بعدازظهر روز گذشته بخش قابل توجهی از پایتخت در خاموشی فرو رفت. این وضعیت که بدون اطلاع قبلی رقم خورد چند ساعتی ادامه داشت که همین ادامه دار بودن و گستردگی مساحت خاموشی که به طور طبیعی موجب از کار افتادن چراغهای راهنمایی رانندگی شده بود، تردد شهری را با چالش جدی و ترافیک سنگین رو به رو کرد که موجی از اعتراضات مردمی را در پی داشت.
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، در همین حال وزارت نیرو طی پیامکی به مشترکین برق اعلام کرد که علت این خاموشی از پیش تعیین نشده، کمبود سوخت نیروگاه عنوان و در اطلاعیهای اعلام کرد که به دلیل افزایش مصرف گاز بخش خانگی و محدودیتهای ایجاد شده در روند تامین و انتقال گاز به نیروگاه ها، برق برخی مشترکین تهرانی قطع شد.
این اطلاعیه و پیامک وزارت نیرو که به بنابر استدلال کارشناسان، کودکانه و عوام فریبانه است، نشان میدهد که عباس علی آبادی، وزیر نیرو مخاطبین خود در جامعه را عملا بی سواد میداند.
از ذخیره ۴۰ روز سوخت نیروگاهی چه خبر؟
به گفته کارشناسان مصرف برق در نیمه دوم سال به دلیل کاهش دما، کاهش قابل توجهی مییابد به همین دلیل است که نیروگاههای کشور در ۶ ماهه دوم سال به تعمیرات اساسی میپردازند.
طبق اظهارات یک منبع آگاه در حال حاضر مصرف برق کشور بین ۴۰ تا ۴۵ هزار مگاوات در روز است که رقم بالایی نیست و حدود ۳۰ هزار مگاوات از ظرفیت نیروگاهی کشور نیز در دست تعمیرات اساسی قرار دارد. از سویی دیگر نیروگاهها موظفاند برای ۴۰ روز سوخت (سوخت مایع) ذخیره داشته باشند.
وزیر نفت: خاموشی ها به دلیل کمبود سوخت نیست
از سویی دیگر وزیر نفت امروز در حاشیه دولت با اعلام اینکه خاموشی دیشب تهران بهدلیل تأمین نشدن سوخت نیروگاهها برای تولید برق نبوده است، بیان کرد: بهمن امسال روزانه بیش از ۵۲ میلیون لیتر گازوئیل به نیروگاهها رساندیم که رکورد محسوب میشود. پارسال این مقدار در این ایام زیر ۳۵ میلیون لیتر بود.
وی از نیروگاهها خواست تا تعادل را در مصرف سوخت خود برقرار کنند.
به گفته پاکنژاد نیروگاههایی مانند پرند، دماوند و نیروگاههایی که در حاشیه شهر تهران هستند و این استان را از نظر برق تأمین میکنند از لحاظ سوخت در وضعیت کاملاً مناسبی بودند، بنابراین قطع برق بهویژه در شرق تهران ربطی به سوخت نیروگاههای حاشیه تهران ندارد.
برق تهران را هم نمی توانید تامین کنید؟!
بدیهی است که تامین برق پایتخت مقولهای حساس و با توجه به قرار گرفتن مراکز دولتی و حکومتی، امنیتی نیز محسوب میشود؛ بنابراین بد نیست به آقای علی آبادی یادآوری شود که سوخت نیروگاهی و تامین برق آن هم برای پایتخت به دلیل مباحث زیر ساختی، فوق امینی است. توجیهات ارائه شده از سوی این نهاد بیشتر شبیه عوام فریبی کودکانه است که هیچ کارشناس و عقل سلیمی آن را نمیپذیرد.
چطور ممکن است یک فرد سابقه دار در صنعت برق، علت خاموشی برق در نیمه دوم سال را به دلیل کمبود سوخت اعلام کند آن هم نیروگاهی که ذخیره سوخت آن ۴۰ روزه است. می توان نتیجه گرفت که نیروگاه ها ذخیره ای کمتر از ۴۰ روز دارند؟
گازوئیل را چه می کنید؟
آقای وزیر بهتر نیست بجای پاسکاری قصور عملکردی خود و کنکاش برای یافتن مقصر، اندکی به مردم فکر کنید و توضیح دهید چطور ممکن است وقتی در نیمه دوم سال مصرف برق و در پی آن مصرف سوخت در بخش نیروگاهی، کاهش مییابد، بخش قابل توجهی از تهران به دلیل کمبود سوخت نیروگاهی خاموش میشود؟
در حالی که طبق اطلاعات موجود وزارت نفت در آذر ماه سال جاری روزانه به طور میانگین ۵۱، دی ماه ۵۴ و ۲۲ روزه بهمن ماه ۵۲.۵ میلیون لیتر نفت گاز در ماه به نیروگاهها تحویل داده، چطور ممکن است در نیمه دوم سال که مصرف برق کاهش دارد، خاموشیهای مکرر را شاهد باشیم؟
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.