شکست احتمالی نخست وزیر یونان در کسب رأی اعتماد پارلمان برای اجرای تدابیر ریاضت اقتصادی و به تبع آن شکست اجرای این طرح در یونان ، پیامدهای بسیار ویرانگری بر اقتصاد کشورهای اروپایی و حتی امریکا خواهد داشت.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی؛ یونان در مرحله ای بحرانی قرار دارد این کشور باید یک دوره ی دیگر از اجرای تدابیر ریاضت اقتصادی را شاهد باشد تا واجد شرایط دریافت قسط بعدی کمک مالی بین المللی به یونان شود .
یونان حدود یکصد و پنجاه و هفت میلیارد دلار از صندوق بین المللی پول و بانک مرکزی اروپا قرض گرفته است اما این رقم کافی نیست و یونان اکنون به وام یکصد و هفتاد میلیارد دلاری نیاز دارد که درباره ان گفتگو می کند .
این دو وام رقم بدهی یونان را به چهارصد و هشتاد و یک میلیارد دلار می رساند . دراین باره تیم فرند خبرنگار الجزیره انگلیسی مستقر در آتن گزارش داد . بحران مالی یونان بزرگترین بحران در اروپا از زمان جنگ جهانی دوم لقب گرفته است.
این توصیف حرفهای من نیست بلکه توصیف مقامات ارشد مالی اتحادیه اروپا است .
جرج پاپاندرئو نخست وزیر یونان هفته ی گذشته در بحبوحه تظاهرات مخالفان طرح ریاضت اقتصادی ، کابینه ی خود را ترمیم کرد و اکنون ساعاتی تا رأی گیری مهم در پارلمان یونان باقی مانده است . وی افزود . درحالیکه نخست وزیر یونان تلاش می کند رأی اعتماد در پارلمان را بدست اورد گروههای مختلف یا تظاهرات می کنند یا اعتصاب می کنند .
اکنون نوبت اعتصاب به کارکنان بخش تولید برق رسید و احتمال دارد برق قطع شود. واسیلیس کنستان تینوس از کارکنان اعتصابی بخش تولید نیروی برق گفت .کارگران ورشکست شدند ، نخست وزیر و وزیر دارایی و حزب دمکراسی جدید همه نبرد می کنند تا در رأی گیری مربوط به این تدابیر ریاضتی به یک اجماع برسند .
انها می خواهند به نظام مالی کمک کنند درحالیکه کارگران کار می کنند تا دیگران سود ببرند . خبرنگار افزود . بحث و بررسی در پارلمان سه روز است که ادامه دارد و نطق های آتشین ایراد می شود تا کشور یونان از فاجعه ی اقتصادی نجات یابد .
تظاهرات روزانه هم برضد تدابیر ریاضت اقتصادی در مقابل پارلمان برگزار می شود .
تدابیر ریاضت اقتصادی را اتحادیه ی اروپا و صندوق بین المللی پول به یونان تحمیل کردند .
تنفر و خشمی که در یونان وجود دارد بسیار عمیق است چون یونانی ها احساس می کنند آنها هستند که تاوان اشتباهات شرکت های بزرگ تجاری و سیاستمداران را می پردازند quotation mark . خبرنگار گفت .. quotation mark اتحادیه های مختلف یونانی با تجمع در مقابل ساختمان کمیسیون اروپا در آتن خشم خود را نشان دادند .
قرار است هفته ی اینده رای گیری دیگری درباره تدابیر ریاضت اقتصادی برگزار شود تا جدید ترین کمک مالی بین المللی به یونان محقق شود . الجزیره انگلیسی افزود . اگر جرج پاپاندرئو بتواند روز سه شنبه رأی اعتماد بگیرد دوره ی جدید ریاضت اقتصادی سخت در یونان را شروع خواهد کرد یعنی دولت یونان باید از طریق افزایش مالیات ها و کاهش مشاغل رقم چهل میلیارد دلار را بدست اورد .
همچنین درطی یک برنامه خصوصی سازی که بسیار نامحبوب است باید رقم پنجاه میلیارد دلار بدست اورد .
در این برنامه دولت اموال و دارایی های عمومی خود را به بخش خصوصی واگذار می کند .
دولت یونان باید این گام ها را تا سوم ژوئیه بردارد تا قسط بعدی کمک مالی بین المللی را از منطقه ی یورو به ارزش هفده میلیارد و دویست میلیون دلار کسب کند. تیم فرند افزود .حال و هوایی که در یونان وجود دارد نشان می دهد جرج پاپاندرئو رای اعتماد پارلمان را کسب خواهد کرد .
وی اکثریت پارلمان را در دست دارد ضمن انکه ترمیم کابینه در هفته گذشته باعث شد اختلافات درون حزبی او حل شود اما به هر حال او با مشکلات زیادی روبرو است و حتی اگر رای اعتماد هم بگیرد هفته ی اینده درباره تدابیر ریاضت اقتصادی رای گیری خواهد شد .
این رای گیری شاید واکنش بیشتر مردم را درپی داشته باشد .
وی هنوز برای رسیدن به هدف راه را باید طی کند. خبرنگار درباره پیامدهای شکست یونان در اجرای تدابیر ریاضت اقتصادی ودریافت کمک مالی بین المللی گفت .
اگر چنین امری رخ دهد فاجعه به بار خواهد امد .
پیامد های این مسئله فراتر از مرزهای یونان خواهد بود و بلافاصله به بقیه کشورهای اروپایی ، آمریکا و بسیاری از بانک ها ، دارندگان اوراق قرضه و سرمایه گذاران سرایت خواهد کرد .
خطر سرایت بحران اقتصادی یونان درصورت شکست یونان بسیار زیاد خواهد بود و تاثیری ویرانگر بر اقتصاد یونان و دیگر کشورهای اروپایی خواهد داشت .
ایتالیا ، پرتغال و اسپانیا در صورت گسترش بحران اقتصادی یونان در خط آتش قرار دارند و اول از همه به این بحران گرفتار می شوند