اوضاع آب البرز بحرانی شد؛

۸۴ درصد سد کرج خالی است/روند کاهشی در ذخیره آب

آمار‌های رسمی نشان می‌دهد ۳۰ استان کشور با چالش کاهش بارندگی مواجه هستند. ذخایر آبی سد‌ها کاهش یافته و گفته می‌شود ۴۳ شهر در ۲۳ استان کشور با تنش آبی مواجه‌اند. استان البرز هم از این امر مستثنی نیست و باتوجه به کاهش نزولات جوی سدهای این استان در وضعیت مطلوبی قرار ندارند.
کد خبر: ۱۲۸۷۸۷۳
|
۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۷ 09 February 2025
|
20884 بازدید
|

بحران کم آبی در البرز؛ فقط ۱۶ درصد سد کرج پر است/سد کرج روند کاهشی دارد

به گزارش تابناک از استان البرز، رجحان سزاوار در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار تابناک در استان البرز درباره آخرین وضعیت سد کرج اظهارداشت: با توجه به کاهش بارندگی ها، سد کرج نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز حدود ۲۰ درصد کاهش حجم ذخیره دارد. رقم ذخیره آب این سد ۳۰ میلیون متر مکعب است.
 
مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای استان البرز بیان کرد: در حال حاضر ۱۶ درصد سد کرج پر است و در وضعیت منفی قرار دارد، بر همین اساس ۸۴ درصد این سد خالی است. این در حالی است که امروز نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۳۰ درصدی بارندگی مواجه هستیم و نسبت به بلند مدت ۵۰ درصد عقب هستیم.
 
سد کرج در وضعیت خوبی قرار ندارد
 
این مقام مسئول گفت: با وجود اینکه در یک الی ۲ ماه گذشته بارش نزولات آسمانی داشتیم، اما بارندگی ها بسیار کمتر از حد معمول است و اکنون سد کرج در وضعیت خوبی قرار ندارد.
 
سزاوار با اشاره به اینکه انتظار می رود با پیش بینی هواشناسی در هفته آینده شاهد بارش برف و باران باشیم، تصریح کرد: باید مقوله مصرف بهینه آب و جلوگیری از هدررفت رعایت شود. 
 
به گفته مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای استان البرز، اگر بارش به صورت برف باشد امیدوار هستیم که در ماه فروردین و اردیبهشت با ذوب شدن و پشت سدها ذخیره انجام شود و این شرایط بهبود پیدا کند.
 
نیمی از سد طالقان خالی است
 
وی در پاسخ به سوال خبرنگار تابناک در خصوص وضعیت سد طالقان گفت: در مجموع سد ها از لحاظ ذخیره آب در وضعیت مناسبی قرار ندارند اما وضعیت سد طالقان نسبت به سال گذشته بهتر است.
 
سزاوار عنوان کرد: سد طالقان در سال گذشته ۳۸ درصد ذخیره آب داشت، اما امسال ۵۱ درصد سد پر است و نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد مثبت هستیم. از نظر ما سد طالقان هم وضعیت مطلوبی ندارد، چراکه نیمی از سد خالی است و ذخیره سد حدود ۲۱۵ میلیون متر مکعب یعنی ۵۱ درصد است.
 
۴۰۰ میلیون متر مکعب از آب البرز به تهران می رود
 
در ادامه داود نجفیان، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز با اشاره به اینکه در حال حاضر، استان البرز با بحران شدید آب مواجه است، اظهار کرد: اگرچه منابع آبی استان خوب است، اما ۴۰۰ میلیون متر مکعب از آب استان به تهران انتقال داده می‌شود و تخصیص استان تنها ۱۱۰ میلیون متر مکعب است که این مقدار برای تأمین نیازهای استان کافی نیست.
 
وی تصریح کرد: بیش از ۳۱ درصد مصرف آب استان در بخش شرب است و بیشتر این آب از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود. از مجموع ۳۳۱ میلیون متر مکعب آب مصرفی، نزدیک به ۲۵۰ میلیون متر مکعب از آب سفره‌های زیرزمینی برداشت می‌شود، که به شدت منابع آب زیرزمینی استان را تهدید می‌کند.
 
این مقام مسئول با اشاره اینکه با وجود مشکلات مالی، امسال توانستیم ردیف اعتباری برای طرح جامع آب استان در شهرها و روستاها دریافت کنیم، توضیح داد: این طرح به ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که در شرایط کنونی این مبلغ بسیار بالاست و باید در چندین فاز اجرایی شود.
 
بدهی ۳۵۰ میلیارد تومانی به وزارت نیرو 
 
نجفیان با بیان اینکه با وجود محدودیت‌های زیاد، پروژه‌های آبرسانی به استان با استفاده از اعتبارات تنش آبی به مرحله اجرا رسیده‌اند، عنوان ‌کرد: اما هنوز با بدهی ۳۵۰ میلیارد تومانی به وزارت نیرو برای تکمیل پروژه‌ها روبرو هستیم.
 
وی با اشاره به اینکه اگر اقدامات فوری برای اصلاح زیرساخت‌ها و افزایش تخصیص منابع آبی انجام نشود، استان با بحران جدی در تأمین آب شرب و کشاورزی روبرو می شود، ادامه داد: باید هر چه سریع‌تر اعتبارات و منابع آبی برای تأمین آب شرب و کشاورزی در استان افزایش یابد.
 
زنگ خطر کم آبی در البرز به صدا در آمد
 
به گزارش تابناک، با توجه به بررسی آمار با کاهش ۱۵ درصدی نزولات جوی طی سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته در این استان مواجه هستیم. براساس اعلام مسئولان آب منطقه ای استان، در این شرایط اقلیمی مردم باید در مصرف آب شرب صرفه جویی کنند تا در فصل تابستان با کم آبی مواجه نشوند، چراکه تغییر اقلیم و افزایش مصرف، زنگ خطر کم آبی را در البرز به صدا درآورده است. 
 
الزام صرفه جویی ۱۰ درصدی در مصرب آب
 
گفته می شود به واسطه مهاجرت پذیری و افزایش جمعیت ۳۳ درصد آب البرز در بخش شرب مصرف شود و میزان مصرف بخش کشاورزی و صنعت ۶۷ درصد است. اگر کاهش و صرفه جویی ۱۰ درصدی داشته باشیم، تنش آبی در فصل تابستان نخواهیم داشت.
 
باید مصرف بهینه آب در بخش خانگی، کشاورزی و صنعتی مدیریت شود، ضمن اینکه در مقوله هدر رفت آب، درصدی از آب در شبکه توزیع هدر می رود، بر همین اساس به روز بودن تجهیزات شبکه توزیع و همچنین دو مقوله تصفیه فاضلاب و باز چرخانی آب می تواند بخشی از کمبود آب را جبران کند، که در این راستا باید دستگاه های مربوطه نسبت به این امر توجه ویژه ای داشته باشند، چراکه کم‌توجهی به این حوزه به بحران منابع آبی به ویژه در فصل تابستان دامن می‌زند. 
اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۸
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۳۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
کم ابی،کم برقی،کم گازی،حقوق کم،کم ارزش شدن پول ملی در هر ثانیه و هزاران مشکل دیگه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
این مشکل فقط با ساخت و ساز در تهران و انتقال آب کرج به تهران حل خواهد شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
یه جای سالم یا یه خبر خوب بدید امیدوار بشیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
آزاد راه تهران شمال باعث نابودی چشمه ها منتهی به سد شده ، قراره کی رسیدگی کنه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
نزدیک به 60 سال از ساخت سد کرج با ظرفیت ثابت می گذرد اما در مقابل جمعیت کرج و تهران در این مدت چند برابر شده است اگر این بحران هم مانند دیگر بحران ها نبود باید تعجب می کردیم
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
به نظرم خیلی عجیب است که به محض آنکه آسمان لبخند می زند و بارشی اتفاق می افتد مسئولین آمار می دهند که آب نداریم!! انگار که بارشها در کم آبی موثر هستند و با این حساب بهتر است دعا کنیم باران نبارد تا دچار کم آبی نشویم!!
مرغ باغ ملکوت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
جلوی ساخت و ساز بی رویه و مهاجرت و بگیرین چه خبره آخه اینهمه جمعیت ! حیف از کرج و آب و هوای خوبش که با بی تدبیری گند زدین بهش ! بسه دیگه اه
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
این ۴۰۰۰ میلیون مترمکعب آب انتقالی به تهران برای تمام ملت ایران است که تهرانی ها رایگان نوش جان مینمایند
آب باید نرخ گذاری شود و ملی اعلام گردد
آب بها فقط هزینه نگهداری شبکه اس
بابت خود آب پولی دریافت نمی شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
جایی که آب نباشه نمیشه زندگی کرد
پس قیمت مسکن باید بریزه
وقتی قیمت مسکن نمیریزه یعنی خبر دروغه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
میشه برف هایی که می باره رو منتقل کرد و ریخت داخل سدها؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۱
30 ساله سد کرج رو به حال خودش گذاشتن
اصلا رسیدگی و لایروبی نشد
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت