عیسی گل‌وردی
به دنبال شیطنت‌های اخیر روباه پیر در عرصه داخلی و خارجی، اشغال نیم روزه سفارت انگلیس به دست دانشجویان، هشداری جدی درباره پیامدهای دشمنی با جمهوری اسلامی به دولت انگلیس و دیگر دولت‌های اروپایی بود.
در شرایطی که انگلستان چنین وانمود می‌کرد که رهبری ارکستر اروپایی و حتی جهانی را در اعمال فشارهای بیشتر و برخورد با ایران در دست دارد، اشغال سفارت این کشور با بی‌تفاوتی آمریکا و انفعال اروپایی‌ها همراه شد و انگلستان را در عرصه بین‌المللی از عرش به زیر آورد. بدین ترتیب، مشخص شد که انگلیس و حتی اروپا به رغم تبلیغات فراوان، در جایگاهی نیستند که بدون حمایت و رهبری آمریکا، وزنه چشمگیری در معادلات سیاسی امروز جهان به شمار آیند.
دیر هنگامی است، مشکلات اتحادیه اروپا که از فاز اقتصادی وارد فاز سیاسی شده و گویا، لوکوموتیو اتحادیه به سختی می‌تواند واگن‌هایی چون یونان، ایرلند، پرتغال و حتی اسپانیا و ایتالیا را با خود بکشد، اتحادیه دوپاره (عضو و غیر عضو یورو) در حال سه پاره شدن است.
اروپای امروز، دیگر چندان نشانی از اروپای دهه‌های گذشته ندارد و پس از جنگ جهانی دوم در یکی از ضعیف‌ترین حالت‌های خود است. این مسأله را می‌توان به روشنی در حمایت ضعیف اتحادیه از انگلیس و ضربه متعاقب انگلیسی‌ها به توافقات اروپایی دید.
در چنین شرایطی، ضربه دانشجویان معترض به دولت انگلیس، وزن پایین این کشور را در مجموعه اروپایی و در عرصه بین‌المللی نشان داد و پرستیژ آن را مخدوش ساخت.
همچنین بی تفاوتی و حتی خشنودی پنهان آمریکایی‌ها از پس‌گردنی دانشجویان ایرانی به انگلیس، نشانه‌ای بود از رقابت پنهان و دیرینه آمریکا و اروپا بر سر رهبری و هدایت جهانی؛ جایی که آمریکایی‌ها جایگاه هژمونیک برای خود قایل هستند و تنها پیروی اروپایی‌ها را می‌خواهند؛ بنابراین، صحنه‌گردانی بین‌المللی انگلیسی‌ها در موضوع حساس ایران، چندان به مذاق آنها خوش نیامده بود و از گوشمالی این کشور چندان هم ناخشنود نبودند.
در این میان، بهت و حیرت جریان انحرافی نیز مشهود بود که تنها بیننده تحولاتی بود که خواب‌هاب آشفته آنها را برای کشور در هم پیچید.
وزن‌سنجی انگلیس و اروپایی‌ها در عرصه بین‌المللی توسط دانشجویان، این فرصت را فراهم آورده است تا با اعتماد به نفس بیشتر و با ارزیابی دوباره دیپلماسی جمهوری اسلامی در اوضاع خطیر کنونی در راه درست حرکت کند و با پرهیز از انفعال که می‌تواند شکاف در درون نظام را القا نماید، میدان تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی را مدیریت کند.

ما را دنبال کنید

به اشتراک گذاری این مطلب!
مطالب مرتبط

نظر شما

نظرهای حاوی توهین، افترا یا نوشته‌شده با حروف لاتین (فینگلیش) منتشر نمی‌شوند.

نظرسنجیآرشیو
نظرسنجی
آخرین اخبار
پربازدیدترین عناوین