلیارد و ۲۴ میلیون ریال بوده که نسبت به ۸ ماهه گذشت ۳۷ درصد رشد داشته است.
وی با تاکید بر لزوم برنامهریزی هرچه بهتر برای بهرهگیری از ظرفیتهای استان در بخش صادرات افزود: استان مرکزی به عنوان استانی که داعیه صنعتی بودن در کشور را دارد، نتوانسته از مزیتها و فرصتها بهره بگیرد و آن را به شرکای تجاری معرفی کند.
مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: باید برنامه ریزی براساس ظرفیتهای استان انجام شود تا بتواند سهم قابل توجهی از بازار صادرات را به خود اختصاص دهد؛ ظرفیتهای نظیر نمایشگاه سنگ، موادغذایی از جمله شیرخشک، مواد لبنی و مواد غذایی بسته بندی شده که میتواند از آنها به خوبی استفاده کند.
ربیهاوی با بیان اینکه عراق ۱۲ مرز مشترک و یک مرز آبی با جمعیت ۴۶ میلیون نفری مصرفکننده دارد و بهترین بازار برای ارزآوری بشمار میرود گفت: شرکتهای خدمات فنی و مهندسی استان باید حضور جدی تری را در بازار این کشور داشته باشند؛ چهار میلیون واحد مسکونی در عراق مورد نیاز است که بخش خدمات فنی و مهندسی میتواند اجرا و تجهیز این پروژهها سهم داشته باشد.
وی تحریمها را یکی از دلایل عدم حضور ایران در اجرای پروژههای دولتی در عراق عنوان کرد و گفت: یکی از فرصتهای دیگری که میتوان از آن بهره گرفت بخش گردشگری است که متاسفانه در کشور و به تبع آن در استان نتوانستیم از این فرصتها برای معرفی به گردشگران عراقی استفاده کنیم.