واقعه‌ای ایرانی که امروز در دنیا صدا کرد!

اعلام فیلتر شدن سایت جست‌وجوگر «گوگل» و سرویس پست الکترونیکی آن، «جی‌میل» که بنا به اعلام مقامات رسمی، در واکنش به فیلم توهین‌آمیز به پیامبر اسلام انجام شده، واکنش‌های متعددی را در درون و بیرون از کشور برانگیخته است. رسانه‌های خارجی امروز به طور گسترده این موضوع را پوشش داده‌اند.
کد خبر: ۲۷۴۵۴۱
|
۰۳ مهر ۱۳۹۱ - ۱۸:۲۷ 24 September 2012
|
102926 بازدید
|
اعلام فیلتر شدن سایت جست‌وجوگر «گوگل» و سرویس پست الکترونیکی آن، «جی‌میل» که بنا به اعلام مقامات رسمی، در واکنش به فیلم توهین‌آمیز به پیامبر اسلام انجام شده، واکنش‌های متعددی را در درون و بیرون از کشور برانگیخته است. رسانه‌های خارجی امروز به طور گسترده این موضوع را پوشش داده‌اند.

به گزارش «تابناک»، در پی اعلام دبیر کارگروه مصادیق مجرمانه کشور مبنی بر فیلتر شدن سایت جست‌وجوگر «گوگل» و سرویس پست الکترونیکی آن، سرویس «جی میل» از شب گذشته تاکنون از دسترس خارج شده؛ هرچند دسترسی به سایت گوگل همچنان امکان‌پذیر است.

با این حال، صرف اعلام این خبر بازتاب بسیار گسترده‌ای در سطح فضای مجاری و در میان رسانه‌ها و مطبوعات خارجی داشته است؛ واکنش‌هایی که عموماً بر خلاف اعلام رسمی، این کار را با ایجاد سرویس «اینترنت ملی» در ایران مرتبط دانسته‌اند.



خبرگزاری «رویترز» با انتشار این خبر و با اشاره به گمانه‌زنی‌های پیشین درباره راه‌اندازی اینترنت ملی، نوشته ایران می‌خواهد شهروندان این کشور را به یک شبکه اینترنت داخلی متصل کند که بنا به اعلام رسمی، تلاشی برای بالا بردن امنیت سایبری است.

با این حال، این خبرگزاری مدعی است از دید ایرانیان، این کار می‌تواند به مثابه ایجاد محدودیت در دسترسی به شبکه جهانی دانسته شود. این خبرگزاری همچنین به بیان پیشینه‌ای از فیلترینگ در ایران و مصادیق سایت‌های فیلتر شده پرداخته است.



روزنامه «هافینگتون پست» مطلب خود را با اشاره به دلیل رسمی اعلام شده درباره فیلترینگ گوگل آغاز کرده و نوشته، این کار، واکنشی به ساخت فیلم موهن به پیامبر اسلام معرفی شده است. هافینگتون پست همچنین با اشاره به تهدیدات سایبری انجام شده علیه ایران، به ویژه ویروس‌های «استاکس نت» و «فلیم»، به موضوع تلاش ایران برای امنیت سایبری نیز اشاره کرده؛ اما در پایان این روزنامه نیز به آنچه «تهدیدهای موجود درباره ایجاد اینترنت داخلی» دانسته، پرداخته است.   



روزنامه «گاردین» نیز در مطلب خود به اظهارات عبدالصمد خرم آبادی، دبیر کارگروه مصادیق مجرمانه اشاره کرده که گفته بود فیلترینگ گوگل و جی‌میل، در پی درخواست‌های مکرر مردمی مبنی بر فیلتر شدن آنها انجام پذیرفته است. این روزنامه اشاره کرده که بر پایه گزارش‌ها، سایت گوگل همچنان در ایران قابل دسترسی است، اما جی‌میل از دسترس خارج شده است. گاردین نیز به همزمانی این کار با بالا گرفتن مباحث درباره ایجاد اینترنت ملی در ایران اشاره کرده است.



روزنامه هندی «تایمز هند»، «هندوستان تایمز» و «هندو» نیز به این خبر پرداخته‌اند. تایمز هند خبر رویترز را بازنشر کرده و مواردی را نیز به آن افزوده است؛ اما روزنامه هندو ضمن اشاره به اعتراض‌ها به ساخت فیلم علیه پیامبر اسلام، از احتمال تحریم مراسم اسکار از سوی ایران در اعتراض به این امر نیز خبر داده است. هندو ادامه دسترسی به برخی سرویس‌های گوگل را به این دلیل دانسته که هنوز برخی از خدمات دهندگان اینترنت در ایران، محدودیت‌های جدید را اعمال نکرده‌اند.

شبکه خبری «الجزیره»، شبکه خبری «بی.‌بی.‌سی»، سایت خبری «اروپای جدید» و شماری از وب‌سایت‌های تخصصی رایانه و نرم‌افزار، از جمله «Computer Business Review» از جمله دیگر رسانه‌هایی هستند از نیمه شب گذشته و پس از اعلام فیلترینگ گوگل تاکنون، گزارش‌هایی را در این باره منتشر کرده‌اند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۲۰۱
انتشار یافته: ۲۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
ما که استفاده کردیم مشکل نداشت
خشایار
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
موضوع اینجا است که ویدیوی موهن توسط یک کاربر در سایت یوتیوب آپلود شده بود و این سرویس نیز سال ها است که در ایران فیلتر شده. حالا چرا باید شاهد فیلتر شدن گوگل و جیمیل باشیم و در کار میلیون‌ها کاربر ایرانی اختلال اساسی ایجاد کنیم؟ واقعیت این است که ضررهای این کار بیشتر از همه متوجه کاربران ایرانی است و نه تنها جلوی رشد علمی را می گیرد، بلکه سبب اختلال جدی در بسیاری از کارها خواهد شد. این کار مانند این است که بگوییم به نشانه اعتراض تلویزیون‌هایمان را می شکنیم و کامپیوترهایمان را خُرد می‌کنیم. جیمیل و دیگر سرویس‌های اینترنتی تنها «ابزارهایی» برای انجام کارها هستند و این کار فقط فرو کردن سر نیزه در پهلوی خودمان است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
همه ی کارهای مان به هم ریخت!
پدر جان، یکی از راه های ارتباطی من با دانشگاهم از راه جیمل است.
مسلمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
بسمه تعالی
آخه فیلتر کردن این سایت که خودمون ازش استفاده می کنیم چه ربطی به اون فیلم داره!
اعتراض به اون فیلم موهن با از طریق مراجع ذیربط انجام بشه نه با خودزنی!
یاشار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
چرا قبلاً به خود مردم اطلاع ندادن؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
لااقل اعلام می کردند من از دیشب هرچقدر سعی کردم جی میلم باز نشد همه مکاتباتم از جی میل بوده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
مدیران گوگل واقعا عوضی هستن اونها هم زیر یوغ صهیونیستا هستن ، خاک بر سرت گوگل که حاضری اعتبار و شرافت حرفه ایتو اینجوری به حراج بزاری و رضایت یه مشت صهیونیست بی بته رو با اهانت به اعتقادات میلونها انسان ترجیح بدی ! تف بر گوگل
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
آقا به خدا من تمام مکاتباتِ تجاریم از طریقِ جی‌‌ میل انجام میشه به خدا نون زن و بچم رو از این راه به دست میارم ضمنا تاجر هم نیستم فقط واسطه تجاری هستم چون زبان بلدم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
ای بابا ! قرار بود 24 و 25 سپتامبر تحریم کنیم گوگل رو .. این کارتون درست نبود
از صبح تا الان چندین خودم رو از چندین سرویس گوگل محروم کردم تا اعتراض خودم رو نشون بدم نسبت به فیلم موهن
میدونید امروز بعد 8 سال فهمیدم بی گوگل چقدر سخته! هرچند این کار تحریم دلیل بر نفرت نیست فقط میخواهیم نشون بدیم ما هنوز غیرت داریم سر پیامبرمون
فیلتر کار اشتباهی بود هنوز چک نکردم فیلتر شده یا نه اما اگه فیلتر شده واقعا متاسفم!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
انشاءالله گوگل ورشكست بشه تا ديگه از اين غلط ها نكنه !!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟