حکم کمیته استیناف در مورد دو بازیکنان پرسپولیس که با کاهش شدید محرومیت آنها همراه بود، باعث حرف و حدیث‌های زیادی در محافل ورزشی شد. این حکم نشان داد که اختلاف در فدراسیون زیاد است و رییس فدراسیون و نایب‌رییس آن به‌شدت در حال یارگیری برای انتخاب بعدی فدراسیون هستند. بعد از رأی صادر شده آنقدر مسوولان کمیته انضباطی، کمیته استیناف و هیات رسیدگی به تخلفات حرفه‌ای فوتبال در مورد پرونده شیث رضایی و نصرتی علیه یکدیگر موضع گرفته‌اند که اصل موضوع که در واقع بی‌اخلاقی دو بازیکن پرسپولیس در میدان مسابقه بود، به فراموشی سپرده شد. اولین استارت این جنجال را یکی از روزنامه‌های ورزشی زد که با تیتر اول کردن این خبر و اعتراض به این حکم جدید، نشان داد که خیلی‌ها موافق آن نیستند. علیپور دبیر رسیدگی به تخلفات حرفه‌ای فوتبال یکی از افرادی است که به‌شدت به این قضیه اعتراض کرده و خبر از محرومیت بیشتر این بازیکنان می‌دهد:

در جلسه‌ای که داشتیم قرار شد رأی این دو بازیکن را فقط کمیته انضباطی بدهد. ما بررسی کردیم چون اتفاق رخ داده در طول ۹۰ دقیقه بازی صورت گرفته است، کمیته انضباطی پیگیر این مساله باشد. قطعا کمیته اخلاق با توجه به رأی صادر شده در کمیته استیناف رأی خود را در مورد این دو بازیکن امروز اعلام می‌کند. علیپور در مورد اینکه رأی صادر شده از سوی کمیته اخلاق برخلاف قوانین فیفاست می‌گوید: فیفا کمیته‌ای به نام اخلاق و منشوری به نام منشور اخلاقی دارد که در سال‌های ۲۰۰۳، ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ به تمامی فدراسیون‌های عضو ابلاغ شده است. در این کمیته مطرح شده که اصول اخلاقی باید تقویت پیدا کند و از هر چیزی که اصول اخلاقی را زیر سوال می‌برد اجتناب کرد. حسن‌زاده رییس کمیته انضباطی هم که یکی از اعضای کمیته استیناف است، رأی این کمیته را لازم الاجرا دانسته و معتقد است کمیته انضباطی با توجه به شرایط جامعه در آن زمان این رأی را داده است: بحث اول این اتفاق بود و بحث دوم رسانه‌ای شدن این مساله. ما براساس عملی که این دو بازیکن انجام دادند تخلف را در ماده 22 و بند یک اجرا و چهار ماه این دو بازیکن را محروم کردیم اما هنگامی که دیدیم این عمل جامعه را تحت‌تاثیر قرار داده نصرتی را شش ماه به دلیل تاثیر حرکتش و شیث را 16ماه بیشتر جریمه کردیم. تشخیص ما این بود که چون جامعه تحت‌تاثیر این حرکت قرار گرفته ماده 42 را لحاظ کنیم. تاج در گفت‌وگو با یکی از روزنامه‌های ورزشی گفته بود شاید این حرکت از نگاه کمیته استیناف طبیعی بوده که چنین رأی سبکی داده است.

علیرضا صالحی رییس کمیته استیناف فدراسیون فوتبال در مورد صحبت‌های تاج می‌گوید: من در روزنامه‌ها هم خواندم که تاج، نایب‌رییس فدراسیون گفته بود حرکت بازیکنان پرسپولیس برای کمیته استیناف طبیعی بوده است. مفهوم این حرف یک نوع بی‌ادبی است. یعنی اینکه عمل غیراخلاقی بازیکنان پرسپولیس از دید مردم قبیح و زشت است، اما از نظر کمیته استیناف طبیعی است و اشکالی ندارد. خود این حرف، یک زشتی دیگر است. صالحی از صحبت‌های علیپور نیز انتقاد کرد: متاسفانه برخی افراد تابع احساسات شخصی خودشان هستند و صحبت‌هایشان براساس منطق و قانون نیست. رأیی که ما صادر کردیم، مبتنی بر ماده 22 آیین‌نامه انضباطی بود. با این حال کمیته انضباطی استنباط کرده بود که حرکت بازیکنان پرسپولیس در ماده 42 آیین‌نامه قرار می‌گیرد. به همین علت رأی کمیته انضباطی نقض شد. ما باید خود را با قانون هماهنگ کنیم. 

ما را دنبال کنید

به اشتراک گذاری این مطلب!
مطالب مرتبط

نظر شما

نظرهای حاوی توهین، افترا یا نوشته‌شده با حروف لاتین (فینگلیش) منتشر نمی‌شوند.

نظرسنجیآرشیو
نظرسنجی
آخرین اخبار
پربازدیدترین عناوین