G8: توليد نفت افزايش يابد، حتي براي مدتی

به گفته ناظران بهاي فزاينده نفت نيز يکي ديگر از موضوعات اين گفت‌وگوهاست. رهبران گروه هشت گفته‌اند براي مقابله با افزايش تقاضا در بازار نفت گام‌هايي برمي‌دارند.
کد خبر: ۱۳۵۵۸
|
۱۹ تير ۱۳۸۷ - ۱۱:۴۶ 09 July 2008
|
2754 بازدید
سران هشت کشور صنعتي جهان موسوم به گروه G8 از کشورهاي توليد کننده نفت خواستند به منظور مهار روند افزايش قيمت نفت "‌ به مدت کوتاهي "‌ ظرفيت توليد و پالايش خود را افزايش دهند.

به گزارش ايسنا، سران گروه همچنين از پيامدهاي افزايش فشارهاي تورم‌زا در اقتصاد جهاني به علت افزايش قيمت مواد اوليه به ويژه "‌نفت و مواد غذايي"‌ که خطري جدي براي ثبات رشد جهاني به شمار مي‌رود، ابراز نگراني کردند.

اين گروه با صدور بيانيه‌اي درباره اقتصاد اعلام کرد: موقعيت بازارهاي مالي در ماه‌هاي اخير بهبود يافته است، اما تنش‌هاي جدي همچنان پابرجاست. در همين حال سران هشت کشور صنعتي توافق کردند توليدکنندگان و مصرف کنندگان اصلي نفت را براي بحث در خصوص توليد و بهاي نفت در قالب مجمع جهاني انرژي گردهم‌ آورند.

يکي از مقامات G8 با اشاره به نشست اخير توليدکنندگان و مصرف کنندگان نفت در جده گفت: اين مجمع مشابه نشست جده اما گسترده‌تر خواهد بود.

وي به نقل از سران G8 افزود: تنها ابراز نگراني درباره افزايش بهاي نفت کافي نيست.

اين مقام گفت: سران G8 بر لزوم اتخاذ تدابير در اين خصوص تاکيد کردند.

همچنين رهبران صنعتي‌ترين کشورهاي جهان در آخرين روز نشست گروه هشت در ژاپن با سران پنج کشور درحال توسعه ملاقات مي‌کنند.

گروه پنج گروه هشت را متهم کرده اقدامات کافي براي مقابله با پديده گرمايش کره زمين انجام نمي دهد.

گروه پنج که متشکل از پنج کشور بزرگ در حال توسعه جهان يعني هند، چين، آفريقاي جنوبي، مکزيک و برزيل است، براي اولين بار با رهبران گروه هشت رو در رو گفت‌وگو مي‌کند. انتظار مي رود گفتگوهاي روز چهارشنبه بر سر موضوعات اقتصادي باشد.

گروه هشت شامل روسيه، آمريکا، بريتانيا، کانادا، فرانسه، آلمان، ايتاليا و ژاپن از کشورهاي در حال توسعه که مازاد تجاري زيادي دارند خواسته است به کنترل ارزش ارزهاي خود پايان دهند.

به گفته ناظران بهاي فزاينده نفت نيز يکي ديگر از موضوعات اين گفت‌وگوهاست. رهبران گروه هشت گفته‌اند براي مقابله با افزايش تقاضا در بازار نفت گام‌هايي برمي‌دارند.

برخي از مشاوران معتقدند کشورهاي در حال توسعه براي مقابله با افزايش بهاي نفت بايد به يارانه هاي سوختي خود خاتمه دهند، اما کشورهاي در حال توسعه نگرانند به اين ترتيب هزينه کالاها بالا رود و فشار بيشتري بر مردم وارد شود.


"گروه 8" تعليق غني‌سازي در ايران را خواستار شد   
سران گروه هشت نسبت به برنامه‌ هسته‌يي ايران و بحران انتخابات در زيمبابوه ابراز نگراني كردند.

به گزارش ايسنا، سران هفت كشور بزرگ صنعتي جهان به علاوه روسيه در نشستي كه در ژاپن برگزار شد از ايران خواستند به قطعنامه‌هاي سازمان ملل عمل كند و به زيمبابوه هشدار دادند كه ممكن است عليه افرادي كه در خشنونت مربوط به انتخابات حضور داشتند، تدابير مالي اتخاذ شود.

سران گروه هشت در بيانيه‌ پاياني در نشست ژاپن مورد بررسي قرار گرفت اعلام كردند:‌ ما نگراني جدي‌مان را از خطرات اشاعه‌اي كه برنامه‌ هسته‌يي ايران و تداوم شكست ايران در عمل به الزامات بين‌المللي‌اش مطرح مي‌سازد، اعلام مي‌كنيم.

براساس گزارش شبكه خبري سي.ان.ان، اگرچه ايران بارها گفته است كه برنامه هسته‌يي را براي اهداف صلح آميز دنبال مي‌كند، برخي كشورها نسبت به اهداف ايران ابراز تهديد مي‌كنند.

دولت بوش و ديگر اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل متشكل از انگليس، فرانسه، چين و روسيه به همراه آلمان يك سري از مشوق‌هاي سياسي و اقتصادي را در ازاي تعليق برنامه غني‌سازي اورانيوم به ايران ارايه كرده‌اند. شوراي امنيت نيز تاكنون تحريم‌هايي را به دليل عدم تعليق عليه ايران اعمال كرده است.

اين در حالي است كه محمود احمدي نژاد، رييس جمهور ايران اعلام كرده است كه هيچ كس در ايران ذره‌اي از حق لاينفك كشور در مساله‌ هسته‌يي كوتاه نخواهد آمد.

وي گفت: ما مذاكرات را تحت شرايط عادلانه و منطقي مي‌پذيريم.

بنا به گزارش خبرگزاري آلمان، گروه هشت هم‌چنين "حمايت قاطعانه" از تلاش‌هاي چين، فرانسه، آلمان، روسيه، ‌انگليس و آمريكا براي حل مساله‌ هسته‌يي ايران "از طريق مذاكرات" را اعلام كردند.

سران گروه هشت از ايران خواستند به پيشنهادشان "به طور مثبت پاسخ دهد".

خاوير سولانا رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا در 14 ژوئن در سفري به تهران بسته‌ پيشنهادي 1+5 را به مقامات ايراني ارايه كرد و ايران جمعه گذشته پاسخ اين بسته را به دفتر سولانا تحويل داد.

در اين بيانيه هم‌چنين از اعلام كره‌ي شمالي مبني بر اينكه برنامه‌ي هسته‌يي را پايان خواهد داد، استقبال شده است. كره‌ شمالي پس از ارايه‌ اظهاريه‌ هسته‌يي كه آن را پس از تاخيري طولاني تسليم كرد، برج خنك كننده‌ راكتور يانگ بيون را نيز تخريب كرد.

سران گروه هشت از دولت كره‌ شمالي خواستند در روند راستي آزمايي به طور كامل همكاري كند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟