چرا جهاد اقتصادی...؟

محسن رضایی
کد خبر: ۱۵۴۹۳۸
|
۰۲ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۴ 22 March 2011
|
43226 بازدید
|
بیداری نخست

ملت ایران همیشه در سختی ها بیدار می شود و هنگامی که بیدار می شود، چون از تمام توانایی ها و فضایل خود بهره می برد، دست به کارهای معجزه آسایی می زند که از نمونه های آن می توان به انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اشاره کرد.

ملت ایران قصد اصلاح نظام شاهنشاهی را از همان وقایع مشروطه، ملی شدن نفت و حتی پانزده خرداد در ذهن داشت و وقتی که نتیجه ای نگرفت، مدتی سکوت کرد تا زمانی که در اثر اوج استبداد نظام شاهنشاهی، وابستگی کشور به خارج و اهانت به امام بیدار شد؛ بنابراین، هر چه از او خواستند که به همان پیشنهادهای زمان مشروطه رضایت بدهد و شورای سلطنت را بپذیرد، ملت ایران با رهبری امام، زیر بار نرفت و انقلاب را نه تنها با شعارهای آزادی و استقلال، بلکه با شعار براندازی نظام شاهنشاهی و استقرار جمهوری اسلامی ادامه داد.

اگر پهلوی ها در مشروطه، ملی شدن نفت و یا در پانزده خرداد به شعارهای مردم گوش می دادند و نظر رهبران ملت ایران را می شنیدند، شاید هیچ گاه نظام شاهنشاهی از بین نمی رفت.

بیداری دوم

در دفاع مقدس هم، زمانی که عراق به ایران حمله و پنج استان ایران را اشغال کرد، نخست ملت ایران به انتظار شعارهای بنی صدر و امثال او نشست و به وعده های هیأت های صلح گوش فرا داد.

یک سال از جنگ گذشت، ولی در داخل حتی یک تپه هم آزاد نشد و در خارج جز پیشنهاد آتش بس هیچ دستاوردی برای ملت ایران به بار نیاورد. ملت ایران یک بار دیگر بیدار شد و نه تنها صدام را از ایران بیرون کرد که بدون اتکا به کشورهای خارجی، قدرت دفاعی بزرگی را شکل داد تا جایی که امروزه ایران یکی از ده کشور اول دنیا در بعد سیاسی، دفاعی و امنیتی است.

اگر دنیا حرف های حق ملت ایران را گوش داده بود و صدام را تنبیه می کرد، هیچ گاه جنگ تحمیلی او علیه ایران هشت سال طول نمی کشید و شاید امروز نفوذ ایران در سراسر منطقه گسترش نمی یافت و ایران به قدرت دفاعی اول منطقه تبدیل نمی شد.

بیداری سوم

در بیست سال اخیر ملت ایران و دولت های آن با هدف رونق اقتصادی در داخل دست به تلاش هایی زدند و در خارج به تعامل با اقتصاد جهانی و به ویژه اقتصاد غرب پرداخت. وعده های ارتباط با غرب و پیروی کردن از الگوهای اقتصادی آنها و ورود تکنولوژی غربی و پیوستن به سازمان تجارت جهانی از سوی گروه های مختلف را شنید و به آنها گوش داد ولی به نتیجه ای نرسید.

 غربی ها مشی اعتدالی ایران را با درشت گویی پاسخ دادند. توقف فعالیت های هسته ای را قدر نشناختند و سرانجام، زیاده خواهی های غرب و تکبر و غرور آنها به اعمال تحریم های اقتصادی ناجوانمردانه ای علیه ملت ایران در سال 1389 منجر شد.

اکنون آمریکا و اروپا برای سال آینده نیز درصدد هستند که به فشارهای خود علیه ملت ایران ادامه دهند. در چنین شرایطی، شیر ایران باید از خواب بیدار شود و نه تنها تحریم ها را خنثی کند، بلکه از آنها یک فرصت تاریخی بسازد و برای بار سوم در سه دهه اخیر، آنها را متوجه عظمت روح و فضایل خود بگرداند و قطعا در چنین شرایطی ـ همان گونه که پیش از این بر آن تأکید کرده بودم ـ ما نیاز به یک انقلاب اقتصادی داریم.

جهاد اقتصادی

برای رسیدن به یک جامعه ای که در آن فقر و بیکاری نباشد و عقب ماندگی ها از بین رفته باشد، نیازمند یک رشد اقتصادی بالای 8 درصد هستیم. از سوی دیگر، همزمان با رشد اقتصادی، نیازمند عدالت و توانمند سازی تمامی مردم در اداره زندگی خود می باشیم.

در این باره، چند مانع جدی بر سر راه ماست:

 نخست ـ تحریم های غرب و کارشکنی آنها در راه پیشرفت ملت ایران وجود دارد و ممکن است به این فشارها دامن بزنند.

 دوم ـ زندگی مصرفی و فرهنگ غیر تولیدی در اغلب مردم وجود دارد.

سوم ـ عقب ماندگی دویست ساله دوران قاجار و پهلوی که خود ناشی از یک اقتصاد استعماری بوده است.

چهارم ـ الگوهایی که برای رونق و پیشرفت اقتصادی انتخاب شده نتوانسته آن جهش لازم را به وجود آورد.

برای گذر از این موانع، راهی جز یک انقلاب اقتصادی و فرهنگی در کشور نیست. ایجاد یک انقلاب اقتصادی که هم موانع را خنثی کند و هم اینکه شکوفایی مادی و معنوی ایران را رقم زند نیاز به یک جهاد اقتصادی دارد.

اصلاحات یا انقلاب اقتصادی

پیشرفت ها و زحماتی که در سی سال اخیر به ویژه بیست سال اخیر صورت گرفته، هر چند افتخار آمیز بوده ولی در حد اصلاحات اقتصادی بوده است.

دوران سازندگی و اصلاحات و دوره آقای احمدی نژاد همراه دستاوردهای اقتصادی بوده ولی در حد تغییرات روبنایی باقی مانده و مدت ها طول می کشد تا بتواند همه اهداف ملت ایران را تحقق ببخشد، در حالی که ما بر پایه چشم انداز ایران 1404 تنها پانزده سال برای رسیدن به یک جامعه آرمانی و قدرت اول اقتصادی زمان در اختیار داریم.

امروز که رهبر معظم انقلاب اسلامی سال 1390 را سال جهاد اقتصادی نامگذاری کرده است، می تواند سرآغاز این انقلاب اقتصادی و فرهنگی در کشور باشد. جمعیت جوان ایران و وجود تحصیل کرده های فراوان و دانشگاه های بزرگ، می تواند به عنوان زیرساخت این انقلاب بزرگ اقتصادی باشد و خوشبختانه سند چشم انداز ایران 1404 به عنوان نقشه راه و تلاش برای الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت روبه روی ما وجود دارد.

و اما یک پرسش...؟

آیا شکست غرب در صحنه اقتصادی ایران و بیرون کردن فقر و بیکاری و گرانی از جامعه کمتر از آزادی خرمشهر است؟ آیا شکوفایی اقتصادی و معنوی جامعه ایران و ساختن یک زندگی آرمانی برای مردم کمتر از بازگرداندن دو ملیون آواره جنگی در دهه نخست انقلاب است؟

اگر این جهاد مقدس تر از آن دفاع مقدس نباشد، قطعا کمتر از آن نیست. دیروز در دوران پرشکوه دفاع مقدس مردم پنج استان سرافرازانه به خانه های خود برگشتند و امروز باید بیش از هفتاد میلیون جمعیت ایران را به بهترین زندگی در جهان برسانیم و ملت های منطقه را نیز از این آبادانی خود بهره مند سازیم.

امروز دنیای غرب قصد جلوگیری از پیشرفت ما را کرده است. آنها می خواهند با تحمیل تحریم ها و جلوگیری از پیشرفت ملت ایران، استقلال و عزت ما را هدف قرار دهند. حال که رهبر معظم انقلاب اسلامی، با ایستادگی های خود فضای جهادی جدیدی برای جوانان ما و ملت پر افتخار ایران آماده کرده است، باید قدر آن را بدانیم و همه همت و نیروهای خود را برای شکست طرح های ظالمانه غرب علیه ملت ایران بسیج کنیم.

والسلام
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۳
شهروند
|
Belgium
|
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۲
ببخشید کدام پیشرفت؟من با اصل پیشرفت اقتصادی کاملا موافقم اما در این ایران کدام بنگاه اقتصادی را داریم که بدون باج دادن و وابستگی تنها کارایی اقتصادی داشته باشد کدام رقابت اقتصادی دیده می شود؟برند سازی در کدام قسمت و مواد خوراکی است؟صادرات و بسته بندی ....این خانه ای که شما برایش این همه مطلب نگاشته اید ایراد های اساسی دارد و نیاز به متخصصین دارد
p
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۲
همه خواستار بهبود شرایط اقتصادی هستند... بجنبید لطفا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۲
انشاالله.
DR HOOMN
|
United States of America
|
۲۲:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۲
یآیا نظرات امام خمینی کبیر را در مورد اقتصاد قبول دارید ؟اگر به نظریات این بزرگ مرد عمل میشد حالا ایران قدرت اول اقتصادی و سیاسی جهان شده بود .درود بر این ابر مرد اقتصادی جهان .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۳
1- مبارزه با مفاسد اقتصادی رکن ائل این جهاد است
2-در بخش "در این رابطه چند مانع جدی بر سر راه ماست" تقصیر اساسی که بر عهدۀ فرهنگ غلط مدیریتی و نابسامانی این قشر از جامعه است که تمام 4 دلیل ذکر شده نیز معلول همین مساله است از قلم افتاده شما ببینید این قشر چند درصد ناکارآمدی را به خود اختصاص داده اند و چگونه این فرهنگ را نهادینه کرده اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۳
امیدوارم جهاد اقتصادی هم به سرنوشت جهاد کشاورزی و جهاد سازندگی دچار نشود .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۳
مطالبتان صحیح است ولی کافی نیست تا نظام اداری کشور از دولت سالاری که بر اساس تکذیب وتحقیر مردم در دوران طاغوت شکل گرفته ودر این سی سال فربه ترهم گردیده متحول نشود هیچ تحول اقتصادی وفرهنگی در کشور شکل نخواهد گرفت . انسان ها فعالیت اقتصادی راچون نفس کشیدن می دانند اما سیستم اداری وقضائی واقتصادی کشور مانع می باشد . برای تحول باید اول روشن کنیم که سیستم اداری مناسب نظام مقدس جمهوری اسلامی چیست و سپس مطابق با اهداف در قانون اساسی بازنگری شود به خصوص در نحوه تنظیم قوانین قوه قضائیه ، اختیارات مجلس شورای اسلامی به خصوص در ورود به ریز برنامه ها وبودجه و همچنین شکل وتعداد وزارت خانه ها واختیارات آنها واستاندارها وفرماندارها وحذف موازی کاری ها و...واز همه مهمتر مردم را صادق بدانیم مگر خلافش ثابت شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۳
آقای دکتر رضایی سهم مردم و مسئولین هر کدام در این جهاد چقدر است؟
طاهر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۰۳
فقط کافیست به اصول اسلامی توجه شود در همه زمینه ها در دنیا حرف اول را خواهیم زد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟