امروز دیگر هیچ افزایش یارانهای، هیچ مساعده دستی رئیس جمهور به شهروندی، هیچ وام چند ده میلیونی، و هیچکدام از مسکنهای کوتاه مدت تجویز شده به حال ملت در طول سالیان گذشته، درمان نیستند که در زمان خود هم درمان نبودند و تلنبار کردن مشکلات برای آینده بود.
به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، نیمه تعطیلی سازمانها و نهادهای دولتی، مدارس و دانشگاهها، مراکز خرید و فروشگاهها و نیز شرایط تولید و تولیدگران، نوسانات ارز و معیشت کارگران و کارمندان، روایتی از حال امروز ما هستند. حال و روزی برآمده از سبک مدیریتهای روزمره و بی تدبیر و کوتولههایی که آمارهای مثبت و ادعایی آنها از عملکردشان، بدینجا ختم شده است.
این روزها، ظاهراً دولت پزشکیان قرار گذاشته تا به همان وعده خود درباره در میان گذاشتن مشکلات با مردم عمل کند، اما مردم زودتر از دولت آن را دریافته و مزهاش را چشیدهاند.
اظهارات معاون اول
در اولین جلسه شورای آب که بعد از ۶ ماه در دولت جدید تشکیل شد محمدرضا عارف حقایقی را از شرایط و بحرانهای موجود در کشور به زبان آورده است. معاون اول رئیسجمهور در این جلسه نسبت به مصرف انواع منابع از جمله آب در کشور هشدار داده و گفته است که واقعیت این است که اگر با همین روند مصرف جلو برویم و مدیریت صحیح صورت نگیرد، با بحرانهای جدی روبهرو خواهیم شد.
عارف در این جلسه بیان کرده که هرچند در حوزههای دیگر مشکلاتی داریم و ناترازیهای جدی جریان دارد، اما بالاخره در مورد آنها راهکارهایی وجود داشته و دارد. اما مسئله آب یک بحران است؛ مسئلهای که بسیار پیچیدهتر از تمامی چالشهای دیگر است.
اذعان عارف به چالشیتر بودن بحران آب نسبت به منابع دیگر و معضلات مشابه، تلنگری جدی و هشداری مهم است که بالاخره دولت نیز بدان واقف شده است. او بر یافتن راه حلی برای این بحران تأکید کرده است.
عارف گفته است که این مهمترین جلسهای است که ما در شش ماه گذشته داشتیم. در جلسات دیگر درباره چالشها بحث میکردیم که با راهکارهای متفاوت میشد برای آنها تصمیمگیری کرد، اما مسئله آب یک بحران جدی و بسیار پیچیده است.
معاون اول رئیسجمهور اعلام کرده است که اگر با همین روند جلو برویم و مدیریت صحیح صورت نگیرد، باید با بحرانهای جدی روبهرو باشیم. اکنون منابع محدود آبی در اختیار داریم و آسیبهایی که به این منابع محدود به خاطر موجودات زده شده، شرایطی را پیش آورده که امروز شاهد آن هستیم.
عارف به موضوعهای دیگر اشاره کرده و گفته است که در حالی که هنوز مشکل برق در کشور حل نشده و در حوزه مصرف انرژی و ناترازیها هر روز با تعطیلات ناخواسته در کشور مواجه هستیم، این یک اتفاق ناگواری است و باید سریعاً برای آن تدبیر اندیشیده شود. معاون اول رئیسجمهور همچنین گفته است که در این شرایط باید برای بحرانها راهحلی پیدا کنیم. البته که میدانیم این نوع ناترازیها با سایر ناترازیها مانند برق متفاوت است. نه تنها امیدی که در این زمینه داریم، مدیریت آب است، بلکه در این حوزه نیز کمبود داریم.
اظهارات عارف در حالی است که انتقادات جدی نسبت به عملکرد همین دولت فعلی در حوزه تدبیرز برای ناترازیها وجود دارد و بسیاری از کارشناسان بر این باورند که مشکلات با تعطیلی حل نخواهد شد، بلکه دولت آنها را برای آینده روی هم تلنبار میکند و در آینده با شرایط ضعیفتر و بحرانهای قویتر مواجه خواهیم بود.
عارف همچنین گفته که بالای ۸۰ درصد آب در حوزه کشاورزی مصرف میشود، اما توفیق چندانی در کنترل مصرف نداشتهایم و هنوز آبیاری غرقابی و کشت محصولات پرآب را در کشور شاهد هستیم. با وجود آب و برق از محصولات به خاطر اهمیت استراتژیک آنها و اشتغالزایی در حوزه کشاورزی، مجبوریم که آنها را ادامه دهیم.
موضوع فرونشست و رسیدن آن به سکونتگاههای شهری نیز که بارها در تابناک گزارش آن را شاهد بودهاید، موضوع دیگری است که عارف بدان اذعان کرده است.
به نظر میرسد انباشتن مشکلات و تعطیل کردن روزها و سازمانها و نهادها بدون یافتن راهکاری مناسب، مسئله کشور را هر لحظه بحرانیتر خواهد کرد. هرچند باید پذیرفت که دولت پزشکیان اسب زین شده و آراسته به انواع مشگلات را به عنوان میراث همه دولتهای گذشته در اختیار دارد و بی ادعاترین دولت، حالا وارث انواع مشکلات دولتهای مدعی گذشته است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.