ایرنا: عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و فوق تخصص روانپزشكي ، گفت: داروهاي اعصاب اعتيادآور نيستند و بايد درباره باورهاي نادرست مردم در زمينه روانپزشكي و داروهاي اعصاب ، اطلاع رساني و انگ زدايي شود.
'فريبا عربگل' افزود: اكنون بيماري هاي روانپزشكي با انگها و برچسبهاي اجتماعي همراه هستند بطور مثال برخي ها معتقدند
داروهاي اعصاب اعتياد ايجاد ميكنند كه اين امر صحيح نيست.
فوق متخصص روانپزشكي ادامه داد: تنها برخي از داروها مورد استفاده در روانپزشكي مثل دارويهاي خانواده بنزوديازپينها -مانند كلونازپام، آلپرازولام - چنانچه خارج از نظارت پزشك معالج و بيش از اندازه تجويز شده و فراتر از مدت تجويزشده استفاده شوند منجر به عوارض نا مطلوب ميشوند.
به گفته عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ، يك نگرش نادرست در مورد داروهاي روانپزشكي اين است كه شخص اگر شروع به مصرف آن كند تا آخر عمر محتاج آن داروها خواهد بود درصورتي كه بسياري از مواقع آن چيزي كه نياز به درمان را مشخص ميكند ماهيت بيماري است.
عربگل افزود: در برخي از بيماريهاي روانپزشكي مانند وسواس، لازم است دارو در مدت زمان طولانيتري استفاده شود.
وي يادآورشد: برخي از بيماريهاي روانپزشكي مانند بيماري دوقطبي، ماهيت حادكننده دارند و حتي در زماني كه شخص بيمار نيست براي پيشگيري از عود مجدد بيماري، دارو استفاده ميشود.
استاد دانشگاه علوم پزشكي ادامه داد: در برخي ديگر از بيماريهاي روانپزشكي ، دارو كنترل كننده علايم است و بيماري را ريشهكن نميكند و از بين نميبرد بطورمثال در بيماري بيشفعالي ـ كم توجهي، ريتالين استفاده ميشود تا علايم بيماري كنترل شود اما بيماري را از بين نميبرد.
عربگل تصريح كرد: در بيماري يادشده چنانچه دارو استفاده نشود پيامدهاي شديد منفي بر تحصيل، شغل و روابط اجتماعي كودك در آينده خواهد داشت.
وي يادآور شد: داروهاي روانپزشكي نيز مانند ساير داروهاي مورد استفاده در طب، عوارضي دارند، هيچ دارويي را نميتوان يافت كه عوارض جانبي نداشته باشد.