قصه خروج کارکنان دولت از تهران، از جمله موضوعاتی است که هنوز مردم پس از گذشت بیش از یک سال، در کم و کیف محتوای آن و چگونگی و درصد اجرای برنامه های دولت در این باره قرار ندارند و پرسش های بی شماری برای مردم و حتی اندک کارمندانی که با این ترس، عطای تهران را به لقایش بخشیده اند، پدید آورده است.
به گزارش خبرنگار
«تابناک اجتماعی»، بنا بر مصوبات کارگروه انتقالی کارکنان دولت از تهران ـ که ریاست آن بر عهده محمدرضا رحیمی، معاون اول ریاست جمهوری است ـ آیین نامه ای درباره تسهیلات اعطایی به کارکنان متقاضی خروج از تهران، تدوین و در 27 اسفند ماه سال 88 به همه دستگاه های اجرایی و استانداران سراسر کشور نیز ابلاغ شد؛ اعطای تسهیلات زمین، مسکن، وام، اعطای تسهیلات به کارکنان بازنشسته، برداشتن سقف اضافه کار، امکانات ورزشی و بهداشتی رایگان، امکان افزایش تسهیلات تشویقی، از جمله امتیازات طرح انتقال کارکنان دولت از تهران است که مقام های دولتی، بر اجرای آن تأکید دارند.
اما مشخص نیست این تأکید، تا چه اندازه جنبه اجرا و عملیاتی به خود گرفته است؟!
بنا بر این گزارش، با وجودی که تهران، پانصد هزار کارمند دارد و در حالی که بر پایه برنامه دولت، باید دویست هزار نفر از آنان، از تهران بیرون روند، معاونت برنامه ریزی استانداری تهران، تنها انتقال ده هزار کارمند را از تهران تأیید و اظهار امیدواری می کند که بنا بر پیش بینی ها، ده هزار کارمند دیگر نیز از تهران می روند؛ هرچند وی با این اظهارات که: «پیش از این تسهیلات برای خروج کارکنان از استان تهران بود، اما حالا این تسهیلات به افرادی که قصد خروج از تهران به شهرستان های پیرامون تهران را دارند، نیز پرداخت می شود»، تلویحا بر شکست این طرح صحه می گذارد و به نوعی، اظهارات رئیس دیوان عدالت اداری را مبنی بر این که خروج از تهران شکست می خورد، تأیید می کند.
این گزارش می افزاید، این اظهارات در حالی است که تمدن، استاندار تهران، طرح خروج کارکنان دولت از تهران را موفقیت آمیز می داند؛ هرچند که وی در این باره، از دادن آمار و اطلاعات دقیق خودداری کرده و تنها به گفتن جملات کلی بسنده می کند.
از سوی دیگر، معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور و معاونت وزارت راهبردی ریاست جمهوری، باید گزارش شش ماهه مرکز دستگاه های اجرایی ملی و استانداران را به رئیس جمهور گزارش می کردند، ولی مشخص نیست که آیا این گزارش به احمدی نژاد داده شده یا خیر و اگر داده شده، چرا نسخه ای از آن در اختیار رسانه ها و مردم قرار نمی گیرد؟!
گویا، فارغ از همه مشکلاتی که مانع از خروج گسترده کارمندان دولت از تهران می شود ـ که پیشتر از سوی رسانه ها به آگاهی مردم رسید ـ یکی دیگر از مشکلات این طرح، نبود توازن در تعطیلی دستگاه های دولتی تهران و شهرستان هاست، چرا که امکان رفت و آمد کارمندان دولتی خارج شده از تهران برای دیدار با اقوام خود در تهران به دلیل این موضوع به حداقل می رسد، زیرا در تهران، بیشتر اداره ها، پنجشنبه ها و جمعه ها تعطیلند، ولی در شهرستان ها این گونه نیست و بسیاری از آنان از این بابت ناراحتند.
در این زمینه، هادی مقدسی، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، کلیت طرح خروج کارمندان از تهران را ضروری و مفید ارزیابی کرده و می گوید: با این حال، من بر این باورم که مکانیسم اجرا، متناسب با اهداف این طرح نیست.
نماینده مردم بروجرد در مجلس تصریح کرد: اگر قرار است، کارمندان از تهران بروند، باید این کار برای آنان جذابیت داشته باشد، حال آن که دولت، قول ها و وعده های اولیه خود را درباره کارمندانی که از تهران رفته اند، هنوز به شکل کمال و تمام اجرا نکرده است.
وی در پاسخ به این پرسش که گمان نمی کنید، طرح خروج کارمندان از تهران شکست خورده است، اظهار داشت: نمی شود گفت این طرح شکست خورده، چون انجام آن ضروری است.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از دولت درباره اطلاع رسانی ضعیف درباره طرح خروج کارمندان از تهران گفت: بسیاری از کارمندان مزایای این طرح را نمی دانند و بسیاری هم نسبت به تحقق وعده های دولت، مطمئن نیستند.
مقدسی تأکید کرد: طرح خروج کارمندان از تهران در کوتاه مدت انجام پذیر نیست؛ بنابراین، دولت باید با تقویت زیرساخت های شهرستان ها و اطلاع رسانی خود، پیگیر اجرای موفقیت آمیز این طرح باشد.