مديركل دفتر صنايع نساجي و پوشاك وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به كشف 100 كانتينر پارچه قاچاق وارد شده به كشور گفت: دستگاههاي مسئول بايد پاسخگوي چگونگي ورود اين حجم عظيم پارچه قاچاق به كشور باشند.
مهدي اسلامپناه در گفتوگو با ايسنا افزود: براساس برآوردهاي انجام شده در هر كانتينر حدود 140 هزار متر مربع پارچه قاچاق وارد كشور شده كه به صورت تقريبي هر كانتينر حاوي 20 تن پارچه است و در مجموع كل پارچه موجود در اين كانتينرها بالغ بر 14 ميليون متر مربع تخمين زده ميشود كه اين رقم بسيار نجومي است.
او با بيان اينكه مشخص نيست اين حجم عظيم پارچه قاچاق چگونه وارد كشور شده است، افزود: تازه اين محموله چيزي است كه كشف شده و محمولههاي قاچاق بسيار ديگري هم هستند كه وارد كشور شده و كسي از آنها خبر ندارد.
اسلامپناه با انتقاد از برخي تلاشها براي پايين آوردن تعرفه واردات پوشاك اظهار كرد: تا امروز ما با ادله ارائه شده اجازه كاهش تعرفه واردات پوشاك را نداديم و در همين حال نسبت به كاهش احتمالي آن هشدار ميدهيم.
اين مقام مسئول تاكيد كرد: هيچ ارتباطي بين كاهش تعرفه واردات پوشاك و قاچاق اين محصول به كشور وجود ندارد و اگر كوچكترين حركتي در زمينه كاهش تعرفه پوشاك انجام شود، تاثيرات آن بر توليد و بازار مخرب خواهد بود.
مديركل دفتر صنايع نساجي و پوشاك وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنين با اشاره به اينكه سالانه 12 ميليون رفت و آمد و سفر خارجي در كشور انجام ميشود، گفت: هر كسي از كشور خارج شده و بازميگردد، حداقل كالايي كه به كشور ميآورد، پوشاك و پارچه است كه اين موضوع با توجه به كيفيت پايين بسياري از محصولات خريداري شده از خارج به ضرر توليد تمام ميشود.
به گفته اسلامپناه در حال حاضر حدود 40 درصد از محصولات نساجي و پوشاك عرضه شده در بازار ايران كه تحت برند خارجي به فروش ميروند، در داخل توليد شدهاند.
به گزارش ايسنا، گمرک ايران اخيرا خبر داد که 100 کانتينر پارچه قاچاق را کشف کرده است. اين محموله به شيوه ترانزيت داخلي از گمرک شهيدرجايي به مقصد گمرک تهران بوده، به جاي انجام تشريفات گمرکي و تحويل محموله به گمرک مقصد ترانزيت داخلي، کالا توسط افراد سودجو و فرصت طلب در مکان ديگري تخليه شده است.
براين اساس با بررسيهاي انجام شده توسط گمرک تهران و شهيد رجايي و مظنون شدن گمرک به قاچاق اين محمولهها، عليه دو شرکت موردنظر در گمرک مبدا اعلام جرم شد.