رئیس قضا: دولت نباید رقیب مردم باشد

رئیس قوه قضاییه گفت: یکی از مسائل در کشور ما موازی‌کاری‌هاست؛ در امور مختلفی در کشور بعضاً چند دستگاه و نهاد بعنوان متولی حضور دارند؛ حتی ممکن است بخش خصوصی نیز در آن امور، ورود و مدخلیت داشته باشد؛ در اینجا باید سازوکار مدونی باشد تا با تعیین اولویت‌ها و ظرفیت‌های هر بخش، امور مشترک محوله میان بخش‌های مختلف به گونه‌ای سامان یابد که با یکدیگر موازی‌کاری نداشته باشند.
کد خبر: ۱۲۸۴۷۲۶
|
۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۳ 22 January 2025
|
1330 بازدید
|
۱

به گزارش تابناک، مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، روز چهارشنبه طی سخنانی در نشست با مدیران ارشد بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، اظهار کرد: باید توجه داشت که اینگونه موازی‌کاری‌ها سبب اتلاف وقت و سرمایه در کشور می‌شود؛ بنیاد مستضعفان از جمله نهادهایی است که با بخش‌های مختلفی از کشور در زمینه‌های متنوعی دارای مأموریت مشترک است؛ برای نمونه در این رابطه می‌توانیم به مقوله محرومیت زدایی و رسیدگی به مناطق محروم اشاره کنیم؛ بر همین اساس، ضرورت ایجاب می‌کند که سازوکار معینی تعریف شود تا میان دستگاه‌ها و بخش‌هایی که دارای مأموریت مشترک هستند یک تقسیم کار اصولی صورت گیرد و اولویت‌ها و ظرفیت‌های هر کدام مشخص گردند تا بدین وسیله از موازی‌کاری‌های احتمالی پیشگیری شود.

 

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: اعتقاد من آن است که در هر سازمان و نهادی، مقوله مدیریت و نیروی انسانی متخصص و کارآمد، اهمیت بیشتری نسبت به بودجه و اعتبار آن سازمان و نهاد دارد. متاسفانه بعضاً شاهد هستیم که در کشور ما، مسائل جناحی و سیاسی بر مباحث مدیریتی سایه می‌افکند و بعضاً توانمندی یک مدیر در رساندن یک دستگاه به اهدافش را لحاظ نمی‌کنیم و صرفاً به واسطه مسائل جناحی و سیاسی در امر انتصاب‌ها عمل می‌کنیم. خوشبختانه در بنیاد مستضعفان تاکنون از مدیران توانمندی استفاده شده است و این مدیران کاملاً با مسائل و ماموریت‌های اقتصادی و اجتماعی بنیاد آشنایی داشته‌اند، در بنیاد مستضعفان شاهد حضور مدیرانی بوده‌ایم که از قدرت تصمیم گیری، خطرپذیری و جسارت در تصمیم گیری برخوردار بوده‌اند؛ اینها از جمله خصایص مهم مدیریتی است که باید در زیر مجموعه‌ها نیز تکثیر شود.

دولت نباید رقیب مردم باشد

رئیس عدلیه گفت: کارآمدی و چابکی نیز از جمله شاخصه‌های مهم در هر دستگاه و نهاد است؛ هر دستگاه و نهادی اعم از قوه قضاییه و بنیاد مستضعفان و ... باید ارزیابی جامعی را به عمل آورند که آیا میان ساختار و نیروهای آنها به لحاظ کمی و کیفی و مأموریت‌های‌شان تناسب وجود دارد یا خیر؟ چند سالی است که در سیاست‌ها و برنامه‌های کشور مدام مطرح می‌شود که دولت باید کوچک و چابک شود و تصدی‌گری آن کاهش یابد و بخش‌های دولتی و شبه‌دولتی در امور اقتصادی و سایر امور رقیب مردم نباشند؛ حال باید پرسید آیا این مقولات تحقق یافته است یا خیر؟ علی‌رغم سیاست‌ها و برنامه‌های اتخاذ شده و مدوّن، تاکنون در امر کوچک‌سازی دولت توفیق نداشته‌ایم؛ به اعتقاد من، بنیاد مستضعفان در این حوزه می‌تواند منشا اثر باشد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: شفافیت و انضباط در امور در همه بخش‌ها و نهادها از جمله در بنیاد مستضعفان، بسیار مقوله پر اهمیتی است؛ این شفافیت و انضباط، صرفاً منحصر به مسائل مالی نیز نمی‌شود. تمام امور ما در بخش‌ها و نهادهای مختلف باید شفاف و منضبط باشند به‌گونه‌ای که چنانچه این امور در سطح عمومی مطرح شود هیچگونه نگرانی از بابت ابعاد مختلف آن نداشته باشیم و بتوانیم از برنامه‌ها و قراردادهای خود به صورت متقن دفاع کنیم و آنها را برای مردم و جامعه تبیین کنیم.

 

رئیس قوه قضاییه گفت: موضوع اسناد مرتبط با اراضی یک منطقه وسیع در حوالی تهران که سابقه آن به دوره قاجار می‌رسید و در طول اعصار و ادوار همواره مطرح بوده و برای مردم مشکلاتی ایجاد کرده بود، چند سال پیش در قوه قضاییه حل و فصل شد؛ ما این اقدام را با شفافیت و انضباط کامل انجام دادیم و همواره حاضریم از کاری که کرده‌ایم دفاع کنیم و ابعاد مختلف آن را تبیین کنیم.

 

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: یکی از مشکلات ما در کشور آن است که بعضاً مرعوب فضاسازی‌ها می‌شویم؛ حال آنکه ما باید با برنامه‌ریزی متقن و اقدامات تخصصی، امور را طرح‌ریزی کنیم و طراحی پیاده شده را با قدرت اجرایی سازیم و در این مسیر از فضاسازی‌ها نهراسیم و به واسطه فضاسازی‌ها از اجرای برنامه مدون و عالمانه طراحی‌شده عقب نشینی نکنیم.

 

رئیس عدلیه تصریح کرد: ما پیش از این، قاضی مستقر در بنیاد مستضعفان داشتیم، اکنون نیز اعلام آمادگی می‌کنیم که در چارچوب موازین قانونی، برای پیشبرد امور بنیاد در راستای منافع کشور و مردم، شعب تخصصی قضایی مرتبط با امور بنیاد ایجاد کنیم.

 

قاضی‌القضات خاطرنشان کرد: همه نهادها و دستگاه‌های کشور از جمله بنیاد مستضعفان باید از معاونت حقوقی قدرتمندی برخوردار باشند تا در مرافعات و دعاوی قضایی، با اتقان و استحکام از حقوق دستگاه و نهاد متبوع خود دفاع کنند.

 

رئیس قوه قضاییه در پایان گفت: از اقدامات بنیاد مستضعفان در حوزه مسئولیت‌هایی که دارد، چه در حوزه‌های اقتصادی و چه در حوزه‌های اجتماعی، قدردانی می‌کنیم و امید داریم این نهاد انقلابی در پیشبرد امور و وظایف محوله توفیقات روزافزون داشته باشد.

 

در این نشست، رئیس بنیاد مستضعفان با تبریک اعیاد ماه مبارک رجب و تسلیت شهادت حجج السلام و السلمین رازینی و مقیسه، با ارائه گزارشی از فعالیت‌های بنیاد مستضعفان، اهم اقدامات این بنیاد در حوزه‌های اقتصادی و ماموریت اصلی آن که توانمندسازی محرومان و آبادانی و پیشرفت مناطق محروم است را تشریح کرد.

 

حسین دهقان با اشاره به اینکه خروجی کار این بنیاد تحت پوشش قرار دادن دهک‌های یک تا ۵ و محرومان کشور است گفت: در ماموریت ما تاکید شده است که بنیاد مستضعفان نباید یک بنگاه خیریه باشد و باید از کمک‌های موردی و ناپیدار خودداری کرده و به سمت توسعه الگوهای اثرگذار ملی حرکت کنیم.

 

وی با مثبت ارزیابی کردن همکاری بنیاد مستضعفان با دولت گفت: ما در عین حال تلاش داریم دست و پا گیر فعالیت بخش خصوصی در اقتصاد نباشیم و به دنبال آن هستیم تا مشارکت مردم در اقتصاد کشور را عملیاتی‌تر کنیم.

 

رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه این بنیاد ارتباط کاری بسیار تنگاتنگ و عمیقی با بخش‌های مختلف قوه قضائیه همچون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و سازمان بازرسی دارد گفت: ما تلاش داریم تا پایان سال آینده با شناسایی و تثبیت وضعیت املاک در اختیار بنیاد، هیچ ملک بلاتکلیفی در بنیاد نداشته باشیم.

 

دهقان با تاکید بر اینکه سعی شده تا مسائل سنواتی باقی مانده از گذشته در بنیاد مستضعفان حل و فصل شود گفت: ما بر اساس حکم رهبر معظم انقلاب و پیوست حکم ابلاغی تلاش داریم تا بنیاد مستضعفان را در دستیابی به هدف اصلی خود که همان پیشرفت و آبادانی مناطق محروم و توانمندسازی محرومان است نزدیک‌تر کنیم.

 

وی با اشاره به برخی اقدامات بنیاد مستضعفان در حوزه محرومیت زدایی و توانمندسازی اقشار کم درآمد کشور گفت: امسال به ۱.۵ میلیون نفر خدمات سلامت ارائه می‌دهیم و ۱۰۰ هزار شغل را برای ساکنان این مناطق محروم ایجاد خواهیم کرد که این اقدامات با تخصیص ۱۰ هزار میلیارد تومان از منابع بنیاد و اهرم کردن آن انجام می‌شود که در مجموع ۴۵ هزار میلیارد تومان را برای این قبیل فعالیت‌ها در سال جاری در دسترس قرار داده است.

 

دهقان با اشاره به فعالیت این بنیاد در حوزه آموزش محرومان نیز گفت: ما به دنبال فراهم کردن دسترسی به محتوا و امکانات آموزشی مناسب و با کیفیت در مناطق محروم هستیم و موضوع بازماندگان تحصیل در مقطع ابتدایی و توجه جدی به مقطع متوسطه جزو اولویت‌های ما است چراکه سهم محرومان از ۳۰۰۰ رتبه برتر کنکور، بسیار ناچیز بوده و ما تلاش داریم این سهم را ارتقاء دهیم. این در حالی است که در کنار این موارد به دنبال مهارت‌آموزی این عزیزان برای اشتغالزایی پایدار هستیم تا درآمد پایدار ماهیانه ۱۵ میلیون تومان را امسال داشته باشند و تلاش می‌کنیم تا با استفاده از هوش مصنوعی و فضای مجازی، فضای آموزشی بدون کلاس و مدرسه را برای این عزیزان ایجاد کنیم.

 

وی ادامه داد: همچنین ما به دنبال آن هستیم تا توسعه زنجیره فعالیت‌هایمان در مناطق محروم شکل بگیرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۳
ولی نهادها مجازند رقیب دولت باشند!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟