دستگاه جديد تشخيص سريع سكته قلبي

به تازگي در دانشگاه هامبورگ، دستگاهي براي تشخيص سريع حمله قلبي ساخته شده است كه در مدت بيست دقيقه، مشخص مي‌كند كه بيمار سكته قلبي كرده است يا خير، در حالي كه هم‌اكنون اين تشخيص پزشكي سه تا چهار ساعت طول مي‌كشد.
کد خبر: ۱۴۲۹۸
|
۰۳ مرداد ۱۳۸۷ - ۱۱:۳۰ 24 July 2008
|
9803 بازدید
دستگاه «كارديو تكت» كه در دانشگاه هامبورگ ساخته شده، در بيست دقيقه اعلام مي‌كند كه آيا بيمار حمله قلبي كرده است يا خير.
به گزارش سرويس بين‌الملل «تابناك» به نقل از روزنامه «دي‌ولت»، يک دستگاه جديد به نام «کارديو ـ دتکت» مي‌‌تواند احتمال سکته قلبي و يا عدم آن را آزمايش کرده و سريعا تشخيص دهد.

اين دستگاه که توسط مرکز قلب شناسي (کارديولوگي) دانشگاه هامبورگ طراحي و ساخته شده است، مي‌تواند در منزل و يا در آمبولانس و با در اختيار داشتن صرفا سه تا چهار قطره خون، آن هم ظرف بيست دقيقه احتمال سکته و يا عدم آن را اعلام کرده و بدين ترتيب از تشخيص‌هاي خطا و اشتباهي جلوگيري کند.

سکته قلبي در چهار نفر از پنج نفري که در آلمان به خاطر سوءظن سکته قلبي به مراکز کمک‌هاي اوليه بيمارستان‌ها و کلينيک‌ها ارجاع داده مي‌شوند، تأييد نمي‌شود. اين امر بدين خاطر است که اغلب، تشخيص قطعي و مطمئن نشانه‌هاي سکته قلبي براي پزشک، سخت است.

پزشک در بيشتر اين موارد، پيش از ارجاع فرد به بيمارستان و کلينيک، دستگاه نوار قلب در اختيار ندارد و ارجاع فرد به مراکز اضطراري و کمک‌هاي اوليه را بهترين و مطمئن‌ترين تصميم مي‌داند.
از سوي ديگر، فرد مبتلا به سکته قلبي هر چه سريعتر به بيمارستان و درمانگاه منتقل و به وي کمک شود، به همان نسبت نيز بافت ماهيچه قلب کمتر آسيب مي‌بيند، اما از آنجا که آزمايش و تشخيص قطعي سکته قلبي با ماده «تروپونين» در درمانگاه‌ها و بيمارستان‌هاي آلمان به حدود سه تا چهار ساعت زمان نياز دارد، دستگاه «کارديو- دتکت»، امکاني مناسب براي کاهش آسيب‌ها به قلب در اين‌گونه موارد است.

در کنار پزشکان و پرستاران در بيمارستان‌ها و مراکز کمک‌هاي اوليه و پزشک اضطراي، به ويژه افرادي که يک بار دچار سکته قلبي شده‌اند، مبتلايان به بيماري قند، سيگاري‌ها، افراد داراي فشار خون بالا، افراد داراي استرس بالا که جزو گروه‌هاي در معرض ريسک و خطر به شمار مي‌روند، نيز مي‌توانند به طور مستقل و ساده از دستگاه «کارديو- دتکت» استفاده کنند.
در عين حال، توصيه مي‌شود که آزمايش با اين دستگاه در حضور پزشک انجام شود تا در صورت تشخيص قطعي سکته، هر چه سريعتر تدابير ضروري براي مداوا انديشيده و از پيامدهاي شديد براي فرد جلوگيري شود.

ديگر ويژگي مطلوب دستگاه «کارديو ـ دتکت»، اين است که در نقاطي که امکان دسترسي سريع به درمانگاه‌ها و مراکز پزشکي نيست، مي‌توان از آن استفاده کرد.
پرفسور «توماس ماينرتس»، رئيس بخش کارديولوگي مرکز قلب دانشگاه هامبورگ مي‌گويد: اين دستگاه تشخيص سريع سکته قلبي با حساسيت بالا، مي‌تواند حتي مراحل اوليه سکته را در خون اعلام کند.

«ماينرتس» در عين حال توصيه مي‌کند که داشتن اين دستگاه به معناي بي نيازي به مراجعه به پزشک و مراکز درماني نيست. حتي در صورت تشخيص قطعي عدم سکته با اين دستگاه، اما دارا بودن نشانه‌ها و علامت‌هاي آن، نبايد از بردن افراد در معرض خطر و ريسک به اين مراکز خودداري شود.

در اين باره سازمان پزشکان آلمان خواستار شده است تا پزشکان اين کشور براي اطمينان قطعي از عملکرد دستگاه «کارديو- دتکت» و برطرف کردن ترديدهاي احتمالي نسبت به اين دستگاه، اين دستگاه را آزمايش کنند.
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
China
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۸۷/۰۵/۰۳
سلام. احتمالا این دستگاه خواننده تست FABP میباشد که کیت های تست سریع و یک بار مصرف ان در ایران موجود است. این کیت با یک قطره خون مقدار یک نوع پروتئین باند شده به اسیدهای امینه قلب را تشخیص میدهد که در طول 10-15 دقیقه از سکته قلبی در خون ازاد میشوند. در صورتی که تروپونین بعد از 2-4 ساعت از سکته در خون قابل تشخیص است. کیت های مذکور میتوانند در منزل نیز مورد استفاده قرار گیرند ولی همانطور که گفته شد تشخیص قطعی و نهایی با ازمایشهای تکمیلی و توسط پزشک انجام خواهد گرفت
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟