اثر نامطلوب رژیم کتوژنیک بر روده

رژیم های کتوژنیک (کتو) به طور قابل توجهی مصرف کربوهیدرات ها را کاهش می دهند و این در حالی است که بر گزینه های پرچرب تاکید می کنند...
کد خبر: ۱۲۵۳۹۶۷
|
۲۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۲ 15 August 2024
|
5338 بازدید

اثر نامطلوب رژیم کتوژنیک بر روده

 

به گزارش تابناک به نقل از عصر ایران، یک کارآزمایی کنترل شده تصادفی جدید منتشر شده در مجله سل ریپورتز مدیسن متشکل از ۵۳ داوطلب بزرگسال سالم، یکی از سه رژیم غذایی کتوژنیک، کم قند یا قند متوسط ​​را به مدت ۱۲ هفته دنبال کرد.

رژیم‌های کتوژنیک (کتو) به طور قابل توجهی مصرف کربوهیدرات‌ها را کاهش می‌دهند و این در حالی است که بر گزینه‌های پرچرب تاکید می‌کنند. همچنین با توجه به محدودیت‌هایی که در این رژیم ایجاد می‌شود، متخصصین توصیه می‌کنند که از فیبر رژیمی بیشتری استفاده شود.

در مقابل، رژیم‌های کم قند فقط قند افزوده شده و قند‌های طبیعی مانند عسل، خرما و آبمیوه‌ها را محدود می‌کنند و از این رو به انعطاف پذیری بیشتر و استفاده از همه گروه‌های غذایی سالم یاری می‌رسانند.

نتایج مطالعات نشان داده اند که هر دو رژیم کتوژنیک و کم قند سبب کاهش وزن می‌شوند. با این حال، رژیم کتوژنیک بر تنوع میکروبیوم روده تاثیر نامطلوب دارد و در عین حال قادر به بهبود نشانگر‌های سلامت سیستم قلبی عروقی هم نیست. این در حالی است که رژیم غذایی کم قند وضعیت کلسترول را بهبود می‌بخشد و هیچگونه اثر منفی بر میکروبیوم روده ندارد.

یافته‌های اولیه نشان می‌دهند: در حالی که رژیم‌های کتوژنیک و کم قند ممکن است بتوانند با موفقیت به مدیریت وزن کمک کنند، رژیم‌های کم قند گزینه سالم تری برای حفظ سلامت قلب و عروق و حمایت از میکروبیوم سالم روده به شمار می‌روند. همانطور که می‌دانیم هر دو مورد نام برده فاکتور‌های مهم و ارزشمند در شرایط کلی و سلامت انسان محسوب می‌شوند.

رژیم کتو در مقابل رژیم کم قند: تاثیر بر بزرگسالان سالم
یک مطالعه مشترک که توسط متخصصان سلامت و تغذیه دانشگاه باث، بریتانیا، همراه با محققانی از چندین موسسه دیگر رهبری شد، اثرات رژیم‌های کتوژنیک و کم قند را بر میکروبیوتای روده، سلامت قلب و عروق و وضعیت کلی بهزیستی در یک جمعیت بالغ عموما سالم تجزیه و تحلیل کرد.

۶۰ شرکت کننده ۱۸ تا ۶۵ ساله، با شاخص توده بدنی (BMI) بین ۱۸.۵ تا ۲۹.۹ (طبقه بندی شده تحت عنوان طبیعی تا اضافه وزن)، از منطقه باث انگلیس انتخاب شدند.

شرکت کنندگان منتخب معیار‌های ورود به مطالعه را در اختیار داشتند که آن‌ها را ملزم می‌کرد هیچ بیماری متابولیک تشخیص داده شده، مانند دیابت نداشته باشند. این افراد همچنین سابقه استفاده اخیر از آنتی بیوتیک ها، مکمل‌های پری بیوتیک یا پروبیوتیک، یا هر ماده دیگری که می‌توانست بر نتایج مطالعه تاثیر بگذارد نیز نداشتند.

از میان شرکت کنندگانی که انتخاب شدند، ۵۳ نفر مداخله رژیم غذایی ۱۲ هفته‌ای کامل را به سرانجام رساندند. گفتنی است که تعداد زنان کمی بیشتر (طبقه بندی شده بر اساس کروموزوم‌های جنسی) بود.

آن‌ها به طور تصادفی در سه گروه رژیم غذایی قرار گرفتند:

- یک گروه رژیم کتوژنیک که کمتر از ۸ درصد کالری روزانه خود را از کربوهیدرات‌ها تامین می‌کردند

- یک گروه رژیم غذایی کم قند که کمتر از ۵ درصد کالری روزانه را از قند‌های طبیعی تامین می‌کردند

- یک گروه کنترل که مصرف متوسط ​​کربوهیدرات و قند را گزارش کردند و تقریبا ۱۸ درصد کالری خود را از قند‌های طبیعی دریافت می‌کردند

محققان داده‌های پایه مربوط به اندازه گیری‌های مختلف بدن از جمله توده چربی، تراکم مواد معدنی استخوان، اندازه دور کمر و همچنین اطلاعاتی در مورد عادات غذایی، مصرف کالری و فشار خون را جمع آوری کردند. آن‌ها همچنین پروفایل‌های بیوشیمیایی خون را که شامل سطح کلسترول و قند خون بودند، مورد ارزیابی قرار دادند.

کل مصرف مواد مغذی شرکت کنندگان از طریق یادداشت وزن مواد غذایی مورد استفاده توسط خود افراد طی مدت زمان مطالعه، گزارش شد و هیچ محدودیت کالری خاصی نیز وجود نداشت.

این تحقیق عمدتا در شرایط زندگی طبیعی انجام شد تا چگونگی تاثیر رژیم غذایی بر نشانگر‌های سلامت و ترکیب میکروبیوم روده در خارج از یک محیط کنترل شده بررسی شود.

رژیم کتو باعث کاهش وزن می‌شود، اما تنوع باکتری‌های روده را هم کاهش می‌دهد
در حالی که رژیم کتوژنیک توانست با موفقیت وزن بدن شرکت کنندگان را کاهش دهد، محققان ظرف چهار هفته از آغاز این پژوهش افزایش جزئی در کلسترول LDL و افزایش قابل توجه در سطح آپولیپوپروتئین B را مشاهده کردند که می‌تواند به تجمع پلاک در شریان‌ها و افزایش خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی منجر شود.

با این حال، همگام با نتایج به دست آمده از تحقیقات قبلی که از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی هستند، گروه رژیم غذایی کتوژنیک کاهش قابل ملاحظه‌ای در تنوع میکروبیوم روده پس از تنها چهار هفته از شروع مطالعه را تجربه کردند که تا ۱۲ هفته ادامه یافت.

به طور خاص، شرکت کنندگانی که از رژیم کتوژنیک پیروی می‌کردند سطوح بیفیدوباکتر کمتری داشتند. این باکتری معمولا به عنوان پروبیوتیک مصرف می‌شود و به حمایت از فرآیند هضم و عملکرد ایمنی کمک می‌کند.

شایان ذکر است، در افرادی که از رژیم کتوژنیک استفاده می‌کردند مصرف فیبر رژیمی تقریبا ۴۰ درصد کمتر (حدود ۱۵ گرم در روز) در مقایسه با رژیم کنترل بود. محققان توضیح می‌دهند که به احتمال زیاد کاهش مصرف فیبر مانع بقا و عملکرد درست بیفیدوباکتر‌های مفید می‌شود.

در مقابل و در مقایسه با گروه کنترل، افرادی که رژیم غذایی کم قند داشتند، کاهش چربی بدن و کلسترول تام، به ویژه کلسترول LDL را بدون تاثیر منفی بر میکروبیوتای روده خود پس از ۱۲ هفته تجربه کردند.

با این حال، نتایج مذکور با توجه به ماهیت خودگزارشی رژیم غذایی، حجم نمونه کوچک، مدت زمان کوتاه مطالعه، قابلیت تعمیم محدود به جمعیت‌های مختلف و همچنین محدودیت‌های بالقوه دیگر، باید با احتیاط تفسیر شوند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟