مدیرعامل جدید بانک توسعه صادرات در نشست خبری خود، خواستار افزایش سرمایه بانک و ارائه خطوط اعتباری بیشتر از سوی بانک مرکزی شد.
وی از بدهیهای کوبا و آذربایجان به این بانک خبر داد و از اختلاس در شعبه بانک ایران و ونزوئلا پرده برداشت.
به گزارش ایسنا، بهمن وکیلی با بیان اینکه سرمایه کنونی بانک توسعه صادرات، جوابگوی درخواستهای تسهیلات نیست، گفت: حجم زیادی از متقاضیان در صف دریافت تسهیلات قرار دارند و به دلیل محدودیت منابع، مجبوریم بر پایه اولویت نوع کالا و خدمات قابل صدور، به متقاضیان تسهیلات بدهیم.
وی با اشاره به تصویب افزایش دو میلیون دلاری سرمایه بانک توسعه صادرات در کمیسیون اقتصادی دولت در سال گذشته اظهار کرد: فکر میکردیم این موضوع در بودجه سال 90 عملیاتی شود، ولی متاسفانه محقق نشد. مجلس پنج میلیون دلار برای افزایش سرمایه بانکها به صورت کلی در نظر گرفته و در عین حال نمایندگان مجلس تبصرهای هم اضافه کردهاند که بر اساس آن این پنج میلیون دلار، باید از محل اقساط و بدهیهای دولت به بانکهای دولتی تأمین شود که بانک توسعه صادرات به دلیل نداشتن مطالبات از دولت، از شمول این مصوبه خارج شد.
* اختلاس در بانک ایران و ونزوئلاوی با بیان اینکه فعالیتهای بانک ایران و ونزوئلا به دلیل همکاری نکردن سیستم بانکی مبتنی بر پشتوانه آمریکایی فقط محدود به پروژههایی که ایرانیها در آنجا حضور دارند، شده است، گفت: به تازگی در بازرسیهایی که از شعبه بانک ایران و ونزوئلا از سوی هیأت ایرانی شد، مشخص گشت که رئیس شعبه ونزوئلا بانک رقم بیست هزار دلار از منابع بانک را برداشت کرده که وی در حال حاضر در زندان است.
به گفته وی، قرار بود سرمایه بانک از چهل میلیون بولیوار (نزدیک هجده میلیون دلار) به 170 میلیون بولیوار افزایش پیدا کند که این امر فعلا متوقف شده است.
* فعالیتهای بینالمللی متوقف نشده استوی درباره دیگر فعالیتهای بینالمللی بانک توسعه صادرات گفت: به دلیل اینکه این بانک در لیست تحریمهاست، میتواند فعالیت مستقیم بانکی داشته باشد اما فعالیتهای بانک از طریق کارگزاران بانک با وجود ریسکهایی که وجود دارد به پیش میرود.
وکیلی گفت: بانک دیگری که در بلاروس به طور مشترک با بانک رفاه و صادرات داریم هم تحریم شده است.
* تنوع روشهای تأمین منابعمدیرعامل بانک توسعه صادرات درباره روشهای تأمین منابع این بانک اظهار کرد: به دلیل تعداد کم شعب بانک توسعه صادرات، نمیتواند در زمینه بانکداری خود فعالیت داشته باشد اما با توجه به ارایه تسهیلات و شخصیتهای حقوقی معتبر، خواستار گردش مالی بخشی از منابع آنها در بانک شدهایم. همچنین فروش اوراق مشارکت ارزی، صکوک و گواهی سپرده ارزی از دیگر روشهای تأمین منابع است.
وکیلی ادامه داد: ارتباط با صندوقها و بانکهای توسعهای دنیا از جمله قرارداد اخیر با صندوق توسعه اوپک از روشهای بینالمللی تأمین منابع برای بانک توسعه صادرات است.
* خواستار خطوط اعتباری هستیموی با مطرح کردن این خواسته که بانک مرکزی باید به بانک توسعه صادرات که اهداف توسعهای دارد، خطوط اعتباری بیشتری اختصاص بدهد، گفت: سال گذشته چند فقره خط اعتباری به بانک اختصاص داده شد، اما امسال به دلیل سیاستهای بانک مرکزی این امر متوقف شده است، در حالی که باید نگاه ویژهای به بانک توسعه صادرات وجود داشته باشد.
وی همچنین از دستور رئیسجمهور به اختصاص دو میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی از طریق این بانک خبر داد و گفت: پروژههایی که مشمول قوانین اختصاص تسهیلات صندوق توسعه ملی هستند، میتوانند به زودی از این منابع استفاده کنند.
* بدهی کوبا و آذربایجانوی با بیان اینکه آمار معوقات بانک کاهش هزینه یافته است، درباره بدهی کشورهای خارجی به این بانک گفت: فقط رقمهای کمی از کوبا و آذربایجان طلب داریم.
* ادغامهاوی در پاسخ به پرسشی درباره تأثیر ادغام وزارتخانههای صنایع و بازرگانی گفت: بسیاری از تسهیلات بانک توسعه صادرات به حمایت از تولیدی که منجر به صادرات میشود، اختصاص یافته است و این ادغام تأثیری بر فعالیتهای بانک ندارد.
وکیلی همچنین درباره ادغام بانک صنعت و معدن، توسعه صادرات و صندوق ضمانت توسعه صادرات گفت: بانک صنعت و معدن با یک رویه کاملا متفاوت فقط برای بخش صنعت و معدن آن هم در داخل کشور فعالیت میکند و وظیفه صندوق ضمانت توسعه صادرات هم ارایه پذیرش بیمهای برای خدمات صادراتی بوده و اگر این بخشها مستقل فعالیت کنند، بهتر است.
در این نشست، همچنین محمدحسین مهرانی با اشاره به سیستم آنلاین ارزی بانک توسعه صادرات گفت: ارایه کارت ارزی به مشتریان و راهبردهای برای ایجاد توسعه بانکداری مجازی در حوزه بینالملل در دستور کار بانکداری الکترونیک بانک توسعه صادرات است.
* آمار و ارقام بانکبه گفته مدیرعامل بانک توسعه صادرات، میزان پرداخت تسهیلات در سالهای 88 و 89 معادل 26 درصد رشد داشته که 70 درصد تسهیلات پرداختی متعلق به بخش صنعت بوده است.
وی گفت: میانگین سپردههای ارزی در سال 85، معادل 388 میلیون دلار بود که در سال 89 به 780 میلیون دلار افزایش یافته است.
همچنین سپردههای ریالی در سال 85 معادل 1453 میلیون ریال بود که در سال 89 به 3883 میلیون ریال رسید. مانده تسهیلات ارزی هم از 692 میلیون دلار به بیش از 2500 میلیون دلار و مانده تسهیلات ریالی از سه هزار و 703 میلیارد ریال 110 هزار و 194 میلیارد ریال است.
وی به کاهش معوقات بانک اشاره کرد و گفت: این رقم از 3700 میلیارد ریال به سه هزار و 322 میلیارد ریال کاهش یافته است.