سرویس بین الملل ـ اعلام عقب نشینی و خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، بازتاب های گوناگونی در محافل درونی افغانستان و منطقه داشته است.
به گزارش «تابناک»، پس از انتشار خبر کشته شدن «اسامه بن لادن» در ماه گذشته، بسیاری از تحلیلگران سیاسی و نظامی بر این باور بودند که دولت اوباما، قاعدتا دیگر بهانه ای برای تداوم حضور و استقرار نیروهای نظامی خود و هم پیمانانش در پاکستان و به ویژه افغانستان ندارد، به ویژه آنکه دولت مستقر در کابل، به صورت کلی خواست های آمریکا را تا اندازه بسیاری برآورده کرده است.
با وجود این، گویا هرچند کاخ سفید تلاش کرد با استفاده حداکثری از خبر کشته شدن «بن لادن»، موقعیت داخلی و جهانی خود را در جایگاه مبارزه با تروریسم استحکام بخشد، تداوم حضور و رفتار خشونت بار نظامیان این کشور و متحدانش در این منطقه، همچنان تردیدهای بسیاری را نزد افکار عمومی باقی گذارده است.
بنا بر این گزارش، یک نويسنده و تحليلگر مسايل سياسي افغانستان، اعلام عقب نشيني آمريکا و فرانسه از افغانستان را نشانه ضعف استراتژي و شکست اين کشورها در افغانستان دانست.
«حجت الله شريف» در مصاحبه با شبکه خبري العالم گفت: مسئولان افغان، واکنش هاي متعددي به اعلام نزديک شدن به زمان عقب نشيني آمريکا و فرانسه از افغانستان نشان داده اند و از جمله اين واکنش ها، استقبال رياست جمهوري افغانستان و نيز عبدالله عبدالله، رهبر مخالفان افغان از اين مسأله بود، ولي گروه طالبان اعلام کرد که اين تصميم نمادین است و واقعيت ندارد.
وي اختلاف نظرهاي شديد مسئولان کاخ سفيد درباره سياست هاي آمريکا در افغانستان را عامل شکست استراتژي واشنگتن در اين کشور دانست و افزود: اين عقب نشيني، بيانگر ضعف استراتژي نيروهاي آمريکايي و نيروهاي دیگر کشورها در افغانستان است.
شريف خاطرنشان کرد: اظهارات مسئولان وزارت دفاع افغانستان، نشان مي دهد که اين عقب نشيني بر نيروهاي نظامي افغانستان تأثير منفي نخواهد گذاشت و اين وزارتخانه تدابير لازم را در اين زمينه خواهد اندیشید.
این تحلیلگر مسائل افغانستان تصريح کرد: همه جهانيان و نيز مردم افغانستان از آغاز مي دانستند که اختلاف شديدي در کاخ سفيد درباره سياست آمريکا در قبال افغانستان هست.
وي اين مسأله را عامل اصلي شکست استراتژي آمريکا در افغانستان دانست که بارها مقامات واشنگتن اين سياست ها را تغيير دادند، ولي هيچگاه به نتيجه نرسيدند.
در همین حال و به دنبال اعلام باراک اوباما، رييس جمهوري آمريکا مبني بر خروج نظاميان اين کشور از افغانستان، نيکولا سارکوزي، رييس جمهور فرانسه نيز پنجشنبه در بيانيه اي از برنامه زماني اعلام شده توسط باراک اوباما تبعيت و برنامه مربوط به خروج چهار هزار نيروي نظامي اين کشور از افغانستان را اعلام کرد.
اوباما ساعاتي پيش از اعلام رييس جمهور فرانسه گفته بود که ده هزار نيروي نظامي ايالات متحده تا پايان سال جاري ميلادي و 23 هزار نيروي ديگر تا آخر سپتامبر سال 2012 افغانستان را ترک خواهند کرد.
در همين حال، حامد کرزي، رييس جمهور افغانستان از اين تصميم استقبال کرده است.
پس از خروج 33 هزار نظامي آمريکايي از افغانستان، دست کم 68 هزار نيروي ديگر در اين کشور خواهند ماند و پس از آماده شدن نيروهاي افغان براي به دست گرفتن امنيت اين کشور تا پايان سال 2013 اين کشور را ترک خواهند کرد.
گفتنی است، با این حال، شماري از فرماندهان ارشد نظامي و رابرت گيتس، وزير دفاع سابق آمريکا، مخالف اين تصميم اوباما بوده و خواهان ادامه حضور گسترده نظاميان آمريکا در افغانستان بودند.