محمدعلی گرایی بهترین نتیجه عمر قهرمانیاش را امسال در وزنی گرفت که برای اولین بار تجربهاش میکرد؛ او در ۷۷ کیلو چند سالِ بدون مدال را سپری کرده بود و حالا مدعی اصلی این وزن، کسی است که نه در زاگرب روی تشک رفت و نه در لیست اعزامی به آلبانی است.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، سرگی استپانوف روس در حالی با شکست زولتان لوای مجارستانی قهرمان ۷۷ کیلوگرم اولین مسابقه رنکدار اتحادیه جهانی در سال ۲۰۲۵ شد که ایران سه نماینده در این وزن داشت و هیچکدام هم نتوانستند عملکرد رضایتبخشی داشته باشد.
ناامید کننده در اولین قدم
در اولین مسابقه رنکدار سال ۲۰۲۵ امیر عبدی و علی اسکو در جایگاه دهم و دوازدهم و امین کاویانینژاد در جایگاه بیستودوم این رقابتها قرار گرفتند و این کارنامه باعث شد عدهای عنوان کنند بعد از جابهجایی وزنی محمدعلی گرایی، دیگر در این وزن مهره مطمئنی نداریم، در حالیکه نتایج چند سال اخیر نشان میدهد نه امروز، که چند سالی است در ۷۷ کیلو مهره قابل اطمینانی نداشته و صاحب مدال نشدهایم.
جای گرایی اصلاً خالی نیست
محمدعلی گرایی که برخی جای او را در ۷۷ کیلو خالی دانستهاند، چهار نشان جهانی در کارنامه دارد که سه تایش برنز و یکی از آنها طلاست. او اولین برنزش را سال ۲۰۱۷ و در وزن ۷۱ کیلوگرم به دست آورد و بعد از تغییر اوزان، او به ۷۷ کیلو رفت و با وجودی که یکی از کشتیگیران فنی بوده که خیلی زیبا کشتی میگرفت و اجرای فن داشت، در این وزن طی دو سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱ دو نشان برنز به دست آورده و هیچ وقت نفر اول نبوده و حتی فینال را هم تجربه نکرده است. او المپیک ۲۰۲۰ توکیو را هم ناکام پشت سر گذاشت، در حالیکه برادرش در این رقابتها به نشان طلای وزن ۶۷ کیلوگرم رسید.
طلای مسابقات جهانی ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ در این وزن از آن آکژول محموداف قرقیز شد؛ همچنین نائو کوزاکای ژاپنی هم که در بلگراد ۲۰۲۳ گرایی را شکست داد، قهرمان المپیک پاریس شد.
جایگاه ناامید کننده کاویانینژاد در المپیک
اتفاقاتی که در بلگراد رخ داد و گرایی به دلیل پرتاب بطری در کشتی برادرش با حریف ژاپنی ابتدا یک سال از شرکت در مسابقات دور شد و سپس این محرومیت به ۶ ماه کاهش پیدا کرد، این کشتیگیر را در شرایط سختی قرار داد. پس از پایان محرومیت گرایی خواستار بازگشت به چرخه انتخابی ۷۷ کیلوگرم در سال المپیک شد؛ برای او شرط گذاشته شده بود که تنها با کسب نشان طلای تورنمنت رنکدار مجارستان، قادر به مسابقه انتخابی با امین کاویانینژادی خواهد بود که سهمیه المپیک را به دست آورده، اما گرایی بدون مدال این مسابقات را به پایان رساند تا شرکت در دومین المپیک زندگی قهرمانیاش را از دست بدهد.
کاویانینژاد در پاریس نماینده ۷۷ کیلوگرم ایران بود که البته مقامی بهتر از هشتمی به دست نیاورد و از اینرو، استارت کار خود در چرخه ۲۰۲۵ را با مسابقات قهرمان کشوری زد که قهرمان این رقابتها شده و در لیست اعزام به مسابقه رنکدار زاگرب قرار گرفت.
طلای با ارزش در وزن جدید
محمدعلی گرایی، اما بعد از المپیک، در انتخابی وزن ۸۲ کیلوگرم شرکت کرد. هرچند کشتی اولش را به محمدرضا مختاری باخت، اما به دلیل دورهای بودن این رقابتها، بار دیگر در فینال به مصاف مختاری رفت و به دلیل پارگی رباط صلیبی هم استانیاش و عدم ادامه مبارزه از سوی مختاری، گرایی صاحب دوبنده تیم ملی در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی شد و بهترین نتیجه عمر ورزشیاش را در آلبانی با طلای جهانی گرفت.
کشتیگیر ۳۰ ساله حالا در چرخه ۸۲ کیلوگرم، تا مرحله نهایی از مسابقات داخلی و رویارویی با رقبای ایرانی معاف است. در عین حال هم پیش از آغاز چرخه انتخابی ۲۰۲۵، به نظر میرسید علیرضا عبدولی جدیترین مدعی این وزن برای رسیدن به دوبنده تیم ملی باشد که طی نزاعی که در آن نقش میانجی را داشت، از ناحیه چشم مورد اصابت جسم خارجی قرار گرفت.
عبدولی صاحب دوبنده ۷۷ کیلوگرم میشود؟
او که به واسطه این آسیبدیدگی ابتدا از لیست اعزامی به مسابقات جهانی زیر ۲۳ سال خارج شد و در این مدت دو عمل جراحی را پشت سر گذاشت، قرار بود همراه با کاویانینژاد، اسکو و عبدی به تورنمنت زاگرب برود و نفر برتر آنها نماینده ۷۷ کیلوگرم ایران در مسابقات قهرمانی آسیا باشد که به دلیل شرایط چشم او، از لیست خارج شد.
نام عبدولی در لیست اعزامی به آلبانی که دومین مسابقه رنکدار اتحادیه جهانی در سال ۲۰۲۵ است قرار نگرفته، اما همچنان به نظر میرسد دارنده دو نشان طلای متوالی جوانان جهان در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴، مدعی اصلی دوبنده ۷۷ کیلوگرم باشد و چه بسا کادرفنی تیم ملی، با توجه به ناکامی سه گزینه اعزامی به زاگرب، عبدولی را در مسابقات قهرمانی آسیا محک بزند.
شانس کم گرایی کوچک برای جانشینی برادرش!
اینکه محمدرضا گرایی بعد از ناکامی در وزن ۷۲ کیلوگرم مسابقات زاگرب، در اردو صحبت از رفتن به وزن بالا کرده، تصمیم او برای آیندهاش به نظر میرسد و دیگر بعید است بعد از چند ناکامی متوالی، لااقل امسال به او در چرخه ۷۷ کیلوگرم فرصت داده شود. البته که اگر عبدولی فروردین ماه به آسیایی اردن برود و آنجا مدال بگیرد، احتمالاً حضورش در ترکیب تیم ملی اعزامی به مسابقات جهانی ۲۰۲۵ زاگرب را قطعی خواهد کرد.
در زیر هم نگاهی خواهیم داشت به سکوی وزن ۷۷ کیلوگرم چهار سال اخیر و عملکرد نمایندگان ایران در مسابقات رسمی:
المپیک پاریس: ۷۷ کیلوگرم: ۱- نائو کوزاکا (ژاپن) ۲- دمیو ژاداریف (قزاقستان) ۳- آکژول محموداف (قرقیزستان) و مالخاس آمویان (ارمنستان) ۵- سانان سلیمان اف (آذربایجان) و آرام واردانیان (ازبکستان) ۸- امین کاویانینژاد (ایران)
مسابقات جهانی ۲۰۲۳ بلگراد: ۷۷ کیلوگرم: ۱- آکژول محموداف (قرقیزستان)، ۲- سانان سلیمانوف (آذربایجان)، ۳- نائو کوزاکا (ژاپن)، ۳- مالخاز آمویان (ارمنستان)
مسابقات جهانی ۲۰۲۲ بلگراد: ۷۷ کیلوگرم:۱- آکژول محموداف (قرقیزستان)، ۲- زولتان لوای (مجارستان)، ۳- مالخاز آمویان (ارمنستان)، ۳- یونس امره باشار (ترکیه)
مسابقات جهانی ۲۰۲۱ اسلو: ۷۷ کیلوگرم: ۱- رومن ولاسوف (روسیه)، ۲- سانان سلیمانوف (آذربایجان)، ۳- محمدعلی گرایی (ایران)، ۳- رونالد شوارز (آلمان)
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.