سرویس اقتصادی ـ هفته گذشته و در برابر دیدگان متعجب تحلیلگران اقتصادی، روند رکودزنی قیمت جهانی طلا نیز رکورد زد، به گونهای که بهای این فلز گرانبها در کمتر از یک هفته، صد دلار به ازای هر اونس افزایش داشت.
به گزارش «تابناک»، این در حالی است که بازار داخلی ایران نیز از این روند شدید افزایش جهانی قیمت بیبهره نماند و در هفته گذشته، شاهد افزایش شدید نرخ سکه و طلا در کشور بودیم تا جایی که این مسأله کار را به اظهارنظرها و پیشبینیهای اقتصادی نیز کشاند.
در چنین شرایطی که به طور طبیعی روند رو به رشد قیمتی طلا خریداران را به خرید بیشتر تشویق میکند، انتظار این بود که اگر مسئولین دولتی و خصوصی امر از نبودن حباب طلا و واقعی بودن قیمتهای افزایش یافته سخن میگویند، دستکم قیمتهای بیشتر در آینده را پیشبینی نکنند و با این سخنان به افزایش انگیزه خرید در بازار ملتهب دامن نزنند؛ کاری که آقای کشتی آرای، رییس اتحادیه کشوری طلا و جواهر انجام داد و آشکارا در اظهارنظری در هفته گذشته اعلام کرد که بهای سکه به ششصد هزار تومان نیز میرسد.
در واقع این سخنان آقای کشتی آرای با سابقه ای چندین و چند ساله در صنف طلا و جواهر اثر جز امید بخشی به خریداران برای خریدن سکه و اثر موقتی روانی در افزایش بیشتر قیمت سکه در چند روز را نداشته و مسلما از این رهگذر اگر صنف طلا سود نکرده باشد، قطعا ضرر نکرده است!
بهای ششصد هزار تومان برای هر سکه هرگز رخ نداد و سکه از 550 هزار تومان هم چندان بالاتر نرفت و در این میان، کسانی که در اوج قیمت سکه در هفته گذشته به امید قیمت اعلام شده آقای کشتی آراری سکه خریدند، امروز با کاهش 32 هزار تومانی قیمت، نه تنها به هدف خود نرسیدند، بلکه با ضرر 5 درصدی در سرمایه گذاری خود روبهرو شدند.
البته در این شکی نیست که قیمتهای جهانی طلا روند افزایش خود در سال جاری را نگه داشته و همه تحلیلگران بر این باورند، ولی سخن گفتن از احتمال رسیدن به یک سطح قیمتی خاص در کوتاه مدت، آن هم در بازارهای درونی، نه جهانی هیچ گاه آنقدر متقن نبوده و می تواند با انگیزههای اقتصادی صورت گیرد.
در پایان، باید این مسأله را از مسئولین محترم صنفی خواست که در ارایه تحلیلهای خود از پیشبینیهایی که میتواند به بازار سفته بازی دامن بزند (هر چند درست، علمی و منطقی) خودداری کنند تا کمتر شاهد بروز چنین مسائلی در کشور باشیم!