به گزارش سرویس سیاسی تابناک، در هفته گذشته و پس از گذشت یک ماه انتصاب شیخ نعیم قاسم (دبیرکل حزبالله لبنان) بهعنوان نماینده رهبری در لبنان، خبر این انتصاب رسانهای شد.
از آنجایی که مقام معظم رهبری صرفاً و انحصاراً رهبر جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک نظام سیاسی نیستند و به عنوان «رهبر انقلاب اسلامی» نیز شناخته می شوند، ایشان در سایر کشورها نیز نمایندگانی دارند که وظایفی نظیر دریافت وجوهات شرعی و رسیدگی به امور این مناطق را از سوی ایشان، برعهده دارند.
متن فارسی پیام رهبر انقلاب در انتصاب شیخ نعیم قاسم به عنوان نماینده رهبری در لبنان:
بسمالله الرحمن الرحیم
ستایش و سپاس خداوندی را که پروردگار جهانیان است و درود و سلام بر محمد و خاندان پاک و آشکار او و لعنت خدا بر تمامی دشمنان اهلبیت و بعد: حضرت حجتالاسلاموالمسلمین شیخ نعیم قاسم، بهعنوان وکیل ما در امور حسبیه منصوب شده است. ایشان موظفاند وجوهات شرعی را به شیوه متعارف دریافت و در موارد مقرر، مانند زکات، کفارات و حقوق مردم، صرف نمایند.
همچنین ایشان وکیل ما در منطقه البنات برای مدیریت امور دینی هستند و مسئولیت دریافت و توزیع سهمهای مبارک امام (ع) و صرف آن در جهت ترویج شریعت مقدس و اعتلای کلمه اسلام را بر عهده دارند. همچنین ایشان موظفاند سهم سادات عظام را به مستحقان برسانند.
توصیه میکنیم در همه حال، تقوا و احتیاط را رعایت کرده و بهترین راه نجات و سلامت را برگزینید. درود و رحمت و برکات خدا بر او و بر همه برادران مؤمن ما باد.
اول رجب الخیر ۱۴۴۶
شیخ نعیم قاسم کیست؟
نعیم قاسم ۷۲ ساله که پس از سید حسن نصرالله در آبان ماه سال جاری بهعنوان دبیرکل حزبالله لبنان منصوب شد از سال ۱۹۹۱ میلادی قائممقام دبیرکل حزبالله لبنان (در دورههای شهید سید عباس موسوی و شهید سید حسن نصرالله) بوده است. او که بلافاصله پس از تشکیل جنبش امل بهعنوان شاخه نظامی جنبش محرومان لبنان به این تشکیلات پیوسته بود مسئولیت فرهنگی این جنبش را به عهده داشت و در ادامه دبیر شورای فرماندهی امل شد.
شیخ نعیم با همراهی امام موسی صدر در شکلگیری حرکة المحرومین نقش به سزایی ایفا کرده و همچنین در تأسیس حزبالله لبنان نیز از نفرات مؤثر بوده است و ۳ دوره در شورای حزبالله عضویت داشت.
شیخ نعیم قاسم همزمانی که در حال تحصیل در مقطع کارشناسی رشته شیمی به زبان فرانسوی در دانشگاه تربیت معلم لبنان بود تحصیلات حوزوی خود را نیز آغاز کرد و از شاگردان سید محمدحسین فضلالله بود.
پیش از شیخ نعیم قاسم، سید حسن نصرالله در دهه ۶۰ از سوی امام خمینی (ره) به عنوان نماینده او در امور حسبیه در لبنان منصوب شده بود. دیگر نماینده امام و رهبری در لبنان، حجتالاسلام سید عیسی طباطبایی بوده است.
رهبرانقلاب چند نماینده در کشورهای منطقه دارند؟
در جستجوی اخبار و احکام صادره از رهبرمعظم انقلاب، حدود سیزده تن از علما و روحانیون وجود دارند که وظیفه نمایندگی ایشان در کشورهای منطقه را برعهده داشته یا دارند:
۱- حجتالاسلاموالمسلمین فلاحنژاد، نماینده دفتر مقام معظم رهبری در افغانستان
۲- حجتالاسلاموالمسلمین سید مجتبی حسینی، نماینده مقام معظم رهبری در عراق
۳- حجتالاسلاموالمسلمین سید ابوالفضل بهاءالدینی، نماینده مقام معظم رهبری در پاکستان
۴- حجتالاسلاموالمسلمین محمدحسن جعفری، نماینده مقام معظم رهبری در منطقه شمال پاکستان
۵- حجتالاسلاموالمسلمین احمد واعظی، نماینده مقام معظم رهبری در امور انجمن اسلامی دانشجویان و دانشجویان ایرانی در اروپا
۶- حجتالاسلاموالمسلمین سید محمود مدنی، نماینده مقام معظم رهبری در کشورهای خلیج فارس
۷- حجتالاسلاموالمسلمین سید مهدی علیزاده موسوی، نماینده مقام معظم رهبری در بنگلادش
۸- حجتالاسلاموالمسلمین اجاقنژاد، نماینده مقام معظم رهبری در جمهوری آذربایجان
۹- حجتالاسلاموالمسلمین حمید صفارهرندی، نماینده مقام معظم رهبری در سوریه
۱۰- حجتالاسلاموالمسلمین مهدویپور، نماینده مقام معظم رهبری در هند
۱۱- حجتالاسلاموالمسلمین سید محمد شاهدی رضوی، نماینده مقام معظم رهبری در غرب آفریقا
۱۲- حجتالاسلاموالمسلمین سید هاشم موسوی، رئیس جدید مرکز اسلامی انگلیس
۱۳- حجتالاسلاموالمسلمین محمدهادی مفتح، رئیس جدید مرکز اسلامی هامبورگ
گردآوری و تنظیم: زهرا مظهری
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.