فروش آب دریا در مرکز ایران

کد خبر: ۲۶۹۱۶۲
|
۱۰ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۳ 31 August 2012
|
19317 بازدید
|
۲
وزیر نیرو با اعلام تشکیل 2 کمیته از وزارت نیرو و نفت برای مذاکره بر سر خرید آب دریای خزر در فلات مرکزی ایران به منظور استفاده در پتروشیمی ها و پروژه های نفتی، گفت: پیمانکار طرح، مشغول تجهیز کارگاه برای آغاز به کار است.

مجید نامجو در گفتگو با مهر از آخرین اقدامات صورت گرفته در زمینه حل ایرادات مجلس برای اجرای طرح بزرگ انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران و همچنین مذاکرات دولت و مجلس در این باره خبر داد و گفت: این موضوع باید در وزارت نیرو دنبال و پیگیری شود.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه در حال حاضر چیزی که قابل طرح است، اینکه سیمای طرح انتقال آب خزر به فلات مرکزی ایران تصویب شده است، اظهار داشت: همچنین مورد تایید وزارت نیرو قرار گرفته و پیمانکار طرح نیز مشغول تجهیز کارگاه است.

نامجو ادامه داد: آنچه که باید این پروسه را تکمیل کند نیاز مصرف در فلات مرکزی ایران است که این محل با توجه به مذاکرات صورت گرفته و طرح های خوبی که صنعت نفت در محل مصرف آب در فلات مرکزی ایران دارد، یک تیم از وزارت نفت و یک تیم نیز از وزارت نیرو در اینباره مشغول مذاکره هستند.

وی خاطر نشان کرد: قرار است تفاهم نامه ای با وزارت نفت در زمینه خرید آب انتقالی از دریای خزر به فلات مرکزی ایران به امضا برسد که صنعت نفت بتواند برای احداث پتروشیمی ها و پالایشگاه ها در آنجا آب را مورد استفاده قرار دهد.

وزیر نیرو تاکید کرد: این موضوع به عنوان تکمیل کننده حلقه مفقوده طرح انتقال آب خزر به فلات مرکزی ایران بوده که انجام شده است.

به گزارش مهر، پس از کلنگ زنی پروژه بزرگ انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران، مجلس اعلام کرد که به دلیل برخی موانع و مسائلی که درباره نحوه تامین مالی این طرح وجود دارد، عملا اجرای آن باید منتفی تلقی شود.

پس از آن مطرح شد که دولت باید درباره موارد مدنظر مجلس و مسائل مالی پروژه راهکارهای موثرتری را ارائه کند. وزیر نیرو پیش تر به مهر اعلام کرده بود که موانع مدنظر مجلس در زمینه انتقال آب دریای خزر توسط دولت مورد بررسی قرار گرفته و مشکل چندانی در رفع آنها وجود ندارد.

به صورت کلی دولت با هدف گسترش تولید و صنایع در مرکز ایران و همچنین فراهم کردن زمینه استفاده از فضاهای فراوانی که در برخی استانها وجود دارد و تا پیش از این به دلیل نبود برخی زیرساخت ها و نیازها مانند دسترسی به آب عملا غیرقابل استفاده بود، در نظر دارد تا با اجرای پروژه بزرگ انتقال آب خزر به مرکز ایران، زمینه سرمایه گذاری و ایجاد رونق اقتصادی در مرکز کشور را فراهم کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۵
انتشار یافته: ۲
صابر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
اولا که این طرح زیاد جالبی نیست. بعدشم حالا که میخواد عملی بشه نمیدونم ما تا کی میخوایم توی طرح های به این بزرگی اینقدر محدود بدون پیش بینی احتمالات عمل کنیم. چه میشد کمی وسیع تر و عاقبت اندیش تر فکر و بررسی کنیم. اخه طرح به این بزرگی رو آدم رویه یه دریاچه اجرا میکنه؟ مگه ما دریای عمان و خلیج فارس رو که به ابهای آزاد متصل هستند رو نداریم؟ اگه فردا سطح آب خزر اومد پایین و برداشت آب از اون ممنوع شد این همه هزینه رو کی جواب میده؟ گیرم توی عین آسودگی که داریم انجام میدیم بیشتر هم خرج کردیم.
هدف آب آوردن از دریای خزر نیست. هدف رساندن آب به فلات ایران است. باید صورت مسئله درست تعریف بشه و راه حل بهینه از هرجهت برای اون تعریف بشه
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
خیلی کنجکاوم درباره شیوه تصفیه آب در این پروژه ها بدونم.در همه خبرگزاری ها صحبت از انتقال آب مثلا از خزر یا خلیج فارس به مرکز کشور برای مصرف صنعتی و ... است.هیچ جا خبری از راهکارهای این پروژه ها برای تصفیه این آب شور نیست.
به نظر من با جدی شدن این طرحها خبرگزاری ها باید متدهای تصفیه آب در این پروژه ها رو به خوبی زیر ذره بین بگیرن و پوشش بدن ، چون اکثر روشهای تصفیه آب گرانقیمت هستن و بعضاً مقرون به صرفه نیستن.ضمناً میزان پساب باقی مونده هم خیلی مهمه،به خصوص برای پیشبینی و برنامه ریزی مشکلات زیست محیطی.
در کل این طرح ها در صورتی که همه جوانب رو بسنجیم و به خوبی هم اجرا بشن خیلی خوبن،به خصوص که سطح آبهای زیرزمینی به علت برداشتهای مکرر کاهش پیدا کردن و مشکلات زیستمحیطی سد سازی و اختصاص ندادن حق آبه پایین دست، خودشون رو به خوبی نشون دادن(مثل ندادن حق آبه دریاچه ارومیه). اما نگرانی من از اینجا شکل گرفته که دوستان محترم در وزارت نیرو و مجلس و ... فقط صحبت از انتقال آب به مرکز میکنن و چیزی درباره تصفیه و ادفاع پساب نمیگن(البته همه روشها پساب ندارن).ترس من از اینه که این پروژه انتقال رو با این همه دردسر انجام بدن بعد معلوم شه که ای وای!اصلا تصفیه مقرون به صرفه نبوده و مثلا صنعتگر و کشاورز و مصرف کننده قادر به خرید آب با قیمت تمام شدس نیست!
به نظر من بهتر بود که اول این پروژه در نوار ساحلی جنوبی مثل هرمزگان یا بوشهر یا سیستان محک میخورد و مشخص میشد که آیا آب حاصله میتونه در صنعت و کشاورزی با قیمتی معقول و با کمترین مشکلات زیست محیطی عرضه بشه،بعد اگر جواب مثبت بود، پروژه ای سنگین مثل انتقال آب تا مرکز کشور رو کلید بزنیم!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما رژیم اسراییل به توافقنامه آتش بس با لبنان پایبند می ماند؟