حسن شهروئی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز کارون در گفتوگو با خبرنگار تابناک درباره آخرین وضعیت طرح آماک با اشاره به اینکه تا پیش از انقلاب اسلامی گازها همراه نفت سوزانده میشد، اما از دهه ۸۰ تاکنون طرح آماک با هدف جمع آوری گازهای همراه نفت در تاسیسات اهواز ۱ تا ۳ و همچنین میدان نفتی منصوری آغاز شد، گفت: حدود ۹۵ تا ۹۷ درصد از گازهای ترش وارد شده به تاسیسات اهواز ۵ و همچنین گازهای ترش شرکت نفت و گاز مارون را جمع آوری میکنیم. این گاز جمع آوری شده وارد تاسیسات شده و پس از شیرین سازی به مبادی مصرف ارسال میکنیم.
وی با بیان اینکه این پروژه نواقص جزئی دارد که در حال برطرف شدن است، ادامه داد: عمده این نواقص در بخش نرم افزاری است. البته این نواقص مانع جمع آوری گازها نیستند.
به گفته این مقام مسئول، طرح آماک شامل جمع آوری گازهای همراه میادین نفتی در منطقه اهواز ۱، منصوری، کوپال و آب تیمور است که همه این مناطق گاز بهره برداری شده را به پالایشگاه شرین سازی کارون ارسال کرده و پس از شیرین سازی وارد مبادی مصرف میشود.
سن بالای تجهیزات و بیم افت تولید؟
شهروئی با بیان اینکه عمر تجهیزات مورد استفاده در تاسیسات اهواز ۵ به بیش از ۴۰ تا ۵۰ سال باز میگردد، اظهار داشت: تاکنون این تجهیزات به طور اساسی و اصولی نوسازی و بازسازی نشده است. البته اکنون پروژهای در راستای نوسازی و بهسازی کل تجهیزات شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در حال بررسی و پیگیری است که شرکت نفت و گاز کارون نیز ذیل همین طرح نوسازی میشود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز کارون حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد تجهیزات نفت و گاز کارون را فرسوده دانست و افزود: هر فرسودگی میتواند راندمان تولید را متاثر کند، اما با توجه به اینکه تعمیرات جزئی را انجام دادهایم، در حال حاضر حدود ۹۶۰ تا ۹۷۰ هزار بشکه در روز تولید نفت را شاهد هستیم.
به گزارس تابناک، طرح آماک به منظور جمع آوری و استفاده از این گازها و جلوگیری از هرزرفتگی و آلودگی محیط زیست اجرا میشود. واژه آماک از بهم پیوستن حروف اول آب تیمور، منصوری، مارون، اهواز و کوپال ساخته شده است، این طرح از سال ۱۳۸۳ در دستور کار شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب قرار گرفته است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.