رسوایی جدید امپراتور رسانه‌ای جهان

افشا شدن هر چه بیشتر ابعاد این رسوایی سبب تشدید فشارها بر موسسه خبری نیوز اینترنشنال متعلق به روبرت مرداک شده که در این رسوایی گسترده دست داشته است.
کد خبر: ۱۷۵۵۴۸
|
۱۶ تير ۱۳۹۰ - ۱۵:۱۲ 07 July 2011
|
10663 بازدید
دستور نخست وزیر انگلیس برای پیگیری رسوایی هک تلفن مشترکان این کشور و شنود مکالمات و پیامهای صوتی حکایت از فاجعه‌ای دارد که در آن حتی به خانواده‌های قربانیان جنگ هم رحم نشده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، رسوایی هک شدن مکالمات تلفن همراه در انگلیس روز به روز وسعت بیشتری به خود می‌گیرد و گمان می‌رود پیامدهای سنگینی برای شرکت رسانه‌ای «روبرت مردوخ» (مرداک)  داشته باشد.

پیامدهای این رسوایی به قدری جدی است که دولت انگلیس به زودی مذکرات اضطراری را در این خصوص برگزار می‌کند.

حکایت رسوایی از این قرار است که یکی از شرکت‌های رسانه‌ای متعلق به روبرت مرداک، غول رسانه‌ای جهان، متهم به هک تلفن مشترکان انگلیسی و سوءاستفاده از این مکالمات برای تهیه خبر و گزارش شده است.

«روی گرین اسلید» مقاله نویس روزنامه گاردین در رابطه با این رسوایی می‌گوید: این مسأله نشان‌دهنده میزان اهمیت حرفه روزنامه نگاری و فعالیت رسانه‌هاست و نشان می‌دهد که این حرفه تا چه حد با اهمیت شده است.

وی گفت: این رسوایی در طول پنج سال گذشته شدت گرفته و اخیرا با انتشار اخبار مربوط به هک شدن گوشی تلفن همراه افراد کشته شده و هک شدن گوشی‌های همراه والدین دو دختر کشته شده و همچنین هک شدن گوشی‌های همراه افراد مطلع از حوادث بمبگذاری سال 2007 میلادی به اوج خود رسیده است. وی افزود افشا شدن هر چه بیشتر ابعاد این رسوایی سبب تشدید فشارها بر موسسه خبری نیوز اینترنشنال متعلق به روبرت مرداک شده که در این رسوایی گسترده دست داشته است.

تصویری از رابرت مردوخ(مرداک) و رسانه‌های متعلق به وی

مرداک کیست؟
 
مرداک مالک و رئیس غول‌ رسانه‌ای شرکت خبر (News Corporation)، در سال 1931 در ملبورن استرالیا به دنیا آمد و فعالیت رسانه‌ای خود را با یک روزنامه در شهر آدلاید استرالیا آغاز کرد. اندکی بعد به انتشار کتاب پرداخت و در چند دهه اخیر رسانه‌‌هایی را در انگلستان، آمریکا و آسیا به تملک خود درآورده و تأثیری فراگیر بر جریان اخبار و اطلاعات در بازار اطلاع ‌رسانی جهان گذاشت. او در استرالیا در اواخر دهه 1950 فعالیت خبررسانی را در تلویزیون آغاز کرد، اما فعالیت‌های خبری تلویزیونی جدی او در انگلستان و در سال 1989 آغاز شد.
 
در سالهای اخیر این میلیاردر استرالیایی از قوانین غیرسختگیرانه آمریکا استفاده کرده و سلطه خود را بر رسانه‌‌ها و ساختار سیاسی این کشور مستحکم‌تر کرده است؛ این سلطه بدانجا کشیده است که حتی شبکه ضد انقلابی فارسی ‌وان توسط گروه رسانه‌ای او راه‌اندازی شد.
 
تلویزیون‌های ماهواره‌ای او در پنج قاره جهان به بخش برنامه می‌‌پردازند، او 175 روزنامه از جمله «نیویورک ‌پست» و «تایمز» لندن را در مالکیت خود دارد. تنها در آمریکا، مرداک 35 ایستگاه تلویزیونی، شبکه‌‌های فاکس و استودیو قرن بیستم فاکس را در اختیار دارد که 40 درصد جمعیت این کشور را تحت پوشش رسانه‌ای قرار می‌‌دهند.
 
پیش از آغاز جنگ عراق، روبرت مرداک در رسانه‌‌های مختلف تحت مالکیت خود، به‌ طور کامل از آغاز جنگ آمریکا در عراق حمایت و اقدام جرج بوش را صحیح و اخلاقی توصیف کرد.
 
عده‌ای از صاحب ‌نظران رسانه در آمریکا معتقدند اکثر اقدامات مرداک در راستای استفاده از نفوذ سیاسی برای اهداف مالی انجام می‌شود. به عبارت دیگر او از رسانه‌‌هایی که در اختیار دارد، برای پیشبرد برنامه‌های سیاسی که در نهایت منافع مالی برای وی دارد، استفاده می‌‌کند و در این میان قدرتهای چون آمریکا و رژیم صهیونیستی با عقد قرارداد با شبکه‌های تحت اختیار مرداک سفارش ساخت برنامه‌های مورد علاقه خود را به آنها می‌دهند که در میان آنها برنامه‌های ضد اخلاقی و ضد اسلامی جایگاهی ویژه دارد.
 
بر اساس این گزارش، پس از آنکه جنجال به وجود آمده درباره استراق سمع‌های انجام شده توسط روزنامه روبرت مرداک به پارلمان انگلیس کشیده شد، «دیوید کامرون» از انجام تحقیقات در این باره حمایت کرد.
 
«دیوید کامرون» با انجام تحقیقات عمومی درباره ماجرای استراق سمع انجام شده توسط روزنامه نگاران هفته نامه «نیوز آو در ورلد» که متعلق به «رابرت مرداک» است موافقت کرد. کامرون گفته است تحقیقات مستقلی در این باره انجام خواهد شد. وی در پارلمان انگلیس گفت این تحقیقات تا زمانی که تحقیقات پلیس به پایان نرسیده، انجام نخواهد شد، اما اد میلیبند، رهبر حزب مخالف کارگر گفت که این تحقیقات باید زودتر انجام شود.
 
گوشه‌های از اقدامات غیرقانونی مرداک در روسایی اخیر
 
- شنود مکالمات دربار:
 
در سال ۲۰۰۶ تحقیقات پلیس اسکاتلندیارد درباره چگونگی دستیابی هفته نامه «نیوز آو در ورلد» به بعضی اطلاعات و مکالمات خصوصی مربوط به دو فرزند ولیعهد انگلیس، از یک تبانی غیر قانونی پرده برداشت. تبانی بین «کلایو گودمن»، خبرنگار امور دربار نشریه «نیوز آو در ورلد» با یک کارآگاه خصوصی برای هک کردن پیام‌های روی تلفن‌های همراه دستیاران این دو عضو خانواده سلطنتی.
 
نکته اصلی ماجرا آنجا بود که این تبانی در زمانی صورت گرفت که‌اندی کلسون، مسئول سابق روابط عمومی و رسانه‌ای نخست وزیر انگلیس، سردبیر هفته نامه «نیوز آو در ورلد» بود. هفته نامه «نیوز آو در ورلد» بخشی از کمپانی رسانه‌ای «نیوز اینترنشنال» است که نشریات سان، تایمز، ساندی تایمز و نیوز آو در ورلد را در بر می‌گیرد. این کمپانی توسط رابرت مرداک  سهامدار اصلی شرکت «نیوز کورپوریشن» اداره می‌شود. وی اخیرا نیز شبکه ماهواره‌ای اسکای را به تصاحب خود آورده است.

- سوءاستفاده از هنرمندان

پس از وقایعی که در سطرهای بالا به آنها اشاره شد دیری نگذشت که شماری از نمایندگان مجلس عوام و چند چهره هنری و تلویزیونی، با ادعاهایی مشابه علیه گروه انتشاراتی هفته نامه «نیوز آو در ورلد» اقامه دعوی کردند. وقتی تحقیقات پلیس لندن تعداد تلفن‌های همراه هک شده را بیش از ۵۰ تخمین زد بر همه معلوم شد که صحبت از یک رسوایی است که در آن باید شمار بیشتری از کارکنان هفته نامه روبرت مرداک دست داشته باشند.
 
گرچه هک کردن تلفن‌های همراه مقامات دربار و چند هنرپیشه و شخصیت هنری به نوبه خود خبر ساز و جنجال آفرین بود ولی شامل مسائل امنیتی کشور نمی‌شد. اما وقتی نخست، جان پرسکات، معاون نخست وزیر پیشین تونی بلر، و بعد گوردون براون، نخست وزیر سابق از «اسکاتلند یارد» خواستند تا درباره امکان شنود غیر قانونی تلفن‌های آنها تحقیق کند، مسئله‌ای که تا آن روز بیشتر جنبه فاش کردن روابط خصوصی یا پنهانی چند شخصیت مشهور برای فروش بیشتر یک نشریه جنجالی داشت ناگهان ابعاد جدی تری پیدا کرد.
 
احتمال گسترده بودن دامنه این گونه شنودهای غیر قانونی و مطرح شدن نام رهبران سیاسی بریتانیا به عنوان هدفهای احتمالی طراحان استراق سمع سبب شد تا شماری از نمایندگان پارلمان و شخصیتهای سیاسی از دفتر دادستانی کل بخواهند که مستقل از تحقیقات اسکاتلند یارد، راسأ تحقیقات مستقلی درباره چند و چون این رسوایی انجام دهد.

اما این پایان ماجرا نبود و طی روزهای گذشته پلیس بریتانیا اعلام کرده که به برخی از خانواده قربانیان حادثه بمبگذاری هفتم ژوئیه ۲۰۰۵ لندن خبر داده که تلفنهای آنها احتمالا توسط کارآگاهان خصوصی استخدام شده توسط هفته نامه جنجالی «نیوز آو د رورلد» شنود شده بود.

روبرت مرداک(مردوخ) در شبکه خبری فاکس نیوز
 
گراهان فولکز، که پسر او در بمبگذاری‌های لندن کشته شد، گفته است که از شنیدن اینکه ابراز غم و اندوه خانواده او، به طور غیر قانونی شنود شده، جا خورده است.
 
همچنین مشخص شد که کارآگاهان خصوصی این هفته نامه تلفن همراه میلی داولر، دختر دانش آموز نوجوانی را که به قتل رسیده بود، شنود کرده بودند و پیامهای تلفنی موبایل او را پاک کرده بودند که این سبب شد تا خانواده این دختر گمان کنند که فرزندشان زنده است. همچنین اتهامات تازه‌ای درباره پرداخت پول به پلیس توسط این هفته نامه مطرح شده است. «نیوز اینترنشنال» تایید کرده که نامه‌های الکترونیکی را به اسکاتلند یارد ارسال کرده که نشان می‌دهد اندی کارلسون، سردبیر سابق هفته نامه اخبار جهان، پرداخت پول به پلیس در قبال اطلاعات را تایید کرده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟