15 شهریور ماه سال جاری مردی به نام رحمت رضایی ناوه به شعبه بانکی دولتی در میدان 7 تیر مراجعه و با استفاده از شلوغی بانک، زمانی که کارمند باجه برای انجام اقدامات جاری بانک به سمت میز همکار خود رفت، دو سند جعلی انتقال وجه روی میز این کارمند قرار داد.
لحظاتی بعد وقتی که کارمند پشت میزش قرارگرفت و با این دو سند مواجه شد، پس از کنترل صحت اسناد و امضاها و غیره اقدام به تنظیم دو فقره چک رمزدار به مبالغ 4 میلیارد و 500 و 2 میلیارد و 800 هزار ریال کرد.
در بررسیهای بعدی وقتی که مشخص شد این اسناد جعلی است، کارمندان این بانک دریافتند این مرد ناشناس پس از آن که با مدارک هویتی جعلی با اسم رحمت رضایی ناوه چند روز قبل در شعبه دیگر از این بانک اقدام به افتتاح حساب کرده، در روز 14 شهریور ماه به شعبه آنها مراجعه کرده و برای مبلغ 200 هزار تومان درخواست صدور چک رمز دار به حساب خود را کرده است.
این فرد در روز بعد به همان شعبه در میدان 7 تیر مراجعه کرد و با اسناد جعلی درخواست دو فقره چک به مبلغ 730 میلیون تومان کرد.
از آنجایی که دو فقره سند 450 و 280 میلیون تومانی جعلی تمامی مشخصات ظاهری از جمله مواردی از رموزات و قراردادهای داخلی بین کارکنان و رئیس شعبه را کاملاً در خود داشت، کارمند شعبه به تصور این که این دو سند بررسی شده و اصیل و توسط سایر باجههای مرتبط و رئیس شعبه تأیید شده است و این که سند را رئیس، معاون یا کارمند شعبه روی میزش قرار داده اقدام به صدور چکهای رمزدار و انتقال وجوه اعلامی به حساب مورد نظر کرد.
بعد از صدور چک رمزدار، رئیس شعبه نیز با توجه به رعایت تمامی موارد مورد نظر، دو فقره چک را امضا کرد و در نهایت چکها تحویل مرد ناشناس شد.
بعد از این کلاهبرداری عجیب، نماینده حقوقی بانک اقدام به تنظیم شکایت در بازپرسی شعبه یکم دادسرای ناحیه 6 تهران کرد و خوشکلام بازپرس این شعبه کارآگاهان اداره 13 مبازره با جعل پلیس آگاهی تهران بزرگ را مأمور رسیدگی تخصصی به این موضوع و شناسایی و دستگیری این جاعل و کلاهبردار حرفهای کرد.
کارآگاهان اداره مبارزه با جعل پلیس آگاهی در تحقیقات اولیه خود از کارکنان بانک و بازبینی تصاویر دوربین مداربسته، پی بردند که این مرد ناشناس در روز قبل از این کلاهبرداری و زمانی که درخواست صدور چک 200 هزارتومانی را کرده بود، به دقت تمامی مراحل ریز فرآیند تبدیل یک سند به چک رمزدار را زیر نظر داشت و احتمالاً از همین طریق و پی بردن به این مراحل، در عصر همان روز اقدام به جعل سند درخواست صدور چک رمزدار در آن شعبه کرده است.
البته این احتمال که شاید این فرد ممکن است از کارمندان اخراجی یکی از بانکها باشد و با سالها تجربه، توانسته سندی بانکی با رعایت تمامی نکات ریز آن را جعل کند وجو دارد.
در تحقیقات بعدی مشخص شد رحمت پس از انتقال وجوه 730 میلیاردی به حساب خود در شعبه بانک مقصد، اقدام به خرید ارز در یکی از صرافیهای خیابان فردوسی کرده است.
در مراجعات بعدی با توجه به این که صرافی فاقد دوربین مداربسته بود، صاحب صرافی با دیدن تصاویر رحمت تأیید کرد این فرد همان کسی است که 730 میلیون تومان ارز از وی خرید کرده و وجوه مورد نظر را از وی دریافت کرده است.
صراف گفت: برای اطمینان از صحت معامله، معمولاًدر رقمهای بالا از مشتری تصویر مدارک هویتی را میگیرم. در حالی که این مدارک همان مدارک جعلی به نام رحمت بود.
در ادامه رسیدگی به این پرونده، کارآگاهان در بررسی سوابق متهمان سابقهدار، این مرد را شناسایی نکرده و نتیجهای از این طریق به دست نیامد. لذا بازپرس پرونده برای شناسایی و دستگیری متهم با درخواست انتشار بدون پوشش تصویر این مرد ناشناس در جرائد موافقت کرد.
سرهنگ کارآگاه فریدون رهبریان معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی تهران بزرگ گفت : از شهروندانی که از هویت واقعی این فرد ناشناس یا از مخفیگاه وی اطلاعی دارند درخواست میشود به اداره سیزدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ واقع در خیابان وحدت اسلامی یا شعبه یکم بازپرسی دادسرای ناحیه 6 تهران مراجعه و یا با شماره تلفنهای 51055513 یا 51055127 تماس حاصل کنند.
منبع: فارس