به گزارش «تابناک» به نقل از ایمنا؛ نیچر اعلام کرد، دانشمندان با بررسی نمونههای جمعآوریشده از سیارک (۱۰۱۹۵۵) بنو توسط مأموریت OSIRIS-REx، به کشف مهمی دست پیدا کردند، وجود انواع مختلف نمکهای معدنی شامل فسفاتهای حاوی سدیم و کربناتها، سولفاتها، کلریدها و فلوریدهای غنی از سدیم که در اثر تبخیر آب شور در مراحل پایانی شکلگیری جسم مادر بنو به وجود آمده است.
این کشف نشاندهنده وجود آب شور در مراحل اولیه تاریخچه سیارک بنو است، تبخیر یا انجماد مایعات غنی از آب با غلظتهای رقیق نمکهای محلول میتواند منجر به تشکیل آب شور شود، فرایندی که در حوضههای بسته روی زمین و اجرام یخی در منظومه شمسی بیرونی نیز مشاهده شده است.
تجزیه و تحلیل دقیق این نمکها نشان میدهد که سیارک بنو در گذشته دارای محیطی آبی بوده است، اهمیت این کشف در آن است که بدون بازگرداندن نمونهها به زمین و نگهداری دقیق از آنها، امکان شناسایی این نمکها وجود نداشت، این نمکها در صورت قرار گرفتن طولانیمدت در معرض جو زمین، تجزیه میشوند.
وجود نمکهای مشابه در داخل اجرام یخی همچون سرس و انسلادوس نیز وجود دارد، وجود کربنات سدیم روی سطح یا در ستونهای این اجرام، این فرضیه را تقویت میکند، درک تکامل کانیشناسی این آبشورها در محیطهای فرازمینی، به دلیل انجام نشدن نمونهبرداری مستقیم، محدود است، کشف جدید، گامی مهم در جهت تکمیل این دانش به شمار میرود.
این یافته، بر اهمیت مأموریتهای بازگرداندن نمونه از اجرام آسمانی و نگهداری دقیق از آنها برای درک بهتر تاریخچه منظومه شمسی و احتمال وجود آب و مواد آلی در دیگر سیارات و اقمار تاکید میکند، این کشف چشمانداز جدیدی را در درک تاریخچه و تکامل سیارکها و اجرام یخی منظومه شمسی باز میکند و احتمال وجود آب در گذشته دور در این اجرام را تقویت میکند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.