رهبر انقلاب اسلامی در جمع تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی:

در زمینه نشان دادن پیشرفت‌ها کم کاریم/مصداق مهم مانع‌زدایی از تولید عمل به سیاست‌های اصل ۴۴ است/رشد۸درصداقتصاد در یک سال معجزه نمی‌کند

من متأسفانه مشاهده می‌کنم یک جاهایی دستگاه‌های دولتی یا دستگاه‌های نظارتی نقش سرعت گیر را ایفا می‌کنند. انسان شرمنده میشود وقتی میشنود رقم مالی واردات یک کارخانه حدود سی یا ۴۰ درصد بیشتر از رقم واردات تولید آن کارخانه است؛ یعنی رقیب برای کارگر ایرانی و سرمایه‌گذار ایرانی!
کد خبر: ۱۲۸۴۷۰۳
|
۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰ 22 January 2025
|
1760 بازدید

در زمینه‌ی نشان دادن پیشرفت‌ها کم کاریم/ ما به یک کار مهم رسانه‌ای نیاز داریم/ آیا جوانان و دانشجویان ما از پیشرفتهایی که اینجا بیان شد مطلعند؟

به گزارش تابناک،ر ادامه‌ی رویداد «پیشگامان پیشرفت»، صبح امروز (چهارشنبه)، جمعی از تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

تعدادی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی نیز در این برنامه به ارائه دیدگاه و نظرات خود پرداختند.

http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/home/rect-1-n.gif بخش‌هایی از بیانات رهبر انقلاب در این دیدار:
* دیدار امروز پنجمین دیداری است که ما با مجموعه کارآفرینان و سرمایه‌گذاران در این چند سال داشته‌ایم. بسیاری از شماها در این جلسات در سال‌های قبل نیز حضور داشتید.

در سال ۹۸، در اوج تحریم‌ها و تهدیدهای مضاعف، ما این جلسه را تشکیل دادیم تا از کسانی که در کشور دامن همت به کمر زدند و تولید و پیشرفت کشور را وجهه همت خودشان قرار دادند، تشکر کنیم. به آنها گفتیم: شما فرماندهان خط مقدم جنگ اقتصادی هستید.

امروز جنگ ما جنگ اقتصادی است و از مهم‌ترین بخش‌های آن محسوب می‌شود. ما گفتیم رشد تولید باید پیگیری شود. در هر سال که این جلسه تشکیل شده، مشاهده کردیم که نه فقط گزارش صرف، بلکه اطلاع پیدا کردیم که بخش خصوصی خلاقیتش افزایش پیدا کرده و قوی‌تر شده است.

قبلاً دغدغه ما این بود که بخش خصوصی را وارد میدان کنیم، اما امروز ملاحظه می‌کنیم که بخش خصوصی با تجربه‌ای که از ورود در میدان پیدا کرده، با انگیزه و شوق به دنبال گسترش تولید و سرمایه‌گذاری است. معنای این حرف آن است که ما در این ۵ سال پیش رفته‌ایم.

* آن چیزی که وظیفه‌ی یک کشوری است که مورد تحریم است، این است که به ظرفیت داخلی خودش هرچه بیشتر چشم بدوزد، توجه کند و از آن خود را بهره‌مند کند.

من پیشنهاد می‌کنم مسئولین کشور این نمایشگاه را بیایند ببینند. قبلاً هم در دوره‌ی گذشته همین درخواست را هم کردیم. اگر ندیدند، بیایند ببینند. رؤسای محترم قوا و مسئولین مختلف بیایند این نمایشگاه را ببینند.

سال گذشته من همین درخواست را کردم. رئیس‌جمهور شهید، خدا رحمت کند آقای رئیسی، آمد اینجا و بعد از یکی دو روز این نمایشگاه را دید. بیش از آنچه که من در این نمایشگاه توقف کرده بودم، شاید دو برابر توقف کرد و بیش از من خوشحال و خرسند شد.

* نظام تصمیم‌گیری اجرایی کشور باید به بخش خصوصی کمک کند. این الزام است، باید کمک کند. مهمترین کمک هم این است که موانع را از سر راهشان بردارد.

من متأسفانه مشاهده می‌کنم در برخی جاها دستگاه‌های دولتی یا دستگاه‌های نظارتی نقش سرعتگیر را ایفا می‌کنند. یعنی به جای اینکه شرکت را به پیشرفت و توسعه کمک کنند، موانعی ایجاد می‌کنند که در واقع مانع پیشرفت می‌شود.

* یک مصداق مهم برای برداشتن موانع [سر راه بخش خصوصی]، عمل به سیاست‌های اصل ۴۴ است. وقتی که سیاست‌های اصل ۴۴ را اعلام کردیم، چند سال قبل، همه - یعنی همه‌ی کسانی که از مسئولین و افراد وارد و مطلع با بنده ارتباط داشتند - تأیید کردند. بعضی در مطبوعات، بعضی در رسانه‌ها و بعضی مستقیماً به ما تأیید کردند که این راه‌حل مشکلات اقتصادی کشور است و گره‌ها را باز می‌کند.

متأسفانه بسیاری از مسئولین ذی‌ربط به این سیاست‌ها عمل نکردند. ما هنوز هم دچار این مشکل هستیم. سیاست‌های اصل ۴۴ بایستی عمل شود. به نظر، یکی از علل تنزل اقتصادی ما در دهه‌ی ۹۰ همین بود. علل مختلفی وجود داشت و عدم عمل به این سیاست‌ها یکی از آنها بود. ما مکرراً توصیه می‌کردیم، اما توجهی نمی‌شد.

* در مورد رشد اقتصادی ۸ درصد، بحمدالله اطلاع پیدا کردم که تعدادی از صاحب‌نظران در این زمینه، در قالب کارگروه‌های متعدد تخصصی چند ماه کار کردند. آنها:
ظرفیت‌ها را شناسایی کردند
توانایی‌ها را شناسایی کردند
طرح‌های سرمایه‌گذاری را تعریف کردند
راه‌حل مشکلات را احصا کردند

مسئولان دولتی جداً باید این کارها را دنبال کنند. این کارگروه‌ها نشستند، تلاش کردند و راه‌حل مشکلات را پیدا کردند. اجرا و عمل به این راه‌حل‌ها بر عهده مسئولین است تا بتوانند ان‌شاءالله رشد اقتصادی هشت درصد را تأمین کنند.

نگویند «نمی‌شود» و آن را به امری نشدنی معلق نکنند که این «به فلان قدر میزان سرمایه‌گذاری خارجی احتیاج دارد». کسانی که روی این مسئله کار کردند، رشد هشت درصد را به امری نشدنی معلق نکردند. آنچه پیشنهاد می‌کنند، کارهایی است که در داخل می‌تواند انجام گیرد و به کمک دولت نیاز دارد.

به نظر من این کار کاملاً ممکن است. البته رشد هشت درصدی معجزه نمی‌کند و در یک سال اتفاق مهمی پیش نمی‌آید. باید:
رشد بالا استمرار پیدا کند
و عوائد و محصول آن عادلانه تقسیم بشود
تا در وضع کشور تغییراتی ایجاد کند، محسوس باشد برای مردم که این کار اتفاق افتاده.

* یکی از امکانات و ظرفیت‌های ما، حضور اخیر در اجتماعات کشورهایی مثل بریکس است. از این فرصت باید حدأکثر استفاده را کرد. این کار، حضور و ورود مسئولان دیپلماسی کشور را نیز می‌طلبد. آنها باید وارد شوند و کمک کنند.

این یک فرصت بزرگ برای کشور است، به‌ویژه سامانه مالی بریکس. تبادل‌هایی که با ارزهای کشورهای عضو قرار است انجام گیرد، بدون تردید کمک بزرگی خواهد کرد. ما امروز یکی از مشکلات‌مان آویزان شدن به دلار است - موضوعی که سایر کشورها نیز به آن پی برده‌اند.

البته برخی اعضای این صندوق مالی به دلایل سیاسی جرأت ورود عملی را ندارند. بایستی با تحرک دیپلماسی، آنها را وادار به این کار کرد. رئیس جمهور محترم نیز این راه و فکر را دنبال می‌کنند که من کاملاً آن را تأیید می‌کنم.

هدف آن است که تا جایی که ممکن است، دلار را از مبادلات تجاری حذف کنند. این کار بزرگی است. این کار مهمی است. در کارزار اقتصادی این یک حرکت بسیار قاطع و تعیین کننده است.

البته عکس‌العمل‌هایی ایجاد خواهد کرد، لکن چنانچه بتوانید این کار را انجام داد و بانک مرکزی میدان را برای ارزهای دیگر باز کند، دست شما قوی‌تر خواهد بود.

تعداد بازدید : 98
در زمینه‌ی نشان دادن پیشرفت‌ها کم کاریم/ ما به یک کار مهم رسانه‌ای نیاز داریم/ آیا جوانان و دانشجویان ما از پیشرفتهایی که اینجا بیان شد مطلعند؟
تعداد بازدید : 71
نمایشگاهی دیروز مشاهده کردم، در حالی که بخش کوچکی از واقعیت کشور را نمایش میداد، نشان داد که بخش خصوصی به ‌رغم فشارهای خارجی و تحریم و تهدید تحریم‌های بیشتر، توانسته به سطح قابل قبولی از پیشرفت برسد.
تعداد بازدید : 69
 این یک الزام است: نظام تصمیم گیری اجرایی کشور باید به بخش خصوصی کمک کند. مهم‌ترین کمک این است که موانع را از سر راه اینها بردارند.
تعداد بازدید : 30
باید دستگاه‌های دولتی موانع بخش خصوصی مانند برخی قوانین و مقررات را بر طرف و کار آنها را روان کنند.
تعداد بازدید : 27
مصداق مهم مانع‌زدایی از تولید عمل به سیاست‌های اصل ۴۴ است. به این سیاست‌ها به درستی عمل نشد. یکی از علل تنزل اقتصادی کشور در دهه نود همین مسئله بود.
تعداد بازدید : 18
تعدادی از صاحبنظران برای تحقق رشد۸درصداقتصاد، ظرفیتها و توانایی‌ها را شناسایی، طرح‌های سرمایه‌گذاری را تعریف و راه‌حل مشکلات را احصاء کرده‌اند/ مسئولان دولتی باید جدّاً دنبال و این موارد را اجرا کنند/ نگویند نمی‌شود و به فلان قدر سرمایه‌گذاری خارج نیاز دارد که معلوم است تحقق نمی‌یابد/ در این پیشنهادها تحقق رشد به امر نشدنی معلّق نشده است. 
تعداد بازدید : 15
رشد۸درصداقتصاد در یک سال معجزه نمی‌کند بلکه باید استمرار داشته باشد و عوائد آن عادلانه تقسیم شود تا در زندگی مردم اثر محسوس داشته باشد/ از حضور در مجامع مانند بریکس حداکثر استفاده بشود.
تعداد بازدید : 3
یکی از مشکلات ما، وابستگی به دلار است. سامانه مالی بریکس و تبادلات مالی با ارزهای کشورهای عضو آن که قرار است انجام شود کمک بزرگی به حل این مشکل خواهد کرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟