تابناک گزارش می‌دهد

آیا عراقچی در سفر به عمان حامل پاسخ نامه ترامپ بود؟/ اعلام آمادگی عمان برای گفتگوی ایران-آمریکا

عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در سفری چند ساعته وارد عمان شد و با همتای عمانی خود دیدار و گفتگو کرد.
کد خبر: ۱۲۹۴۵۴۲
|
۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۰ 16 March 2025
|
9844 بازدید
|

وزیر خارجه عمان پس از دیدار با عراقچی تاکید کرد: متعهد به حمایت از گفت‌و‌گو‌هایی هستیم که صلح، ثبات و شکوفایی را برای منطقه به ارمغان می‌آورد.

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، امروز یک‌شنبه، ۲۶ اسفندماه، در رأس هیئتی به مسقط سفر و با «سید بدر البوسعیدی» همتای عمانی خود دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

وزیران امور خارجه ایران و عمان در این دیدار در خصوص تحولات منطقه به ویژه وضعیت یمن و حملات جنایتکارانه اخیر نیرو‌های آمریکایی به این کشور به بحث و تبادل نظر پرداختند.

همچنین در این دیدار طرفین آخرین وضعیت روابط دوجانبه را مورد بررسی قرار دادند و بر اهمیت ایجاد شرایط مساعد برای راه حل‌های دیپلماتیک و استفاده از کانال‌های گفت‌و‌گو و ابزار‌های مسالمت آمیز برای رسیدگی به مسائل و کاهش تنش تاکید کردند.

وزیر خارجه عمان پس از دیدار با عراقچی تاکید کرد: متعهد به حمایت از گفت‌و‌گو‌هایی هستیم که صلح، ثبات و شکوفایی را برای منطقه به ارمغان می‌آورد

وزیر خارجه عمان پس از دیدار با عراقچی تاکید کرد: متعهد به حمایت از گفت‌و‌گو‌هایی هستیم که صلح، ثبات و شکوفایی را برای منطقه به ارمغان می‌آورد.

بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان در صفحه شخصی خود نوشت: امروز در مسقط با آقای عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، دیدار داشتم. رایزنی‌های مفیدی در مورد مسائل دوجانبه و همچنین تحولات منطقه‌ای انجام دادیم.

سفر عراقچی به عمان در حالی است که روز ۲۲ اسفند، انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک رییس امارات متحده عربی، با عراقچی دیدار کرد و نامه دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا به آیت الله خامنه‌ای را تحویل وی داد.

بر این اساس برخی کارشناسان این گمانه را مطرح کرده‌اند که عراقچی در سفر چند ساعته به عمان، حامل پاسخ تهران به نامه ترامپ است.

از سوی دیگر عمان به عنوان کانال گفتگوی «غیر مستقیم» ایران و آمریکا نیز مطرح بوده است. عراقچی اخیر در گفتگویی و در پاسخ به این سوال که آیا سیاست کاهش هزینه از مسیر احیای کانال مذاکره غیرمستقیم «مسقط» هم می‌گذرد؟» گفته بود: «بله؛ شیوه عجیب و غریبی هم نیست مکرر در طول تاریخ اتفاق افتاده است؛ کشور‌هایی که حاضر نبودند با همدیگر مستقیم صحبت کنند، غیرمستقیم صحبت کردند؛ بنابراین مذاکره غیرمستقیم انجام شدنی است. این طور نیست که نشدنی باشد و این مدل خیلی محل ایراد نیست. مهم این است که اراده مذاکره و توافق منصفانه و عادلانه در شرایط برابر پیش بیاید و دیگر شکل آن مهم نیست.»

این در حالی است که در سفر بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان در دیماه به تهران، عراقچی بر «کانال سوئیس» و نه «مسیر مسقط» تأکید کرده بود. کانال سوئیس مسیر فوری تری برای گفت‌و‌گو‌ها و ارسال پیام بین ایران و آمریکا به شمار می‌رود

این در حالی است که در سفر بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان در دیماه به تهران، عراقچی بر «کانال سوئیس» و نه «مسیر مسقط» تأکید کرده بود. کانال سوئیس مسیر فوری تری برای گفت‌و‌گو‌ها و ارسال پیام بین ایران و آمریکا به شمار می‌رود.

باید توجه داشت عمان همواره به عنوان کانالی دیپلماتیک میان تهران و واشینگتن ایفای نقش کرده است. حتی مذاکراتی که منجر به توافق برجام شد نیز با میانجیگری عمان بین نمایندگان ایران و آمریکا نیز در مسقط شروع شد.

در مذاکرات اسفند ۱۴۰۲، علی باقری کنی، معاون وقت وزیر امور خارجه و مسئول مذاکرات هسته‌ای جمهوری اسلامی بود و به گفته مقام‌های عمانی، دو طرف مستقیما مذاکره نداشتند و آنها بین نمایندگان هیات‌های ایران و آمریکا تبادل پیام کردند.

این مذاکرات نهایتا منجر به تفاهم ماه می‌شد که در نتیجه آن زندانیان آمریکایی آزاد شد و به رغم اعلام آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی (انتقال یافته به قطر) توسط شهید رئیسی این اتفاق نیز نیفتاد و پول‌های ایران کماکان در قطر بلوکه مانده است. تا جائیکه آیت الله خامنه‌ای در دیدار اخیر امیر قطر بر لزوم آزادسازی این پول‌ها تاکید فرموده بودند.

با توجه به امضای یادداشت ریاست جمهوری توسط ترامپ و اعمال فشار حداکثری علیه ایران ممکن است تهران بر مذاکره غیر مستقیم متمرکز باشد. به ویژه آنکه در شرایط فعلی آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش تأکید کرده بودند: «مذاکره با آمریکا هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست و هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد؛ دلیل؟ تجربه! / ما در دهه ۹۰ حدود دو سال با آمریکا و چندکشور مذاکره کردیم، معاهده‌ای تشکیل شد، اما آمریکایی‌ها به همان معاهده عمل نکردند و هم شخصی که سر کار است آن را پاره کرد و عمل نکرد.»

بر این اساس با توجه به اعلام آمادگی عمان برای مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا و اعلام عراقچی بر نبودن مشکل در این زمینه، می توان انتظار داشت گفتگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا از طریق عمان موسوم به «مسیر مسقط» احیا شود.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳۵
ناشناس
|
Norway
|
۱۶:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
والا!
کدخدا اعصاب معصاب نداره توکل بر چین و روسیه هم دیگه جواب نمیده. فقط خود کدخدا
ناشناس
|
Austria
|
۱۶:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
باز خوبه عمان هست دقیقه 90 بریم سراغش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
مردم نمیخواهند عمان میانجیگری کنه ،باید چیکار کنن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
هر دفعه این بندگان خدا کاری کردن فقط برای خودمون کردن اونم از صدقه سر قبلیا ه برای این‌ها یه کارایی انجام داده بودند
ولی روسی و چین فقط دنبال منافعشون هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
مگر مذاکره بین ایران و آمریکا غیر شرافتمندانه نبود؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
اول باید دید که آیا آمریکا حاضر به مذاکره غیر مستقیم میشود یا نه، چون ترامپ آدم رو راست و شفافی است و از این موش و گربه بازیها خوشش نمی آید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
درستش هم همینه که بدون رودرواسی، دور یک میز بنشینند و کاملا شفاف و صریح با هم مذاکره و اتمام حجت کنند
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
نه عراقچی رفته اونجا یک رستوران ایرانی پیدا کنه بشینه غذا بخوره عکس بگیره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
جالب گفتی خخخخخ
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
عمان چی داره که این همه رفت و امد میشه خوب معلومه یه واسطه هست-
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
انگار حمله امریکا به یمن کار خودش را کرد و ایران کم کم برای مذاکره با نمایندگان ترامپ آماده میشود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
نامه ترامپ را امارات به ایران آورد پس چرا عمان را واسطه کردید؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
عمان خودیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
حالا فهمیدید چرا ظریف را کنار گذاشتند؟ خواستند راه ظریف را بروند اما به اسم اصولگراها تمام شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
عراقچی مهارت ظریف را ندارد و بعید است بتواند سالم از این مخمصه بیرون بیاید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۷
بعید نمیدانم که دوباره سراغ دکتر ظریف بروند و از او خواهش کنند که حداقل بصورت نهتنی و پشت پرده، مذاکرات هیئت ایرانی با آمریکا را هدایت نماید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۶
تمام درها بدجوری به روی ایران بسته شده،، و البته مقصرش هم همان دولت در سایه است
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ # مهدی تاج # سید حسن نصرالله
الی گشت
آخرین اخبار
نظرسنجی
کدام دولت عملکرد بهتری داشته است؟