پشت پرده انفجار روز گذشته در بیروت:
«وسام حسن» که بود و چگونه ترور شد؟
انفجار مهیبی که بعدازظهر جمعه در منطقه اشرفیه بیروت، پایتخت لبنان روی داد، شماری کشته و زخمی بر جای گذاشت که یکی از آنان، «وسام حسن»، رئیس اداره اطلاعات سازمان امنیت لبنان بود؛ هرچند شخصیتهای سیاسی اپوزیسیون لبنان به سرعت انگشت اتهام خود را سوی سوریه گرفتهاند، جزییات جدید این ماجرا، از واقعیات دیگری حکایت دارد!
انفجار مهیبی که بعدازظهر جمعه در منطقه اشرفیه بیروت، پایتخت لبنان روی داد، شماری کشته و زخمی بر جای گذاشت که یکی از آنان، «وسام حسن»، رئیس اداره اطلاعات سازمان امنیت لبنان بود؛ هرچند شخصیتهای سیاسی اپوزیسیون لبنان به سرعت انگشت اتهام خود را سوی سوریه گرفتهاند، جزییات جدید این ماجرا، از واقعیات دیگری حکایت دارد!
به گزارش «تابناک»، گزارشهای رسیده از منابع محلی، حاکی از آن است که وسام حسن، یکی از چهرههای مطرح در پرونده شاهدان دروغین ترور «رفیق حریری» و دست راست «سعد حريري» در بحران اخير لبنان با سوريه بوده است.
بنا بر این گزارش، وسام حسن، پیشتر ریاست تیم امنیتی رفیق حریری، نخست وزیر سابق لبنان را بر عهده داشته و روز ترور، وی به بهانه امتحان دانشگاه، حريري را همراهي نكرد؛ بنابراین، شبکه تلویزیونی «سیبیسی» در همان زمان، وی را به ترور رفیق حریری مرتبط دانسته بود.
با این حال، سعد حریری با اشاره به این سوءظنها گفته بود: سرهنگ وسام حسن همواره مورد اعتماد کامل ما بوده و همچنان از اعتماد کامل برخوردار است.
چندی پیش نیز تلویزیون الجدید لبنان، بخشهایی از مدارک صوتی دادگاه حریری را که شامل گفتوگوهای سعد حریری و وسام حسن با محمد زهیر صدیق (شاهد دروغین دادگاه حریری) بود، پخش کرد. در این گفتوگوها، وسام حسن به صراحت به سعد حریری می گوید که تاکنون به این مرد (زهیر صدیق) یک میلیون و دویست هزار دلار داده شده و قرار است یک میلیون و ششصد هزار دلار نیز داده شود تا پس از شهادت وی، دادگاه بینالمللی، نام چهار لبنانی (چهار افسر سابق امنیتی) و بشار اسد و عاصف شوکت، رئیس سازمان امنیت سوریه را به عنوان متهمین اصلی در ترور رفیق حریری اعلام کند.
اما درباره «فرع معلومات» یعنی سازمانی كه وسام حسن رييس آن بود، باید گفت، این یک سازمان جداگانه از پلیس لبنان است که اختیارات ویژه و عجیبی دارد؛ برای نمونه، یک طبقه سازمان مخابرات (تلفن) لبنان در اختیار این سازمان بوده که حتی به وزیر نیز اجازه ورود به آن داده نمیشده است.
همچنین گفته میشود، این سازمان، پنهانی یک شبکه موبایل سوم را در لبنان راه انداخته و از آن بهره میگیرد.
خود وسام حسن نیز در يك سال اخير، ديدارهاي مشكوكي با مقامات آمريكايي، فرانسوي، مصري و ... داشت؛ تا جایی كه صداي وزير كشور هم درآمده بود. وی حتي تا يك روز پیش از ترور هم خارج از لبنان بود و كسي از بازگشتش به كشور آگاه نبود، تا اینکه چهار ساعت پس از انفجار و از روي نوع اسلحه فهميدند كه وي در انفجار كشته شده است. وي از سوي جریان 8 مارس به تسليح معارضان سوري متهم بود.
همه اینها در حالی است که با وجود این شواهد آشکار، پس از وقوع انفجار، شمار چشمگیری از نمایندگان و چهرههای 14 مارس لبنان، از جمله «سمیر جعجع» و «امین جمیل» در حركتی هماهنگ در محل حادثه حاضر شده و بدون هیچ دلیلی، نظام سوریه را عامل این حادثه معرفی کردند. این در حالی است كه وزیر كشور لبنان، هر گونه ادعا درباره عاملین این حادثه را رد كرده و اعلام نظر در این زمینه را به بررسیهای بیشتر موكول كرده است؛ افزون بر این، «میشل عون»، رییس حزب مسیحی آزاد ملی نیز از مردم و سیاسیون خواسته است که سوریه را بی دلیل محكوم نكنند و سیاست بی طرفی خود را رعایت كنند.
از سوی دیگر، شیخ «احمد الاسیر» از شیوخ سلفی افراطی طرابلس که دارالفتوای اهل سنت هم او را فردی اشغالگر خوانده، در ادعایی واهی، سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله را به دست داشتن در این ترور متهم ساخت. این ادعا در حالی است که اعضای افراطی فراکسیون 14 مارس مانند «ولید جنبلاط» و برخی نمایندگان «المستقبل» خواستار متهم نکردن افراد و احزاب داخلی شدند.
اما به هر روی، جریان اپوزیسیون 14 مارس، خواستار استعفاي فوري دولت شده و همه نيروهاي خود را به خيابانها فراخوانده است.
در مجموع، گویا هدف از اين بحران، اسقاط دولت 8 مارس، به آتش كشيدن لبنان و آمادهسازي فضا براي تغییر جهت لبنان در ماجرای حمایت از سوریه باشد. این امر به ویژه از رخدادهایی که در هفتههای اخیر در لبنان روی داد و به نوعی پیشزمینه بحران کنونی بود، دریافت میشود.
«تابناک» به زودی جزییات جدیدی از سناریوی چند هفتهای منتج به بحران کنونی را منتشر خواهد کرد.