تورج عاطف
نگاهی به سالهای دور فوتبال می‌افکنیم و به یاد می‌آوریم که روزگاری در این دیار چه تیم‌هایی داشتیم شاهین، دارایی، تهرانجوان، هما در تهران، شاهین آبادان و صد البته شاهین اهواز در خوزستان و پلی‌اکریل اصفهان، سپیدرود رشت، استقلال رشت، چوکا انزلی، برق شیراز و... نامها بسیار هستند برخی از آنها هنوز مانده‌اند ابومسلم خراسان و ماشین‌سازی تبریز که روزگاری در سطح اول فوتبال کشور بودند.
نگاهی به سالهای دور فوتبال می‌افکنیم و به یاد می‌آوریم که روزگاری در این دیار چه تیم‌هایی داشتیم شاهین، دارایی، تهرانجوان، هما در تهران، شاهین آبادان و صد البته شاهین اهواز در خوزستان و پلی‌اکریل اصفهان، سپیدرود رشت، استقلال رشت، چوکا انزلی، برق شیراز و... نامها بسیار هستند برخی از آنها هنوز مانده‌اند ابومسلم خراسان و ماشین‌سازی تبریز که روزگاری در سطح اول فوتبال کشور بودند.
 به گزارشی از تلویزیون می‌نگریم خبرنگار خراسانی می‌گوید شاید سالها طول بکشد تا بار دیگر فوتبال خراسان نماینده‌ای در لیگ برتر داشته باشد. ابومسلم خراسان امروز کجاست؟ چه کسی می‌تواند باور کند استانی چنین متمول قادر نباشد تیمی را در لیگ برتر کشور تغذیه کند؟ اما چنین اتفاقی افتاده است ابومسلم خراسان که مردان بزرگی چون مسیح مسیح‌نیا، محمد پنجعلی، خداداد عزیزی، بادامکی، منصوری، جباری، تیموریان، واحدی‌نیکبخت، اکبر میثاقیان، اکبر اعظم، پتروویچ و اولروم در آن رشد کرده‌اند امروز حسرت می‌خورد و پیام مشهد دیگر تیم این استان هم هر سال یک دسته پایین‌تر سقوط می‌کند به تبریز می‌رویم آنجا هم روزگاری سبز قبایانی چون ماشین سازی داشت که در فوتبال کشور بزرگی می‌کردند، اما با سقوط شهرداری تبریز حالا تنها به تراکتورسازی خوش است و حالا نگاهی به داماش گیلان می‌افکنیم از دیر باز خطه گیلان مهد بازیکنان بزرگی بود و مردانی چون سیروس قایقران، غفور‌جهانی، علی افتخاری، سید جلال حسینی، پ‍‍‍ژمان نوری، احمد‌زاده، اشجاری، شیرزاد و بسیاری دیگر از سواحل با صفای گیلان خود را به فوتبال ایران معرفی کردند به یاد داریم روزگاری در این شهر قرمزهای محبوبی چون سپیدرود رشت و بعد هم آبی‌های استقلال رشت و صد البته استقلال انزلی رشد کردند و طی این سالها نام بزرگ ملوان بندرانزلی هم می‌درخشید و در کنار انزلی به ناگهان شهر رشت هم صاحب تیمی چون پگاه گیلان شد که بعدها به داماش تغییر نام پیدا کرد.
 این روزها داماش مشکلات عدیده‌ای دارد اختلاس بزرگ 3000 میلیاردی قربانی به نام گروه سرمایه‌گزاری و هلدینگ داماش را هم داشته است و این تیم دچار مشکلات مالی عدیده‌ای است هر چند که ملوان هم که قرار بود تحت حمایت منطقه آزاد انزلی قرار گیرد در روزمرگی‌ها دست و پا می‌زند، اما موضوع صحبت امروز ما داماش گیلان است امیر عابدینی مدیر عامل این باشگاه می‌گوید قرار است فولاد ماهان اصفهان که مدیر عامل نام آشنایی چون محمدرضا ساکت یعنی همان مدیر عامل اسبق سپاهان است برای خرید داماش پیش قدم شوند، اما مشکلات زیاد است این که روزگاری سپاهان نوین به لیگ برتر می‌آید و امتیازش را به فولاد اهواز می‌فروشند و امروز قرار است همان تصمیم گیرندگان برای اصفهان یک تیم دیگر یعنی به اصطلاح داماش و ماهان اصفهان درست کنند طنز تلخ فوتبال ما است، اما سخنان عابدینی جالب است که می‌گوید جلسه‌ای با مسئولین استانی و شهرداری و شورای شهر و هیات فوتبال و نمایندگان گیلانی مجلس داشته‌‌ایم و آنها قول داده‌اند در صورت عدم مشتری برای داماش خودشان پا جلو بگذارند و از تیم حمایت کرده و برای این تیم بودجه‌ای بگذارند می‌پرسیم چرا این همه مسئول استان گیلان می‌خواهند پس از مرگ سهراب به دنبال نوش دارو باشند؟
 چرا حالا که به زعم عابدینی قرار است این همه مسئولین اقدامی کنند باید در پی خریداران اصفهانی بدوند؟ شاید بد نباشد مسئولین استان گیلان و شهر رشت نگاهی به حکایت‌های تلخ امروز ابومسلم خراسان و ماشین‌سازی تبریز و شاهین اهواز بیافکنند و یا به یاد آورند روزگاری در شهر رشت تیمی به نام سپیدرود بود که آنقدر قوی بود که بعنوان نماینده ایران به مسابقات بین‌المللی قائد اعظم در پاکستان اعزام می‌شد، ولی حالا هیچ خبری از این تیم‌ها نیست کجا رفت شاهین اهواز که روزگاری قهرمان جام‌حذفی ایران و نماینده کشورمان در جام در جام آسیا شد؟ آیا مسئولین شهر رشت و استان گیلان می‌توانند بیاندیشند چند سال مردم آذربایجان خون و دل خوردند تا تراکتور سازی بار دیگر به لیگ برتر بازگشت؟ آیا بازهم این آقایان می‌خواهند دست روی دست بگذارند تا داماش و به دنبال آن ملوان به دسته لیگ اول سقوط کنند؟ چرا این آقایان امروز نباید به کمک داماش بیایند دست به دامان صنعت فولادی بشوند که گرفتاری زیادی با فولاد مبارکه سپاهان و فولاد مبارکه اهواز دارد گروه صنعتی ماهان در بسکتبال بسیار موفق بوده است و به طور حتم اگر داماش به اصفهان برود روزگار بهتری خواهد داشت، اما می‌پرسیم اگر داماش از رشت برود و ملوان هم بار دیگر اسیر فقر و نداری‌ها و از دست دادن بازیکن بشود کسی در زیر باران‌های زیبای استان گیلان اشک حسرت چون عاشقان فوتبال در خراسان نخواهد ریخت ؟

ما را دنبال کنید

به اشتراک گذاری این مطلب!
مطالب مرتبط

نظر شما

نظرهای حاوی توهین، افترا یا نوشته‌شده با حروف لاتین (فینگلیش) منتشر نمی‌شوند.

نظرسنجیآرشیو
نظرسنجی
آخرین اخبار
پربازدیدترین عناوین