سرویس بینالملل ـ به دنبال ابتلای رئیسجمهور چپگرای آرژانتین به بیماری سرطان تیروئید، یکی از رهبران آمریکا جنوبی، آمریکا را عامل انتشار عامل این سرطان در میان سران کشورهای آمریکای جنوبی معرفی کرد.
به گزارش «تابناک»، «هوگو چاوز»، رئیسجمهور ونزوئلا، نخستین رئیسجمهوری بود که در آمریکای جنوبی به سرطان مبتلا شد. پس از وی «لولا داسیلوا»، رئیسجمهور سابق برزیل به این بیماری دچار گشت.
اینک گفته میشود، خانم «دایلما راسف» که جانشین وی شده و هم اکنون رئیسجمهور برزیل است، نیز به سرطان مبتلا شده است.
روز گذشته هم که اعلام شد، خانم «کرچنر»، رئیسجمهور آرژانتین، چهارمین شخصیت مهم آمریکای جنوبی است که به سرطان دچار گشته است.
شبکه جهانی «بی.بی.سی» در این باره گزارش داده است که هوگو چاوز، رئیسجمهور ونزوئلا، پس از آگاهی از ابتلای همتای آرژانتینی خود به سرطان در سخنرانی تلویزیونی، این احتمال را مطرح کرده که احتمالا آمریکا، نوعی تکنولوژی را برای ابتلای رهبران چپگرای آمریکای جنوبی به سرطان طراحی کرده است. وی این احتمال را در حالی طرح کرد که نمیخواست اتهامی جدی علیه آمریکا مطرح کرده باشد.
هوگو چاوز همچنین به تلاش آمریکاییها برای ابتلای زندانیان گواتمالایی به سرطان در دهه 40 اشاره کرد که به تازگی از سوی خود آمریکاییها افشا شده است.
اما رؤسای جمهور بعدی در معرض سرطان کیستند؟اگر احتمال هوگو چاوز را دستکم در همان حد احتمال در نظر بگیریم، شاید نفرات بعدی، رؤسای جمهور اکوادور و بولیوی، (رافائل کوررا و مورالس) خواهند بود.
به گفته چاوز اکنون باید آنان بسیار مراقب خود باشند، چرا که هم اکنون سرطان در کمینشان است.
افزون بر این چهار تن که به سرطان مبتلا شدهاند، نخست وزیر ترکیه، اردوغان نیز به تازگی به این بیماری دچار شده است؛ بنابراین، باید پرسید آیا بیماری اردوغان هم در همین منظومه تحلیل میشود، یا بیماری ادوغان حادثهای طبیعی است؟