کشف 2 میدان جدید گازی

2 میدان جدید با ذخایر نسبتا قابل توجه گاز طبیعی در ایران کشف شد که به زودی جزئیات این اکتشافات جدید گازی توسط وزارت نفت اعلام می‌شود.
کد خبر: ۱۳۳۳۰۰
|
۰۸ آذر ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۲ 29 November 2010
|
6505 بازدید
|
۸
پیگیریهای خبرنگار مهر از وزارت نفت نشان می دهد که 2 میدان جدید با ذخایر نسبتا قابل توجه گاز طبیعی در حوضه های رسوبی ایران کشف شده است.

در حال حاضر آخرین مطالعات برای امکان سنجی نحوه توسعه، ذخایر نهایی گاز طبیعی، آزمایشات مخزنی، زمین شناسی و میزان ظرفیت تولید روزانه گاز این میادین پس از توسعه در شرکت ملی نفت ایران در حال انجام است.

در همین حال، پیش بینی می شود به زودی جزئیات این اکتشافات جدید گازی توسط وزیر نفت در اختیار رسانه های گروهی قرار بگیرد.

البته احمد قلعه بانی مدیر عامل شرکت ملی نفت درباره وضعیت مطلوب اکتشافات طلایی ذخایر جدید نفت خام و گاز طبیعی ایرانگفت: همزمان با تصویب پیش نویس برنامه پنجم توسعه صنعت نفت و گاز در خانه ملت، بخشی از برنامه‌های اکتشاف ذخایر جدید هیدروکربوری پیش از تصویب آن در مجلس، محقق شده است.

وی با تاکید بر اینکه حجم اکتشافات نفت و گاز در برنامه چهارم توسعه فراتر از برنامه محقق شده بوده است به خبرنگار مهر، گفت: در حال حاضر هم با کشف سه میدان جدید نفت و گاز شامل طوس، فروز و سفید بخشی از برنامه پنجم توسعه تحقق یافته است.

نایب رئیس هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه هم اکنون با افزایش دکلهای حفاری فعالیت های اکتشافی در اکثر مناطق کشور و به ویژه مناطق مرزی و میادین مشترک هیدروکربوری شتاب گرفته است، تصریح کرد: به زودی جزئیات بیشتری از اکتشافات میادین جدید نفت و گاز توسط وزارت نفت اعلام شود.

بر اساس برنامه جامع وزارت نفت باید در برنامه پنجم توسعه در مجموع سالانه 2.5 میلیارد بشکه نفت و 630 میلیارد متر مکعب گاز به ذخایر هیدروکربوری اضافه شود که در این صورت علاوه بر حفظ جایگاه ایران به عنوان بزرگترین دارنده مجموع ذخایر نفت و گاز جهان، فاصله دومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک با سایر رقبا افزایش می یابد.

سیدمسعود میرکاظمی وزیر نفت هم اخیرا به فاصله چند هفته پس از اعلام افزایش ذخایر نفت عراق، از افزایش 13 میلیارد بشکه ای ذخایر طلای سیاه ایران خبر داد و اعلام کرد: بر اساس آخرین برآورد انجام شده ذخایر قابل استحصال نفت خام ایران به 150 میلیارد و 300 میلیون بشکه افزایش یافته است.

این عضو کابینه دولت همچنین با اشاره به کشف چندین مخزن و میدان جدید گازی در سالهای اخیر، حجم ذخایر گاز طبیعی ایران را تا پایان شهریور را بیش از 33 تریلیون متر مکعب عنوان کرد و گفت: تا اسفند ماه امسال با محاسبه ذخیره چند میدان جدید، حجم دقیق ذخایر هیدروکربوری ایران به طور رسمی اعلام خواهد شد.

این در حالی است که اخیرا اهالی بهارستان با تصویب مفاد ماده 121 پیش نویس برنامه پنجم توسعه وزارت نفت را مکلف به افزایش ضریب بازیافت مخازن نفت و گاز کرده است که با اجرای بند قانونی به حجم ذخایر قابل استحصال نفت و گاز ایران باز هم افزوده خواهد شد.

به گزارش مهر، از یکسال گذشته تاکنون پنج میدان جدید نفت و گاز شامل میدان گازی هالگان (استان فارس)، میدان نفتی سومار (کرمانشاه)، میدان گازی طوس (خراسان رضوی)، میدان گازی فروز (خلیج فارس) و میدان گازی سفید (هرمزگان) کشف و جزئیات آن توسط وزارت نفت اعلام شده است.

میدان سفید از 70 میلیارد متر مکعب ذخایر گاز طبیعی و 13 میلیون بشکه میعانات گازی ذخیره هیدروکربوری برخوردار بوده که تولید روزانه 240 میلیون فوت مکعب گاز در یک دوره 30 ساله از این میدان اقتصادی شناخته شده است.

میدان توس هم با ذخیره 2.1 تریلیون فوت مکعب یکی از بزرگترین اکتشافات جدید گازی در منطقه شمالشرق ایران در یک دهه گذشته بود که با توسعه این میدان امکان تولید روزانه 130 میلیون فوت مکعب برای یک دوره 20 ساله وجود دارد.

سومار هم بزرگترین اکتشاف استان کرمانشاه در سالهای اخیر به شمار می رود که از مجموع 475 میلیون بشکه ذخیره طلای سیاه این میدان 70 میلیون بشکه آن قابل استحصال تشخیص داده شده است.

میدان هالگان با ذخیره درجای 12.4 تریلیون فوت مکعب گاز طبیعی و 249 میلیون بشکه میعانات گازی از ظرفیت تولید معادل دو فاز پارس جنوبی در استان فارس را دارد.

میدان گازی فروز هم با در اختیار داشتن 700 میلیارد متر مکعب ذخایر گاز طبیعی و 288 میلیون بشکه میعانات گازی یکی از مهمترین اکتشافت ایران در حوضه خلیج فارس پس از میدان گازی کیش است.

در همین حال انجام فعالیتهای اکتشافی در بلوک خرم آباد، ساوه، مغان، هندورآبی و لایه گازی میدان نفتی آزادگان شواهد مثبتی مبنی بر وجود ذخایر جدید هیدروکربوری داشته است که به زودی نتایج مطالعات تکمیلی در این بلوکها اعلام خواهد شد.

اکتشاف 200 میلیون بشکه نفت در دریای خزر

یکی از مهمترین اولویت های اکتشافی ایران در برنامه پنجم توسعه هدف گذاری برای کشف و شناسایی 200 میلیون بشکه ذخایر نفت خام در حوضه هیدروکربوری دریای خزر است.

بر این اساس از مهر ماه سال گذشته فعالیت سکوی نیمه شناور امیر کبیر به منظور حفاری 2 حلقه چاه اکتشافی در عمق نزدیک به یکهزار متر عمق دریای خزر آغاز شده است.

تاکنون 46 مخزن و ساختار هیدروکروری در دریای خزر شناسایی شده است که از این میان آنها شرکت ملی نفت ایران 6 مخزن را دارای صرفه اقتصادی و موقعیت ژئوپولیتیک برای سرمایه گذاری و توسعه می داند.

در مجموع با گذشت 102 سال از اکتشف نفت در مسجد سلیمان، در شرایط فعلی 150 میدان و نزدیک به 300 مخزن نفت و گاز در کل کشور شناسایی شده است.

گچساران با در اختیار داشتن سه مخزن نفتی با ذخیره درجای 66.7 میلیارد بشکه و ذخیره نهایی 23.7 میلیارد بشکه به عنوان بزرگترین میدان نفتی و پارس جنوبی با در اختیار داشتن بیش از 509 تریلیون فوت مکعب گاز قابل برداشت بزرگترین میدان گازی ایران است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۱ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۸
چه فرقی به حال ملت میکنه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۱ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۸
چه فرقی می کنه ما باید خود رابا گینه -زئیر - جزایر قمر ومشتی اشغال دیگه بسنجیم وبااون ارتباط داشته باشیم
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۴ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۸
وای خدا دوباره میدان گازی و نفتی جدید کشف شد. بدبخت شدیم!!!
اگه نفت نداشتیم الان پیشرفته ترین کشور دنیا بودیم. چون هم کشورهای استعماری کاری با ما نداشتن هم خودمون مجبور بودیم جای سوزوندن نفت به راههای دیگه واسه پیشرفت بریم.
مهندس نفت
|
Sweden
|
۱۰:۴۲ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۸
"میدان توس هم با ذخیره 2.1 تریلیون فوت مکعب" این عدد در مقیاس مخازن گازی ایران عدد آنچنان بزرگی نیست.

"میدان گازی فروز هم با در اختیار داشتن 700 میلیارد متر مکعب ذخایر گاز طبیعی و 288 میلیون بشکه میعانات گازی یکی از مهمترین اکتشافت ایران در حوزه خلیج فارس پس از میدان گازی کیش است." 0.7 تی سی اف گاز مقدار قابل توجهی نیست و در خلیج فارس مخازن گازی متععدی با ذخیره بسیار بالاتر از رقم ذکر شده وجود دارند.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟