مجله «فارن پلیسی» در شماره صبح امروز خود، در مقاله ای با اشاره به تظاهرات و اعتراض های جوانان تونس، سیاست های دولت «باراک اوباما»، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا نسبت به حکومت های عربی را مورد انتقاد قرار داد.
به گزارش صفحه عربی «تابناک»، این مجله در ادامه مقاله خود نوشت: سقوط دولت «زین العابدین بن علی»، رئیس جمهور تونس به دست معترضان به دیگر کشورها و نظام های عربی نیز انتقال خواهد یافت و یکی پس از دیگری سقوط خواهند کرد.
«فارن پلیسی» که مجله ای تخصصی در زمینه سیاست خارجی آمریکاست، در ادامه مطلب خود، از دولت «اوباما» خواست با حمایت از مؤسسات و سازمان های غیر دولتی موجود در کشورهای عربی، دست به جنگ نرم بزنند تا تغییر و تحولات آرامی را در این کشورها موجب شوند.
به گفته این مجله آمریکایی، هدف از این کار، جلوگیری از خشونت های سیاسی و وقوع شورش و اعتراض های مشابه در دیگر کشورهای عربی است.
این مجله آمریکایی، در حالی چنین تحلیلی کرده که پیش از این نیز مدیر پایگاه اطلاع رسانی «ویکی لیکس»، مدعی شده بود بر پایه اسناد و تحلیل این پایگاه وضعیت سیاسی کشورهای عربی بسیار شکننده بوده و احتمال وقوع آشوب های زنجیره ای در این کشورها هست.
در همین باره، سايت خبري «المحيط» نیز نظرسنجي درباره رخدادهای كشورهاي عربي کرده و از خوانندگان خود خواسته است به اين پرسش پاسخ دهند که آيا پس از رویدادهای تونس و موفقيت مردم در بركناري رئيس جمهور و تغيير هيأت حاكمه، آيا انتظار داريد اين حوادث در دیگر كشورهاي عربي تكرار شود، که در پاسخ بیش از 84 درصد خوانندگان پاسخ «آري» داده اند، 14.29 درصد پاسخ «خير» و 0.82 درصد نيز اين پرسش برايشان بي اهميت بوده است.
این گزارش می افزاید، همچنین خبرگزاري ها از آغاز ناآرامي هاي مردمي در اردن خبر داده اند.
برنامه هاي اقتصادي «سمير الرفاعي»، نخست وزير جديد اردن، موجب شده كه نارضايتي هايي در قالب تظاهرات خياباني از پايتخت اين كشور گزارش شود.
افزايش ناگهاني قيمت ها در اردن ـ كه در نتيجه اصلاحات اقتصادي است ـ مردم را به خيابان ها كشانده و خواهان پايان حكومت كمتر از يك ماهه «سمير الرفاعي» شده اند.
«الرفاعي» چند هفته پیش، با 111 رأي از مجموع 119 نماينده مجلس اردن رأي اعتماد گرفت و برنامه اقتصادي لرزاني را اجرا كرد كه در نتيجه آن، بسياري از اقلام مايحتاج عمومي به بيش از دو برابر قيمت هاي گذشته رسيده است.
همچنین بنا بر گزارش «الكفاح العربي»، به رغم حضور سنگين نيروهاي امنيتي در خيابان هاي پايتخت، مردم آشکارا مخالفت خود را با برنامه هاي اقتصادي دولت اعلام مي كنند و با برپايي تظاهرات خواهان تعديل قيمت ها هستند.