تمجيد فرشاد مومنی:

پیشرفت‌ چشمگیر جلسه شب گذشته احمدی‌نژاد با اقتصاددانان

استادان محترم دانشگاه‌ها راجع به خطیر بودن طرح تحول اقتصادی مطرح شده از سوی رئیس جمهور و پتانسیل‌های بحران آفرینی آن صحبت کردند و احمدی‌نژاد متعهد شد قبل از اینکه به یک جمع بندی پخته و علمی نسبت به این طرح برسد، دست به هیچ اقدام عملی نزند.
کد خبر: ۱۳۳۸۶
|
۱۶ تير ۱۳۸۷ - ۱۱:۵۹ 06 July 2008
|
27540 بازدید
فرشاد مومنی گفت: «جلسه شب گذشته احمدی‌نژاد با اقتصاددانان نسبت به جلسه سال گذشته دارای پیشرفت‌های چشمگیری بود».

دکتر فرشاد مومنی درباره نکات مثبت و ارزشمند جلسه رئیس جمهور با 100 اقتصاددان اظهار داشت: «در این جلسه دوستان دولت کمتر حرف زدند و بیشتر شنونده خوبی بودند».

این اقتصاددان متعهد شدن احمدی‌نژاد را از دیگر دستاوردهای این جلسه عنوان کرد و گفت: «استادان محترم دانشگاه‌ها راجع به خطیر بودن طرح تحول اقتصادی مطرح شده از سوی رئیس جمهور و پتانسیل‌های بحران آفرینی آن صحبت کردند و احمدی‌نژاد متعهد شد قبل از اینکه به یک جمع بندی پخته و علمی نسبت به این طرح برسد، دست به هیچ اقدام عملی نزند».

وی در گفت‌وگو با آفتاب، ادامه داد: «همچنین شاه بیت نکات ارائه شده از سوی دبیر محترم ستاد تحول اقتصادی دولت این بود که این بار قرار است کار شتابزده و نسنجیده صورت نگیرد».

این اقتصاددان با اشاره به این نکته که استادان دانشگاه معتقدند که ناپختگی و ابهامات بی‌شمار در آنچه که در ذهن دولت است، مشاهده می‌شود، افزود: «اگر دولت به تعهداتی که در این جلسه داده است، عمل کند، می‌توانیم با کمال خوشحالی و خوشبختی بگوییم که جلسه دیشب یک دستاورد بزرگ داشت و آن اینکه دولت شتابزده عمل نخواهد کرد».

دکتر مومنی اظهار داشت: «بخش مهمی از اظهارنظرهای استادان به خاطر محدودیت زمانی، مجال عرضه پیدا نکرد که در این مورد هم رئیس جمهور وعده دادند که مساله را پیگیری می‌ کنند و سازو کاری برای اینکه مطالب دیگر دوستان هم شنیده شود، فراهم می‌کنند».

این اقتصاددان در ادامه با با ابراز نگرانی اظهار داشت: «متاسفانه من اهتمام جدی و اراده مشخصی برای مبنا قراردادن قانون و برنامه در سخنان رئیس جمهور ندیدم و این نگران کننده است».

وی گفت: «نگرانی از این بابت که احتمال دور زدن مجلس وجود دارد هم از باب اینکه مجموعه تدابیر و تمهیداتی که در شان یک برنامه حتی کوتاه مدت باشد تاکنون اندیشیده نشده و صرفا آنچه ارائه شده کلیاتی به صورت غیر منسجم و کاملا گزینشی از برخی موضوعات مطرح شده بود».

مومنی اضافه کرد: «تمایلی که دولت برای مشارکت‌جویی استادان دانشگاه و نهادهای پژوهشی از خود نشان داده است، اگر اجرا شود چیزی ارزشمندی است که می‌تواند از آسیب‌های احتمالی آنچه را که در گذشته شاهد آن بودیم، بکاهد».

این اقتصاددان در پاسخ به این سوال که آیا برگزاری چنین نشست‌هایی را در راستای تبلیغات پیش از موعد برای ریاست جمهوری تحلیل می‌کنید؟ اظهار داشت: «ما می‌توانیم گمانه‌زنی مثبت یا منفی داشته باشیم».

وی ادامه داد: «اگر جلسه‌ سال گذشته را مبنا قرار دهیم ناگزیر به سمت گمانه‌زنی منفی پیش می رویم به دلیل اینکه تقریبا هیچکدام از تعهداتی که رئیس جمهور در دیدار سال گذشته خود با اقتصادانان انجام داده بود، هنوز محقق نشده است».

مومنی گفت: «با وجود اینکه دولت به صراحت تعهد داده بود آمارهای رسمی و به روز در اختیار پژهشگران قرار داده شود که متاسفانه هنوز هم آخرین آمار رسمی منتشر شده از سوی دولت مربوط به سال 1384 است».

این اقتصاددان با اشاره به عمل نکردن رئیس جمهور به وعده سال گذشته خود مبنی بر دادن جواب به نامه مکتوب 56 اقتصاددان گفت: «احمدی‌نژاد در سال گذشته به صراحت به اقتصاددانان وعده داد که یک پاسخ مکتوب به نامه آنها داده می‌شود و همان جا به مسئولان و دستیاران اقتصادی خود فرمان صادر کرد که حتما این کار انجام شود، متاسفانه بعد از یکسال هنوز هیچ پاسخی دریافت نشده است».

وی اظهار داشت: «اگر همچنان با دید مثبت به این مساله نگاه کنیم، در صورت عمل کردن رئیس جمهور به تعهداتی که در این جلسه داشته، یعنی ناسنجیده و غیر مشارکت‌جویانه عمل نکردن و برای علم منزلت قائل بودن رعایت شود، حتی اگر هدف دولت با انگیزه سیاسی باشد، هیچ اشکالی ندارد».

دکتر مومنی در پایان گفت: «دانشگاه‌ها به تمایلات سیاسی مقامات کاری ندارند. آنها می‌خواهند موازین متعارف علمی در فرآیندهای تصمیم‌گیری و تخصیص منابع رعایت شود و با هر انگیزه‌ای دولتمردان این کار را انجام دهند از نظر ما بلااشکال است».
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۶
معمولا قبل از اینکه طرح در رسانه ها بطور گسترده تشریح شود باید با اقتصادانان برجسته مطرح و مورد بررسی قرار می گرقت .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۴ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۶
احمدی‌نژاد در سال گذشته به صراحت به اقتصاددانان وعده داد که یک پاسخ مکتوب به نامه آنها داده می‌شود و همان جا به مسئولان و دستیاران اقتصادی خود فرمان صادر کرد که حتما این کار انجام شود، متاسفانه بعد از یکسال هنوز هیچ پاسخی دریافت نشده است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۶ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۶
بهتراست از متخصصان خارج از دانشگاه
نیز استفاده شود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۷ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۷
با سلام
درخصوص طرج تحول اقتصادی یک نکته را متذکر می شوم : بنده اقتصاد دان نیستم و یک کارمند ساده هستم شاید نتوانم تحلیل اقتصادی انجام دهم ولی در خصوص سهمیه بندی بنزین نتایجی را که مشاهده کردم مختصرا شرح میدهم و بعد نتیجه گیری می کنم ، حامیان طرح تحول مدعی تاثیر مثبت آن در جامعه هستند و تاثیر آن در زندگی قشر آسیب پذیر ( که متاسفانه دامنه تعریف این قشر روز به روز گسترده تر می شود ) ، بعد از سهمیه بندی بنزین قیمت ها با لا رفت چه خدمات چه مواد غذایی و .... ، سوال اینکه این بالا رفتن قیمت ها زندگی را برچه کسانی غیرقالب تحمل تر نمود ، آیا مرفهین با تاکسی جابجا می شوند آیا مرفهین برای تهیه بنزین لیتری 400 یا 500 دچار مشکل می شوند ، آیا یارانه بنزین هدفمند شد آیا به قشرآسیب پذیر کمک کرد ؟ بزرگواران نازنینان دوستان هموطنان دارای مسئولیت ، مسئولیت پذیر تر عمل کنید باور کنید زندگی فقط یک با برای یک انسان اتفاق میافتد فرصت زندگی پربار و راحت را با تصمیمات عجولانه و ناسنجیده از هم دریغ نکنیم ، و اما نتیجه و سئوال ، اگر تاثیر هدفمندی یارانه ها ناشی از پیاده سازی طرح تحول اقتصادی همانند قضیه بنزین باشد وای به حال مردم ، پیامبررحمت ص میفرماید من لا معاش له لا معاد له ، لطفا بفکر معاش مردم باشید تا کرامت های انسانی درزمینه های مختلف خدشه دار تر نشود ، موفق باشید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۹ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۷
سلام
در راستاي جلسه رياست جمهوري با اقتصاددانان و همچنين بحث داغ اصلاحات اقتصادي رياست محترم جمهور و هدفمند كردن يارانه ها يك سوال اساسي به ذهن اين حقير آمد كه مي خواستم ببينم كسي هست كه بتواند به آن پاسخ گويد شايد من هم از اين تاريكي مطلق بيرون آيم. سوال اين است: تفاوت طرح تحول اقتصادي رياست جمهور با اصول و بندهاي اصلي برنامه هاي سوم و چهارم توسعه كه مبتني بر هدفمند كردن يارانه ها در طول 10 سال بوده است در چيست؟ آيا مگر همين برنامه چهارم توسعه نبود كه براي هدفمند كردن يارانه ها مقرر كرده بود كه قيمت بنزين و حاملهاي انرژي طرف مدت 5 سال به قيمت واقعي برسد و همين كرسي سبز نشينان هرم بهارستان طرح تثبيت قيمتها را در مبارزه با آن در مجلس به تصويب رساندند؟ آيا اين طرح تحول اقتصادي در زير مجموعه هاي برنامه سوم نبود كه توسط كرسي قرمزنشينان اصلاح طلب ششمي به عنوان اجحاف در حق مردم، جلوي اجراي هدفدمند كردن يارانه ها را گرفتند؟ پس چگونه است كه آن موقع اين امر تحول اقتصادي محسوب نمي شد ولي الان مجلس هشتم براي آن كميسيون ويژه تشكيل مي دهد و آن را مهمترين طرح اقتصادي 30 سال گذشته مي داند. اگر اين آقايان فراموشكارند تاريخ هيچ چيز را فراموش نمي كند.
ارادتمند
پسرك فضول
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟