آیا پزشک کم داریم؟

مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت:اکنون ۷۴هزار دانشجوی پزشکی داریم و سالانه ۷ هزار دانشجوی پزشکی فارغ‌التحصیل می‌شوند. با توجه به افزایش ظرفیت، سال آینده ۹۰ هزار دانشجوی پزشکی خواهیم داشت.
کد خبر: ۱۲۸۱۴۲۷
|
۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۹ 04 January 2025
|
1369 بازدید
|
۳

آیا پزشک کم داریم؟

به گزارش تابناک به نقل از مهر، دکتر حمید اکبری درباره اختلاف نظر میان وزارت بهداشت و مجلس در زمینه افزایش ظرفیت پزشکی و بودجه مورد نیاز آن گفت: این اختلاف نظر ناشی از تفاوت نگاه است. یک نگاه این است که پزشک کم است و از آن نتیجه می‌گیرند که راه جبران آن افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی است. نگاه ما این است که الزاماً تعداد زیاد دانشجوی پزشکی این کمبود را جبران نمی‌کند و در صورتی که این دانشجویان آموزش مناسب نبینند، موجب هدررفت نیروی انسانی می‌شود.

وی ادامه داد: در عدالت آموزشی این موضوع دیده شده که دانشجو باید از همان منطقه محروم جذب شود که در آینده در همان منطقه خدمت کند. در حال حاضر چند هزار نیرو با این شرایط داریم و باید برای آنها خدمات و رفاهیات مناسب تأمین کنیم؛ در غیر این صورت هر چقدر هم که پزشک تربیت کنیم، فرد تصمیم به مهاجرت می‌گیرد. وقتی می‌بینیم در منطقه‌ای پزشک نداریم، الزاماً به این معنا نیست که پزشک کم باشد.

آمار فارغ التحصیلان پزشکی به ۱۶ هزار دانشجو می‌رسد

مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به آمار وضعیت موجود گفت: اکنون با توجه به آمار‌ها ۷۴ هزار دانشجوی پزشکی داریم، سالانه ۷ هزار دانشجوی پزشکی فارغ‌التحصیل می‌شوند و با توجه به افزایش ظرفیت پزشکی در سال‌های اخیر این آمار تا پنج سال آینده به ۱۶ هزار نفر در سال خواهد رسید. جمعیت ما در کشور حدود ۹۰ میلیون نفر است و سال آینده ۹۰ هزار دانشجوی پزشکی خواهیم داشت؛ در هیچ کشوری آمار‌ها به این شکل نیست.

وی با اشاره به محدودیت بودجه تأکید کرد: دانشجوی پزشکی هزینه دارد و بودجه کشور نیز محدود است؛ بنابراین نباید بودجه به این صورت هدر برود. حرف ما در وزارت بهداشت به عنوان متولی تأمین نیروی انسانی، این است.

وقتی سراغ راهکار‌های ساده و با تبعات زیاد می‌رویم

اکبری با اشاره به راهکار‌های سازمان جهانی بهداشت برای تأمین پزشک گفت: از ۵۰ راهکاری که WHO برای تأمین نیروی انسانی پزشکی ارائه کرده است، یک راهکار آن افزایش ظرفیت است؛ ما ۴۹ راهکار دیگر را کنار می‌گذاریم و به سراغ راهکاری که ساده‌تر است ولی تبعات زیادی دارد، می‌رویم.

وی با اشاره به یکی دیگر از راهکار‌های افزایش نیروی پزشک، ادامه داد: یکی دیگر از راهکار‌ها افزایش سرانه درآمد هر فرد در کشور است. اگر به طور کلی این مبلغ افزایش پیدا کند درست می‌شود. برخی آمار پزشکان را در ایران و ترکیه مقایسه می‌کنند. باید ببینیم درآمد سرانه ترکیه چقدر است و ما چقدر درآمد سرانه داریم.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره وضعیت ماندگاری پزشک در مناطق محروم اظهار کرد: در سیستان و بلوچستان مگر امکانات دیگری وجود دارد و فقط پزشک نیست؟ زیرساخت‌های دیگر هم نداریم و در بخش‌های دیگر نیز این منطقه محروم است. این منطقه باید در بخش‌های دیگر هم رشد کند تا نیروی پزشک مناسب آنجا بنشیند. اگر کل منطقه را هم رشد دهیم برای پزشک باید درآمد مناسب ایجاد کنیم.

وی افزود: پزشک در شهر کوچک نمی‌تواند مطب بزند بنابراین دولت باید حقوق خوب به او بدهد. دولت هم مشخص است که به کارمندانش چقدر حقوق می‌دهد. پزشک کارمند دولت می‌شود و با این درآمد کم پزشک تصمیم می‌گیرد به شهر‌های بزرگ‌تر برود، برخی نیز متأسفانه به کار‌های غیر از پزشکی مشغول می‌شوند. الان ۳۰ هزار پزشک در مشاغل غیر از پزشکی مشغول‌اند.

تصور می‌کنیم با پذیرش زیاد دانشجوی پزشکی آنها به مناطق محروم می‌روند

اکبری خاطر نشان کرد: ما توسعه متوازن نداشتیم و انتظار داریم پزشکان را با زور به مناطق محروم بفرستیم و تصور می‌کنیم اگر دانشجوی پزشکی زیادی تربیت کنیم آنها به منطقه محروم می‌روند.

مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی در مورد شرایط سال آینده با توجه به بودجه‌های موجود گفت: سال آینده اگر بودجه‌ای که تصویب شده، محقق شود، فشاری که بر روی دانشگاه‌ها است تا حدودی برداشته می‌شود ولی برای مثال به ساخت بیمارستان و ایجاد تخت آموزشی برای این تعداد دانشجوی پزشکی نیاز است. ایجاد این زیرساخت حداقل ۳، ۴ سال طول می‌کشد. ابتدا باید این مبالغ تأمین می‌شد و امکانات ایجاد می‌شد، بعد اقدام به افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی می‌کردیم. در صورتی که ۳ سال پیش ظرفیت افزایش یافته و هزینه آن سال بعد قرار است پرداخت شود.

وی در خصوص شرایط خوابگاه‌های دانشجویی اضافه کرد: الان در یک خوابگاه دانشجویی به جای ۴ نفر، ۱۲ دانشجو در یک اتاق خوابگاه هستند. این سبب می‌شود یک جوان ۱۸ ساله که تازه وارد دانشگاه شده، سرخورده شود و ما جوان کشور را از دست می‌دهیم؛ یعنی این فرد نه تنها پزشک نمی‌شود، دچار مشکلات دیگری نیز می‌شود.

به گزاش مهر، عبدالحسین خسروپناه پیش از این درباره آخرین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره موضوع افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی گفت: در سه سال گذشته، این مصوبه اجرا شده بود و ظرفیت‌ها هر سال بیش از ۲۰ درصد افزایش یافته بودند، اما پیشنهاد شده بود که این مصوبه در سال چهارم اجرا نشود، چرا که امکانات و برخی تمهیدات لازم برای این افزایش فراهم نشده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: پس از بحث و تبادل نظر در این زمینه و با حمایت وزیر بهداشت، مقرر شد این افزایش ظرفیت برای سال آینده (با لحاظ میزان افزایشی که در سه سال گذشته اعمال شده بود) نیز ادامه یابد. همچنین مقرر شد پس از چهار سال اجرای این مصوبه، یک دوره تنفس در نظر گرفته شود و بازنگری جامعی در مورد افزایش ظرفیت صورت گیرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
وقتی یک پزشک روزانه ۲۰ میلیون در میاره و از فشار پول نمی دونه چکار کنه خوب بجای یک پزشک خوب پنج تا پزشک خوب تربیت کنید تا هم بیکاری کم بشه ، هم حقوق ۵ نفر تو جیب یک نفر نره.
قارنعلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
یه توک پا تشریف ببرید بیمارستان علوم پزشکی اراک در منطقه سردشت این شهر تا متوجه بشوید که داریم یا نه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۵
یا پزشک کمه، یا مریض زیاده. یا هردو. در هر صورت یه چیزی غلطه این وسط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟