بازنشر

ایران چگونه تنگه هرمز را خواهد بست +تصاویر

کارشناسان اقتصادی معتقدند در صورت مسدود شدن این آبراه حیاتی، بازار نفت دنیا با کمبود 16.5 تا 20 میلیون بشکه‌ای مواجه خواهد شد که در این صورت بهای هر بشکه نفت به حدود 2.5 برابر میزان فعلی یعنی به 250 دلار خواهد رسید.
کد خبر: ۲۱۰۷۷۷
|
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۲ 29 April 2019
|
349496 بازدید
|

موشک‌های کروز، بالستیک و هوا به سطح گوشه‌ای از سامانه‌های تهاجمی نیروهای مسلح ایران هستند که می‌توانند بسته ماندن تنگه هرمز را تا هر زمان که کشورمان نیاز بداند، تامین کنند. قایق‌های تندروی ایران نیز مکملی خواهند بود تا مهمترین شاهراه انرژی جهان، هیچگاه بدون اراده جمهوری اسلامی، روی آرامش را نبیند.

به گزارش مشرق، برای کسانی که نقش دریا را در کنترل جهان به خوبی درک می‌کنند، اهمیت تنگه‌های راهبردی (استراتژیک) نیز شناخته شده است. یک دریانورد کارکشته انگلیسی سالها پیش از کشف نفت و در روزگاری که خورشید در سرزمین‌های بریتانیای کبیر غروب نمی‌کرد، گفته است کشوری که دریاهای جهان را کنترل کند، دنیا را و کشوری که تنگه‌های مهم را در اختیار داشته باشد کل آبهای دنیا را تحت سیطره خواهد داشت.

امروزه با تبدیل نفت به یکی از حیاتی ترین کالاهای مورد نیاز بشر مدرن و اقتصاد دنیا، مناطق نفت خیز جهان در کانون توجه قدرت‌های بزرگ هستند. مهمترین منبع تأمین انرژی جهان خاورمیانه و خلیج فارس است که تنها دروازه ورودی و خروجی آن تنگه بسیار بسیار مهم هرمز است.

در پی مطرح شدن امکان تحریم نفت ایران توسط کشورهای تحریم کننده ایران، مقامات کشورمان نیز مجدداً توانایی خود در مسدود کردن تنگه هرمز را گوشزد کردند لذا در این گزارش به بررسی توانمندی‌های کشورمان در اجرای این عملیات می‌پردازیم.

بنابر آمارهای منتشره حدود 40 درصد نفت دنیا و عمده نفت 8 کشور صادر کننده حاشیه خلیج فارس از این آبراه راهبردی صادر می‌شود. به عنوان مثال بیش از 88 درصد نفت عربستان سعودی، 98 درصد نفت عراق، 99 درصد نفت امارات متحده عربی و 100 درصد نفت كشورهای كویت و قطر و در مجموع به طور متوسط 97 درصد نفت این کشورها از تنگه هرمز عبور می‌كند. همچنین 50 درصد سایر مبادلات کالای این کشورها نیز از تنگه هرمز عبور می‌کند.

کارشناسان اقتصادی معتقدند در صورت مسدود شدن این آبراه حیاتی، بازار نفت دنیا با کمبود 16.5 تا 20 میلیون بشکه‌ای مواجه خواهد شد که در این صورت بهای هر بشکه نفت به حدود 2.5 برابر میزان فعلی یعنی به 250 دلار خواهد رسید.

مسیرهای جایگزین زمینی که شامل خط لوله شرق به غرب عربستان در صورت آمادگی برای کارکرد با بیشترین ظرفیت کمتر از نیمی از این مقدار را پوشش خواهد داد اما با فرض تأمین تمام نفت از طریق زمینی هزینه‌های احداث خطوط لوله، پمپاژ نفت و نگهداری و تأمین امنیت این مسیرها صرف نظر از زمان طولانی مورد نیاز (و تأمین نیاز بازار از ذخایر کشورهایی چون آمریکا) باز هم انسداد تنگه هرمز باعث افزایش چشمگیر قیمت نفت آن هم در دوره بحران اقتصادی کشورهای غربی خواهد شد.

همچنین عمده تدارکات نظامی برای این کشورها نیز از طریق خلیج فارس تأمین می‌شود که هر چند آبهای غرب عربستان  سواحل یمن و شرق عمان نیز می‌تواند جایگزین بنادر این دریا شود اما هزینه، توان لجستیک زمینی و مجموع زمان مورد نیاز برای تأمین این تدارکات نیز قابل توجه است.

با توجه به موارد گفته شده که تنها بخشی از مهمترین آثار بسته شدن مسیر تنگه هرمز به روی کشتی‌های عبوری است، در صورت تشخیص ایجاد خطر امنیتی توسط کشتی‌های عبوری، ایران می‌تواند به این شناورها اجازه عبور از آبهای تنگه هرمز که عمدتاً جزو آبهای سرزمینی ایران محسوب می‌شود را ندهد.

تنگه هرمز حداقل 110 کیلومتر طول داشته (با توجه به تعریف منابع مختلف) و عرض آن در نواحی مختلف حدود 35 در جنوب جزیره لارک تا کمتر از 60 کیلومتر در سایر نواحی متغیر است. آبهای قبل و بعد از این تنگه نیز عرضی کمتر از 100 کیلومتر در حدفاصل جنوب غربی جزیره قشم تا سواحل غرب کنگان دارند.
 
عمق این آب راه در نقاط مختلف از 35 تا حدود کمتر از 100 متر متفاوت بوده و از اینرو تنها بخشی از آن با عرض کم در حد چند کیلومتر است بنابراین کشتی‌های عبوری به خصوص ابرتانکرهای نفتکش، ناوهای هواپیمابر و زیردریایی‌های بزرگ برای عبور از این آبراه با محدودیت‌های زیادی رو به رو هستند.

قایق‌های تندرو

استفاده از قایق‌های تندرو توسط ایران برای اعمال فشار بر دشمن ریشه در ساله‌ای جنگ تحمیلی دارد. در گزارش‌های مربوط به قایق‌های تندرو، سیر تاریخی این راهبرد و تأثیرات آن و همچنین معرفی خصوصیات نمونه‌های اصلی این شناورها ذکر شده است که در انتهای گزارش لینک‌های مربوطه ارائه می‌شود اما به طور مختصر باید گفت امروزه قایق‌های تندروی ایرانی که بسیار سریعتر و مجهزتر از نمونه‌های سابق خود در سالهای دفاع مقدس هستند به طور مؤثرتری توانایی رویایی با شناورهای رزمی پیشرفته دشمنان را دارند چه رسد به کشتی‌های ترابری.

 

این شناورها با تجهیز به رادارهای دریایی، سامانه‌های الکترونیکی پیشرفته ارتباطی، موشک‌های کروز کوتاه برد با برد 25 کیلومتر و میانبرد ضدکشتی، اژدرهای کالیبر متوسط و بزرگ و مین‌های دریایی در کنار تسلیحات سنتی خود یعنی تیربارهای نیمه سنگین، راکت انداز و موشک‌های دوش پرتاب سطح به هوا توانایی انسداد کوتاه و بلند مدت این تنگه از یک سو و مقابله با ناوگان دریایی دشمن که برای بازکردن مسیر تلاش خواهد کرد را در کنار آن دارند.
 
این شناورها ضمن برخورداری از سرعت بالا و تجهیزات پیش گفته، از قدرت مانور و پایداری مناسب برخوردار بوده و توانایی اجرای عملیات در شب به کمک تجهیزات مربوطه و در آب و هوای نامساعد را بارها در رزمایش‌های کوچک و بزرگ سالهای اخیر نشان داده‌اند. این شناورها حتی در آبهای اقیانوس هند نیز برای حمایت از شناورهای مورد تهدید از سوی ناوگان دشمن و اقدام به متوقف کردن زیردریایی کشورهای فرامنطقه‌ای که قصد عبور از تنگه هرمز را داشتند در کارنامه موفق سالهای اخیر خود دارند. علاوه بر تجهیز نیروهای مسلح به سریعترین قایق تندروی جهان، قایق‌های تندروی بدون سرنشین نیز برای اجرای مأموریت‌های لازمه توسعه داده شده‌اند.

مین‌های دریایی ایران انواع مختلفی دارد که شامل نمونه‌های مغروق و نمونه‌های کنترل از راه دور هستند. این سلاح می‌تواند توسط قایق‌ها و زیردریایی‌های ایرانی در نقاط مختلف تنگه هرمز و آبهای اطراف آن کار گذاشته شده و در صورت لزوم بکار گیری شود.
 
زیردریایی

با تجهیز نیروی دریایی ایران به زیردریایی این نیرو به قدرتی فراتر از نیروهای دریایی کشورهای منطقه تبدیل شد. زیرسطحی‌های ایرانی توانایی بکارگیری اژدر، مین و موشک را دارند و می‌توانند روزها و هفته‌ها زیر آب باقی مانده و آماده اجرای مأموریت باشند.
 
به جز زیردریایی روسی کیلو بقیه این وسائل که شامل نمونه‌های نهنگ، غدیر و فاتح هستند از ابتدا با در نظر داشتن شرایط دریاهای اطراف ایران به خصوص خلیج فارس طراحی شده‌اند و توانایی‌های ویژه‌ای از جمله قابلیت قرارگیری در بستر دریا و اختفا از دید سامانه‌های مختلف راداری و سوناری دشمن را دارند.
 
این زیردریایی‌ها که تعداد آنها بیش از 20 فروند تخمین زده می‌شود نیز ضمن توانایی مسدود کردن تنگه هرمز توانایی رویایی با ناوگان سطحی و زیرسطحی دشمن را دارند. زیردریایی‌های کیلو توان حمل 24 مین یا 18 اژدر بزرگ و زیردریایی‌های فاتح نیز توان حمل 12 اژدر ویا 8 مین را دارند. همچنین در رسانه‌های دنیا اخباری از تجهیز کیلوهای ایرانی اژدر موشکی حوت (که سرعتی چهار برابر اژدرهای معمولی دارد) منتشر شده است که مسئولان کشورمان این اخبار را تأیید یا تکذیب نکرده‌اند.

 

زیردریایی غدیر نیز می‌تواند در اجرای این عملیات به ایفای نقش بپردازد. هر دو مؤلفه کمیت و کیفیت (فناوری و تسلیحات) این زیردریایی‌ها برای اجرای موفق این عملیات کاملاً کافی است.

زیرسطحی‌های کوچک یک یا چند نفره معروف به زیردریایی‌های مرطوب که برای عملیات‌های تکاوری، مین گذاری و حتی شلیک اژدر در دنیا استفاده می‌شوند نیز در زمره تجهیزات نیروهای دریایی کشورمان برای اجرای عملیات مسدود کردن تنگه هرمز هستند که می‌توانند در نواحی کم عرض و کم عمق به خوبی ایفای نقش کنند.
 
ناوهای جنگی

ناوهای جنگی ایران شامل کلاس‌های مختلف ناوچه (شناور موشک انداز سریع)، ناو و ناوشکن(ناو محافظ) است. این شناورهای قابلیت شلیک چهار موشک دوربرد ضد کشتی نور با برد 120 تا 170 کیلومتر و قادر با برد بیش از 200 کیلومتر را دارند. توپ‌های 114 و 76 میلیمتری این ناوها نیز از برد و قدرت کافی برای تهدید کشتی‌های مختلف برخوردار هستند و وجود توانایی ضدزیردریایی نیز در ناوها با بهره گیری برای ایجاد اهرم فشار و همکاری با سایر نیروها در مسدود کردن تنگه هرمز کاملاً کارامد است.

 
ناوچه‌های موشک انداز سپاه پاسداران


موشک‌های کروز ضد کشتی

نیروی موشکی کشورمان را در مسئله اخیر دو بخش موشک‌های سطح به سطح کروز ضد کشتی پرتاب شوند از ساحل و موشک‌های بالستیک تفکیک می‌کنیم.

در زمینه موشک‌های کروز، تنوع زیادی در برد و قدرت تخریب مشاهده می‌شود. پرتابگرهای ساحلی موشک‌های کوتاه برد کوثر، دوربرد نور و قادر تاکنون رونمایی شده و پرتابگر سه فروندی قارعه هم ممکن است مربوط به موشک میانبرد نصر-1 باشد. این پرتابگرها خوداتکا هستند یعنی در صورت استقرار در نزدیکی سواحل بدون نیاز به سامانه‌های جانبی و وابستگی به واحدهای هوایی و دریایی می‌توانند کار کشف، شناسایی و حمله به اهداف دریایی را به انجام برسانند.

 
پرتابگر خوداتکای موشک‌های کروز

 
این سامانه‌ها می‌توانند با استقرار و اختفا در عمق70 تا 150 کیلومتری خاک ایران و حتی از استان کرمان بخش اصلی تنگه هرمز را تحت پوشش قرار دهند(البته در اینصورت برای اصابت به یک هدف خاص بایستی مختصات اولیه هدف و دستورات اصلاحی به موشک منتقل شود). این سامانه‌ها در تعداد زیاد در اختیار نیروهای مسلح کشورمان قرار داشته و آماده عملیات هستند.

موشک‌های بالستیک

این پدیده که مدت زیادی از معرفی آن به دنیا نمی‌گذرد ابتدا در کشور چین معرفی شد. سپس ایران نیز توانایی خود را در انهدام کشتی‌ها با موشک بالستیک نشان داده و اخیراً نیز روسها ادعا کرده‌اند که می‌توانند از موشک‌های بالستیک خود علیه اهداف دریایی استفاده کنند.

سه نوع موشک بالستیک ضدکشتی تاکنون در ایران معرفی شده که به ترتیب زمانی موشک خلیج فارس، موشک تندر و موشک سجیل هستند. موشک خلیج فارس با برد 300 کیلومتر و یک کلاهک 650 کیلوگرمی، تجسم نابودی ناوهای دشمن است و با بهره گیری از پیشران سوخت جامد و سامانه‌های هدفگیری و هدایت پیشرفته در مدت کمتر بسیار کوتاهی در حد چند دقیقه آماده پرتاب شده و با سرعت 3 ماخ در مدت کوتاهی با زاویه زیاد(بیش از 45 درجه نسبت به افق) و از بالا به کشتی دشمن اصابت می‌کند.
 
پرتابگر سه فروندی این موشک حجم آتش مناسبی در همان شلیک اول از نقطه پرتاب و پیش از اطلاع دشمن از محل فراهم نموده و تأثیر عملیاتی موشک را بالا و تأثیر اقدامات متقابل دشمن را کاهش می‌دهد. با توجه به تصاویر منتشره از این موشک نوع هدایت آن یکی از روش‌های الکترواپتیکی است که کارایی آن را از نظر تأثیرات جنگ الکترونیک دشمن تضمین می‌کند. سرعت بسیار زیاد در هنگام اصابت، زاویه زیاد و حمله از بالا نقاط مثبت عملکرد این موشک است که در صورت جداشونده بودن کلاهک آن می‌توان احتمال مورد اصابت قرار گرفتن آن از سوی دشمن را در حد صفر دانست.

 
لانچر سه موشکه خلیج فارس


به گزارش مشرق، موشک تندر که برد آن توسط کارشناسان بین 150 تا 250 کیلومتر تخمین زده می‌شود به عنوان یک موشک کوتاه برد(در کلاس بالستیک) در کنار موشک خلیج فارس و به صورت ترکیبی با آن عمل کرده و با توجه به تصاویر سامانه هدفگیری و هدایت آن باید یکی از انوع راداری باشد. عملکرد ترکیبی این دو موشک می‌تواند احتمال اصابت به هدف را بسیار بالا ببرد. از نظر تأثیرات سامانه جنگ الکترونیکی باید ذکر کرد تاکنون موشک‌هایی در دنیا ساخته شده‌اند که در صورت اقدام به جنگ الکترونیک از سوی هدف با آشیانه یابی منبع اخلال به سمت آن رفته و در نتیجه احتمال اصابت به هدف افزایش می‌یابد.

این موشک با توجه به برد مناسب خود برای پوشش دادن تنگه هرمز از عمق خاک ایران توامند هستند. موشک خلیج فارس با توجه به برد مناسب خود، می‌تواند از نواحی غربی استان سیستان و بلوچستان، مرکز استان کرمان و نواحی شرقی و جنوبی استان فارس تمام تنگه هرمز را زیر پوشش خود داشته باشد.

 
موشک ضد کشتی تندر


اما شاید مخوف ترین سلاح ضدکشتی ایران موشک دوربرد سجیل باشد. تاکنون تصور می‌شد سجیل تنها به صورت زمین به زمین قابل استفاده است اما اعلام اخیر نیروهای مسلح در رسانه ملی نشان دهنده قابلیت استفاده از آن برای انهدام اهداف دریایی است. هر چند نوع سامانه هدفگیری و هدایت این نوع از سجیل مشخص نیست اما دقت بسیار بالایی در اصابت به هدف از پیش تعیین شده را از خود نشان داده است. این موشک ضمن توانایی رسیدن به برد 2000 کیلومتر با توجه به دستیابی به سرعت‌های 8 تا 12 ماخ(بیش از 2700 تا کمتر از 4100 متر بر ثانیه) تنها انرژی جنبشی کلاهک آن برای نابودی هدف کافی است اما سرجنگی حداقل 500 کیلوگرمی آن نیز به نیست و نابود شدن هدف کمک می‌کند.
 
به کمک این موشک می‌توان حتی از سواحل شمال کشور یا حتی دورترین نقطه شمال غربی کشور تا بعد از تنگه هرمز را زیر پوشش داشت. این موشک دو مرحله‌ای بوده و با بر خورداری از سوخت جامد و رها کردن مرحله اول پس از اتمام کار شتاب بالایی داشته و استفاده از برخی روشهای کاهش بازتاب راداری کار کشف و ردیابی آن را از سوی دشمن در فاز ابتدایی پرواز دشوار نموده و در فاز نهایی نیز با توجه به اینکه از تصاویر، جداشونده بودن کلاهک این موشک محرز است و سرعت بسیار بالای این موشک، احتمال مورد اصابت قرار گرفتن آن توسط پدافند دشمن حتی کمتر از موشک خلیج فارس است.

علت اشاره به استفاده از عمق خاک برای پرتاب موشک‌ها این است که در صورت پراکنده شدن پرتابگرها در فضای بیشتر بدیهی است کار دشمن برای شناسایی مکان آنها دشوارتر، ابزارهای او برای آسیب رسانی به آنها محدودتر و فرصت این سامانه‌ها برای جابجایی و اختفای مجدد بیشتر می‌شود هر چند که در مورد موشک‌های کم سرعت تر، فرصت دشمن برای کشف آنها بیشتر می‌شود که البته با استفاده از ویژگی‌های مناطق جغرافیایی و ترکیب استفاده از این سلاح‌ها در مناطق دور و نزدیک از ساحل با توجه ماهیت و تعدد اهداف و وضعیت وسائل شناسایی دشمن می‌تواند کارایی این سلاح‌ها را حفظ نماید.

البته باید دقت داشت با توجه موفقیت اخیر نیروهای مسلح کشور در کنترل و به زمین نشاندن یکی از آخرین و پیشرفته ترین هواپیماهای جاسوسی بدون سرنشین درخدمت دشمن، ادوات دشمن برای نگاه به عمق خاک ایران به ماهواره‌های جاسوسی وبرخی اداوات جاسوسی الکترونیک محدود می‌شود که اساساً محدودیت‌های این ماهواره‌ها باعث توسعه سایر وسائل شناسایی شده است و تجهیزات زمینی و هوایی جاسوسی الکترونیک ناچارند در فاصله امنی از مرزهای ایران مستقر باشند که کارایی آنها را در هشدار زودهنگام کاهش می‌دهد.

جنگنده بمب افکن ها

هواپیماهای رزمی نیروهای مسلح کشورمان قابلیت تجهیز به چند نوع موشک هوا به سطح با قابلیت به کارگیری علیه اهداف دریایی را دارد. این موشک‌ها شامل موشک‌های هوا به سطح هدایت اپتیکی، لیزری و راداری هستند.
 
موشک‌های نور و قادر قابلیت هواپرتاب داشته و در کنار موشک‌های سی-801کی و سی-802 به عنوان اصلی ترین سلاح‌های ضدکشتی هواپرتاب محسوب می‌شوند. همچنین از نظر فنی امکان به کارگیری موشک‌های کوثر و نصر نیز ممکن است. جنگنده بمب افکن‌های نهاجا به طور عمده توان حمل تا 5 موشک از این انواع را دارند.

موشک‌های هدایت تلویزیونی ماوریک با وجود محدودیت برد همچنان برای ضربه زدن به برخی اهداف مناسب هستند. بمب‌های اپتیکی قاصد1و2 نیز با برد 30 تا 50 و در آینده نزدیک قاصد3 با برد بیش از 100 کیلومتر به عنوان سلاح‌های دورایستا و قدرتمند برای انهدام اهداف دریایی کارآمد هستند.

موشک‌های هدایت لیزری و اپتیکی کی-اچ-25 و 29 روسی نیز که قابلیت به کارگیری در هواپیماهای سوخو-24 و همچنین سوخو-25 و میگ-29(در صورت ارتقاء) را دارند به عنوان سلاح‌هایی با برد 10 تا 30 کیلومتر و قدرت تخریب متوسط قابل بکارگیری هستند.

همچنین موشک‌های دوربرد، بسیار سریع و ضد رادار کی-اچ-58 هواپیمای سوخو-24 نیز می‌تواند برای حمله به ناوهای دشمن در راستای عملیات انسداد تنگه هرمز به خوبی ایفای نقش کند.

با توجه به تنوع برد و قابلیت تخریب این بمب‌ها و موشک‌ها با توجه به وضعیت منطقه درگیری میتوان از این سلاح‌ها استفاده نمود. مثلاً برای درگیری با ناوشکن‌های موشک انداز دشمن، استفاده از تسلیحات دورایستا لازم است و برای متوقف کردن یک کشتی بزرگ استفاده از یک بمب سنگین.

بالگردها

بالگردهای مخلتفی در مأموریت‌های نظامی دریایی در کشورمان استفاده می‌شوند اما با توجه به وضعیت تهدیدات، بالگردهای شاهد-285 با قابلیت تجهیز به موشک‌های کروز ضدکشتی کوثر و بالگردهای میل-171 با توانایی شلیک موشک‌های دوربرد نور و احتمالاً قادر، می‌توانند از نواحی مختلفی به پرواز درآمده و به طور مؤثری برای ناوگان تجاری و نظامی دشمن تهدید ایجاد نمایند.

 
بالگرد شاهد 285 با موشک ضدشناور

 
همچنین بالگردهای تهاجمی کبری نیز در رزمایش‌های قبلی در عرصه دریا نیز به اجرای مأموریت پرداختند. برخی از این بالگردها در جنگ تحمیلی به موشک ماوریک مجهز شده بودند و امروزه نیز قابلیت تجهیز به برخی از موشک‌های ضدکشتی را در صورت ارتقاء دارند.

قایق‌های پرنده

تاکنون یک نمونه قایق پرنده در کشور عملیاتی شده است. این وسائل که در واقع نسل جدید هواپیماهای آب نشین هستند در زمره هواگردهای اثرسطحی قرار گرفته و توانایی تجهیز به موشک‌های ضدکشتی را دارند.

 

با توجه به توانایی برخواستن از روی آب، سرعت مناسب و سطح مقطع راداری کم، این قایق‌ها می‌توانند در صورت وجود پوشش هوایی مناسب از نقاط مختلفی در سواحل کشور برخواسته و فشار مضاعفی بر ناوگان دشمن وارد کنند.

هواپیماهای بدون سرنشین

هواپیماهای بدون سرنشین رزمی که امروزه جایگاه خوبی در ارتش‌های پیشرفته دنیا دارند در ایران از ابتدا برای مأموریت‌های ضدکشتی نیز درنظر گرفته شده‌اند. جت بمب افکن کرار، قابلیت حمل چهار موشک کوثر را دارد که با توجه به سرعت بالای خود می‌توان انرژی ذخیره موشک را بالاتر برده و آن را به برد بیشتری برساند.
 
این پرنده بردی در حدود 1000 کیلومتر داشته و می‌تواند با بهره گیری از پرتابگر راکتی از هر نقطه‌ای مأموریت خود را آغاز کرده و با رسیدن به برد مناسب اقدام به شلیک موشک‌های خود نماید. هواپیماهای کرار با اتکا به کمیت می‌توانند ده‌ها موشک را به سمت یک ناوگروه دشمن شلیک کنند که قطعاً توان پدافندی این ناوها را مغلوب خواهد نمود.

 

البته باید گفت در کرار تا حدودی از روش‌های در دسترس پنهانکاری(رادارگریزی) مربوط به جنس مواد تشکیل دهنده استفاده شده تا این پرنده‌ها بتوانند خود را به فاصله نزدیک ناوهای دشمن برسانند. اما با این وجود استفاده از موشک‌هایی با برد بیشتر مانند نصر-1 کارایی این پهپاد را در چنین عملیاتی بیشتر می‌کند.

توپخانه و سامانه‌های راکتی

فرماندهان نظامی کشور تاکنون چندین بار از افزایش برد توپ‌های کالیبر بالای کشور صحبت کرده و در مواردی نیز به استفاده از گلوله‌های هدایت شونده به خصوص علیه اهداف دریایی اشاره نموده‌اند. با توجه به اعلام در اختیار بودن گلوله‌های کراسنوپل، ممکن است همین نوع گلوله یکی از انواع مهمات هوشمند و هدایت شونده مورد اشاره باشد. بنابر اعلام فرماندهان نظامی کشور هم اکنون گلوله‌های هوشمندی در اختیار نیروهای مسلح است که با آنها می‌شود حتی خودروهای در حال حرکت را مورد اصابت قرار داد.

 

بدیهی است چنین مهماتی علیه اهداف دریایی نیز قابل استفاده هستند. برد گلوله‌های توپخانه کشور امروز به بیش از 40 کیلومتر رسیده است که برای آسیب زدن و یا انهدام کشتی‌های دشمن با توجه به تدابیر تاکتیکی لازمه دارای قدرت تخریب مناسب و قابل استفاده هستند.

همچنین از بکارگیری موفق راکت اندازهای فجر-3 و 5 علیه اهداف دریایی در رزمایش‌های گذشته خبر داده شده است. البته از تجهیز این راکت‌ها به سامانه هدفگیری و یا هدایت خاص یا بکارگیری تحت راهکنش(تاکتیک) بخصوصی برای تأثیر گذاری اطلاعی در دست نیست.

هر چند در این گزارش بنا بر بررسی منفرد توانایی هر دسته از تجهیزات در عملیات انسداد تنگه راهبردی هرمز بود، اما ناگفته پیداست که استفاده ترکیبی از این توانایی‌ها به خصوص با در نظر گرفتن شرایط گوناگون مثلاً میزان حضور نیروهای نظامی مختلف دشمن منجر به هم افزایی قدرت کشور خواهد شد.
 
به عنوان مثال استفاده مؤثر از توان پدافند هوایی برای کمتر کردن برتری هوایی دشمن و باز کردن فضا برای حضور هواگردهای خودی یکی از این موارد است؛ یا استفاده از زیردریایی‌ها در صورت بروز شرایط برتری هوایی دشمن تأثیر مهمی در انسداد طولانی مدت تنگه هرمز خواهد داشت.

تمام آب‌های اطراف کشور در سطح و زیرسطح به طور دائم زیر نظر سامانه‌های شناسایی کشور از جمله هواپیماهای گشت دریایی و هواپیماهای بدون سرنشین و سامانه‌های نظارتی زیرآبی است و اهداف ردگیری شده دسته بندی شده و سیر حرکتی آنها و حتی ارتباطات آنها ثبت شده و تحت سامانه رصد دائم اهداف دریایی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران هرگز تمایل به برهم زدن ثبات منطقه و جهان نداشته و تنها در صورت اقدام علیه منافع ملی خود، پاسخ متقابل داده است. در زمینه نظامی نیز تأکید رهبر معظم انقلاب همواره بر عدم شروع درگیری نظامی اما پاسخ کوبنده در صورت بروز حماقت از سوی دشمن بوده است. اما هیچ تضمینی وجود ندارد که در عرصه غیرنظامی مانند جنگ سایبری و یا فشارهای اقتصادی از جمله بستن تنگه هرمز و قطع بخش عظیم شریان انرژی به مدت نامحدود، پیش دستی نکند. در واقع ممکن است در صورت وضع تحریم‌های بیشتر به خصوص در خصوص صادرات نفتی کشور، ایران نیز مانع از خروج نفت از آبهای سرزمینی خود شود.

در خصوص برنامه و یا شاید شایعه احداث یک آبراه از خاک امارت متحده عربی برای جایگزینی اضطراری با تنگه هرمز نیز باید گفت صرف نظر از زمان و هزینه لازم برای اجرای چنین پروژه‌ای و کارایی این آبراه در قیاس با تنگه هرمز و در صورت دوام آوردن اقتصاد کشورهای غربی تا آن موقع، تمام خاک امارات زیر برد موشک‌های ایرانی است چه رسد به دهانه‌های این کانال که می‌تواند به راحتی توسط انواع ادوات مورد اشاره در این گزارش ناأمن شود.
 
هرچند در نهایت، ایمان و روحیه شهادت طلبی جوانان ایرانی، جرات را آنچنان از دشمنان خواهد گرفت که نیازی به آزمایش عملی این تجهیزات نباشد.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶۳
در انتظار بررسی: ۵۱
انتشار یافته: ۸۱۶
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
دمشون گرم
ترکوندن.
پاسخ ها
س.احمدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
ضمن تشکر ، فکر میکنم به همه این ها ایمان و اراده جوانان جان بر کف رو هم باید اضافه کرد، همون چیزی که در لبنان در مقابل رژیم تا دندان مسلح صهیونیستی مقاومت کرد و اون رو به زانو در آورد، درسته که تو جنگ حلوا خیر نمیکنن و قطعا ما هم آسیب جدی میبینم و حداقل از این لحاظ به هیچ وجه مایل به بروز جنگ نیستیم، اما دست و پا بسته هم نیستیم و چنان جوابی به دشمن میدیم که دیگه هوس نکنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
امیدوارم هیچوقت همچین اتفاقی نیفتد و احتیاج به این جنگ افزارها نباشد .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
نه بابا بیشتره همین الان شنیدم آمریکا و انگلیس با همدیگه سکته کردن
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
الان برای چی منفی میزنید؟؟؟!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
منفی ها یعنی خودباخته ها هم تابناک می خونن
ناشناس
| Canada |
۰۸:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
نصر من الله و فتح قریب
فرهاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
واقعا از تابناک بعید بود . بستن تنگه هرمز نیاز به این همه موشک و .... ندارد .
1- به صورت دیپلماتیک به همه کشتی های عبوری گفته می شود برای عبور باید این ضوابط رو رعایت کنند و وقتی انجام نشد کشتی عبوری توقیف می شود و نیازی هم به این همه موشک اندازی ندارد .
2-با توجه به عمق دریا در تنگه هرمز و نوع نفتکشهایی که باید عبور کنند اگر فقط 2 فروند نفتکش متوسط در عرض تنگه هرمز غرق شود هیچ نفتکش و ناو بزرگ دیگری امکان عبور نخواهد داشت و درآوردن آن 2 نفتکش اولیه حداقل3-4 ماه زمان می برد .
توجه داشته باشید که هزینه غرق نمودن 2 نفتکش ایرانی در تنگه هرمز از پرتاب این همه موشک و بمب کمتر است و تلفات انسانی هم ندارد .
حتی اگر اعلام شود 1 نفتکش متوسط به طور اتفاقی در تنگه هرمز غرق شده مثل یک جاده دو طرفه که حالا یک لاین آن بسته شده باشد ترافیکی از نفتکشها ایجاد می شود که قیمت نفت 70 یا 80 دلار بالا می رود و این همه موشک و کشتی و بمب هم نمی خواهد .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
خاک تو سر هر کی منفی بزنه
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
می دونی یاد چی افتادم؟ دکتر استرانج لاو !
ناشناس
| Canada |
۲۰:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
آقای فرهاد شما چجوری محاسبه ميکنی؟
rasti
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
اینهایی که منفی میدن جزو منافقین داخلی هستند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
فرهادجان از نظر سومت (غرق اتفاقی نفتکش) خیلی خوشم اومد ... به این میگن تدبیر با کمترین هزینه ..... احسنت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
اگر ایران می تونست که تنگه هرمز رو ببنده توی زمان جنگ با عراق می بست که بزرگترین آرزوی ایران در زمان جنگ بود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
مشت ما خداست،پشت ما خداست.
خدایی که طبس را بر هواپیما ها بست.زمانی که همه خواب بودند.پس خلیج فارس را در زمان بیداری ما راحتر خواهد بست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
جمعیت منفی زن پس از مدتی که خبری ازشون نبود دوباره به شدت فعال شدن
ناشناس
| United States of America |
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۶
آقای فرهاد خان! وقتی تنگه رو ببندی ، آمریکا مستقییم وارد جنگ با ما میشه و همینطور کل دنیا هم از آمریکا پشتیبانی میکنه ( چون به نفت نیاز داره) و همینطور باید خسارت غیر جنگی ( بعد اقتصادی ) بعد از شکایت دیگر کشورها رو هم بدیم. اون وقت میبینی که هزینش از موشک بیشتر بوده یا کمتر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۱
اينجا تابناكه يا تسنيم؟ تابي جون خوب حرفه اي فيلتر مي كنيا.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
فعلا مملکت رو جمع کنن و ته قیمت ها رو ببندن تنگه هرمز پیشکش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
بسم الله. انجام بدین تا نتیجه رو ببینید
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
فرهاد عزیز! تنگه هرمز اونقدر هم که فکر میکنی تنگ نیست و هفتاد کیلومتر عرض داره و با غرق شدن دو تا کشتی راه بسته نمیشه. کانال سوئز یا کانال پاناما که عوارض میگیرن ساخته دست انسان هست و عرض خیلی کمی در حد صد متر دارن. از آبراه بین المللی کسی نمیتونه عوارض بگیره ضمن اینکه کشورهای اون سمت تنگه مثل امارات هم به اندازه ما اشراف و حق استفاده تا حد تعیین شده در کنوانسیون دریاها رو دارن و قسمت میانی تنگه بین همه کشورهای جهان مشاع هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
زنده بادغیرت و شهامت
مرگ برضعف وتسلیم والتماس
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
پیش بسوی جنگ... چی بهتر از جنگ برای مقامات کشور؟!!!ا
اکبر
| France |
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
آمریکا هم میشینه نگاه میکنه
سهند
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
عمق متوسط خلیج فارس ۳۰ الی ۳۵ متر میباشد که عمیق ترین نقطه آن در تنگه هرمز واقع شده و بالغ بر ۹۰ متر است که در سمت دریای عمان عمق تنگه افزایش پیدا می کند.با توجه به عمق تنگه و امکان بستن تنگه بعنوان یک تاکتیک، جالب است به این نکته اشاره شود که علیرغم مطرح شدن برخی احتمالات مبنی بر غرق کردن شناورها برای مسدود کردن تنگه(در صورت حمله نظامی به ایران)، مسدودسازی به این روش عملا امکان پذیر نیست. چون با توجه به طول ۲۶.۵ مایلی تنگه و همچنین با توجه به اینکه بزرگترین نفتکش های موجود ۳۵۰ متر طول و نهایتا ۴۰ متر ارتفاع دارند،برای انجام این کار باید بالغ بر ۱۰۰ نفتکش غول پیکر در تنگه غرق شود که عملا ممکن نیست. تنگه هرمز در واقع بوسیله تاکتیک های نظامی و دفاعی بسته می شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
دروردبه شرف وشجاعت سردارقاسمی سازش ناپذیر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
بر خلاف ما
اونا خیلی دوست ندارن که عکسهای موشکهای خوشه ای اتمی خودشونو که از زیر دریایی های مستقر در مدیترانه پرتاب میشه ، چاپ کنند و تبلیغ کنند !!!
افرین
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
برخی مثبتها فقط به عقیده اصلی مربوط نیست به پاسخها هم بر می گردد . تابناک چرا لایک رو از پاسخها برداشتی !
کاوه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
کار انقدرها پیچیده نیست. کافیست از کانالهای غیر رسمی به اعراب منطقه گفته شود که بدون هیچ محدودیتی هدف قرار خواهند گرفت. بذای قطع صادرات هم بهتر است تاسیسات تولید هدف قرار بگیرد که ضمن کاهش ریسک درگیری بین المللی می تواند به صورت انتخابی کشورهای معاند را هدف قرار دهد و کشورهای دوست یا بیطرف را از گزند دور نگه دارد. برای هشدار جدی هم شاید کافی باشد که وزارت امور خارجه ضرب الاعجلی را برای خروج همه ایرانیان مقیم امارات و سایر کشورهایی که می توانند هدف ایران باشند به صورت رسمی اعلام کند.
حامد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
موشک های دشمن با بمب های اتمی و هیدروژنی رو چکار کنیم آیا؟؟؟!!؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۱
آقای ترامپ : ایران مهد دلیران است این را در ۸ سال جنگ نشان دادیم و یک وجب از خاک ایران را واگذار نکردیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۱
دولت روحانی توان بستن تنگه هرمز را ندارد
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۳
یک سری اومدن زیر نظر اقا محسن منفی دادن و اعتراض کردن!
اولا این منفی نشانه ضعف قدرتیمون نیست بلکه تنفر مردم از جنگه!
خیلیا یادشون نمیاد زمانی جنگ ایران و عراق شد تا سال ۶۵ مردم تصور قهرمانانه ازش داشتن و همه برای رفتن به جنگ سر و دست میشکستن اما یک دوره ای تموم شد مردم فهمیدن جنگ چیزی جز شهید شدن نداره !
حالا الان خدا به خیر کنه...
دانشجو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
با سلام و احترام
ضمن تشکر از مسئولین محترم سایت تابناک در ارائه توانهای نظامی ایران در قبال تهدیدات دشمنان خارجی، ذکر این نکات خارج از لطف نیست که ایران نیز یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس بوده و بیشتر صادرات نفت خود را از این تنگه عبور می دهد و اقلام مورد نیاز خود را نیز تا حدود زیادی از این آبراه تأمین می کند، نکته دوم اینکه این آبراه یک آبراه بین المللی بوده و قسمت اعظم آن خارج از محدوده دریایی ایران است و بستن تنگه مستلزم حمله به کشور عمان خواهد بود که در آن صورت ایران به عنوان کشور متجاوز شناخته خواهد شد.
بهتر است بجای کوبیدن بر طبل جنگی که آمریکاییان خواهان آن هستند راهکاری دیپلماتیک برای وقایع بیاندیشیم، و بر سر منافع ملی وارد قماری خطرناک به اسم جنگ نشویم.پیروز و سربلند باد ایران
پاسخ ها
حميد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
به اين ميگن انسان عاقل ، آفرين
فدوی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
دانشجوی عزیر این طرح فرضی برای زمانی است که قصد داشتند نفت ایران را نخرند و در ضمن جلو خریدن نفت ایران توسط دیگران را هم بگیرند . بپذیریم که در طول تاریخ هر وقت دفاع کردیم ، باختیم .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
ناز نفست . البته در ایران هم خیلیها هستند که از جنگ بدشان نمیاید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
بستن تنگه هرمز ، اعلام جنگ به همه دنیا سات!
هادی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
دانشجوی عزیز.ما هم از اولش که جنگ نمی کنیم.هر وقت مذاکره رو گذاشتن کنار ما هم می زنیم توی دهنشون برادر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
علیکم السلام
ما بر طبل جنگ نمیکوبیم. ما به گوش جهانیان میرسانیم جنگ طلبی علیه ایران عواقب بسیار سنگینی درپی خواهد داشت. هیچ عقل سلیمی موافق ساکت نشستن در مقابل تهدیدات قلدران عالم نیست.
راهکارهای دیپلماتیک در مقابل رفتارهای دیپلماتیک، تهدیدات نظامی در مقابل تهدیدات نظامی.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
ضمن عرض احترام به جنابعالی باید بگم بر خلاف ظاهر نوشتتون اصلا در جریان ریز قضایا نیستید اول اینکه که آن قسمت هایی که از تنگه هرمز که نامش قعر المندب است و قابل کشتیرانی توسط کشتی های نفت کش و ناوهای سنگین و ... است کاملا در ابهای دریایی ایران است و لذا بستن تنگه هرمز به صورت استراتزیک اصلا نیاز برای حمله به کشور عمان ندارد. ثانیا موقعی از این حربه استفاده می شود که صادرات نفت ایران با مشکل به خورد و لذا ما خود نیازی در ان موقع به استفاده از ان نداریم و ثالثا وقتی این گونه اقتصاد ایران توسط قدرتهایی که به هیچ صراطی مستقیم نیستند تهدید می شود باید بدانند که برای ایران تمام گزینه ها روی میز است زیرا تنها راه به مسیر منطقی برگرداندن این ها تهدید است.
ناشناس
| Kenya |
۲۳:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
باسلام
کسی نمیخواد بر طبل جنگ بکوبه فقط به عنوان یک راهکار مطرح شد که اگر ایران تهدید شود و مورد تجاوز قرار گیرد میتواند از بستن تنگه استفاده کند و طرح این موضوع بیش از اجراش اهمیت داره و نوعی پیشگیری از جنگه/
ضمنا وقتی جنگ بشه همه کشورهایی که به آمریکا کمک میکنند دشمن بحساب میان از جمله عمان
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
در مقابل تهدیدات باید هشدار داد که ما هم چه توانائی هائی داریم و این به معنای تحریک دشمن نیست به هر حال کسی که قصد تعرض دارد باید بداند که صاحبخانه بیدار و هشیار است مگر اینکه شما نظر دیگری داشته باشید که امیدوارم اینگونه نباشد که معتقد به تسلیم شدن در برابر زیاده طلبی های دشمنان این اب و خاک باشید اما در مورد کشور عمان دوست عزیز بهتر است که کمی هم از مطالب جغرافیائی اطلاع داشته باشید که عبارت از این است که قسمت شمالی که به سمت ایران است عمیقتر بوده و قابلیت کشتیرانی بیشتری را دارد و احتیاجی به درگیری با کشور عمان هم نیست و در ضمن در رابطه باصادرات ما ....خوب وقتی دشمن بخواهد حمله کند دیگر صادراتی تیست که بخواهیم انجام بدهیم پس یا همه میخوریم یا هیچ کس .
جعفر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
ایران به هیچ کشوری در هیچ شرایطی حمله نمی کند اگر هم اقدام به بستن تنگه هرمز کند لازم نیست به کشوری مثل عمان حمله کند، اگر شما به دریا و کشتی های غول پیکر کمی آشنا باشید می بینید که با کمی درگیری در وسط تنگه عملا هیچکدام قادر به حرکت نخواهند بود.
هادي از اهواز
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
اگر سر به سر تن به كشتن دهيم
از آن به كه كشور به دشمن دهيم .

پس تنگه ي هرمز بين المللي شد حالا ؟
حرفي نيست . ما فقط اجازه نمي ديم كسي از آب هاي ما رد بشه . حرفي هست ؟ برن از آب هاي ديگه رد بشن .
ديگه صبر هم يه حدي داره . اون آمريكاي بي شرف تا مي تونسته داره فشار مي ياره ما نبايد يه جواب كوچيك بديم ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
متن شما کاملن قابل تامل است. اما یک نکته را اطلاع ندارید. در تنگه هرمز تنها بخش سمت کشور ایران عمق کافی برای عبور نفتکشها و کشتی های بزرگ را دارا میباشد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
بنده هم موافقم .
يك زد و خورد و درگيري محدود با امريكا و حتي اسرائيل كه به احتمال زياد با پيروزي (عدم شكست)ايران خاتمه يابد قابل تحمل است .
اما گسترش آن (توسط خودمان)و بر انگيختن دشمني اتحاديه عرب و ناتو عليه خودمان را به صلاح نمي دانم ، ضمنا ناوگان دريايي پرسابقه دشمن هم همه اين چيزهايي كه شما گفتيد را مي داند و حتما برنامه اي براي آن تدارك ديده .
محاصره كل سرزمين ايران و تجاوز از چهار جهت به كشور و بمباران سرزمين ايران براي مجبور كردن نيروهاي ما در باز كردن تنگه و همچنين با ادامه جنگ ، رخ دادن آنجه كه بر سر ژاپن آمد (و مجبور به تسليم شد)از اتفاقاتي است كه بي گمان از فرداي بستم تنگه هرمز خواهد افتاد
پوریا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
نظرت رو پسندیدم چون تا حدودی حساب شده بود. اما....
اما بیایید نگاهی به تاریخچه ی 8 سال دفاع مقدس بیندازیم.
(اضافه کنم که در صورت تجاوز به هر کشور طبق قوانین الهی و البته بین المللی همان کشور حق دفاع از خود و استفاده از آخرین تکنولوژِی روز را دارد.)
یکی از راهکار های بسیار مهم و اعلام شده توسط رزمندگان اسلام راهکار مقابله به مثل است. یعنی یا ما امنیت داریم یا هیچ کس در جهان امنیت نخواهد داشت..... نفت،یا برای همه یا برای هیچکس....
پس کشور مدافع که ما باشیم باید از هر ترفندی برای دفاع از خود استفاده کنیم...
به امید بیداری تمام ملت های دنیا.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
اول این که مخلص شما هم هستیم، ما هم جنگ رو دوست نداریم ولی فقط یه چند تا چیزی که به ذهنم رسید رو میگم:
* ایران بر خلاف اکثر کشور های منطقه بندر های خاج از این محدوده رو هم داره
* اتفاقا تا اونجایی که من میدونم بخش زیادی از تنگه هرمز سهم ایرانه، بعدشم زمانی که امریکا همراه رفقای عربش حمله کنه دیگه اینکار به منزله ی مهاجم بودن ما شناخته نمیشه.
* ما این کارا بر طبل جنگ نمیکوبیم، اینکارم مثل مانور نظامی باعث جلوگیری از جنگ میشه
ناشناس
| Germany |
۲۰:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
جان؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
موافق
اما لازم هست که توانایی های دفاعی به گوش دوست و دشمن برسد تا دوست و خوشحال و دشمن و ... شود .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
قسمت اعظم تنگه هرمز سهم ایران است نه سهم عمان. میخوای مخالفت کنی خب مخالفت کن اما درست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
با آقايوني هستم كه جواب دادن. شماها خيلي دلتون خوشه.
میلاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
سلام به همه دوستان
کی گفته ما اهل جنگیم؟؟؟
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
نترس بابا اگه جرات حمله داشتن تا حالا اومده بودن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
سلام.چقدر پسر شجاع داریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۴ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۷
برایم سوالی پیش اومده و اون اینکه اگر کشتی های بزرگ فقط از آبهای ایران میتونن رد شن پس ناوهای بزرگ هواپیما بر امریکایی از کجا وارد خلیج فارس میسن؟ از ایران!؟؟
ممنون میشم اگر توضیح بدین.
مرگ بر امریکا
Hamid
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
تنگه رو باخيلى امكانات كمترهم ميشه بست ولى فكرعواقب بعديش رو كردين؟
تمامى زيرساخت هاى كشور نابودخواهدشد...
من فكرنمى كنم تنگه رو ببندن، منتظر مينهاى سرگردان دريايى درتنگه باب المندب ودرياى سرخ هستم واولين تانكرى كه بره هوا...
بعدم كى بود كى بود من نبودم ! حوثى بود! نه بابا طوسى بود....خلاصه ديوارحاشابلنده
ناشناس
| Canada |
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
داستان اون بنده خدایئ که می‌خواست خودش را با روسری خودش خفه کنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
قسمت قابل کشتیرانی تنگه هرمز حدفاصل جزایر لارک و هرمز هست که کاملا در اختیار ایران است. این فاصله بسیار کم است و اگر دو ناو جنگی در این فاصله مستقر کنیم تنگه به راحتی بسته می شود.
پاسخ به هادي
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
معلومه گوشت برات مي آرن مي خوري
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۳
دوست عزیز، اختیار «باز» یا«بستن» تنگه ی هرمز در شرایط جنگی به طور صد در صد در اختیار ایران است ضمن اینکه مالکیت بیش از 90 درصد خلیج فارس متعلق به ایران می باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
بدون شک ایران قدرتمندترین کشور در منطقه می باشد و کل دنیا نیز به این موضوع پی برده است . درود بر ایران و ایرانی و درود بر سربازان وطن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
ما بدبخت بیچاره ها جلوی توپ و تانک و موشک این همه دشمن
مراد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
انشاالله قدرتمندتر هم می شویم. البته با کار و تلاش بیشتر.
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
واقعاً به حال کسانی که منفی می دهند باید تاسف خورد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
چرا يه عده منفي دادن معني نداره مگه چي گفته
هموطن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
دارم فکر میکنم که این 400 نفری که منفی زدن کجایی هستن.
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۶
از نظر اقتصادی صفر هستیم
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
صدام در 8 ساعت کویت را تصرف کرد و ...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
ایرانی بدبخت نیست تویه اوسکول بدبختی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۴
با بستن تنگه هرمز،درسته که به طرف مقابل ضربه میزنیم اما واردات کالا ومواد غذائی هم به کشور قطع میشود.بنابراین مسئولین محترم اول فکر کنند وبعد حرف بزنند.هرچند خودشون بی دردند واگه تقی به توقی بخوره ددددد....
شیرکو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
اینها وسیله اند و برگ پیروز ایران خداوند عزیز و قادر و جوانان شیفته شهادت این مملکت اسلامی ست که خواب را از چشم شیاطین انس و جن می رباید آمریکا هم عقل داشته باشد غلط صدام را تکرار نمی کند که ایران آن ایران قدیم نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
بارک الله
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
اره بخدا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
آفرین.
مهران
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
هر چند همان ايران قديم هم در برابر دنيا 8 سال جنگيد و شكست نخورد
ناشناس
| China |
۰۵:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
ای منفی زن بسوووووووووووووووووووووووووووووووووووووووز
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
مثبت زن ها! فراموش نکنیم!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
این ناشناس "ای منفی زن بسوووووووووووووووووووووووووووووووووووووووز"
چینی دراومد. نسخه روسی اش کی میاد. تابناک که فیلتر نیست !!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
حاجی ما فقط می خواستیم بگیم رو ما حساب نکنید، حالا چرا آتشمون میزنی؟
مریم
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۰
اون که البته ولی همین وسیله هام در برابر تجهیزات مقابل امریکایی اسباب بازی بیش نیست :D
ناشناس
| Germany |
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
وای خدا چقدر منفی زن کافر لا مذهب مقهور آمریکا داریم
حیف خون که در راه همچین آدمهایی نثار میشه
همشونو باید ریخت تو دریا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
علت منفی زدن اینه که اگر آمریکا مقابل ایران نایسته ایران و نظام نیر چون فقط دنبال یک سیاست هستند (یعنی مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل) در نتیجه ایران چون کسی مزاحمش نیست به اسرائیل حمله می‌کنه سپس به عربستان و احتمال حمله به اروپا را نیز خواهد نمود درنتیجه ایران همیشه در جنگ خواهد بود که ایران و جوانان شیفته شهادت توان آن را در برابر این همه کشور و این همه تحریم نخواهند داشت با تعصب نمیشه تصمیم گرفت چون عاقبت برای ایران گران تمام خوهد شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
انشاا... متخصصین بتوانند روزی توانمندی ساخت شناورهای سطحی و زیرسطحی بزرگتر و استراتژیک و همینطور پرنده های جنگی پیشرفته رو داشته باشند تا در جهت صلح و ثبات کشور و منطقه از آنها استفاده شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
هعن
saeid
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
ماهم امیدواریم ایران از کشورهای صنعتی بزرگ دنیا باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
نصر من الله و فتح قریب و بشر المومنین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
نصر من الله و فتح قریب و بشر المومنین ............................. منفی داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟، یه عده یه چیزیشون میشه من مییییدونم
.........
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
لطف خداوند شده ما را نصیب....
یا حسیـــــــــــــن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
واقعا جاي تاسف داره كه به آيه قرآن راي منفي مي دهند. خداوند همه را به راه راست هدايت فرمايد.
ناشناس
| Germany |
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
منفی زن های کافر لا مذهب برید بمیرید
مجید
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۳
شور حسینی نگیردت، شروع جنگ شاید با شما باشه ولی پایانش معلوم نمیشه
عبدالنبی خادمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
امریکا هیج غلطی نمی تواند کند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
همینطوره .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
نه بابا؟!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
لعنت بر این امتیازهای منفی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
میزان رای ملت است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
ازین بدتر؟
اقتصادمنو تعطیل کرد
مریم
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۰
دلت به همین جمله خوش باشه
فقط حرفید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۸
همین هیچ علطی تا الان که کمر اقتصاد ایرانو شکونده ودولت مردای ما باید بدوند تو بین کشورای اروپایی تا بتونند لغو تحریم کنند التماس تفکر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
دلار 14500
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
درسته
سامان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
عزیزم دلار چنده؟آفرین برو مشقاتو بنویس
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
مرگ بر گروه بی بی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
به اقتصاد رجوع کن و بعد شعار بده برادر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
اره بابا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
فعلا که ارزش پول رو رسونده به یک سوم و قیمت اجناس رو به سه برابر
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
سلام بر این همه اقتدار ملی. درود بر رزمندگان سپاه و ارتش این دلاوران و این شیر بیشه گان که خواب را از چشم دشمن گرفته اند
وحید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
دشمن بداند این فقط توان نظامی رونمائی شده است وآنچه که فعلا رونمائی نشده چیه؟از همه بالا ایمان وغیرت ایرانی است که هیچ قدرتی مقابل آن نمی تواند بایستد.
پاسخ ها
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۶
کشوری که اقتصاد خوبی داشته باشد ، از پس جنگ هم برمیاد
با این اوصاف کشور ما یک اقتصاد مریض دارید با شروع یک جنگ تا عمرم داریم باید خرابه ای مثل ، ایران را کنیم آباد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۴
و اعدو لهم ماستطعتم من قوه
پاسخ ها
ن.ش.ل
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
خيلي بي شعور تشريف داريد كه به آيات الهي منفي مي ديد مرگ بر منافق و وطن فروش!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۶
بیا مملکته داریم؟؟؟ این همه آدم به آیه قرآن منفی دادن
ناشناس
| Germany |
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
کافر ملحد ملعون آیه قران را چرا منفی میدی آخه
لعنتییییییییییییییییی
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات