یازده جمله به یاد ماندنی سال 2011
فوتبالی‌ها به عنوان عناصر سازنده چهارمین صنعت پولساز کنونی در دنیا، بیش از حرف به عمل‌گرایی عادت دارند، ولی هنگامی که سال میلادی به پایان خود نزدیک می‌شود، بین همه جمع‌بندی‌های کیفی و کمی، حرف و حدیث‌ها هم در کفه ترازوی قضاوت قرار می‌گیرد. در سال میلادی رو به پایان هم اتفاق مشابه رخ داد. در لفافه درخشش بارسلونا، جنجال‌های لفظی مورینیو به چشم آمد.
سخنان جالب فوتبالی‌ها در سال ۲۰۱۱
سرویس ورزشی ـ سال 2011 در آستانه پایانی است؛ سالی که برخی‌ها در مقابل سوت‌های انتقادی خودشان را خوش تیپ و پولدار خواندند. برخی‌ها از برنامه برخی تیم‌ها پیش از آغاز بازی‌ها، درباره غیب شدن توپ‌ها پرده برداشتند و... .
به گزارش «تابناک»، شاید هیچ زمان دیگری به اندازه زمان برگزاری ال کلاسیکو، بازار بر زبان آوردن جملات سال داغ نشود. در سال 2011 هم دو تیم رئال و بارسلونا، پنج بار برابر هم قرار گرفتند که این جنجال‌های بامزه فوتبالی به اوج خودش برسد.
در اینجا می‌توانید یازده جمله به یاد ماندنی سال 2011 را بخوانید.
* «من با این مرد آشنا شده‌ام که می‌تواوند بخش عمده‌ای از بدهی‌های دولت را بپردازد»؛ این جمله‌ای بود که میگل آنخل روویا، پس از فروش 80 درصد از سهام باشگاه راسینگ سانتاندر به اسهان علی سید، سرمایه‌دار هندی که سرانجام نتوانست وعده‌هایش درباره سرمایه گذاری در باشگاه را محقق کند، بر زبان آورد.
* «بازی کردن فوتبال بدون توپ، خیلی بازیکن را خسته می‌کند»؛ این جمله‌ای بود که ارنان داریو گومس، سرمربی تیم ملی کلمبیا پس از دیدار دوستانه تیمش مقابل تیم ملی اسپانیا در مادرید بر زبان آورده بود.
 * «ترجیح می‌دهم که ساک بوکسی باشم که ترسوها به آن ضربه می‌زنند. من اینگونه به دنیا آمدم. اینگونه رشد کردم و این گونه خواهم مرد؛ بدون ترس از بر زبان آوردن واقعیت‌ها».مورینیو که بعد از گلایه‌ای که درمورد ساعت برگزاری یکی از بازی‌های تیمش داشت، شاهد آغاز یک جنجال شده بود و پس از آن بود که او این سخنان را بر زبان آورد.
 
* «او رئیس لعنتی و صاحب لعنتی اینجا و این سالن کنفرانس است و من نمی‌خواهم وارد رقابت شوم»؛ پپ گواردیولا در سالن کنفرانس خبری ورزشگاه سانتیاگو برنابئو و در جریان دیدار رفت تیمش مقابل رئال در دور رفت مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا ـ که با برد دو،‌ صفر بارسا همراه بود ـ این سخنان را بر زبان آورد.
* «گواردیولا یک مربی فوق العاده در دنیای فوتبال است، ولی به گونه‌ای یک جام قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا کسب کرده که من شرمم می‌آید با آن جنجالی که در استمفورد بریج به راه افتاد، این جام را فتح کنم و امسال، اگر گواردیولا و بارسلونا به قهرمانی برسند، این جام با جنجال برنابئو به آنها خواهد رسید»؛ این یکی از آن اظهارات به یاد ماندنی مورینیو بود.
آقای خاص پس از شکست دو بر صفر تیمش مقابل بارسلونا در دیدار رفت مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا، در حالی که به شدت از عملکرد داوری ناراضی بود، این جملات را گفت.
* «او یک فرد بی‌خانواده است. من رفتار خوبی با او دارم، ولی او می‌تواند کیفت را بدزدد و پس از آن در مقابلت معذرت خواهی کند و خودش را پاک و منزه نشان دهد. با آن شیوه صحبت کردنی که دارد»؛ خوسه لوئیس مندیلیبار، مربی اوساسونا این سخنان را درباره خاویر آگیره، مربی مکزیکی رئال ساراگوسا بر زبان آورده بود.
* «برای من سوت می‌زنند چون خوش تیپم، پولدارم و یک فوتبالیست بزرگ هستم و همه آنها به من حسادت می‌کنند»؛ این واکنشی بود که کریستیانورو نالدو، ستاره پرتغالی رئال مادرید در مقابل سوت‌های انتقادی هواداران تیم دینامو زاگرب در مصاف این دو تیم در مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا از خود نشان داد.
* «جلسه ما مثل یک لجن سیاه و افتضاح بود»؛ خوسه ماریا کروس، نایب رئیس باشگاه سویا پس از نشستی که در دفتر سازمان برگزاری رقابت‌های لالیگا برای بررسی حق پخش تلویزیونی بازی‌ها برگزار شد، این جمله را به زبان آورد.
* «نمی دانی چطور بازی کنی: اگر آنها را تحت فشار گذاری، هشت گل به تو می‌زنند و اگر در انتظار آنها بایستی و منتظرشان شوی هم همین طور»؛ پس از باخت صفر ـ هشت اوساسونا مقابل بارسلونا، خوسه لوئیس مندیلیبار نسبت به این شکست این گونه واکنش نشان داد.
* «به دنبال اشک و گریه هستید؟ باید بگویم که این اتفاق نمی‌افتد.» اوسائین بولت، دونده جامائیکایی، پس از آنکه نتوانست مجوز حضور در فینال 100 متر جام جهانی را بگیرد، این گونه واکنش نشان داد».
* «بازیکنان ما آنها را یک شست و شوی اساسی دادند»؛ ساندرو روسل، رئیس باشگاه بارسلونا پس از برد سه بر یک شاگردان گواردیولا در برنابئو و مقابل رئال در دیدار دو تیم در نیم فصل نخست رقابت‌های لالیگا.
جملات برگزیده فوتبالی‌ها در سال 2011
 ناپلئون بناپارت، حرف را بزرگترین داروی بشر می‌دانست. شاید حق با او باشد. چه جاذبه ای به اندازه گرمای گفتار مارتین لوترکینگ در جریان پرمخاطب‌ترین سخنرانی زنده تاریخ و یا آن اظهارات آشنای یوری گاگارین هنگام فرود آمدن بر سطح ماه، جهانیان را تحت تائیر قرار داد؟
اولی یک رویا داشت و دومی ادعا کرد مادر میهن سرانجام دانست فرزندش تا کجای آسمان پرواز کرده است. فوتبالی‌ها به عنوان عناصر سازنده چهارمین صنعت پولساز کنونی دنیا بیش از حرف به عملگرایی عادت دارند؛ اما وقتی سال میلادی به پایان خود نزدیک می‌شود، بین همه جمع‌بندی‌های کیفی و کمی، حرف و حدیث‌ها هم در کفه ترازو قضاوت قرار می‌گیرد.
در سال میلادی رو به پایان هم اتفاق مشابه رخ داد. در لفافه درخشش بارسلونا، جنجال‌های لفظی مورینیو به چشم آمد، در هجمه انتقادات ضد اینتر، زلاتان در میلان گاه و بیگاه حاشیه ساز شد و زیر سایه افت و خیزهای منچستر یونایتد، بالوتلی فریاد «چرا همیشه من؟» را سر داد.
«وین رونی بازیکن بزرگی است؛ اما حتی بهترین بازیکن منچستر یونایتد هم نیست». تنها شخصی مثل ماریو بالوتلی می‌تواند چنین اظهارات ضد و نقیض و البته طعنه آمیزی تحویل رسانه‌های گروهی بدهد.
«او به نوعی آلرژی مبتلاست. نمی دانم از چه نوعی اما صورتش متورم بود؛ نه، واقعا دلیلش را نمی‌دانم».
روبرتو مانچینی که به زعم وین بریج، علاقه ای به صحبت با بازیکنان سیتی ندارد، چندان هم از حال و روز بالوتلی بی‌خبر نیست!
«می‌توانم او را به زندان بیندازم؟ اگر خیلی عجله دارید، تا هفته دیگر این کار را انجام می‌دهم».
روبرتو مانچینی، سرمربی سیتی وقتی راه دیگری برای تادیب بالوتلی، ستاره ۲۱ ساله تیمش نیافت، مجبور شد چنین اظهاراتی را بر زبان بیاورد.
«امروز تا حدودی فصل نابسامان خود را جبران کردم. اریک کانتونا بازیکن بزرگی بود اما من را با او مقایسه نکنید، چون ماریو بالوتلی هستم».
چنانچه آغازگر سریال گلزنی‌های منجر به پیروزی شش بر یک تیمتان در خانه رقیب پرقدرت همشهری نام گرفته باشید، حق دارید در پایان چنین رقابتی، مبارز بطلبید!
«در فوتبال همیشه باید جدی باشیم و در این راستا وقتی فرصتی به دست می‌آورید، موظفید در سریع ترین زمان ممکن، کار را پایان دهید. برای من این قصه به پایان رسیده است و تنها امیدوارم بالوتلی از آنچه پیش آمد، درس گرفته باشد». واکنش مانچو به حرکت نمایشی بالوتلی هنگام گلزنی در بازی دوستانه تور پیش فصل مقابل گالکسی امریکا که منجر به تعویض ستاره سیه چرده شد.
«بچه‌ها نباید آتش بازی کنند، به ویژه وقتی به درستی شیوه آتش روشن کردن را نمی‌دانند».
در فاصله ۲۴ ساعت مانده به داربی منچستر، بالوتلی و دوستان ایتالیایی‌اش، مواد محترقه دست ساز را به قصد تفریح از پنجره حمام به درون خانه پرتاب کردند و سرانجام منزل ستاره سیتی آتش گرفت. ماریو پس از به ثمر رساندن گل اول داربی در اشار ه به این حادثه، نوشته روی تی شرت خود با مضمون «چرا همیشه من» را به معرض دید عموم گذاشت. این اظهار نظر از جانب یک همبازی مطرح شد. «به او گفتم هیچ توپی در اطراف تو نیست. اصلا نمی‌توانی شبیه مورینیو باشی. برو به جهنم. در آن لحظات عقلم را از دست داده بودم. خودم را جای پپ گذاشتم و از این فریاد‌ها به خود لرزیدم».
بخش فاش شده ماجرای درگیری‌های زلاتان در دوران بازی برای آبی و اناری‌های کاتالونیا؛ «وقتی راسل گفت، فروش من بدترین اشتباه زندگی اش بوده، گالیانی، وکیلم و بارتومئو، نایب رئیس بارسا در محل حضور داشتند. تکرار می‌کنم جدایی من نتیجه یک رابطه نادرست بود».
زلاتان ادعا می‌کند بارسا در از دست دادن او دچار اشتباه شد. «اگر در مالمو به دنیا می‌آمد، دوران کودکی جالبی را کنار هم پشت سر می‌گذاشتیم. البته من ترجیح می‌دهم در فضایی بازتر از اتاق‌های خانه ام، هنگام طبخ کباب در باغ، آتش سوزی راه بیندازیم!» طعنه ابراهیموویچ به بالوتلی.
«اگر مرا نادیده گرفته، چاره‌ای ندارم غیر از این که او را نیز مانند مارادونا به دیدن فیلم بازی‌هایم دعوت کنم. در این صورت خیلی خوب مرا به جا می‌آورد!» وقتی مسی، جایگاه اسطوره ای پله را زیر سوال برد، سلطان فوتبال جهان چنین واکنشی نشان داد.
«در مقیاس فردی، نیمار را کاملتر از مسی ارزیابی می‌کنم،. چون با هر دو پا خوب شوت می‌زند. توانایی دریبل در هر شرایطی را دارد و بسیار راحت دروازه‌ها را می‌گشاید»؛ یک حرف خنده دار دیگر از پله برزیلی!
«فکر کنم قرص‌هایش را در زمان مناسبی مصرف نکرده است. او نباید صبح زود از داروهایش استفاده می‌کرد!»
واکنش تمسخر آمیز مارادونا به اظهارات تحریک آمیز پله در مقایسه خودش با اسطوره فوتبال آرژانتین.
«گواردیولا مربی بزرگی است اما اگر من به آن شکل عجیب و بودار در استمفورد بریج جواز صعود به فینال را دریافت می کردم، هرگز بابت قهرمانی در لیگ قهرمانان به خودم نمی‌بالیدم».
به زعم مورینیو اشتباهات داوری، نقش مهمی در تسریع پروسه قهرمانی کاتالان‌ها در لیگ قهرمانان اروپا داشت. او هنوز پنالتی‌های نادیده گرفته شده چلسی در بازی برگشت مرحله نیمه نهایی فصل ۲۰۰۹-۲۰۰۸ را از یاد نبرده است. «او یک مربی و انسانی بی شخصیت است. هرگز نمی‌توانم خودم را با مورینیو مقایسه کنم».
درگیری لفظی پپ و آقای خاص به اوج رسید؛ وقتی سرمربی پر افتخار مدافع عنوان قهرمانی اروپا در یک کنفرانس مطبوعاتی نتوانست جلوی خودش را بگیرد و این حرف‌ها را بر زبان آورد.
«مورینیو فوتبال اسپانیا را نابود می‌کند. سبک بازی تیم او، گل زدن و فرار کردن است». پیکه هم خوزه را زیر تازیانه انتقاد قرار داد.
«درگیر یک جنگ نابرابر هستم. با این سنگ‌هایی که به سمتم پرتاب می‌شود، می‌توانم یک قصر بسازم».
شاید حق با ژوزه مورینیو (یکی از سه مربی فاتح لیگ قهرمانان با دو تیم مختلف) باشد! «هنوز شوک زده هستم. چگونه می‌توانید دعوت مربی به حضور در میدان را رد کنید؟ تبس یک شکست خورده واقعی به شمار می‌آید. به عنوان یک بازیکن، رفتار او غیر قابل قبول تلقی می‌شود. بازیکن وظیفه‌ای جز بازی کردن ندارد».
گرام سونس، سرمربی سابق لیورپول در تحلیل اقدام تبس مبنی بر رد دعوت مانچینی به حضور در بازی مقابل بایرن مونیخ. «یک پل اسکولز دیگر؟ نه. هرگز. نه تا یک میلیون سال دیگر!»
اظهار ارادت رایان گیگز به‌ هافبک کاملی که در پایان فصل ۲۰۱۱/۲۰۱۰ از فوتبال کناره‌گیری کرد. «ثروتمند، زیبا و محبوب هستم، درباره خودم توصیف دیگری ندارم».
نقش آفرینی در برتری یک ـ صفر مقابل دینامو زاگرب در دور رفت مرحله گروهی فصل جاری لیگ قهرمانان، دومین بازیکن برتر حال حاضر جهان را چنین از خود بی خود کرد. «هر سال برای حضور در جمع سه تیم برتر می‌جنگیم؛ اما برای نمونه، در دوازده بازی فصل گذشته گویا جای ما یک تیم دیگر در حال بازی کردن بود. مقصر کیست؟ مربی؟ کادر فنی؟ مافیا؟
هر سال سخت‌تر و سخت‌تر درگیر مبارزه با مسائل حاشیه‌ای می‌شویم»؛ اظهارات جالب و وبودار ولادیمیر رومانوف، مالک روس باشگاه‌هارتس اسکاتلند که ماه ژوئن در وب‌سایت باشگاه انعکاس یافت. «ناپولی سوپرمارکت نیست. شاید بتوانید ما را مغازه جواهر فروشی بنامید. البته مردم از قیمت اجناس ما می‌ترسند». آئورلیو دی لورنتیس، مالک ناپولی به وعده اش مبنی بر نگه داشتن ستاره‌های تیم در تابستان گذشته عمل کرد و سرانجام مردان جنوب ایتالیا به مرحله یک هشتم نهایی فصل جاری لیگ قهرمانان راه یافتند.
منابع: ابرار و گل

ما را دنبال کنید

به اشتراک گذاری این مطلب!
مطالب مرتبط
نظرات
کاربر مهمان -> 1390/10/12
پاسخ

جالب بود

نظر شما

نظرهای حاوی توهین، افترا یا نوشته‌شده با حروف لاتین (فینگلیش) منتشر نمی‌شوند.

نظرسنجیآرشیو
نظرسنجی
آخرین اخبار
پربازدیدترین عناوین