شوری نمک دریاچه ارومیه که به عنوان بیستمین دریاچه بزرگ جهان با مساحتی حدود ۴۸۳ هزار هکتار یکی از مهمترین و با ارزشترین اکوسیستمهای آبی و بزرگترین دریاچه داخلی ایران به شمار میآید، از حد فوق اشباع به ۳۶۰ گرم بر لیتر رسیده و موجب شده که ایران مقام اول شورترین دریاچه جهان را به خود اختصاص دهد!
این خبری بود که پس از انتشار، مسئولان محیط زیست و نمایندگان منطقه را بر آن داشت تا پس از سالها به فکر چاره برای نجات دریاچه بیفتند.
به گزارش «فردا»، هفته گذشته انتقال آب ارس به دریاچه در قالب طرحی ۲ فوریتی با امضای ۶۶ نماینده تقدیم هیات رئیسه شد اما این موضوع با بیاعتنایی نمایندگان و مخالفت آنها با فوریت طرح روبرو و در نتیجه طبق روال، بنا شد مسیر کمیسیون و کارشناسیهای لازم را بپیماید.
مردم ارومیه نیز با شنیدن چنین خبری فریاد اعتراض نسبت به این بیاعتنایی سر داده و خواهان نجات هر چه سریعتر دریاچه شدند.
نادر قاضیپور نماینده ارومیه در گفتگو با «فردا» با اظهار خرسندی از بارشهای چند روز گذشته در این شهرستان، ابراز امیدواری کرد که بارندگی تا حل گوشهای از مشکلات دریاچه ارومیه ادامه یابد.
وی با اشاره به خشکی ۶۰ درصدی این دریاچه، گفت: با توجه به عدم تصویب دوفوریت طرح انتقال آب از ارس برای نجات دریاچه ارومیه، تمام سعی خود را برای آوردن مجدد این طرح به صحن به کار میبریم.
قاضیپور افزود: تصمیمات لازم در کمیسیون اتخاذ شد و به زودی با حدنصاب امضا، طرح را خارج از نوبت به صحن باز میگردانیم. امیدوارم که این بار مورد استقبال نمایندگان قرار گیرد.
این نماینده مجلس همچنین به اعتراضات مردم حوزه انتخابیه خود اشاره و عنوان کرد: این اعتراضات هیچ مجوزی نداشت و در کوتاه مدت خاتمه یافت اما من در همین جا به مردم قول میدهم پیگیری حل این مشکل را ادامه دهم.
وی توضیح داد که اجرای طرح بارور سازی ابرها و اصلاح الگوی کشت را تا جلوگیری از یک فاجعه زیست محیطی و نجات دریاچه، دنبال خواهیم کرد.