داستان تازه منشی های پزشکان، رهاورد بی خیالی وزارت بهداشت/ به سلامتی نظام سلامت!

در حالی که امروز پزشکانی متعهد از جای جای ایران، جان بر کف دست، در آتش و دود حاصل از انفجار در بندر شهید رجایی، به داد همنوعان خود رسیده و حماسه می آفرینند، اما در عرصه ای دیگر سیستم سلامت، پدیده زیرمیزی با سرعت بیشتری از پزشکان به منشی های مطب ها در حال سرایت است.
کد خبر: ۱۳۰۲۰۴۴
|
۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۲ 28 April 2025
|
3119 بازدید
|
۹

منشی های زیرمیزی بگیر، رهاورد بی خیالی وزارت بهداشت/ به سلامتی نظام سلامت

روزنامه‌ها همیشه از زیرمیزی پزشکان نوشته‌اند؛ از آن جراحان نامدار که در ازای عملِ فوری، سکه می‌گرفتند تا متخصصانی که ویزیتِ نقدی را ترجیح می‌دادند. اما این بار، قضیه فرق می‌کند. این بار، نه پزشکان، که منشی‌های مطب‌ها هستند که با زرنگیِ خاصی، از درمان مردم، بازاری پررونق ساخته‌اند.
 
به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، روز گذشته خبرگزاری مهر گزارشی از زیرمیزی گرفتن منشی های مطب ها انتشار داد. پیش از آن نیز در در سال گذشته و سالهای پیش از آن، برخی دیگر از خبرگزاری ها گزارش هایی از رواج زیرمیزی در بین منشی های پزشکان خبر داده بودند. 
 
از همان دوران طرح گرفتن زیر میزی توسط پزشکان تا امروز که گسترش تجارت توسط منشی ها را هم شاهد هستیم، وزارت بهداشت به نوعی آن را انکار کرده و صرفا مربوط به پنج درصد از پزشکان می داند. آیا واقعا اینگونه است. چه بسا آمارها را برعکس خوانده باشند.
یک پرستار با هشت سال سابقه در بیمارستانِ دولتی، با تمام اضافه‌کارهایش، به زور به ۱۸ میلیون می‌رسد، اما منشی یک متخصصِ پرمشتری، با خنده تعریف می‌کند که بعضی روزها ۳۰ میلیون هم برداشت می‌کند
تصور کنید پای تلفن نشسته‌اید، با اضطراب می‌پرسید: "آقای دکتر وقت خالی دارند؟" خانمی با لبخند پاسخ می‌دهد: "متأسفانه نوبت‌ها تا سه ماه دیگر پر است... ولی اگر فوری نیاز دارید، شاید بشود راهی پیدا کرد!" این همان لحظه‌ای است که بازی آغاز می‌شود. بسته به میزان اضطرارتان، قیمت نوبتِ زودتر از موعد تعیین می‌شود: گاهی معادل ویزیت، گاهی چند برابر آن.
 

تاجران کوچک و بزرگ نظام سلامت

منشی‌ها دیگر کارمند ساده نیستند؛ آن‌ها تاجران کوچکِ نظام سلامت‌اند. برخی‌شان حتی حقوق ثابت هم نمی‌گیرند، اما ماهانه ده‌ها میلیون از این بازار سیاه درآمد دارند. یک پرستار با هشت سال سابقه در بیمارستانِ دولتی، با تمام اضافه‌کارهایش، به زور به ۱۸ میلیون می‌رسد، اما منشی یک متخصصِ پرمشتری، با خنده تعریف می‌کند که بعضی روزها ۳۰ میلیون هم برداشت می‌کند.
 
پزشک چه می‌کند؟ برخی واقعاً خبر ندارند. برخی هم ترجیح می‌دهند چشم‌بسته بمانند. آخر، منشی‌ها کارهای مطب را می‌چرخانند؛ از تنظیم نوبت تا برخورد با بیمارانِ کم‌حوصله. چه بهتر که کمی هم از این بازار داغ، سهمی به جیب بزنند! وزارت بهداشت اما ادعا می‌کند که فقط ۵ درصد پزشکان متخلف هستند. بماند که  حساب منشی‌ها را جدا کرده‌اند؛ گویی آن‌ها جزئی از این سیستم نیستند. اما این عدد با انچه که شهروندان درگیرش هستند، یکی است؟
منشی های زیرمیزی بگیر، رهاورد بی خیالی وزارت بهداشت/ به سلامتی نظام سلامت

سکوت بیماران، بی خیالی مسئولان

در برابر این اتفاقات، اما بیماران سکوت می‌کنند. آخر، وقتی پس از ماه‌ها انتظار، بالاخره نوبت می‌گیری، چه کسی حاضر است شکایت کند؟ آن هم در سیستمی که رسیدگی به شکایات، خودش به معمایی حل‌نشدنی تبدیل شده است. تعارض منافع در نظام سلامت، راه را بر خیلی از نظارت ها و خیلی از اصلاحات بسته است.
 
چه کسی حاضر است شکایت کند؟ آن هم در سیستمی که رسیدگی به شکایات، خودش به معمایی حل‌نشدنی تبدیل شده است
بله درست است، فساد، مثل قارچ، در هر شکاف سیستم رشد می‌کند. وقتی پزشک مجبور است ماه‌ها برای دریافت حق‌وحقوقش از بیمه‌ها داد بزند، وقتی پرستاران با حقوق ناچیز، زیر بار فشار کاری خرد می‌شوند، طبیعی است که برخی به فکر راه‌های میان‌بر بیفتند.
 
در این میان منشی‌ها هم از این قاعده مستثنی نیستند و یا دیدن شرایط، و چه بسا با اطلاع پزشک به این سمت حرکت می کنند. اما مردم چه؟ چند بار و چرا باید هزینه بدهند؟

 

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۸
فساد و ناکارآمدی و عدم وجود حسابرسی همه جای کشور را تسخیر کرده است.
mahyar
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۸
سلام
سکوت بیمار نیست ،ناچاری بیمار هست .همسرم عمل جراحی اندومتریوز داشت و نیاز به حضور پزشک روده،مبلغی رو جداگانه گرفتند و در صورتحساب بیمارستان هم مجددا دستمزد جراح روده قید شده بود.اعتراض کردم،بیمارستان رسیدگی کرد و هزینه رو از صورتحساب حذف کرد ولی دکتر مد نظر دیگه همسر من رو ویزیت نکردند.
ناشناس
|
France
|
۱۱:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۸
وزیر بهداشت باید پزشک نباشد سیاست گذاری دست پزشکان بیفتد بقالی مطب رونق می‌گیرد مثل امروز ایران
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۸
سلام ،برای جراحی پای پسرم ،علاوه بر هزینه جراحی که ۵۰ میلیون بود ،منشی هم ۸ میلیون میخواست تا وقت نوبت در بیمارستان رو هماهنگ کنه ،این موضوع مال سال پیش هستش و دکتر خودش هم اطلاع داشت
فردین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۸
و همچنین رشوه دهی بعضی داروخانه ها به منشی ها برای فرستادن نسخه به داروخانه مذکور....
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۸
پدیده زیرمیزی با سرعت بیشتری از پزشکان به منشی های مطب ها در حال سرایت است مهمتر بحث فرار مالیاتی است که به‌جای پرداخت هزینه با کارت خوان در برخی مطبها به‌خصوص دندانپزشکان و پویژه ارتودنسها باید پول را به کارت منشی یا فامیلهای پزشک کارت به کارت کنیم بعدش هم بیمه دی در قزوین از ما مدرک پرداخت هزینه درمان (پوز] میخاد که نداریم و سهم بیمه تکمیلی ما را بیمه هم هپلی هپو میکنه.
فریبرز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۸
سرخودمون که نمی تونیم کلاه بزاریم با حقوق 20 تومنی اجاره 25 تومنی نمیشه داد بقیه خرج ها بکنار
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۸
یکی از بزرگترین معظلات نظام سلامت تعارض منافع است. پزشکی در مطب خود انواع اقسام وسایل تشخیص طبی مثل آندوسکپی، تست ریه، تست ورزش، کلونوسکپی و ... دارد به جای تمرکز بر تشخیص بیمار بیشتر به فکر درآمدزدایی است. چون می داند با ویزیت 400 تا 500 تومان چیزی عایدش نمی شود اما روزی 10 آندوسکپی انجام دهد 50 میلیون درآمد دارد. لذا اکثر بیماران مجبورن تن به نسخه های تشخیصی بدهند که در غالب موارد نیاز نیست. پس راه حل این است به هیچ پزشکی اجازه استفاده از این وسایل در مطب را ندهند و بیماران را به مراکز خاص معرفی کنند. مراکزی که خود سهامدار آن نیستند.
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۸
واقعا خیلی زیبا حرف می زنید مثل همه
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت