تحلیلی بر ارتباط پدیده «گرانتر فروشی» با سرقفلی؛
شما به راحتی می‌توانید کالایی را که در بازار بزرگ تهران یا مناطق جنوبی این شهر خریده‌اید، با بهایی دقیقا چند برابر در مناطق شمالی این شهر و یا مراکز خرید لوکس تهیه کنید؛ ساعتی را که در بازار تهران، 80 هزار تومان خریده‌اید و اکنون آن را با همان ویژگی‌ها پشت ویترین یک فروشگاه لوکس در مرکز خرید معروف میدان تجریش به قیمت 480 هزار تومان می‌یابید؛ چه احساسی به شما دست می‌داد، اگر ماجرا برعکس بود...؟
یک کالا با چند قیمت؛ چرا؟
سرویس اقتصادی ـ گردشی کوتاه در شهر تهران، ذهن انسان را به نکات بسیاری معطوف می‌کند؛ تفاوت‌های بسیاری که در سفر، از هر محله به محله دیگر، می‌توان دید و البته یکی از این تفاوت‌ها، تفاوت در قیمت‌هاست. برای نمونه، شما می‌توانید به راحتی کالایی را که در بازار بزرگ تهران یا مناطق جنوبی این شهر خریده‌اید، با بهایی دقیقا چند برابری در مناطق مرفه‌نشین این شهر و یا مراکز خرید لوکس تهیه کنید.
به گزارش «تابناک»، بنا بر مشاهدات میدانی خبرنگار ما، این مسأله به کالای خاصی محدود نمی‌شود و حتی گاه تفاوت قیمت درباره کالاهای دارای برچسب قیمت مصرف کننده نیز دیده می‌شود؛ البته با درصد کمتر.
شاید شنیدن این مسأله برای هیچ ایرانی شگفت‌آور نباشد که یک اورکت 35 هزار تومانی در کوچه برلن، حوالی میدان فاطمی در فروشگاهی 70 هزار تومان به فروش می‌رسد و البته باید پنداشت که همین کالا در حوالی میدان تجریش چه قیمتی خواهد داشت؟!
ساعتی با مارک و مدل یکسان را در بازار تهران، 80 هزار تومان خریده‌اید و اکنون آن را با همان ویژگی‌ها پشت ویترین یک فروشگاه لوکس در مرکز خرید معروف میدان تجریش به قیمت 480 هزار تومان می‌یابید؛ چه احساسی به شما دست می‌داد اگر ماجرا برعکس بود؛ آن را از تجریش خریده بودید و اکنون در بازار تهران با قیمت 80 هزار تومان می‌دیدید؟!
همچنین است، تفاوت بازار کفش در باغ سپهسالار و میدان ولی عصر و باز هم مراکز خرید سعادت آباد و شهرک غرب و این مسأله را درباره کالاهای بسیاری می‌توان دید؛ اما علت چیست؟!


آیا سرقفلی اینقدر بها دارد؟
موضوع گرانتر بودن کالاها در محلات بر پایه میزان سطح رفاه آن محله تعیین می‌شود. این مسأله را از لحاظ اقتصادی به دو موضوع می‌توان مرتبط دانست:
1)  اشتباه خریدار در به دست آوردن اطلاعات کامل از بازار
2) مسأله ارزش سرقفلی
قطعا اشتباه خریدار در میان نیست، زیرا این اشتباه هرگز در مناطق دیگر تهران نمی‌‌شود؛  یعنی کسی در مناطق غیر مرفه نشین شهر، کالایی را با بیشتر از قیمت واقعی نمی‌خرد، بلکه کشش تقاضای شهروندان در مناطق مرفه نشین بالاست، به گونه‌ای که یا خرید از این مراکز را ساده‌تر از رفتن به مرکز شهر دانسته و یا اصولا نوعی مطلوبیت بابت خرید از چنین مراکزی کسب می‌شود که در اصطلاح عامیانه از آن به «کلاس بالا» تعبیر می‌شود.
هرچند سرقفلی بالای مغازه‌ها در مراکز خرید خاص و مناطق گوناگون تهران یا هر شهر دیگر را می‌توان دلیل صاحبان فروشگاه‌ها برای افزایش قیمت کالای به فروش گذاشته شده دانست، باید توجه داشت که این سرقفلی، خود در اثر امکان «گرانتر فروشی» در این مناطق پدید آمده است. پس علت اصلی این نیست و در حقیقت، همان کشش تقاضا در مناطق گوناگون یا قدرت خرید بالاتر مردم در مناطق مرفه‌نشین است؛ چیزی که با بی توجهی مسئولین مربوطه، کم کم این «گرانتر فروشی»‌ها را عرف کرده، تا جایی که مسأله‌ای خلاف قانون به مبنای رسمی و عرفی بازار در تعیین ارزش ملک تجاری تبدیل شده است.
آیا مردم هر یک از محلات در صورتی که بتوانند کالایی را از همان محل و فروشگاه با بهای پایین‌تر خریداری کنند و برای کسب قیمت کمتر، نیازی به سفرهای درون شهری نداشته باشند، باز هم از قیمت‌های بالای فروشگاه‌های همسایه خود استقبال می‌کنند؟
این موضوعی است که در نمونه تجربی راه‌اندازی میادین تره بار محلی در محلات گوناگون تهران به روشنی دیده شد و از مشتریان میوه فروشی‌ها به ویژه در مناطق با سرقفلی بالا یعنی دارای امکان «گرانتر فروشی» به صورت جدی کاست؛ چیزی که در محلات دیگر تهران چندان اثر شگرفی نداشت، زیرا اصولا میوه فروشی‌ها در آن مناطق چندان تفاوت قیمت بالایی با میادین تره‌بار مرکزی نداشتند.


سرقفلی پدیده واقعی یا ساختگی؟
اکنون بار دیگر باید به ماهیت فهوم سرقفلی پرداخت. اگر مسئولین نظارتی به وظایف خود درست رفتار کرده و امکان فروش یک کالا با یک کد اقتصادی و مشخصات واحد در مناطق گوناگون شهری با قیمت‌های مختلف وجود نداشته باشد، آیا سرقفلی از بین خواهد رفت؟
پاسخ مسلما منفی است، زیرا عوامل دیگری چون کمیت مراجعه به یک فروشگاه و امکان عرضه کالاهای متفاوت در مناطق خاص، همچنان مزیت‌های انکارناشدنی هستند؛ برای نمونه، یک فروشگاه می‌تواند در مناطق مرفه‌نشین، مقادیر زیادی کالاهای لوکس به فروش برساند که در سایر مناطق فروش نخواهند رفت و البته از حاشیه سود بالاتری نسبت به دیگر کالاها برخوردارند.
اما این بار عامل دیگری چون شمار فروش کالاهای عادی یا کمیت فروش نیز بسیار تأثیرگذار می‌شود، به نوعی که ممکن است این بار در تعیین ارزش سرقفلی، شمار مراجعین عامل مهمتری نسبت به مرفه‌نشین بودن منطقه شود و ارزش‌های املاک تجاری در شهرهای کشور به طور کلی جابجا شود.
از این روست که باید تأکید کرد، این روزها ارز املاک تجاری در کشور بر پایه میزان امکان «گرانتر فروشی» تعیین می‌شود و این مسأله یعنی غیر واقعی بودن ارزش املاک تجاری.
ارزرشی که تنها از دو نکته ناشی می‌شود:
نخست: بی سامانی در ثبت کالاهای موجود در بازار و تعیین قیمت واحد برای آنها
دوم: برخورد نکردن مسئولین و سازمان‌های مربوطه با مسأله تفاوت قیمت کالای واحد در نقاط گوناگون

ما را دنبال کنید

به اشتراک گذاری این مطلب!
مطالب مرتبط
نظرات
کاربر مهمان -> 1390/10/07
پاسخ

حرف نزن وگرنه یارانه ات را قطع میکنند

کاربر مهمان -> 1390/10/07
پاسخ

فقط مالیات سالانه و مالیات 4%را عشق است

حمید -> 1390/10/07
پاسخ

من دو جفت کفش واسه خودم و پسرم از بهارستان خریدم 15 تومن همون کفش رو تو سه راه جمهوری قیمت زده بودن 48 تومن این مشکلیه که سالهاست تو مملکت ماست و خیلی ها هم خواستن که رفعش کنن ولی موضوع اینه که یک همچین کاری کار هر کسی نیست بقول شاعر گاو نر میخواهد و مرد کهن

کاربر مهمان -> 1390/10/07
پاسخ

اینجا هر کی هر چقدر دوست داره میفروشه. نه قیمت اجناس واقعیه نه درآمد ما. قیمت اجناس و کالاها و وسایلی مثل خودرو خیلی بیش از قیمت واقعیه و درآمد خیلی کمتر از مقدار واقعی

soroush -> 1390/10/07
پاسخ

تابناک جان چیز عجیبی کشف نکردی ! ملک مغازه های بالای شهر گران هستند و سرمایه گذاران می بایست سرمایه گذاری بیشتری انجام داد و به تبع آن سرمایه گذار درخواست بازده سرمایه گذاری خود را می کند و محل تامین آن جیب مشتری و شهروندان است !!!

کاربر مهمان -> 1390/10/07
پاسخ

وقتی مسئولین این مملکت فقط دنبال سیاسی کاری و سیاسی بازی هستند هیچ چیز درست نمی شود حتی سیاست

کاربر مهمان -> 1390/10/07
پاسخ

به نظر من این اصلا بد نیست. برای چه یک پولداری که در بالای شهر زندگی می کند و برایش اصلا پول مهم نیست باید همان قیمت یکسانی را برای یک کالا پرداخت کند که یک پایین شهری پرداخت می کند. اگر بالاشهری هم برایش مهم باشد کمی به خودش زحمت می دهد و به بازار می رود تا جنس ها را ارزان بخرد. در ضمن اجاره مغازه ها و مخارج یک مغازه در بالای شهر چند برابر پایین شهر است و طبیعی است که مجبور هستند جنس ها را گران تر بفروشند. آن کشی که ساعت هفتاد هزارتومانی را پانصد هزار تومان می خرد اصلا برایش مهم نیست و حتی حاضر نیست به خاطر چهارصد هزار تومان یک ساعت در ترافیک شهر بماند.

کاربر مهمان -> 1390/10/07
پاسخ

اینطور که مشخص است یک حس بی تفاوتی در همه بخصوص مسولین بوجود آمده و همه چیز زا رها کرده اند و تنها ضرر آن به مردم کوچه و بازار است باید فکر اساسی بشود سابقه نداشته این بل بشو بوده باشد

علی -> 1390/10/07
پاسخ

این مسئله کاملا درست است متاسفانه نظارتی وجود ندارد هرکس اجناس خودرا با هر قیمتی می فروشد دو مغازه در کنار یکدیگر یک جنس با یک مشخصات را با دو قیمت متفاوت می فروشند

ناشناس -> 1390/10/07
پاسخ

هرچند اختلاف قیمتها در خیابانها و محله های تهران وجود دارد و گاهاً چند برابری می باشد ، این اختلاف بعضاً در استانهای دیگر کشور و شهر به شهر نیز به شکل غیر منطقی وجود دارد پس چرا قاطعانه برخورد نمی شود.

کاربر مهمان -> 1390/10/07
پاسخ

تا بوده همین بوده داداش تابناک ...

کاربر مهمان -> 1390/10/07
پاسخ

دلت خوش آقا اینجا ایران است . خود دولت دلار 850 تومانی را 1520 تومان می فروشد

ج -> 1390/10/07
پاسخ

همه و از جمله شما خوب میدانید که ریشه تمام مصیبتهای مشابه این از تورم (که به قول دکتر رئیس دانا بزرگترین دزدی تاریخ هست ) نشأت میگیره .

کاربر مهمان -> 1390/10/07
پاسخ

خدا رو شکر یکی بالاخره این موضوع رو گفت... ممنونم تابناک...

عرفان -> 1390/10/07
پاسخ

بعضی ها پول های باد آورده دارند و برای کلاس گذاشتن از این فروشگاه ها خرید میکنند و پول برایشان مهم نیست. یک بلوز زنانه در بازار 8 هزار تومان در میدان ولعصر 14 و در میدان تجریش 22 هزار تومان قیمت شده است. فروشنده ای میگفت بعضی ها اگر قیمت کالایی کم باشد نمی خرند ماهم از خریت آنها استفاده میکنیم و قیمت کالا را چند برابر میکنیم که بخرند آن خر ها.

کاربر مهمان -> 1390/10/07
پاسخ

به نظرتون تو کشور ما هم اگر مثل بقیه کشورها مرزها باز بود و شرکتها و مارکها می تونستند شعبه ایجاد بکنند و اگر دولت ما هم به جای حمایت از صنعت داخلی با وامهای ... از مردم حمایت می کرد و کمک می کرد که بدستشون کالاهای با کیفیت برسه و بدین وسیله صنعت داخلی هم مجبور به رشد و توسعه کمی و کیفی می شدند، مشکل کمتر نمی شد؟؟؟

کاربر مهمان -> 1390/10/07
پاسخ

در اروپای بحران زده نرخ قیمت ذاره در کل اتحادیه واحد میشه.حالا از اول خیابان تا آخر خیابان یه کیلو گوجه یکسان نیست!!!!!

کاربر مهمان -> 1390/10/07
پاسخ

بردار جان اشتباه نکن یک جنسی هست 480 هزار تومن مطمئن باش اون اصل و اونی که 80000 تومنه قلابیه اینقدر اختلاف قیمت ممکن نیست

کاربر مهمان -> 1390/10/07
پاسخ

بعضی ها گران خریدن را کلاس میدانند

جعفر -> 1390/10/07
پاسخ

تورم رو که نمی شه دستگیر کرد. پیرو فرمایش دکتر رئیس دانا می توان نتیجه گرفت که بانکها بزرگترین دزدان دنیا هستند! راستی حفظ ارزش پول جزو وظائف کدوم تشکیلاته؟

میثم -> 1390/10/07
پاسخ

کاش مشکل فقط این بود !! تورم واقعا به اوج خودش رسیده ... تا دیروز ارز روز به روز بالا میرفت ، حالا به پوشاک و لوازم صوتی تصویری هم سرایت کرده ... خدا به دادمون برسه .. هر روز درامدمون کمتر میشه و از اون طرف داره هر روز اجناس گرونتر میشن ... ارزش ریال خیلی اومده پایین ... این به ضرر کل کشور هستش و دودش توی چشم همه میره جز یک عده رانت خوار

کاربر مهمان -> 1390/10/07
پاسخ

من نمی دونم دوستان تابناکی اختلاف اون ساعت تقلبی بازار تهران رو با نمایندگی رسمی اصل همون ساعت درک نمی کنن! شما یه کفش چینی بی کیفیت رو میخری مثلا 30 تومن ولی یک کفش اصل رو باید بین 150 تا 300 تومن بخرین! حالا به این میگین فروش کالای مشابه با قیمت های متفاوت! واقعا که!

ktil -> 1390/10/08
پاسخ

بعضی اجناس اصل فقط در فروشگاههای گران هست اختلاف قیمت در بعضی اقلام صحت ندارد

میثم -> 1390/10/08
پاسخ
کاربر مهمان -> 1390-10-07 23:20:12

من نمی دونم دوستان تابناکی اختلاف اون ساعت تقلبی ب...

بجای فرافکنی بهتره بیشتر دقت کنی !!حالا لباس و کفش هیچی، میوه که دیگه اصل و غیر اصل نداره ... برو ببین اختلاف چقدره ...

سلیمان -> 1390/10/08
پاسخ

با سلام من فکر میکنم تقصیر بالا شهرو پایین شهر نیست این فرهنگ غلط که به خیلی از ماها مخصوصا نسل جوان مستولی شده وخرید اجناس خارجی بقول بعضیها (مارک دار) وانهم از جاهای ان چنانی را یک نوک فخر فروشی میدانند درصورتیکه خیلی از اجناس داخلی بهتراز مشابه خارجی است یک زمانی بعد از ایتالیا کفش ایران دوخت تبریز در دنیا دوم بودو حالا ببینید سود جویان طماع چه کار میکنند البته حساب افرادی که حساب موجودی بانکهای انها میتواند کره مریخ یکجا بخرند جداست انها نوع وقیمت برایشان مهم نیست محل خرید وگران خرید پز داره در ضمن در این مورد مقصران دیگری هم هستند گر ذکر شود یک کتاب ده جلدی میخواهد که جایش اینجا نیست متشکرم

کاربر مهمان -> 1390/10/08
پاسخ
کاربر مهمان -> 1390-10-07 23:20:12

من نمی دونم دوستان تابناکی اختلاف اون ساعت تقلبی ب...

چند نکته دانستنش مهم است: اول اینکه چند نرخی بودن عیب نیست بلکه در اقتصاد حسن هم است چون ایجاد رقابت می می کند. و این مشتری است که انتخاب می کند.اما درستش این است که یک جنس در مغازه های نزدیک به هم چند نرخ داشته باشد نه در محله ها و ارزش جنس به محله باشد. دوم در شرق مسئله ای به نام سرقفلی داریم که چندین سال است در اروپا بواسطه سرازیر شدن شرقی ها دارد مد می شود، آشنایی مغازه ای را در مرکز یکی از شهرهای اروپایی کرایه کرد( توجه کنید نرخ کرایه ملک بر اساس متراژ مغازه و دارا بودن امکانات بهداشتی و سپس میزان فروش مشخص می شود) او چون می خواست کار مستاجر قبلی را ادامه دهد مبلغی را بابت دکوراسیون دست دوم و اجناس بدرد بخور و ارزانتر به مستاجر قبلی پرداخت کرد. پس از یکسال گفت می خواهم مغازه را تخلیه کنم به مراجعه کنندگان مبلغی بسیار بالا و عجیب را پیشنهاد داد وقتی گفتند چرا گفت این بابت سر قفلی است و اجناس و دکوراسیون. سرقفلی! حالا مالک و بنگاه نمی فهمیدند چه می گوید چون اگر ورشکست شده ماندنش ضرر است و اگر کارش خوب است رفتنش چرا؟ همین موارد دلیلی شده که بسیاری از مالکین در قرارداد قید می کنند اگر موقع تخلیه سر قفلی گرفتید به دادگاه شکایت می کنیم و در انتخاب مستاجر دوم شما حق انتخاب ندارید. سر قفلی پولی است که مانند ربا تیشه به ریشه اقتصاد می زند.

کاربر مهمان -> 1390/10/08
پاسخ
کاربر مهمان -> 1390-10-07 23:20:12

من نمی دونم دوستان تابناکی اختلاف اون ساعت تقلبی ب...

از کجا معلوم که همون کفش چینیه رو بهت نداده باشن 150 الی 300 تومن عزیزم . یعنی می خوای بگی که کارشناس اجناسی...

وحید -> 1390/10/08
پاسخ

بنظر من این اختلاف قیمت ها واقعی نیست و ناشی از تغییر دادن قیمت ها در برنامه فتوشاپه!! گفتم یکم دورهمی بخندیم

کاربر مهمان -> 1390/10/08
پاسخ
کاربر مهمان -> 1390-10-07 22:48:05

بردار جان اشتباه نکن یک جنسی هست 480 هزار تومن مطم...

آقای ناشناس گاهی مواقع همینطور است که شما می گویی ولی اکثر مواقع خیر بنده جنسی را با 5 هزار تومان سود می فروشم 82 هزار تومان همکار بنده چون با مشتری رفیق است و می داند وی به بازار سرک نمی کشد همان جنس را می فروشه 150 هزار تومان قیمت خرید من 77 هزار تومان و قیمت خرید ایشان چون بصورت عمده خریداری می کنند 65 هزار تومان فرزند من کتانی 14 هزار تومانی به پا می کند فرزند ایشان کتانی 95 هزار تومانی هزینه زندگی این افراد را شما و امثال شما با خود فریبی هایتان و کلاس گذاشتن برای خرید از پاساژهای معروف پایتخت می پردازید. موفق باشید

کاربر مهمان -> 1390/10/08
پاسخ
کاربر مهمان -> 1390-10-07 22:51:03

بعضی ها گران خریدن را کلاس میدانند...

این خیلی ها همون ها نیستند که قراره یارانه هایشان قطع شود؟؟

کاربر مهمان -> 1390/10/08
پاسخ

کار را به نخبگان بسپارید ؛ حلش می کنند.

بهمن -> 1390/10/08
پاسخ

سلام: عزیزان چرا دنبال نخود سیاه میگردید!!! یک سر انگشتی محاسبه کنی با نوسنات بی حساب وکتاب ارز و طلا یک بازنشته اگر 1.5میلیون توان در ماه مشابه پارسال حقوق می گرفت دقیقا 350000هزار تومان قدرت خرید ش کاهش یافته ! حلا شما پیدا کن پرتقال فروش را!!!

کاربر مهمان -> 1390/10/08
پاسخ
کاربر مهمان -> 1390-10-07 20:17:01

به نظر من این اصلا بد نیست. برای چه یک پولداری که ...

روشهای دیگری هم برای پول گرفتن از افراد با درامد بالا هست مثله مالیات گرفتن.نیازی به دزدی کردن ازشون نیست

مهدی -مشهد -> 1390/10/08
پاسخ

چرا چند سال است که نوشابه درعربستان یک ریال وقیمت کالا درایران بعضی وقتها ساعت می زند چه کسی میتواند به این سؤال جواب بدهد؟

هادی -> 1390/10/08
پاسخ
soroush -> 1390-10-07 19:38:19

تابناک جان چیز عجیبی کشف نکردی ! ملک مغازه های ب...

به آن مالیات ده هابرابری را هم اضافه کنید

محسن -> 1390/10/08
پاسخ
جعفر -> 1390-10-07 22:55:07

تورم رو که نمی شه دستگیر کرد. پیرو فرمایش دکتر رئی...

... باهوش این جعفرخان همون ج بالائیه تابناک گیج میزنه تو دیگه چرا ؟!! :-)

کاربر مهمان -> 1390/10/08
پاسخ

لااقل تعزیرات رو جمع کنید تا این مفت خورها دیگه هزینه ای زاید بر دوش ما مردم نگذارند . چون اندازه ای که حقوق میگیرن برای این مردم کار نمیکنند

کاربر مهمان -> 1390/10/08
پاسخ

شاعر خوش سخن چنین حال مارا بازمی گوید . این ره که تو می روی به ترکستان است !

کاربر مهمان -> 1390/10/08
پاسخ

وقت مسئولین را با این حرفها نگیرید!!!!!کی دنبال برج سازی ، دلار، سکه و...بره

کاربر مهمان -> 1390/10/08
پاسخ

تا زمانی که دولت ودستگاههای اجرایی دیگر در اجرای صحیح قانون کوتاهی کنند فروشندگان بی انصاف هم یکه تازی میکنند.

غلامرضا -> 1390/10/08
پاسخ

یک اشتباه کوچکی شده است با تابلوی راهنما به سوی مدینهء فاضله ما را برده اند تو شهر هرت..در این شهر هیچ کس به هیچ کیه حتی 5+1=11.9 درب هر خانه و مغازه نوشته بابا کی به کیه؟اینجا شهر ایده آل ماست هر کس هر کاری دلش میخواهد میکندشهر هرت 3=25

کاربر مهمان -> 1390/10/08
پاسخ

دقیقا این اختلاف قیمت وجود دارد . من خودم از یک مغازه در بازار تجریش کفشی را به قیمت 28000 تومان خریدم و همان کفش را در پاساژ قائم تجریش پشت ویترین یک مغازه 47000 تومان ارائه میدادند . . . میبینید که اختلاف مکانی چندانی هم وجود ندارد . ولی بعضی ها به کلاسشون نمیخوره که بگن فلان جنس را از مثلا از کوچه برلن خریدن چون کمتر از جردن را قبول ندارند . بنا بر این هر که کلاسش بیش خرجش بیشتر . . . .

ناشناس -> 1390/10/08
پاسخ

مشکل اصلی کالاهای چینی است. این بی خدایان باعث شدند که شما تفاوت کالای اصلی و تقلبی را تشخیص ندهید. و تنها راه تشخیص آن برای عموم ملت قیمت است که فروشندگان نیز از آن اطلاع دارند و کمال سوء استفاده را می کنند. اصلا" کالای چینی تقلبی با یک برند ولی مدل کمی متفاوت، اصلی و فرعی فروخته می شود و در بسیار ی از مواقع فروشنده به تیپ و قیافه خریدار توجه می کند و بعد قیمت را می گوید.

کاربر مهمان -> 1390/10/08
پاسخ

قربان این سابقه 50 ساله دارد یک کت در ولی عصر 250000 هزار تومان همان در تجریش 350000 تومان اصلاح سردر بازار 6 یا هزار تومان در فرودگاه 30000 تومان

کاربر مهمان -> 1390/10/08
پاسخ
کاربر مهمان -> 1390-10-07 20:17:01

به نظر من این اصلا بد نیست. برای چه یک پولداری که ...

غیب گفتی ها، توی آمریکا هم همینجوریه ؟؟

کاربر مهمان -> 1390/10/08
پاسخ

به اصفهان بروید از این سر شهر تا اون سر شهر تمام قیمتها یکسان است چون اصفهانی جماعت نمی گذرارد بابت کلاس کلاه سرش برود ولی تهران ......

رضا -> 1390/10/08
پاسخ

ساده هستیدا... اکثر همان آقایان بازاری تهران در شمال شهر مغازه دارند و اجناسشون رو به چند برابر میفروشند. برو تحقیق کن بچه جون...

بوشهر -> 1390/10/08
پاسخ

من یک پیراهن در چغادک خریدم 8 هزارتومان . همان پیراهن در بوشهر ( 25 کیلومتری چغادک ) قیمت آن 26 هزارتومان بود .

مریم -> 1390/10/08
پاسخ

دلیلش واضحه چون نظارتی وجود ندارد و هر کس هر قیمتی دوست داره می فروشه!

رضا -> 1390/10/08
پاسخ

بنده یک کفش را از آلمان خریدم 60 یورو (البته با 40 یورو تخفیف ) همان کفش در چهار راه طالقانی کرج 450 هزار تومان قیمت دارد .واقعاً هیچ نظارتی در کشود وجود ندارد و فکرکنم کشور ما از این لحاظ بهشت فروشندگان و مغازه داران است . مردم هم که بیکارند که برای یک جنس حد اقل از سه نطقه ی شهر قیمت بگیرند و کمترین را بخرند! این حرفها کدامست ؟ پس وظائف نظارتی دولت چیست که فقط بصورت شعار گونه مسائل کلان اقتصادی را در یک مصاحبه حل و فصل میکند . چطور بود که درابتدای اجرای برنامه هدفمندی در سال گذشته هیچ حنبنده ای نمی توانست حتی یک ریال تغییر قیمت داشته باشد؟

کاربر مهمان -> 1390/10/08
پاسخ
کاربر مهمان -> 1390-10-07 19:20:18

فقط مالیات سالانه و مالیات 4%را عشق است...

واقعا جالبه - مالیات 3 درصد رو کردن 4 درصد و حتی بعضی ها 5 درصد صداشم در نیاوردن !

کاربر مهمان -> 1390/10/08
پاسخ

شیرکاکائو چه ارزش افزوده ای داره که 4% مالیات ارزش افزوده می گیرن؟!!

کاربر مهمان -> 1390/10/08
پاسخ
کاربر مهمان -> 1390-10-07 23:20:12

من نمی دونم دوستان تابناکی اختلاف اون ساعت تقلبی ب...

دوست ناشناس من! بنده نه کارشناس اجناسم نه ادعایی دارم! من فقط تجربه خودم رو میگم از موقعی که یادم هست تا حد امکان همه چیز رو از نمایندگی رسمی خریدم! یه بار به عمرم یه کفش از بازار خریدم 1 ماه دوام نیورد ولی بقیه کفشام براحتی 6 ماه مثل روز اولش موندن! درباره بقیه چیزها هم همین جور! از قدیم گفتن: هر ارزونی بی علت نیست هر گرونی بی حکمت نیست!

سلیمان -> 1390/10/08
پاسخ

با سلام دیروز نظری دادم چاپ شده ممنون امروز میخواهم یکی دیگر از دلایل وضع موجود دربازار ایران را با هم برسی کنیم نظر بنده بر این است که متاسفانه مردم ایران در هیچ زمینه ای بکار گروهی علاقمند نیستند =درمسایل سیاسی= اقتصادی اجتماعی فرهنگی وووووو اگر مسولین تشویق تبلیق وحمایت کنند فروشگاهای زنجیرهای با سرمایه مصرف گنندگان توجه داشته باشید عرض کردم(با سرمایه مصرف کنندان) نه کارتلهای تمامیت خواه بصورت سهامی عام تشکیل ودر تمام نقاط ایران مخصوصا در شهرها وبخشها واجناس درجه یک عمدتا تولیدات داخلی با یک قیمت در سرا سر ایران اسلام توضیع گردد البته نا گفته نماند نمونهای در حال حاضر وجد دارد تا حدی موفق هم هستند البته نه مثل بازا های تره بار که خریدار حق انتخاب ندارند ولی حداقل قیمتها تحت کنترول است خوب ببینید کنترول هزاران هزار دکه ومغازه راحته یا جندین شرکت زنجیره ای خوب حتما سوال میکنید با این مراکز تجاری که هر روز مثل قارچ در نقاط تهران سبز میشود وبا ان مقازهای با سر قفلی میلیاردی جکنیم خیلی ساده است یک هیت امنای انتخابی + نماینده وزارتخانه مربوطه تشکیل و برای هر کالایی قیمت متناسب تعین وکلیه مقازها با یک قیمت اجناس خود را بفروشند حالا هر فروشند مردمدارتر باشد مشتری دار خواهد بود راه کارهای بیشمار که میتوان ارایه داد انوقت دیگر شمالوجنوب وشرق وغرب وووو نخواهیم داشت بقیه مطالب فردا شب متشکرم

تکنولوژی -> 1390/10/09
پاسخ
حمید -> 1390-10-07 19:34:34

من دو جفت کفش واسه خودم و پسرم از بهارستان خریدم 1...

این مسئله ای است که در همه کشورها وجود دارد. دوای درد (یا تسکین و تخفیف) آن، یکی گسترش "برند" (مارک) است. در ایران سال های سال برند ستیزی کرده اند. غافل از اینکه برخی برند های مصرفی، کالاهای ارزان و به صرفه ای در غرب میفروشند و برند (Brand) معرف تجملات یا مارک گرایی نیست. تمامی فروشگاه های برند در سطح یک کشور قیمت های یکسانی دارند چه برسد به سطح شهر. دوای دوم، گسترش فروش اینترنتی است. اینترنت پرسرعت در ایران گسترش نیافته، وگرنه در خارج از ایران با استفاده از فروشگاه های آنلاین فقط در یک لحظه میتوان قیمت یک کالا را در بیش از 100 فروشگاه سطح شهر دید. مثال آن فروشگاه اینترنتی آمازون و کالا یاب "گوگل شاپینگ" است.

کاربر مهمان -> 1390/10/09
پاسخ

من یک عضو هییت علمی بودم که 10 ساله بازنشسته شدم بخدا فقط یک جفت کفش خریدم.نان سنگک پارسال 500 تومان امسال 1000 تومان.نارنگی کیلویی 3.5 هزار کمتر نشد سیب کیلویی 3000 تومان .تا کی به مردم بگم گوشت دوست ندارم و یا به میوه حساسیت دارم؟ ضمنا به دلیل خوب کار کردن و مسولیت های مختلف تعدار زیادی هم تشویق نامه از رییس دانشکده،دانشگاه ،وزیر و ... دارم.از رفتن دکتر تا حد امکان خود داری میکنم.چون هزینه بالست.700هزار تومان ما برای آب و برق و تلفن و مالیات وعوارض نو سازی و خرج تعمیرات منزل و پول بیمه خدمات درمانی و خدمات تکمیلی میره.گه اونهم فقط از 10% هزینه های درمان بستری را میدهند.نمیدانم چی بگم؟ فقط به جوانها توصیه میکنم راه کلاهبرداری را یاد بگیرند.چون علم و 40 سال خدمت صادقانه به درد نمیخورد.به جز یک تن علیل چیزی باقی نمی ماند.نمیدانم به که گویم این حکایت به کجا برم شکایت؟؟؟؟

امیر -> 1390/10/09
پاسخ

بی انصافی نکنید دمکراسی را زیر سوال نبرید دمکراسی در بازار آشفته قیمتها بر قرار است.

احمد -> 1390/10/09
پاسخ

راه کنترل این دوگانگی / نظارت مامورین دولتی و مسولین مربوطه است / راه دیگری شما می شناسید ؟ اگر هست لطفا بنویسید.

امیر اکبری از تبریز -> 1390/10/09
پاسخ
کاربر مهمان -> 1390-10-07 19:20:18

فقط مالیات سالانه و مالیات 4%را عشق است...

طبق قانون مالیات ارزش افزوده از 3درصد شروع شده امسال 4درصد شده و از سال آتی نیز هر سال یک درصد به آن افزوده خواهد شد

کاربر مهمان -> 1390/10/09
پاسخ

خواستم بگم وضع کرج از اینم بدتره .... از سر چهار راه طالقانی کرج راه بیفتید به سمت میدون کرج ( میدون امام ) و خیابون بهشتیو بیاید پایین .. همینطور که به مسیر ادامه میدید قیمت یک مدل جنس کمتر میشه .... نمونش کفشی بود که یک سال پیش خریدم چهار راه طالقانی نزدیک 60 تومن نرسیده به میدون شهدا نزدیک 50 تومن قبل از خیابون فاطمیه نزدیک 40 تومن (37 تومن ) همشونم دقیقا یک مارک و یک طرح کفش بودن ...حالا من دیگه پاساز آزادی نرفتم که همون کفشو بالای 100 بخوان بگن D:

مهدی موحد -> 1390/10/09
پاسخ

اگه این آشفته بازار نباشه کی میخواد سود ببره ؟

کاربر مهمان -> 1390/10/09
پاسخ

ولی حال کردی اون پسره را که جلوی مغازه وایساده بود!؟؟؟

کاربر مهمان -> 1390/10/11
پاسخ

این کالاهای گران که در مناطق مرفه نشین رو همون افراد کم بضاعت که شده از نون بشون میزنن ولی از تیپشون نمیزنن - اون پولاداراش اگه واسه این چیزا پول خرج می کردن که وضعشون این نبود!!!!!!

نظر شما

نظرهای حاوی توهین، افترا یا نوشته‌شده با حروف لاتین (فینگلیش) منتشر نمی‌شوند.

نظرسنجیآرشیو
نظرسنجی
آخرین اخبار
پربازدیدترین عناوین