سرویس فرهنگی ـ در حالي كه چند روزي بيشتر به برگزاري نمايشگاه كتاب در تهران باقي نمانده است، پيگيری هاي خبرنگار «تابناك»، حاكي از اين است كه بن كتاب كه هر سال براي استفاده دانشجويان، استادان و محققان در اختيار دانشگاه ها و مراكز علمي و فرهنگي قرار مي گيرد، هنوز در اختيار اين افراد قرار نگرفته و نامه نگاري مسئولان دانشگاه ها هم تاكنون به نتيجه اي نرسيده است.
به گزارش «تابناک»، نمايشگاه بين المللي كتاب تهران، از معدود فرصت هايي است كه دانشجويان و محققان ايراني، مي توانند كتاب هاي مورد نياز خود، به ويژه كتاب هاي مرجع را ـ كه عمدتا به زبان انگليسي هستند ـ با استفاده از بن كتاب و تخفيف هاي دولتي تهيه كنند.
اين در حالي است كه اتفاقا همواره همين كتاب هاي مرجع و همچنين كتاب هايي كه جزو كتاب هاي مورد استفاده بیشتر دانشجويان و دانشگاه هاي معتبر جهان است، در همان روز نخست نمایشگاه كتاب به فروش مي روند و دانشجويانی كه تازه در اواسط نمايشگاه بن هاي كتاب خود را تحويل مي گيرند، اصولا نخواهند توانست، كتاب هاي مورد نياز خود را از بزرگترين ميعادگاه فرهنگي كشور در عرصه كتاب فراهم كنند.
اين در حالي است كه پس از نمايشگاه، كتاب هاي خارجي عرضه شده در نمايشگاه با قيمت هاي بسيار بالاتر در كتابفروشي هايي خاص به دانشجويان متقاضي فروخته مي شود و دانشجويان و محققان نيز ناچارند، به خاطر نياز خود اين كتاب ها را تهيه كنند.
بنا بر پیگیری های انجام شده، گویا، يكي از مسائلي كه باعث شده واگذاري بن كتاب به دانشجويان و محققان با دیرکرد انجام بگيرد، تلاش ديگر ارگان ها و سازمان هاي دولتي براي تهيه بن براي كارمندان متبوع خود است.
در اين چند سال، دیده شده است كه دانشجويان و دانشگاهيان در حالي موفق به دريافت بن كتاب نمي شوند كه كارمندان ادارات دولتي، با داشتن بن هاي كتاب نزدیک صد هزار تومانی در حوالي نمايشگاه و پس از آن در حوالي ميدان انقلاب، به فروش اين بن ها مبادرت مي ورزند و اين محققان و دانشجويان اين سرزمين هستند كه بايد توان اين بي توجهي را بپردازند.
بنابراین، لازم است مسئولان فرهنگي، مسئولان ادارات و سازمان های دولتی را قانع كنند كه بن كتاب، يكي از اقلام رفاهي همانند حق مسكن و حق اولاد نيست كه در آن كارمندان گوي سبقت را از يكديگر ربوده و در جایی دیگر آن را به فروش برسانند.
بن كتاب، كمكي است به محقق و دانشجوي اين كشور تا بتواند با خريد كتاب هاي روز دنيا از تحولات علمي بين المللي عقب نيفتد و با بهره گیری از تجربيات ديگران، توليد علم کند.
ترديدي نيست كه هدف از اين بحث، در اولويت خاص گذاردن دانشجويان و محققان است و در مرحله بعدي، كارمنداني هم كه اهل علم و تحقيق و مطالعه هستند، مي توانند از اين كمك دولت استفاده كنند.