نشست روز گذشته کشورهای صادر کننده اوپک، در حالی به پایان رسید که کشورهای عضو نتوانستند دیدگاه های خود را به همدیگر نزدیک کرده و به اجماعی در این زمینه دست پیدا کنند.
به گزارش «تابناک»، آنچه در پایان نشست روز گذشته اوپک جلب توجه می کرد، عصبانیت بیش از اندازه «النعیمی»، وزیر نفت عربستان سعودی بود، چنانکه بنا بر گزارش های منتشره در این باره، «النعیمی»، نشست روز گذشته اوپک را بدترین جلسه اوپک در عمر خویش نامیده و به ظاهر، دلیل آن علاوه بر مخالفت اعضای اوپک با نظر عربستان مبنی بر افزایش تولید، ریاست ایران در این نشست نیز بوده است.
بنا بر این گزارش، عصبانیت «النعیمی»، در حدی بوده است که وی در اقدامی خلاف عرف جلسات این سازمان بین المللی، نام کشورهایی را که مخالف افزایش تولید بوده اند، اعلام کرده و گفته است که ایران، الجزایر، عراق، لیبی، الجزایر و آنگولا مخالف افزایش تولید بوده اند، حال آن که عموما هیچ یک از اعضا، نام کشورهای موافق و یا مخالف با تصمیمات اوپک را به دلیل پیامدهای بعدی آن اعلام نمی کنند.
در آن سو هم امارات و کویت به رهبری عربستان سعودی، خواهان افزایش یک میلیون تا یک میلیون و نیم به ظرفیت کنونی اوپک هستند؛ مطلبی که باعث شده است رسانه های غربی همچون، «فوربز»، از شش کشور نخست به عنوان کشورهای دشمن و کشورهای دیگر را دوست غرب بنامد.
جالب اینکه «النعیمی» حتی پا را از این فراتر گذاشته و اظهار داشته است که عربستان سقف تولید را رعایت نخواهد کرد و خود به افزایش تولید مبادرت خواهد ورزید؛ تصمیمی که در کنار دیگر مواضع و اقدامات نماینده سعودی، حاکی از تلاش عربستان برای فروپاشیدن اوپک و انجام اقدامات یکجانبه در بازار انرژی جهانی است.
هرچند این نخستین بار نیست که عربستان به تصمیمات اوپک گردن نمی نهد و به انجام اقدامات یکجانبه روی می آورد، اکنون تحولات سیاسی و وقوع ناآرامی ها در خاورمیانه و همچنین دخالت نظامی عربستان در بحرین، بیش از پیش تصمیمات اوپک را برگرفته از متغیرهای سیاسی جلوه داده و عربستان می کوشد با انجام چنین مانورهایی در حوزه انرژی از یک سو، توجهات را از اوضاع سیاسی منطقه و مداخله گری خود و همچنین این نکته که پناهگاه دیکتاتورهایی چون «بن علی» و «علی عبدالله صالح» شده، منحرف کند و از سوی دیگر، با این حربه خود را در جبهه غرب و زیر چتر کشورهای غربی معرفی نماید.
در واقع، این نفت ارزان و گشاده دستی عمال سعودی از ذخایر مردم این سرزمین است که در این اوضاع بد اقتصاد جهانی، چشم کشورهای غربی را بر حمایت عربستان از افراط گرایی، تروریسم کور و حمایت از دیکتاتورهای منطقه بسته و حمایت های آنان را دو چندان کرده است.
بنابراین، گویا عربستان خود را آماده می کند تا با قربانی کردن اوپک، هم توجه افکار عمومی جهانی را از اوضاع سیاسی این کشور و البته جنایات عمالش در بحرین منحرف و هم به خیال خود پشتوانه های غربی و صهیونیستی خود را برای ماندگاری مستحکم کند.